Posao u Rusiji (2)

Nov sam na forumu svka pomoc mi znaci. Preko firme EXSITOR sam konkurisao za posao u VELESSTROJ MONTAŽ za poziciju inženjer na gradilištu. Zvali su me na razgovor i pošto vec imam iskustva kao inženjer siguran sam da će da me prime ali me zanima kolike su plate inženjerima?

Nov sam na forumu svka pomoc mi znaci. Preko firme EXSITOR sam konkurisao za posao u VELESSTROJ MONTAŽ za poziciju inženjer na gradilištu. Zvali su me na razgovor i pošto vec imam iskustva kao inženjer siguran sam da će da me prime ali me zanima kolike su plate inženjerima?

Pozdrav!
Iskreno ni ja ne znam kolike cu im plate,ne bi trebalo da budu manje od 2000$,gledano logicki...Nemoj me drzati za rec,zaista ne znam tacno kolike su plae inzenjerima u VMontaz.
Ali ovde vidis i sam,da si pitao kad je bila plata pre 17 meseci,rekli bi ti datum,vreme,iznos i cak i ime radnika banke koji je proknjizio.

1800 dolara je najmanja, pogotovu ako si prvi put i pogotovu ako si dobio lagan kraj (gde nema velike zime). I plus 220 dolara na konto penzionog posto ovde ne uplacuju vec daju taj iznos pa ti ako hoces sam sebi uplacuješ. Znaci u zbiru 2020 dolara. I ide do 2500 (plus 220). Mada imas ovde inzinjera i od 3000. Al za tu cifru treba da si bog otac gradjevine (i da to do kazes na delu) ili da se nekome doooobrooo uvuces u dupe. Sve ovo sto sam ti napisao ti je 1/1.

1800 dolara je najmanja, pogotovu ako si prvi put i pogotovu ako si dobio lagan kraj (gde nema velike zime). I plus 220 dolara na konto penzionog posto ovde ne uplacuju vec daju taj iznos pa ti ako hoces sam sebi uplacuješ. Znaci u zbiru 2020 dolara. I ide do 2500 (plus 220). Mada imas ovde inzinjera i od 3000. Al za tu cifru treba da si bog otac gradjevine (i da to do kazes na delu) ili da se nekome doooobrooo uvuces u dupe. Sve ovo sto sam ti napisao ti je 1/1.

Da,u pravu si.Mada mislim da je poslednje presudno (uvlacenje).Vidjao sam vrhunskih inzenjera koji su sa platom bili u rangu pocetnika,ali su imali svoje JA.I kada su odlazili,bilo je pa zasto,pa kako...Kao i u svakoj nasoj firmi,nista nije drugacije...

Da,u pravu si.Mada mislim da je poslednje presudno (uvlacenje).Vidjao sam vrhunskih inzenjera koji su sa platom bili u rangu pocetnika,ali su imali svoje JA.I kada su odlazili,bilo je pa zasto,pa kako...Kao i u svakoj nasoj firmi,nista nije drugacije...[/QUOT
Pre svega zelim svima srecnu Novu godinu. Hvala vam na odgovorima. Bio sam na razgovoru prvo sto su mi ponudili je 1500 dolara i 220 za socijalno z:((. Pa ce posle kao da povecavaju. Ja sam im trazio 2500. Rekli su mi da razmislim pa da im javim do 8.1.2018. Inace gradiliste je Amurski GPZ, grad Svobodni radio bih 4 meseca pa odmor 21 dan. Ako moze i par recio o tom gradilistu i iskustva ako je neko bio tamo. Razmislicu lepo ali mislim da je malo 1500 dolara tako da cu mozda vrlo lako da odustanem.

Hvala

Start 1500 ti je malo. I kad ides prvi put nema povećanja u prvoj vahti sigurno. Ta 4 meseca ces biti na tome sta potpise tamo pre polaska. I posle i da ti povećavaju to je po 100..200 dolara, tako da ti je 1500 mali start. A i ti si zacepio mnogo 2500 to ti sigurno nece dati. Kad bi se nasli na pola na 2 i to bi ti bilo ekstra, mada tesko i to. A Svobodni je bulja kao i vecina istocni i severni gradilista. Hladno je a i mnogo problema ovako, uslovi losi. Realno. Kazi im nek ti daju bar 1800 i Moskvu ili nesto u krasnodarskom kraju...i odmah pruži ruku!!!

Start 1500 ti je malo. I kad ides prvi put nema povećanja u prvoj vahti sigurno. Ta 4 meseca ces biti na tome sta potpise tamo pre polaska. I posle i da ti povećavaju to je po 100..200 dolara, tako da ti je 1500 mali start. A i ti si zacepio mnogo 2500 to ti sigurno nece dati. Kad bi se nasli na pola na 2 i to bi ti bilo ekstra, mada tesko i to. A Svobodni je bulja kao i vecina istocni i severni gradilista. Hladno je a i mnogo problema ovako, uslovi losi. Realno. Kazi im nek ti daju bar 1800 i Moskvu ili nesto u krasnodarskom kraju...i odmah pruži ruku!!!

Ne lupetaj gluposti.Nije na pijaci da se pogada.Ja radim u Rusiji vec 9 godina.Sada je tesko da ikome povecaju plate.Treba se pokazati da je sposoban radnik,da zna raditi svoj posao pa tek da mu malo povecaju platu.A to moze potrajati i dve godine.

Dobro ako si pametniji i znas. Ja sam mu samo preneo konkretno svoje iskustvo. Ja sam se pogadjao. Nisam dobio toliko koliko sam trazio al nije bilo ni ono sto su prvo ponudili, nasli smo se na pola. I ja sam zadovoljan. Sve to nadvlacenje je trajalo nekih mesec dana, dok nisu na kraju sami pozvali i rekli dodji da potpise. Dobio sam novog kolegu pre 2.5 meseca, evo ga sto pored mog, kome je takodje nudjeno 1500 a izvukao je 1800. Ja ti pricam konkretno iz prve ruke al dobro, vidimo ti si pametniji i sigurno bolje znas.

- - - - - - - - - -

I da, zaboravio sam. Kazes radis vec 9 God u velestroju. Onda bi trebao da znas da znanje i kakav si radnik igra najmanju ulogu u odredjivanju plate, odnosno povećanju.

Kazemo-ako odete u bilo koju zemlju, nebitno bila to Rusija, Bugarska, Tanzania ili bilo gde..i ****** im zene i kurcite se, naravno da ce se seljani skupiti i nalupati vas. To vam je jedina i prava istina koja je bila tamo, ako vec hocete da znate.

Nalupase se svi pomalo koliko vidim.
Krsna je u pravu u jednoj stvari,a to je pogadnanje,probaj da podignes cenu,ali nemoj da preterujes,mislim da je 2,5k mnogo.Ali opet,ti najbolje znas za koliko hoces da radis,i za koliko hoces da sedis kuci.Mozda je bolje da radis za 1800-2000$ nego da ne radis za 2500.
Gradilista se ne razlikuju mnogo,u principu,Moskva je posebno problematicna,tu su ti svi moguci direktori na vratu,i konstantno te proveravaju,drndaju...Mislim da ti je bolje za pocetak neko dalje gradiliste (mada retko se novim ljudima koji nemaju nekog svog da ih progura nudi jug).
Obo sto se desilo u Svobodnom je klasicna reakcija ruskih seljaka na nase sejacine.Iskreno,nemate pojma kako se nasi ljudi ponasaju u Rusiji,pogotovo kad su blizu civilizacije.Nedavno sam imao primer naseg coveka-zamisli djubrad ga prebila i polomili mu nogu...A on jadan nista nije radio,samo isao po kafani i polivao pivom ljude koji su sedeli za stolovima.
To da uradi stranac u mom gradu,ne bi ga sastavila ni jedna bolnica posle toga,on je dobro prosao...
Mgao bih knjigu da napisem,a ne temu ovde.Ali ne pada mi na pamet da sad tu nesto pametujem,svako je kovac svoje sudbine.
Svima kazem,pamet u glavu,i cuvajte je dok vam je na ramenima...

Pozdrav za sve...Ne znam da se ulogujem ovde pa sam nekako uspeo sa majkinog profila pa cu i odavde da pitam...Imam zelju ici da radim u Rusiju...Kako ide proces zaposljavanja ...Koliko prodje od dana prijave pa do polaska ako zadovoljim...Kakav je taj lekarski i slicno...Sve me zanima-...Kakva su ocekivanja od radnika...Interesuje me npr..da odem kao moler....sta se ocekuje....Ja znam npr kreciti i gletovati...to nije problem...Kao gipsar....znam usrafiti profil,staviti gips vunu i bandazirati....Sta mi je raditi i vredi li se po tom mom skromnom znanju prijaviti u opste...Inace imam ovde stalan i siguran posao sa nedovoljnom platom i smatram da sa svoje 32 godine mogu i moram vise jer imam dvoje dece i imam za koga da se trudim i borim...Hvala lepo unapred

Poslednja izmena:
Pozdrav!

Je l ima neko informacije o gradilištu Kingisepp? Gde je tačno (znam gde je grad, ali gradilište je l blizu grada i sl.), kakva je klima, i uopšte dobrodošli su saveti za nekog ko prvi put ide, šta poneti, na šta obratiti pažnju i dr.

Hvala. z:)

Pozdrav za sve...Ne znam da se ulogujem ovde pa sam nekako uspeo sa majkinog profila pa cu i odavde da pitam...Imam zelju ici da radim u Rusiju...Kako ide proces zaposljavanja ...Koliko prodje od dana prijave pa do polaska ako zadovoljim...Kakav je taj lekarski i slicno...Sve me zanima-...Kakva su ocekivanja od radnika...Interesuje me npr..da odem kao moler....sta se ocekuje....Ja znam npr kreciti i gletovati...to nije problem...Kao gipsar....znam usrafiti profil,staviti gips vunu i bandazirati....Sta mi je raditi i vredi li se po tom mom skromnom znanju prijaviti u opste...Inace imam ovde stalan i siguran posao sa nedovoljnom platom i smatram da sa svoje 32 godine mogu i moram vise jer imam dvoje dece i imam za koga da se trudim i borim...Hvala lepo unapred

Zavisi kad im budeš potreban, ali samo kad uđeš u proces, papiri i ostalo, treba možda nekih 2 meseca.
Lekarski je sveobuhvatan, čak i stomatološki pregled, ultrazvuk, rentgen, plus oni uobičajeni pregledi, mada se prolazi.

Poštovanje i pozdrav svima. Voleo bih da znam da li se neko prijavio za rad u Rusiji, u periodu septembra, oktobra. Ja sam bio u firmi, ostavio pasoš i potpisao sve što je potrebno. Rečeno mi je da će zvati. Negde u novembru su zvali i ponudili mi gradilište u Grusovoj i rekli da se ide u januaru, posle u decembru su mi tražili da im pošaljem fotografije u formatu kao za pasoš sto sam uradio i dalje više nema nikakvih obaveštenja a već januar prolazi. Na telefone se niko ne javlja, a ja nikako da nađem vremena da odem do Exitora jer sad ne znam vise sta da mislim, a ne znam ni da li bih dobio relevantne informacije. Ako su mi rekli da se ide u januaru pretpostavljam da sam do sad trebao da uradim lekarski, da izvadim potrebne dokumente iz supa, itd. Hvala puno, ukoliko neko ima neke informacije koje mogu da mi pomognu.

Pozdravljam.

Izgleda da je tacno da inzenjerima koji idu prvi put daju 1500$ i to je to.

Zanima me kako izgleda radni dan inzenjera? Da li je non stop napolju ili se bude i u zatvorenom za racunarom itd?

Takodje, zanima me koliko se otprilike para trosi na mesecnom nivou? Za nepusaca.

Unapred hvala na odgovorima upucenim ljudima.

Pozdrav!

Je l ima neko informacije o gradilištu Kingisepp? Gde je tačno (znam gde je grad, ali gradilište je l blizu grada i sl.), kakva je klima, i uopšte dobrodošli su saveti za nekog ko prvi put ide, šta poneti, na šta obratiti pažnju i dr.

Hvala. z:)

Pozdrav!
Tamo je gradiliste na 20-25 min. voznje autobusom od mesta gde zivis (ako si rukovodilac ziveces u gradu,radnik u grupnom smestaju).Organizovan prevoz,hrana i sve ostalo se podrazumeva,signal telefonom ima,mada ne mestima slab ali moze da se koristi...Hrana nije losa,klima je slicna kao kod nas,ali jos veca vlaznost,tako da imas osecaj da je hladnije nego sto ustvari jeste.
Ima organizovan i prevoz do grada i nazad,to nije problem,nekih pola sata do grada.U gradu ima sve osnovno sto treba,nekoliko snabdevenih marketa,apoteke...cak i KFC i MC Donalds,ako si ljubitelj :) Nosi standardno,ne treba da vuces nesto preterano stvari sa sobom,dobices radno odelo koje je za zimu i predvidjeno.

Back