Poslednja vremena

Bilo bi tako da je Pavle propovedao samo Krispu i Gaju pa su samo oni poverovali i smo oni bili kršteni od Pavla. Ali je Pavle propovedao Mnogima koji su poverovali a krstio je samo ovu dvojicu. E to je čudno.
Uopste nije cudno vec je to realnost zivota - ljudi mogu cuti Bozju Rec i Njegov poziv da Ga prihvate ali odluka za krstenje se ne mora donositi u trenutcima spoznaje vec se moze desiti kasnije,nakon sto u srcu radi Duh Sveti ili se mozda cak i nikad ne desi...
U prilici koju pominjes desilo da su ta dvojca reagovala brzopotezno pa se desilo krstenje.
A hemisvere se ne koriste u isto vreme nego kojim mislima posvetiš pažnju određuje i koju ćeš Hemisveru koristiti. U Umu u isto vreme ne mogu biti dve misli koje se razlikuju po izvoru. Tako da ili slušaš levu ili desnu hemisveru, I one se bore za tvoju pažnju. Vuk kojega Hraniš(kroz pažnju) će uvek pobediti.
:roll::roll::roll:

Vidi, pošto ti to kao russellovcu nije jasno; da bi uopšte postao hrišćanin, moraš biti kršten u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Zato je Gospod tražio od apostola da idu i krštavaju.
ne izmisljaj "raselovac", pa ja sam krsten, sta ces sada da nazivas ljude lazovima? svi znaju da ja laznim prorocima ne verujem, i nikada nisam pripadao niti 1 denominaciji, nego si ljubomoran ili zbunjen sto pricam sa cicilonom, a pijem ban zbog arijanice, skakavice
Tom prilikom u tebe se poseje duhovno seme i rodiš se u Hristu kao duhovno biće, te stoga to nije simbolični ritual kako tvrdiš, već čin stvaranja duhovnog čoveka
voda simbolizuje veliki potop, samo sam to rekao, a ti nastavljas da ucitavas ne razumevajuci kada Krstistelj kaze da ide koji krstava u ognju i duhu
Luka 3,16 Odgovaraše Jovan svima govoreći: ja vas krstim vodom; ali ide za mnom jači od mene, kome ja nijesam dostojan odriješiti remena na obući njegovoj; on će vas krstiti Duhom svetijem i ognjem.

ti znaci ne mozes da oppovrgnes tezu za veliki potop, koju mozda nikada nisi ni cuo jer se voda kod lrstenja drugacije tumaci, a pod dva ne mozes ni da mi poikazes kada i gde je to Isus krstavao, mozda sa neba?
A to ne može svako nego samo oni koji su dobili tu blagodat.
improvizujes, koju blagodat, sta je ona za tebe, a sta podrazumeva apostol pavle?
Oriđinale russellovac.
kazi lepo da neces da pricamo, ovo nije lepo sto radis

откуд ти знаш шта је мислио, кажи да тумачиш протестантски и решена ствар.
зашто ви протестани мислите да знате шта Бог мисли?
protestanti ti se smeju, a meni te je zao, lupas kao maksim po diviziji
онда је и нахор генетски отац јевреја :D

јеси ли сконтао ко ти је духовни отац ако си православни верник?
covece, davno sam ja krsten, ko ce da se seti danas tog coveka, mozda nije ni ziv? ovo sto Hristos rece da mi je jedini duhovni Otac Bog Otac, to je za mene sigurica, nego ti imas problem, tebe tvoj duhovno raspusti, pa si zaliutao u neka praistoriska sujeverja, i mnogobostvo

Sin bog
Otac bog
Duh sveti bog

I ko je bog
da bih to razlozio, morao bih da postanem @Harpazo Harpun dispenzacionalista
sina smo upoznali kroz istorijskog Isusa koji rece da tek posto bude podignut na nebo ce poslati Duha Svetoga, i bi na 50-nicu

to bi bilo jedno shvatanje disperzije, ja ni ovog protestanta nisam odbacio, samo on nije hteo/smeo/znao da ispredaje dispenzacionalizam

elem, problem se javlja tamo u 4. veku kada se sabor bavi odnosom oca i sina, a ne i Svetoga Duha, koga su se setili tek kasnije - jel zasto bi se bavili prirodom i sustinom samo Oca i Sina, a izostavljali Duha Svetoga, zasto, ako ne jer su dispenzaciponaliosti, ostavivsi trece lice za neki naredni sabor?

da bih to razlozio, morao bih da postanem @Harpazo Harpun dispenzacionalista
sina smo upoznali kroz istorijskog Isusa koji rece da tek posto bude podignut na nebo ce poslati Duha Svetoga, i bi na 50-nicu

to bi bilo jedno shvatanje disperzije, ja ni ovog protestanta nisam odbacio, samo on nije hteo/smeo/znao da ispredaje dispenzacionalizam

elem, problem se javlja tamo u 4. veku kada se sabor bavi odnosom oca i sina, a ne i Svetoga Duha, koga su se setili tek kasnije - jel zasto bi se bavili prirodom i sustinom samo Oca i Sina, a izostavljali Duha Svetoga, zasto, ako ne jer su dispenzaciponaliosti, ostavivsi trece lice za neki naredni sabor?
Ako razlazes sumnjaces.I vera ode.

Srz nase vere je da verujes u boga kao sina oca i duha svetoga.
Da li razumemo sve ovo i ne mora se raxumeti.Svi ovi likovi opisani su u bibliji.Dokaza nema da pistoji bilo koji bog.
Ali da li imas poverenje to je najvaznije i to se zove vera.
Drugacija vrsta znanja.

Ako razlazes sumnjaces.I vera ode.
ti pitas za Sina, ali sam Isus, nekad kaze Sin Coveciji, a nekad Sin Boziji, zavisi od konteksta
ajde ne razlazem, vec obrazlazem...
Hristos se pojavio u tzv. punini vremena, a do poslednjih smatraju ovi da postoje razdoblja, i da sam se Bog postepeno objavljuje, uklj. i otkrivenje, jel?
i onda ja malo njima da dam slagvort, ako bi da diskutuju, a ujedno pomenuh i sabore zasto se nisu setili sve odjednom, nego postepeno, cak i kada su u pitanju Sveta Trojica...
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dispenzacionalizam
Dispenzacionalizam tumači da je Bog je namjerno podijelio biblijsku povijest na određena razdoblja, kojima je dodijelio (dispenzirao) svojstvena upravna načela. Razdoblja su označena ciklusima, "u kojima Bog otkriva svoju istinu čovječanstvu na nov način".

imas na linku ta razdoblja...

Back