Posao u...

Nisu ti neophodne veze i vezice svuda, ne kloni duhom. U kafićima da bi radio ne trebaju veze, prošetaš se ili uzmeš oglase, ne traže svi sa prethodnim iskustvom. Za restorane i hotele, trebao bi imati ugostiteljsku stručnu spremu. I za hotele se šalje CV.

Smatram da se moze uspeti bez nekih veza i vezica.
Al samo ne znam kako da bas mora izracito da bude ugostiteljska skola za rad u hotelu ili restoranu?
Otisao bih eventualno na neku planinu u Srbiji da radim u sezoni, odnosno leti u zavisnosti od sezone da radim zimi sneg, leti more,reka, i sl. ako me razumete sta hocu da pitam

Prvo nadji da radis negde u kaficu, kako bi se navikao na taj posao... A tek onda trazi restoran ili hotel... nije ti potrebna ugostiteljska skola, ali postoje pravila sluzenja koja ce te nauciti neki iskusni konobar/ica, sa koje se strane prilazi gostu, sa koje strane se sluzi salata, kako se menjaju pepeljare ..... Ima tu pravila... ja sam radio u cafe-restoranu i u nekoliko kafica, a zanimanje mi je totalno drugacije od tog posla (racunovodja sa zavrsenim fakultetom, ali ***, treba mi posao...) . Sve u svemu nikad se vise ne bi latio tog posla. Bi, da je to kulturno, a ne da mi zaglavi tri najpijanije budale i da ne mogu kuci do 4.

nije to kafana, kafic pa da nailaze svakakva budale, a i ako naidju nisam ni prvi ni poslednji koji bi ih izbacio napolje.
i meni je rekao jedan kada sam ga pitao da li bih mogao da radim kao konobar ili sanker bez iskustva ali sam spreman da naucim, reako mi je da nema vremena da se uci bilo ko hoce da radi gde ima velike guze i gde je kafic eskluzivan, tako da se ne slazem stobom u vezi toga.

Mozda odem u Dalmaciju tamo mi prijatelj radi sezonske poslove, obisao pola sveta, a bavi se splavarenjem tj radi kao vodic neki ako bi se moglo nazvati to sto radi, pokazuje strancima dalmaciju i to Srpsku.
A zimi ode negde gde ga ga sef posalje, doduse kaze on da je sada postao sef, ne znam.
pa mozda pitam njega da me ukljuci.
Ima svoj kombi i extra je.
proputovati sva ta mesta u jednom danu.
Ali najpre konobar...

Back