POSLEDNJI DOGAĐAJI - IZ BIBLIJSKOG UGLA.

Mene Božja reč upozorava na ovakav razvoj događaja...

2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,
2Ti 3:5 Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni.

Dakle, da se klonimo svih ovakvih..

i onih koji su hulnici, opadači, besni, nagli, naduveni...

ali i onih koji imaju...

OBLIČJE POBOŽNOSTI

Poslednja izmena:
Mene Božja reč upozorava na ovakav razvoj događaja...

2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,
2Ti 3:5 Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni.
Jes, ali pre toiga upozorava da de doci vukovi, i naravno posle da necete razaznati istinu od lazi ,kravate od brade.

Jes, ali pre toiga upozorava da de doci vukovi, i naravno posle da necete razaznati istinu od lazi ,kravate od brade.

Apostol Pavle kaže da će po njegovom odlasku....

Act 20:29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;

evo ispunjenja tih reči apostola u istoriji:

2. Progonstva u prvim stolećima

Poslednja izmena:
Ne govori o tome...

već govori o ČOVEKU BEZAKONJA učiteljima između vas samih...

Act 20:29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
Act 20:30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.

pa naravno, , podelismo se na istocnu i zapadnu crkvu, pa se zapadna podeli na protestante, pa od ostalih izadjoise sekte i sekte, i sada mi kazi ko ostade gde treba?

pa naravno od jevreja i njihove propagande do agnostika,,staq ovo znaci nego njihovo ucenje u modernoj filosofiji.

Bojite se jer nemate ljubavi u sebi,sumjate u brata Israela a ne znate da njegov brat je vaš otac ili Esau(Ezav) koji će na kraju pasti u zagrljaj svome bratu Jakovu(Israelu).

Ljubav pobjeđuje imate u starom zavjetu provjerite,braća se pomiruju.

A da ste se rodili u Hristovo vreme...

da li biste ostali na strani Jevreja, ili biste prihvatili istinu, ma koliko da to mora da se plati?

Nije li Nikodim morao da donese takvu odluku (tešku odluku za tog fariseja, člana Sinedriona).

A tako i Vi morate da donesete odluku...

sa jedne strane stoji Božja reč i ona je jasna, ali to podrazumeva da ćete i Vi doživeti mržnju sveta!

A što da se odvajate od greha i da primate sramotu, kada možete da budete sa većinom i da nastavite da živite po starom!

Čovek je slobodno biće i mora da sam donese tu tešku odluku...

HOĆE LI SE POTPUNO POKORITI BOGU (ODREĆI SE SAMOVOLJE) ILI ĆE ZADRŽATI GREHE (ZADRŽATI EGOIZAM).

Poslednja izmena:
pa naravno, , podelismo se na istocnu i zapadnu crkvu, pa se zapadna podeli na protestante, pa od ostalih izadjoise sekte i sekte, i sada mi kazi ko ostade gde treba?

Podjela je bila nužna da bi se ujedinjenje osjetilo i cjenilo no kad dođe ujedinjenje nitko neće tu uniju moći više da podjeli.

- - - - - - - - - -

oce kada mu ovaj izadje u susret i pokori se kao starijem, a prtomn ponese datove.

Ako treba i to zašto ne..Vjerujem u Israel.

No i mlađi bii trebao da bude manje osvetoljubiv .

Što niste pročitali..

2. Progonstva u prvim stolećima

a i ovo vam je poznato, pa zašto onda zatvarate oči (i srce) od istine?

2Th 2:1 Ali vas molimo, braćo, za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista, i za naš sastanak u Njemu,
2Th 2:2 Da se ne date lasno pokrenuti od uma, niti da se plašite, ni duhom ni rečju, ni poslanicom, kao da je od nas poslana, da je već nastao dan Hristov.
2Th 2:3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
2Th 2:4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
2Th 2:5 Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?
2Th 2:6 I sad znate šta zadržava da se ne javi u svoje vreme.
2Th 2:7 Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.
2Th 2:8 Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog;
2Th 2:9 Kog je dolazak po činjenju sotoninom sa svakom silom, i znacima i lažnim čudesima,
2Th 2:10 I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2Th 2:11 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;
2Th 2:12 Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego voleše nepravdu.

A kada Bog pozove Njegov narod da izađe odatle...

Vas uhvati neki đavo pa divljate! Nemojte divljati, već prihvatite Božju reč...

iskreno recite Bogu da biste hteli da mu služite celim srcem, ali da nemate snage da se suprostavite sebi samom, niti sistemu!

TRAŽITE SNAGU OD BOGA I DAĆE VAM SE

Back