Posao u Rusiji (2)

Зар се још ради у Русији?😀 4-6 људи у једном смештају.. пола пуши, пола се не купа. И то за никакве новце. Никад више..Колике су сатнице за те нехумане услове? У Србији мајстор 5,6 еура има...
Pusenje je odavno zabranjeno i kaznjava se otkazom, kupanje je vec stvar licnog izbora i vaspitanja. A majstori imaju isto toliko, i vise racunajuci prekovremeni rad, da su im troskovi 0 (nula)...
Sve ima i svoje pluseve i minuse.

Cuo sam da zbog ove situacije RUSIJA oduzima hrvatima velestroj moskvu i proteruje ih .
Lose si cuo, Velesstroy je ruska firma, iako su vlasnici rodjeni u Hrvatskoj.

Dobar dan dobri ljudi!

Šta mi možete reći o gradilištu u Murmansku?

Početkom februara sam ušao u proceduru, kad mogu da očekujem da će me zvati da idem?

(Idem prvi put za Rusiju, pa me zanimaju utisci, iskustva, itd...)

Pozzz...
Nista spektakularno, veliko gradiliste koje se postepeno privodi kraju a otvaraju se sledece etape. Ne razlikuejs emnogo od ovoga sta si citao ovde na forumu.Koliko ce trajati procedura zavisi od toga koliko im je potreban tvoj profil, obicno nekoliko meseci, ne mogu da kazem nista tacnije, bas je individualno.
Nadam se da ces brzo zavrsiti sa tim i otici, mada je sad situacija drugacija nego pre pocetka rata. Glavno- nas niko ne dira, nemoj da se toga bojis.
Video sam u apr da je velestroj u likvidaciji jos od 2015 . A sto se tice rada sve je napisano .
Kakve veze ima APR sa firmom u Rusiji?
Ta u Srbiji je bila bivseg vlasnika Velestroj-montaza i zatvorena je davno, a vec godinama su svi radnici prijavljeni u Rusiji.

Bojim se da ne razumem . A kad kazes da je sad drugacije , mislis li na prestanak rada master i viza kartice . Pozdrav
Pa da, to je najveci problem, pre su se pare slale sa kartice na karticu u Srbiji jednim klikom za 5 sekundi, sad malo drugacije, i ceka se, ali nije kriticno. Cak po Moskvi ima menjacnica gde se mogu kupiti devize, iako je u bankama zabranjena prodaja.
Ja probao da dobijem firmu ovih dana da se informišem kad stiže viza, al' niko se ne javlja.
Više mi liči ovo na to da će mi se javiti kad ja njima trebam :D
Ma oni su uvek u guzvi, budi uporan...A i jeste tako, kad im budes trebao ima da te zovu tri puta dnevno :D

Kontam da će biti ovih dana, rekli su mi da mi koji smo visokostručna lica manje čekamo za vizu ako im je verovati, mada pre mislim da to ide od toga koliko im treba tvoj profil.
Da, ako ti rade VKS vizu zavisi i od opterecenosti same migracione sluzbe koja je izdaje, ali si posle miran sa vizom 3 godine. Kad dobijes pozivno pismo, viza se resava u toku nedelje u BG, i mozes da krenes.

Apr opet su likvidirani . Vise ne postoje . Exsitor . Koji su sad .
Brate, ti njih uhodis :D
Existor je Srpska firma bila, cisto ali je odradjivala posao za Velesstroj u Srbiji, posto je vlasnik Ex. bivsi vlasnik Velesmontaza sadasnjeg. Kako god da se vodi firma u Srbiji, dok ima potrebe za radnicima u Rusiji oni ce odradjivati to, placeni su za taj deo posla.
Inace ne znam kako se sad zovu, ja tamo skoro i da ne idem, nema potrebe neke.

Hvala na vako brzom odgovoru . Nisam se nadao . Ja za druge i ne znam . Znam za te na bezaniji . A vlasnik da nije roki ? Pozdrav druze .
Jes' Roki, on se povukao iz price u Rusiji, mada ostao je kao savetnik i vodi firmu u Srbiji.
Da li obzirom na novonastalu situaciju gradilista normalno funkicionisu, i idu li nasi ljudi i dalje na 2, 3 meseca kao ranije?
Pa ona koja rade funkcionisu normalno, sve je isto ostalo za nas zasad. Nema bas nikakvih promena, osim sto se put kuci i od kuce planira ranije, malo je letova BG-Moskva.

Ja bih želeo da konkurišem i da se raspitam, ali nigde ne nalazim validne mejlove i brojeve telefona ili ih uopšte nema. Gde mogu to konkretno da nađem? Trenutno sam zaposlen. Hvala unapred

Ja bih želeo da konkurišem i da se raspitam, ali nigde ne nalazim validne mejlove i brojeve telefona ili ih uopšte nema. Gde mogu to konkretno da nađem? Trenutno sam zaposlen. Hvala unapred
https://poslovi.infostud.com/poslodavac/exsitor-d.o.o./40631?#o-kompaniji

Ovo je njihov trag od poslednjeg naziva firme, ne znam kako se sad zovu ali su i dalje na istoj adresi. Nemam broj telefona ljudi koji se bave anketiranjem radnika, probunari malo po ovim podacima, mozda na facebook u grupi Velesstroy montaz ili tako slicno se zove.

Back