Posao za tinejdzere....?

Ja radim od 7 osnovne leti a od kraja prvog srednje aktivno. Dok su moji drugovi, išli šetali po plaži ja sam ,,radio,, kod brata u prodavnici, skupio sa mesec dana blizu 300 evra i kupio telefon. I nije mi bilo žao. Prvi u celoj osnovnoj sam imao telefon u boji, sa kamerom itd itd.

I tako leti po 2 meseca radio 1 odmarao. Onda sam na kraju prvog srednje otišao vanredno. I od tada pa sve do danas radim aktivno. Tj svaki dan.
Platu imam .... koliko mi treba. Da li će to biti 500 e mesečno ili 1500 zavisi. Kad mi se ne radi mogu jednostavno da kažem, danas ne dolazim na posao. Kad mi se ide negde, kažem odoh par dana u NS ili BG, ako imam para ne tražim bratu, ako nemam tražim pa posle odradim itd.

A na poslu provodim ... hm ... čim ustanem pa do uveče. Svejedno da li ustajem ujutru u 7 ili u 12 popodne :D

I nikome ne bi preporučio ovakav život. Jes da je 1500 € mesečno fina para ali ... mnogo drugih stvari hvali.
Deco idite u školu, uživajte dok možete. Doći će vreme za rad ;)

Ма пусти сад педагогију;), него реци шта то радиш, и наравно убаци и мене. Ја бих БАШ ЈАКО волео један такав посао!

kad smo imali 8 godina mi iz kraja skupimo stare stvari i na sred ulice stavimo cebe i prodajemo ih,hahah koja blamaza secam se da smo zaradili 100 dinara i otisli u poslasticarnicu i najeli se sladoleda i odu pare u pm.

pa.... moj tjale ima agenciju za knjigovodstvo i moj brat kad je bio 6. razred radio jedan dan kod mog tjaleta i to neshto najjednostavnije, ubacivao podatke u komp, itd... i naravno to nishta nije bilo tachno!
a ja sam jednom samo neshto prekucavala sa papira u kompjuter (neke brojeve... sve milioni...) i sve sam loshe uradila....

kad smo imali 8 godina mi iz kraja skupimo stare stvari i na sred ulice stavimo cebe i prodajemo ih,hahah koja blamaza secam se da smo zaradili 100 dinara i otisli u poslasticarnicu i najeli se sladoleda i odu pare u pm.

ih pa da vidish kod mene i dan-danas klinci izlaze sa starim stvarima,igrachkama-unosan biznis:lol:

mene bio blam da tamo stojim a niko nishta ne pipa.....:oops:

Ja sam prošlo leto radila kod tate u ambulanti... unosila mu neke podatke o pregledu mesa i veštačkom osemenjavanju u odgovarajuće knjige. Bilo je toga, vala, gomila. Ali za radno vreme od šest sati, stizala sam i da se istelefoniram i nalakiram nokte i pročitam dve knjige od Vidojkovića (sasvim dovoljno) i još svašta nešto, popijem kafu, doručkujem/ručam (počinjala sam u 2 popodne, pa je ime obroka zavisio od toga kad sam ustala... :mrgreen: ).., odem na krstu, je l' se seća neko mojih postova sa donjom crtom umesto spejsa zato što je tati bila razjebaana tastatura? :mrgreen:

I tako za 500 dinara dnevno... radila sam nekih mesec dana i onda dodala parama kojima sam bila čašćena za upis na fax, i qpila telefon u koji sam bila zaljubljena mesecima... i još sam... :heart:

Inače, kod nas u Somboru već gooodinama postoji nešto što se zove Dečja pijaca, radi subotom prepodne osim u zimskim mesecima kad je mnogo hladno. Tamo sam išla jedno godinu-dve, četvrti-peti razred, prodavala stare igračke i kojekakve goblene što mi je baka dala upravo za tu namenu, i mogu da kažem da su lepe parice legale. Sećam se da sam jedne subote za pazar qpila novi CD Rikija Martina :mrgreen: :lol:

:) Da li neko od vas radi (radio je, ima nameru) da zaradjuje neku kintu onako bzvz? Koji su poslovi koje tinejdzeri mogu da rade?
Ja sam radila u osmom osnovne kao karaoke animator za decije rodjendane.... :oops: :mrgreen: :oops: :mrgreen: :oops: :mrgreen: :oops: :mrgreen: : al boli me uvo, zaradila sam 500 evrica, i kupila sebi lepu Yamahinu klavijaturicu :)
A vi ....? :D

ja se bogatim od tudje nesrecje .. nish ne rabotiram :lol: shalim se naravno.. ma radio sam iz zezanja kod cjaletovog ortaka u kaficju zezao se i posle me smorilo da dolazim i menjam smenu..

Ja sam crtao za "Izvore Magije" TCG nacrtao sam 18 radova za njih trebalo je da mi plate po 10eu za svaki od njih ali nista mi nisu platili sam su prestali da mi odgovaraju na mailove

Sada radim za jednu Americki CCG koja jos nije izasla Isto slabo placaju 20-50 dolara po radu. Meni su prva tri rada platili po 30 tako da sada sam dobio Ikobo karticu sa 90 dolara samo jos da smislim na sta cu ih potrositi

Ocekujem jos plosla od njih posto sam im juce poslao mail da mi je kartica stigla i da mozemo da nastavimo da radimo.

mislim da je najbolje kod ovog posla to sto ja mnogo napredujem u crtanju dok ovako nesto radim jer me onis stalno guraraju i pomazu savetima u skoli nikada nebi ovoliko mogao da napredujejm pogotovo sto je ovde motiv jaci.

E a najbolji deo posla je to sto crtam kad mi se crta

ubedljivo najbolji dzeparac se dobija radom po diskotekama! kao promoter,znaci posao ne da je lagan nego uzivancija,samo treba da imas malo uticaja u drustvu. uzmes flajere,okrenes 5 ortaka da dovedu drustvom sa sobom i dodje njih 20 ukupno ti im das flajere, i dobijes 1000 dinara...ako je neko zainteresovan nek se javi za posao, po osobi 50 dinara,plus jos jako jako jko mnogo povlastica,kao sto su dzabe pice,dzabe jakne,dzabe ulaz i jos dosta toga...a verujte mi isplati se,za jedno vece moze da se uzme ako se potrudite i po 3000 dinara.... cujemo se.... ko god da je zainteresovan nek se javi na mail. ili na broj 064 455 9639 uzivajte!

aa razne sam ja poslowe radio..od letaka na terazijama do zavrtanja flasa u fabrici za destilovanu vodu..naj ozbiljniji posao mi je bio distributer za srbiju jednog preprodavca automobila...steta samo sto taman kad sam se uhodao i skapirao sistem uvozenja kola, poceo sam da shvatam kolika je to mafija i u kolika govna bi mogo da upadnem..pa sam odusto...inace kinta bi bila oko 4 000- 8 000 e po vozilu...
lepa kinta al prewelik rizik..

naj ozbiljniji posao mi je bio distributer za srbiju jednog preprodavca automobila...steta samo sto taman kad sam se uhodao i skapirao sistem uvozenja kola, poceo sam da shvatam kolika je to mafija i u kolika govna bi mogo da upadnem..pa sam odusto...inace kinta bi bila oko 4 000- 8 000 e po vozilu...
lepa kinta al prewelik rizik..

Jel ova Krstarica sluzi za prosipanje lazi?
Jednom rijecju ne mlati!

Back