Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima evo vratih se sa Sabete posle 2 ipo meseca,sta da kazem tamo je haos plate za jul i avgust su dobili na rezervoaru i mislim sortirovci gde su mogli i gde su uspesno strajkovali jer se lio beton....za ostale pa hm...neki su dobili na ruke na sabeti,neki u moskvi a neki i na kartice sber banke,a za intezin devizni roki je lezarno rekao 30.09 u ofisu na garadoku nama 10 prisutnih da ce biti uplata julske plate koga nema na spisku da dobije pare ili sber karticu a avgustovska navodno posle 2 do 3 dana posle julske uplate,znam coveka 4 ipo godine i lepo je namazan i ucen covek da lagano zna da te gleda u oci i da proserava lazi nama radnicima....znaci klasican patolog tj patoloski lazov....

- - - - - - - - - -

za Sve radnike koji rade u ovoj ogavnoj i prevarantskoj firmi ,takodje za one koji su i koji nisu dobili platu 3 pa cak i 4 meseca zavisno od gradilista.....

Poslednja izmena:
da li to važi i za radne knjižice pošto su je zadržali kada mi je suprug otišao,sada da li oni to vraćaju ili mora da se ide lično da se preuzme?

Ja sam svoju podigao odmah nakon povratka. Sobzirom da još od 28. juna nismo više zaposleni u Velesstroju nema razloga da knjižice stoje tamo. Samo još treba da i knjižice izgube u gunguli koja će sa papirologijom nastati u postupku likvidacije. Najbolje da što pre odete do njih i podignete knjižicu umesto supruga, jer on nije u mogućnosti.

Ja sam svoju podigao odmah nakon povratka. Sobzirom da još od 28. juna nismo više zaposleni u Velesstroju nema razloga da knjižice stoje tamo. Samo još treba da i knjižice izgube u gunguli koja će sa papirologijom nastati u postupku likvidacije. Najbolje da što pre odete do njih i podignete knjižicu umesto supruga, jer on nije u mogućnosti.
hvala na informaciji,jer ni In više ne radi za njih nego za moskvu....

Pozdrav imam pitanje, ako neko moze da mi da odgovor unapred zahvaljujem
ovako otac mi je otiasao da radi u Rusiju za nekog lika koji tamo ima gradjevinsu firmu. bavi se elektrikom(taj lik) moj otac je otisao da odradi moleraj u neka 2 stana. sad sto se tice papira tata je imao sve papire od vize do radne dozvole, cak i prijavljen boravak u jednom od stanova te zene cije stanove radili... medjutim od plate je dobijao nesto sitno tako da mu je ostao duzan skoro 6 000 eura. sto on ne protivrecuje, jednostavno kaze da nema pare sada i to je to. tako je vec mesec dana. rekao je calu da ceka tamo dok ne bude para ili da ide kuci, a pre toga je naglasio da nikome pare ne salje. tako da od toga nema nista. e sad cale nema nikakav ugovor sa njim mislio je da mu nece ni trebati jer je dobar sa zetom od ovog coveka (koga je isto zajebao za pare iako mu je zet isti slucaj otisao covek kucii ovaj mu ne salje pare vec 2 meseca)....
moje pitanje je da li postoji nacin da se to ipak naplati? ako je neko upucen sta i kako raditi.
daj mi ime i prezime tog coveka

- - - - - - - - - -

Dobro vece dobri ljudi ,sa suncane Malte

Ma šta tu ima da se filozofira, pročitaš oglas o likvidaciji koji je objavljen na internetu i sve ti je jasno. Samo ko neće ili ne zna da čita priča napamet. Međutim ono što je mnogo važnije, je to da ukoliko neko od zaposlenih ima bilo kakva potraživanja prema Velessstroju, mogu ih potraživati u naredna 4 meseca. To je ustavri svraha informacije koju sam dao, a ne da se raspravljam oko nevažnih stvari.

Gge si to nasao o likvidaciji na internetu izbaci adresu, posto ja pokusavam da nadjem pa ne uspeh... A podneli smo tuzbe nas 15-stak. A zatvaranje firme traje 120dana pa ko hoce jos da ih tuzi ...

Gge si to nasao o likvidaciji na internetu izbaci adresu, posto ja pokusavam da nadjem pa ne uspeh... A podneli smo tuzbe nas 15-stak. A zatvaranje firme traje 120dana pa ko hoce jos da ih tuzi ...

Oglas o likvidaciji Velesstroj-a od 01.10.15. objavljenom na saitu APR http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Announcements/Announcement.aspx?AnnouncementID=285346&RegistryCode=20842261, a pročitaj članove 533.- 538. ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_privrednim_drustvima.html . Zbog čega ste vas 15 podneli tužbe? Ja tek pišem tužbu, odnosno moj advokat, a odnosi se na neisplacene zarade, ali i za falsifikovanje sporazumnog raskida ugovora o radu, na osnovu kojega me je u PIO odjavio samo 11 dana nakon što sam otišao u Rusiju (drugim rešima radio sam sve vreme na crno a to sam saznao tek kad sam došao u BGD). Ja taj sporazum nisam potpisao, znači da ga je potpisao neko umesto mene. Zbog čega ga vi tužite?

Moze pitanje? Da li vam muzevi rade preko Velesstroy Moskva il Bg?
Navodno je to razlika. Voljela bih znat kakva.
Hvala
Nisam uspjela citirat pa putam opcenito?

Ako mogu ja bih da odgovorim umesto muzeva jer sam radio u "ohrana truda" (služba zaštite na radu) sa Rusima, koji su zaposleni u Velesstroj Moskva. Plate su im manje, rekao bih realne. Zarade su im bile 1100$, a rade tri meseca pa onda 21 dan plaćenog(!) odmora, pa opet natrag na posao itd. Jednom u nedelji imaju i slobodan dan. Nasuprot tome inžinjeri ZNR u srpskom Velesstroju imaju obećane zarade od 2000$ + 20% = 2400$ koje nisu isplaćen ni do danas i pitanje je da li će ikad biti isplaćene. Za razliku od Rusa nema slobodnih dana, a kada istekne viza onda natrag u Srbiju i do povratka u Rusiju ne plaća se ništa. Uz sve to Srbi u odnosu na Ruse su podređeni (potrčkala) i rade daleko više. Rusi u odnosu na Srbe uživaju.
Sve u svemu u srpskom Velesstroju samo su obećanja bolja nego u ruskom. U srpskom Velesstroju te iscede do maksimuma, a onda te zaje..vaju sa isplatom zarada mesecima, tako da si na kraju srećen kad ti bilo šta isplate. Ako iko može da se ufura u ruski Velesstroj to je onda premija. Od srpskog Velesstroja (pogotovu ovog novog Velssstroja Montaža) treba bežati ko od kuge.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back