Poslednja vremena

Umocio ne umocio, neces verovati.
Luka 16,31 A Avraam reče mu: ako ne slušaju Mojsija i proroka, da ko i iz mrtvijeh ustane neće vjerovati.
Dakle ako ne slusas sta je Mojsije pisao a Avram rekao, neces ni nista drugo verovati.
значи није умочио, јел си то хтео да напишеш.
:hahaha:
каква си ти бараба

Cak se i u paklu pije voda.
Voda je u duhovnopm svetu vera. A vera je ono u šta veruješ, tvoja istina. Istina je u duhovnom kao ruke u materijalnom, Mi rukama prihvatamo stvari a u duhovnom svetu mi kroz istinu prihvatamo ili odbacujemo ideje.
Kroz istinu mi sudimo o stvarima koje nam se dešavaju i ona nam daje osećanja poput ljubavi, milosti, zahvalnosti. Ljubav je i duhovno vino koje pije onaj koji živi u Istini. To je ono novo vino koje se pije u carstvu nebeskom.
A kad ko živi u zabludi onda on sudi pogrešno i za osećanja ima Gnev, Bes, Ljutnju,Strahove, Nezadovoljstvo... to je Paklena vatrica osećanja na kojoj se kuva bezbožnik.
Tražeći Od Boga, jer ime Avram znači Otac mnogih naroda, I odnosi se na Boga jer je On Otac mnogim narodima, da lazar umoči prst u vodu bogataš je zapravo tražio kap Istine da ugasi vatru zabluda u kojoj živi.
Nažalost nije je dobio tako da nema vode(istine) u paklu.

U poređenju sa vinom Istine koje je krv novog zaveta krv zablude je silovito piće gnev bes,, ili druga strana zablude, ona kojom đavo mami , a to su euforična osećanja, Kao kad dobiješ na prognozi, Kad osvojiš lepu devojku, kupiš nova besna kola. Ljudi rado piju silovita pića euforije ne znajući da će ih to posle odvesti drugoj strani, Gnevu, jadu, ljutnji....

Poslednja izmena:
FB_IMG_1764017683024.jpg
zato se ja borim protiv laznih proroka kojima se daju neka djavolska otikrivenja od nekakvih andjela-posrednika, pa posle mnogi osnivaju svoje sljedbe sa svojim laznim prorocima, i tako u nedogled, a ovde je jasno, pise lepo
Matej 7,15 Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivi.
Matej 7,16 Po plodovima njihovim poznaćete ih...
  • 2. Petrova 2,18 Jer govoreći naduvene i sujetne reći prelašćuju na telesne želje i razvrat one koji su stvarno pobegli od onih koji žive u zabludi.
  • GALATIMA 1,8 Ali ako i mi, ili andjeo s neba [OTK. 14,6] javi vam jevandjelje drukčije nego sto vam javismo, anatema da bude!
Otkrivenje 1,1 ...poslavši po anđelu svojemu slugi svojemu Ivanu,

ima ili nema posrednika posle? ko je ovaj andjeo, i kako mui je ime? kako kazete onda da nema posrednika, ako ste poverovali ovome palom andjelu da je od Boga? NEKA JE ANATAMA, rece moj apostol

Poslednja izmena:
ja nisam tema, vec oni kojima rece : ovo je sin moj voljeni, njega poslusajte...
ali vi necete, ti prvi neces.
мислиш што га не гледамо истим очима па га не слушам?
зашто је онда након Васкрсења мењао лик, коју поруку је тада слао?

мислиш што га не гледамо истим очима па га не слушам?
neces da me cujes da je to vero-NAUKA [koju smo uveli i u skole], a nije tek mitologija i bakraci, prazna prica, pa ja sam naucnik, ne bih se bavio budalastinama i gubio vreme bezveze, veruj mi da sam ozbiljan i da nikome ne polazem racuna, od denominacija, niti ikome
зашто је онда након Васкрсења мењао лик, коју поруку је тада слао?
ne razumem, kako je menjao lik?

Nemam baš vremena da gledam ceo snimak, mene zanima, kao što su odradili sa pametnim telefonima, povezivanje lične karte sa telefonom, da li se u budućnosti očekuje da i ko pristupa internetu sa laptopa ili kompjutera bude bio u obavezi da poveže ličnu kartu tj. identitet sa aj pi adresom ili kako god oni budu hteli to da sprovedu?

neces da me cujes da je to vero-NAUKA [koju smo uveli i u skole], a nije tek mitologija i bakraci, prazna prica, pa ja sam naucnik, ne bih se bavio budalastinama i gubio vreme bezveze, veruj mi da sam ozbiljan i da nikome ne polazem racuna, od denominacija, niti ikome
јел ти уопште знаш шта је мит

mit – značenje

mit (grčki mýthos):
1. istorijski: priča iz narodnog predanja koja govori o natprirodnim bićima, precima ili junacima i njihovim neobičnim, natprirodnim delima;
2. stvarna ili izmišljena priča koja se obraća svesti jednog naroda putem određenih društvenih i kulturnih obrazaca ili snažnih kolektivnih osećanja (uključujući predrasude i sl.);
3. preuveličana priča o nekom događaju ili ličnosti iz stvarnog života; sa stanovišta nauke, neosnovano shvatanje, uverenje ili verovanje

зар Библија није пуна митова?
веро-наук је учење о одређеној вери
ne razumem, kako je menjao lik?
13. И гле, двојица од њих иђаху у онај дан у село које беше далеко од Јерусалима шездесет потркалишта и зваше се Емаус.

14. А они говораху међу собом о свима овим догађајима.

15. И кад се они разговараху и запиткиваху један другог, и Исус приближи се, и иђаше с њима.

16. А очи им се држаху да Га не познаше.
-------

Марија Магдалина

14. И ово рекавши обазре се натраг, и виде Исуса где стоји, и не знаше да је Исус.

Poslednja izmena:
Nemam baš vremena da gledam ceo snimak, mene zanima, kao što su odradili sa pametnim telefonima, povezivanje lične karte sa telefonom, da li se u budućnosti očekuje da i ko pristupa internetu sa laptopa ili kompjutera bude bio u obavezi da poveže ličnu kartu tj. identitet sa aj pi adresom ili kako god oni budu hteli to da sprovedu?
Koliko sam upućen u Engleskoj već pokušavaju to da uvedu, navodno da zaštite decu od pristupa sajtovima koji nisu za njihov uzrast.
Pa su se ljudi pobunili ali oni će na kraju isterati svoje. Tako da to nam sleduje, to je uslov za totalni nadzor kako bi AI imala sve potrebne informacije i pratila sva dešavanja u realnom vremenu. Šta, ko kako zašto
Diditalizacija svega

јел ти уопште знаш шта је мит

mit – značenje

mit (grčki mýthos):
1. istorijski: priča iz narodnog predanja koja govori o natprirodnim bićima, precima ili junacima i njihovim neobičnim, natprirodnim delima;
2. stvarna ili izmišljena priča koja se obraća svesti jednog naroda putem određenih društvenih i kulturnih obrazaca ili snažnih kolektivnih osećanja (uključujući predrasude i sl.);
3. preuveličana priča o nekom događaju ili ličnosti iz stvarnog života; sa stanovišta nauke, neosnovano shvatanje, uverenje ili verovanje

13. И гле, двојица од њих иђаху у онај дан у село које беше далеко од Јерусалима шездесет потркалишта и зваше се Емаус.

14. А они говораху међу собом о свима овим догађајима.

15. И кад се они разговараху и запиткиваху један другог, и Исус приближи се, и иђаше с њима.

-------

Марија Магдалина

14. И ово рекавши обазре се натраг, и виде Исуса где стоји, и не знаше да је Исус.
Radio je to on i pre vaskrsenja. Pa su fariseju tražili ko će da im ga izda da bi ga uhvatili.

Hrist je bio balacac kad je razapet, 80% sto je Hrist rekao je dopisano posle
A ne, Kada imaš Božanska otkrovenja ona objašnjavaju smisao onoga šta je Isus govorio. Da je neko dopisivao nešto svoje izgubio bi se taj smisao koji samo Bog može da da. Kroz otkrovenja ti jasno vidiš da ljudi nemaju kapacitet za tako nešto.
Ljudi su pisali jevanđelja onako kako je se ko sećao, pa se neki događaji razlikuju po opisu, ali suština stvari ostaje nepromenjena.
Nažalost ljudi koji kroz intelčekt pokušavaju da razumeju isusove reči ne vide suštinu, Intelekt posvećuje pažnju detaljima i suština mu promiče. Dok desna moždana hemisvera obraća pažnji na suštinu a detalji je ne zanimaju. Desna hemisvera mozga je deo Boga u nama i njen glas uglavnom čuju prosti ljudi koje Njihov intelekt nije u stanju da zaslepi. Ja srećom nisam nešto inteligentan pa vidim stvari koje drugi ne vide, vidim suštinu stvari.
Intelektualci ovo nisu mogli da napišu.

A ne, Kada imaš Božanska otkrovenja ona objašnjavaju smisao onoga šta je Isus govorio. Da je neko dopisivao nešto svoje izgubio bi se taj smisao koji samo Bog može da da. Kroz otkrovenja ti jasno vidiš da ljudi nemaju kapacitet za tako nešto.
Ljudi su pisali jevanđelja onako kako je se ko sećao, pa se neki događaji razlikuju po opisu, ali suština stvari ostaje nepromenjena.
Nažalost ljudi koji kroz intelčekt pokušavaju da razumeju isusove reči ne vide suštinu, Intelekt posvećuje pažnju detaljima i suština mu promiče. Dok desna moždana hemisvera obraća pažnji na suštinu a detalji je ne zanimaju. Desna hemisvera mozga je deo Boga u nama i njen glas uglavnom čuju prosti ljudi koje Njihov intelekt nije u stanju da zaslepi. Ja srećom nisam nešto inteligentan pa vidim stvari koje drugi ne vide, vidim suštinu stvari.
Intelektualci ovo nisu mogli da napišu.
Smanji mitomaniju, Isus niti je bio sin Božiji niti je naš, malo racionalnosti nije na odmet

recimo da si ti u pravu, kao sto je biblioteka puna raznih knjiga, pa ja se borim protiv apokalipse koje je jedna knjiga u okviru te bibliotete knjiga koju zovemo biblija
-------

Марија Магдалина

oni su bili uvereni da je mrtav, bilo im je nemoguce da je ziv, i zato ga nisu videli, ili su mislili da vide duha

Smanji mitomaniju, Isus niti je bio sin Božiji niti je naš, malo racionalnosti nije na odmet
Ja sam već postavljao link ka blogu Zakoni Života gde objašnjavam suštinu onoga šta je Hristos govorio a koja se tek iz ugla moderne nauke vidi.
Tu ima prilično racionalnosti a koju ti ne želiš da vidiš.
Stvari iznesene u Zakonima Života i moderna nauka niti psihologija nije uspela da poveže, Da istina koja je u čoveku određuje njegov misaoni tok, njegove, misli, njegov sud osećanja i ponašanje. Objašnjava poreklo stresa kao stavke koja određuje svaku bolest. A do zaključka da je stres uzrok svih bolesti dolazi i nauka.

Hristos je to objavio ljudima pre 2000 god kad niko nije imao pojma kako ljudsko telo funkcioniše, Na taj način sebe označivši kao onoga ko je stvorio čoveka te zna sve to.

Kopiraj link od Zakona Života pa ga daj Groku, on je na nivou doktoranta u svim naukama, Da vidiš šta će da ti kaže.
Pa hajde onda da pričamo o racionalnosti.

уф

мар16:12. А потом јави се на путу двојици од њих у другом обличју, кад су ишли у село.
to ne znaci sto ti mislis, jer su ta dvoijica znala da je on, inace ne bi nista javljala:
Marko 16,12 A potom javi se na putu dvojici od njih u drugome obličju, kad su išli u selo.
Marko 16,13 I oni otišavši javiše ostalima; i ni njima ne vjerovaše.
3
The event described in Mark 16:12 of which it is a summary (cf. Luke 24:13–32) says “their eyes were prevented from recognizing Him” (Luke 24:16, nasb). This makes it clear that the miraculous element was not in Jesus’ body, but in the eyes of the disciples (Luke 24:16, 31). Recognition of Jesus was kept from them until their eyes were opened.

This is not to be understood of any change in the shape of His body, or the features of His face; for as soon as their eyes were opened, which had been before held, they knew Him perfectly well: https://hermeneutics.stackexchange....appeared-in-different-form-means-in-mark-1612

Back