Posao u Rusiji (2)

Da,mi mozemo na 30 dana da udjemo bez vize,na 90 ako na neko pozove u goste pod uslovom da nas prijavi na svojoj adresi (kao turisti).I na izlazu iz zemlje provaravaju mesto boravka,ako ga nemas kazna ne gine,sve je u jedinstvenom elektronskom sistemu.
ovo za saobracajne prekrsaje mi je bas preterana kazna ja sam mislio da je vozio 50 vise od dozvoljenog ili tako nesto...

ovo za saobracajne prekrsaje mi je bas preterana kazna ja sam mislio da je vozio 50 vise od dozvoljenog ili tako nesto...
Ma jok,prelazio na crveno ili van pesackog,i kao svaki civilizovan covek platio kaznu,jbg,kazna je oko 700din.
Ali se u sistemu vodi kao prekrsaj,bolje da je dao 10puta vise da mu ne pise nista...
I kod njih su kazne za prekoracenje smesne,ako je dozvoljeno 60,do 80 se ne racuna kao prekrsaj.80-100 oko 1500 din.

Moras da se potrudis da naucis,koliko god mozes,mada ces najvise nauciti ovde uz komunikaciju sa ljudima...
Ja sam ga ucio u skolu,i tu sam imao srece,bar sam razumeo smisao kad mi govore,ali da govorim ni rec,koristio sam engleski.Vezbaj koliko mozes,citaj ruske portale i vesti ako nista drugo,sve ce ti biti od pomoci.Cak i filmove da gledas uci ce ti u uho sam zvuk i melodicnost jezika.
Ama znam razumem ruski sve.
Cak i politicare (sto je najvise na rtv planeti) razumem, uzasno su dosadni ali se trudim stvarno se trudim da ih ne razumem!

Kad se moze ocekivati povratak na posao, ima li neko info?
Gde radis,na kom gradilistu? Koje zanimanje? Svako gradiliste drugacije je organizovalo povratak,i prioritete.
Trenutno je jos na snazi zabrana ulaska u RF,osim sa dozvolama koje izdaju dva drzavna organa,zato i ide sporo. Ako ne krene da jaza epidemija na pocetku zime,moguce da ce do Nove godine da se ukinu zabrane...

Pozdrav i od mene :) Dugo sam čitao ovaj forum i reših da se obratim. Sledeće nedelje putujem za Murmansk, posao inženjera, solidna plata za prvi put(i s obzirom da sam u neku ruku i početnik) i kako su mi rekli većinom kancelarijski posao i da će biti možda 2-3 sata dnevno da se izađe napolje i obiđe gradilište.

Može neko da mi prenese još neke utiske i iskustvo ko je bio u Murmansku?

Pozdrav i od mene :) Dugo sam čitao ovaj forum i reših da se obratim. Sledeće nedelje putujem za Murmansk, posao inženjera, solidna plata za prvi put(i s obzirom da sam u neku ruku i početnik) i kako su mi rekli većinom kancelarijski posao i da će biti možda 2-3 sata dnevno da se izađe napolje i obiđe gradilište.

Može neko da mi prenese još neke utiske i iskustvo ko je bio u Murmansku?
Prvo i jedino sto trebas da uradis je da uzmes svoj pasos tj. da otkazes odlazak.
Najgoru firmu si izabrao, najgori moguci ljudi koji postoje na trzistu rada tu rade.
Mentalno poremeceni, bez znanja o bilo cemu, bez vaspitanja.
Organizacija 0%, znanje 0%, kolektiv 0, spletkarenje 100%, nevaspitanost 100%, uzas 100%.
Nebitno da li je obrazovan ili ne obrazovan radnik, vazi za sve. Ako ti pripadas ovoj prvoj kategoriji, a u biti si normalan i vaspitan nema sta sa Velestrojem da trazis.

Drugo, navukli su te na pricu i gledace da te iskoriste maksimalno da te ne pustaju na vreme nazad sto se ozbiljno na tvoje zdravstveno stanje moze odraziti.

Ovo je samo kratak savet.
Ziv bio.

Dobro ni kod nas bas ne cveta cvece sto se gore pomenutog tice, ja sam cuo i pozitivna iskustva sa velestrojem...
Pa svako vidi ono sta gleda...Neko gleda pozitivne strane neko negativne.I jedni i rugi su delimicno u pravu,nije ni sjajno nije ni neki bedak totalan,kako napisa kolega iznad.Ne znam sta je on ocekivao od gradjevinske firme,ali Svajcarska sigurno da nije....

Da li neko moze da mi pomogne?
naime odlucih ponovo za RF
Treba mi kontakt tel Borisa ZIvkovica ili Sase Mijica,nekada mi bejahu sefovi i bez njih poziva nista kako razumehMikicu.
Pa ajd da probam.
Unapred hvala
Ubogi rab Boziji,Dragomir,

POZ
Trazim savet ili info.Naime pozvan sam od strane Hrvatskog vlasnika kompanije iz Varazdina da budem upuceb=n u Nemacku.
Sve mi to pomalo hm...Naime satnica 8e radise od 10 do 12 h nedelja slobodna,Prijavljen u Hrv na 4800kn.U pitanju neki Nedeljko Guzvinec
Smallcompany Varazdin.U pitanju postavlj vodovodnih cevi na zid preko tipli i selne....?
Hvala

kingisepp 2
Pozvase me tamo rafinerija amonijaka ammonia plant.
Ima li ko nekava saznanja i iskustva?
To je blizu Estonske granice,Finski zaliv.
20km od granice sa Estonijom, oko 150km od Sankt Peterburga... Mirno mesto, ne veliko (oko 50000 stanovnika), ima signal telefona sto je najbitnije. Pre pandemije je leti bio direktan let do BG i u putu se provodilo pola dana ukupno. U gradu ima u principu sve sta treba, marketi,radnje sa sim karticama, dobro je da te tamo salju.
Kingisepp 2 je u samom pocetku, tako da ne znam kakva je situacija trenutno,ali ne bi trebala da bude losa. Sa srecom,mozda se i vidimo tamo :D

20km od granice sa Estonijom, oko 150km od Sankt Peterburga... Mirno mesto, ne veliko (oko 50000 stanovnika), ima signal telefona sto je najbitnije. Pre pandemije je leti bio direktan let do BG i u putu se provodilo pola dana ukupno. U gradu ima u principu sve sta treba, marketi,radnje sa sim karticama, dobro je da te tamo salju.
Kingisepp 2 je u samom pocetku, tako da ne znam kakva je situacija trenutno,ali ne bi trebala da bude losa. Sa srecom,mozda se i vidimo tamo :D
Hvala,voleo bih da se upoznamo.Dobar si covek.

Back