TheShiccFunk
Zainteresovan član
- Poruka
- 206
Čula sam da su skandinavske zemlje najbogatije u evropi, da se u danskoj najbolje živi ali i njih u poslednje vreme hvata ekonomska kriza, pa me zanima da li je danska dobar izbor za budući život ili je možda to norveška ili švedska? treća sam godina na jezičkom smeru u gimnaziji i jako dobro mi idu strani jezici, engleski znam super, pored toga znam malo francuskog, latinskog i španskog, da li mi neki od tih jezika može pomoći u vezi nekog koji se priča u ovim zemljama? mislim da su svi jako slični. najviše me interesuje kakvo je stanje što se tiče zaposlenja, životnog standarda, plata i cena, tj. koliko su "skupe"?
inače planirala sam da upišem arapski na filološkom u bg-u i mislim da ima mnogo perspektiva taj jezik, ali nešto me interesuje skandinavija, upisala bih neki od tih jezika
unapred hvala!
inače planirala sam da upišem arapski na filološkom u bg-u i mislim da ima mnogo perspektiva taj jezik, ali nešto me interesuje skandinavija, upisala bih neki od tih jezika
unapred hvala!
Poslednja izmena:
rekla mi je da idem u Norge.
Norveska je dugacka 1700 km od juga do severa.
Mozes misliti koja je razlika onda. Ako ces Oslo ili Bergen , slicno kao kod nas. Fora je samo sto zime dosta duze traju i nase prolece je kao njihovo leto , i bude nekada oko 30 stpeni ali jako kratko.Dani su leti dosta dugi , a zimi su noci dosta duge. E , meni ovo smeta ! Ja sam trebao da idem u Bergen , ali na kraju sam ipak ostao ovde , za sada. Temperature nisu za brigu , moze nekom da smeta sto duze samo traje i sto prolece kasni 2 meseca po nasem kalendaru
Плус, скандинавци су металци, а мени то одговара.