Poslednji Dražin četnik podržao studente, a ne SNS

Nenad1331

Poznat
Poruka
7.420
Poslednji živi Dražin četnik u Americi, Perica Sovilj, star 96 godina je poslao podršku studentima u Srbiji koji se bore za slobodu i demokratiju. Svaka čast za gospodina https://www.instagram.com/srpstvo_3_prsta/reel/DHOlQxFsNXN/
1000004919.jpg
1000004920.jpg
1000004921.jpg

Perica Sovilj uz studente

Poslednji živi Dražin četnik u Americi, Perica Sovilj, star 96 godina je poslao podršku studentima u Srbiji koji se bore za slobodu i demokratiju. Svaka čast za gospodina https://www.instagram.com/srpstvo_3_prsta/reel/DHOlQxFsNXN/
Pogledajte prilog 1699518Pogledajte prilog 1699519Pogledajte prilog 1699520
Perica Sovilj uz studente
Svaka čast, osim što nije došao ovde da podrži studente nego iz daljine....ta jadna i bedna srpska emigracija i ne sme da dodje u srbiju, ne zbog komunista ni zbog vlasti, već zato što za njega znaju unuci poklanih Srba....
Ali mu ništa ne smeta da truje svoje potomke mržnjom protiv srbije i srba....stoka četnička....

Ali mu ništa ne smeta da truje svoje potomke mržnjom protiv srbije i srba....stoka četnička....

Kako to truje svoje potomke mržnjom protiv Srba i Srbije?

On ne može da dođe u Srbiju jer ima 96 godina, ali, tu su, u Srbiji unuk Draže Mihailovića, Vojislav Mihailović i njegovi potomci.

Naravno, Vojislav Mihailović podržava studente.

Čemu vređanje starog čoveka? Hajde da pokažemo da smo bolji od SNS. Možda nam je Perica bio neprijatelj u prošlom vremenu ali hajde da se poštujemo kao džentlmeni jer pogotovo rat treba da bude džentlmenska stvar.
Kao što on poštuje svoj narod, u tim godinama? podržava antisrbe....što ti ne odeš da podržiš onu decu u pionirskom parku koji su apolitični?
Za ovog manijaka mi svi u srbiji smo komunisti i zato nosi svoja četnička obeležja dok piše podršku antisrbima...

Svaka čast, osim što nije došao ovde da podrži studente nego iz daljine....ta jadna i bedna srpska emigracija i ne sme da dodje u srbiju, ne zbog komunista ni zbog vlasti, već zato što za njega znaju unuci poklanih Srba....
Teško bi put izdržao, godine su to

Lupaš gluposti.
Čovjek od 96 godina da putuje avionom na drugi kontinent. Daj Bože da može sam doći do VC-a. Drugo, Sovilj najverovatnije nikad u životu nije bio u Srbiji a kamoli da je vršio zločine u njoj. Radi se o Đujićevom četniku pripadniku DČD, a ne o Dražinom četniku kako pogrešno stoji u naslovu. Đujićevi četnici su se borili protiv ustaša i dalmatinskih i krajiških partizana, nisu se borili protiv srbijanskih partizana niti su ordinirali po Srbiji. Prezime Sovilj je iz južne Like. DČD je bila sastavljena od Srba iz sjeverne Dalmacije, južne Like i manjeg djela Bosanske Krajine (bliže granici sa Likom i Dalmacijom).

@Nenad1331

Koga briga šta je i koga navodno “podržao” neki senilni starac koji verovatno ne zna ni kako se zove, a kamoli šta se dešava u Srbiji.

Inače, ova tema samo pokazuje ogromnu zbrku u glavama nekih ljudi.

Ja sam za razjašnjavanje nekih tema iz naše prošlosti uključujući i to šta su radili i četnici i partizani, ali bez ostrašćenosti i produbljivanja podela. To šta napisa ovaj nenad3331 o četnicima na ovom forumu ne bi ni pas s maslom pojeo. U nekim diskusijama sam i ja kao ekspert za istoriju morala da reagujem jer su gadarije ovog lika prevazisle svaku meru. Možemo pretražiti:

Naravno, poklao je više Srba nego pojedini okupatori. Samo Ustaše i Nemci su ubili više ljudi. A po broju silovanja na teritoriji Srbije su Četnici uveliki prevazišli Nemce. Majku Ratka Mladića su Četnici vezali za kravu i zapalili štalu, morali od požara da je spašavaju italijanski okupatorski vojnici.

Četnici su 1941. nakon neke borbe mrtvim Nemcima odsecali genitalije i trpali u usta. Nakon toga su Nemci uveli 100 za 1.
Živa bruka i sram, srpska vojska u prvom svetskom ratu nije takve stvari činila.

Da li si svestan da bi Četnici u slučaju da su pobedili izvršili democid i verovatno pobili stotine hiljada ljudi po Srbiji? Vojvodina i južna i istočna Srbija su bili partizanski krajevi i izrazito anti-monarhistički. Koja je bila Dražina strategija osim klanja nelojalnih?

Ne seri. Četnici su klali i žene i decu. Jednoj učiteljici kod nas su Četnici odsekli dojke pre nego što su je zaklali i stavili su odsečenu dojku na dete u kolevci. Majku generala Ratka Mladića su spasili Italijani od Četnika koji su hteli da je zapale živu.

Jedino dobro što sam o njima čuo je da Pećančevi četnici nisu klali nožem nego da su samo streljali za razliku od Dražinih kojima je nož bio omiljeno sredstvo egzekucije.

Genocidaši i koljači dece i staraca. Jagnjeća brigada sa sve đeneralom ljubiteljem duple prepečenice.

Koga briga šta je i koga navodno “podržao” neki senilni starac koji verovatno ne zna ni kako se zove, a kamoli šta se dešava u Srbiji.

Inače, ova tema samo pokazuje ogromnu zbrku u glavama nekih ljudi.

Ja sam za razjašnjavanje nekih tema iz naše prošlosti uključujući i to šta su radili i četnici i partizani, ali bez ostrašćenosti i produbljivanja podela. To šta napisa ovaj nenad3331 o četnicima na ovom forumu ne bi ni pas s maslom pojeo. U nekim diskusijama sam i ja kao ekspert za istoriju morala da reagujem jer su gadarije ovog lika prevazisle svaku meru. Možemo pretražiti:
Ok, Ćaci. Nije Perica Sovilj lično izvršio te zločine pa da nema pravo sad da podrži omladinu. On je bio dete uvučeno u rat za svoj opstanak od NDH istrebljenja. Zločinci imaju imena i prezimena i tačno se zna svaka individua koja je vršila zločine. Neka je stari gospodin živ i zdrav.

Ok, Ćaci. Nije Perica Sovilj lično izvršio te zločine pa da nema pravo sad da podrži omladinu. On je bio dete uvučeno u rat za svoj opstanak od NDH istrebljenja. Zločinci imaju imena i prezimena i tačno se zna svaka individua koja je vršila zločine. Neka je stari gospodin živ i zdrav.

Kakav pokušaj izvlačenja. Mesecima si pisao o četnicima kao najvećim mogućim koljačima na kugli zemaljskoj, a sad ti je jako bitno koga je podržao "Dražin četnik".

Back