Poslednji Dražin četnik podržao studente, a ne SNS

Kako to truje svoje potomke mržnjom protiv Srba i Srbije?

On ne može da dođe u Srbiju jer ima 96 godina, ali, tu su, u Srbiji unuk Draže Mihailovića, Vojislav Mihailović i njegovi potomci.

Naravno, Vojislav Mihailović podržava studente.

Otac Vojislava Mihailovića se učlanio u SKOJ još pre rata. Kasnije je postao član Komunističke Partije Jugoslavije. Nijednom nije posetio oca u zatvoru. Kao veliki rusofil čak je uhapšen nakon rezolucije Informbiroa.

Kakav pokušaj izvlačenja. Mesecima si pisao o četnicima kao najvećim mogućim koljačima na kugli zemaljskoj, a sad ti je jako bitno koga je podržao "Dražin četnik".
Ja jesam pisao da su Četnici kao vojska činili ratne zločine ali to ne znači da su svi Četnici učestvovali u zločinima. I naravno da nisu najgori mogući koljači jer tu titulu ipak drže Ustaše. Takođe sam uvek pravio razliku između Momčila Đujića koji je pozitivnija istorijska ličnost od npr. Kalabića i Đurišića koji su bili nikakvi vojnici.

Ima među našim iseljenicima u prekomorskim državama 3 osnovne grupe:

1. Nezainteresovani - najčešće oni koji su tamo druga ili ko zna koja generacija ili ako su rođeni ovde otišli su davno, ovde su rasprodali sve što su imali i nikad se više ovde neće vratiti.
2. Opredeljeni za boljitak zemlje jer u njjoj još uvek najčešće imaju nešto ili nekog.
Gornje dve grupe se u suštini ponašaju krajnje logično.

Dolazimo sad do treće grupe koja mi uopšte nije jasna i logična. Njeni članovi do iznemoglosti po internetu botkaju za Vučića. Pošto se ne vidi direktan interes pretpostavljam da su u pitanju oni koji su u stranim zemljama najgore prošli i žive na rubu siromaštva pa im i svaki elektronski uplaćen dolar dobro dođe.

Dolazimo sad do treće grupe koja mi uopšte nije jasna i logična. Njeni članovi do iznemoglosti po internetu botkaju za Vučića.
To je vrlo jednostavno. To su neobrazovani elementi, obično između 40 i 60 godina, tzv. Facebook generacija koja se informiše iz Informera na Facebooku, a s obzirom da su slabo obrazovani i da uglavnom ne govore jezik države u koju su otišli onda moraju da gledaju i čitaju samo program na srpskom, a u inostranstvu mogu da gledaju samo RTS. I kad dođu u Srbiji i vide projekte građevinske mafije takvi misle da se zaista nešto radi i kažu sebi "šta ovi neradnici kritikuju Vučića, vidi kako se gradi, a žuti nisu ništa gradili". Samo tad je već kasno da razmisle da kod žutih kvadrat nije koštao 2.000€

@rv12aval @Nenad1331
Da je živ vojvoda Đujić siguran sam da bi podržao studentske proteste. On se pokajao što je dao titulu vojvode Vojislavu Šešelju i naknadno mu je oduzeo, zato što je uvidio da je Šešelj prevarant koji sarađuje sa Slobom. Bio bi sigurno i protiv Vučića.
Zato što Đujić nije bio fašista. Uz Aleksandra Miloševića i uz Piletića jedini četnički vođa koji zaslužuje poštovanje i kojeg treba posmatrati kao vojnika, a ne kao bandita. Čak i kad su Đujićevi sarađivali sa Italijanima radili su to jer su morali.

Svaka čast, osim što nije došao ovde da podrži studente nego iz daljine....ta jadna i bedna srpska emigracija i ne sme da dodje u srbiju, ne zbog komunista ni zbog vlasti, već zato što za njega znaju unuci poklanih Srba....
Ali mu ništa ne smeta da truje svoje potomke mržnjom protiv srbije i srba....stoka četnička....
secas li se, kako je AV, podrzavao Srbe u RSK..na primer, u Glini 1994, kakav govor im je odrzao...kada se 1995 zapucalo, AV nije bio daleko od Gline...tada je imao 25g, mogao je i trotinetom da ode..a ti ocekujes od starca koji ima 96g, da dodje i podrzi studente

To je vrlo jednostavno. To su neobrazovani elementi, obično između 40 i 60 godina, tzv. Facebook generacija koja se informiše iz Informera na Facebooku, a s obzirom da su slabo obrazovani i da uglavnom ne govore jezik države u koju su otišli onda moraju da gledaju i čitaju samo program na srpskom, a u inostranstvu mogu da gledaju samo RTS. I kad dođu u Srbiji i vide projekte građevinske mafije takvi misle da se zaista nešto radi i kažu sebi "šta ovi neradnici kritikuju Vučića, vidi kako se gradi, a žuti nisu ništa gradili". Samo tad je već kasno da razmisle da kod žutih kvadrat nije koštao 2.000€
Dobro, sad to za kvadrate ima i drugih razloga, ali ostalo je uglavnom tako kako si napisao. Viđamo takve i na forumu, da ih sad ne imenujem. Nema ni potrebe.

Koga briga šta je i koga navodno “podržao” neki senilni starac koji verovatno ne zna ni kako se zove, a kamoli šta se dešava u Srbiji.

Inače, ova tema samo pokazuje ogromnu zbrku u glavama nekih ljudi.

Ja sam za razjašnjavanje nekih tema iz naše prošlosti uključujući i to šta su radili i četnici i partizani, ali bez ostrašćenosti i produbljivanja podela. To šta napisa ovaj nenad3331 o četnicima na ovom forumu ne bi ni pas s maslom pojeo. U nekim diskusijama sam i ja kao ekspert za istoriju morala da reagujem jer su gadarije ovog lika prevazisle svaku meru. Možemo pretražiti:

Nenad1331 je inače veliki bugarski patriJota koji ovde non-stop provocira. Da ne kačim šta sve ovde piše o Srbima.

Dobro, sad to za kvadrate ima i drugih razloga, ali ostalo je uglavnom tako kako si napisao. Viđamo takve i na forumu, da ih sad ne imenujem. Nema ni potrebe.
Evo i Nenadovih bugarskih patriotskih ideja glede Srbije, radi što lakšeg ostvarenja svoje sansefanske Bugarske čovek bi da preda Novi Sad Mađarskoj a Petrovaradin Hrvatskoj.

Inače je ovde najgorljiviji zastupnik agresivnog građanizma. Baš čudno…
1BCD87BD-A7C5-40C1-8D50-5FF5D00359C8.jpeg

@rv12aval @Nenad1331
Da je živ vojvoda Đujić siguran sam da bi podržao studentske proteste. On se pokajao što je dao titulu vojvode Vojislavu Šešelju i naknadno mu je oduzeo, zato što je uvidio da je Šešelj prevarant koji sarađuje sa Slobom. Bio bi sigurno i protiv Vučića.
Da li si u stanju da prepoznaš jezuitizam kod svog sagovornika? Nenad1331 je inače gorljivi bugarski patriJota, čovek je tako dobronameran

1C5187CC-F131-445D-B62F-00B5486C5842.jpeg

@rv12aval @Nenad1331
Da li su i tvoji ostali istomišljenoci iz dnevnopolitičkih interesa spremni da traže podršku od svih okolnih nesrpskih nacionalizama? Nenad npr tvrdi i da u bar pola Srbije u stvari žive njegovi sunarodnici Bugari.

Da li si u stanju da prepoznaš jezuitizam kod svog sagovornika? Nenad1331 je inače gorljivi bugarski patriJota, čovek je tako dobronameran

Pogledajte prilog 1701327
Znam da je @Nenad1331 novokomponovani Bugarin, da priželjkuje raspad Srbije itd. Ali to što je on takav nema nikakve veze sa mojim postom o Đujiću. Tvrdo tvrdim da bi Đujić bio protiv AV da je živ. Prosto Đujić bi Vučića doživljavao kao izdajnika srpskih nacionalnih interesa, slugu anti-srpskih centara moći i mufljuza.

Svaka čast, osim što nije došao ovde da podrži studente nego iz daljine....ta jadna i bedna srpska emigracija i ne sme da dodje u srbiju, ne zbog komunista ni zbog vlasti, već zato što za njega znaju unuci poklanih Srba....
Ali mu ništa ne smeta da truje svoje potomke mržnjom protiv srbije i srba....stoka četnička....
tolike decenije se nešto puvaju a šta su radili za Srbiju?
za vreme kraljevine nisu bili luidi da rade kod korumpiranih privatnika
a posle rata nisu bili ludi da izgradjuju rodjenu državu nego Čikago, Toronto

Mislim čemu to služi?

Back