Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hocu da pitam koja je satnica u velestroju

Nazovi firmu ili jos bolje odes u firmu i pitas. Satnice su se uglavnom kretale od 5$ do 6$. Jedno vreme je za ove sto idu prvi put bilo 4$. Umanjeno je za blizu 30% tako da se sada krecu od 3.6$ do 4.32$.Na dosta gradilista (Jamal i Kujumba) imas na sve to 20% na uslove rada. Plate poslovodja i inzinjera su druga prica...

- - - - - - - - - -

Kako placa Velestroj u dolare ili dinari jer dolar pada.

Srednji kurs dolara na dan obracuna (dan dva po zavrsetku obracunskog perioda). Legne ti na racun u Srbiji otprilike mesec i nekoliko dana posle toga

Pozdrav svim mojim prijateljima ,da ih obavestim da sam poceo da radim ovde u srbiji.posao ko posao,bravar monter,blizu kuca,satnica u eurima,naravno manja,ali bar ne cekam.smestaj ok,hrana domaca toze ok,svake nedelje sam kuci,tako da deeeebelo razmisljam da li ili ne ici ponovo u rusiju.
Naravno nikad ne reci nikad

HVALA JASIMU NA PODRŠCI...MISLIM DA 10 MESECI ČEKANJA NIJE MALO...:roll:

Zasto se ljutis? Nisi jedini koji toliko ceka. Ja sam danas bio u firmi i pricao sam sa nekim sefom. Pitao sam ga da li imaju dovoljno vremena da mi do kraja ovog meseca kazu da li im trebam i kada?! Rekao je da ce mi javiti do subote. Ja necu cekati na njih. I necu ici za 4 dolara. Rekao je da ce biti vise.

Kruzi prica da ce vratiti satnice na staro.I moj muz je moler,otisao je pre mesec dana u Purpe,tamo ima 20% na uslove,tako da je to par centi ispod 5$.Kaze da su novi koji su dolazili potpisivali i 2.8$ sto je stvarno malo. Sve te price sa gradilista ipak ne treba uzimati zdravo za gotovo,treba proveriti u firmi.I da,spominju i neku zgradu u Moskvi,da li to tek treba da pocne ili je gradiliste u toku,stvarno nemam pojma.

HVALA NA OBAVEŠTENJU,MENI SU REKLI DA SE NEKA ZGRADA RADI U MOSKVI I DA BI TREBALO TAMO DA RADIM,E SADA KADA,JOŠ NEZNAM...

- - - - - - - - - -

POKUŠAVAM VEĆ DRUGI DAN DA IH DOBIJEM,ALI JE TELEFON NON-STOP ZAUZET,TEK POSLE 18H ZVONI ALI ONDA NEMA NIKOGA...:sad2:

NE LJUTIM SE,SAMO ME UBI ČEKANJE...

- - - - - - - - - -

ŠTA SI TI PO ZANIMANJU?:bye:

- - - - - - - - - -

JA KAO MOLER ĆU SE NAČEKATI DA ODEM...:sad2:PUSTIO SAM I MAIL U FIRMU,ALI NIKO NE ODGOVARA...:dash:
Verujem ti. Isto ti dodje da li se nervirao ili ne. Ako si 10 meseci ziveo bez njih onda nema zime za tebe.

- - - - - - - - - -

Kruzi prica da ce vratiti satnice na staro.I moj muz je moler,otisao je pre mesec dana u Purpe,tamo ima 20% na uslove,tako da je to par centi ispod 5$.Kaze da su novi koji su dolazili potpisivali i 2.8$ sto je stvarno malo. Sve te price sa gradilista ipak ne treba uzimati zdravo za gotovo,treba proveriti u firmi.I da,spominju i neku zgradu u Moskvi,da li to tek treba da pocne ili je gradiliste u toku,stvarno nemam pojma.
Iz iskustva mogu reci da od tog dizanja nema nista. Jednom kad ti spuste to ti je. Kad vide da im se moze tako onda ce tako i da rade. Ja cekam bas da vidim da li ce me zvati do subote....

- - - - - - - - - -

Najbolje ih je zvati oko 8 i 30

A istina je i za 2.80 dolara. To sam cuo jutros u firmu. A kad sam pitao na salteru one zbunjene radnice za satnicu rekle mi da zavisi od gradilista do gradilista. Meni prijatelj rekao da je imao satnicu skoro 8 dolara sa nekim dodacima. Ako me zajebo nadrljao je.

Ovde u Srbiji radim za 30 e i to 10 sati. Imam dve pauze od po pola sata koje su uracunate u dnevnicu. Nedeljno radim 58 sati. Zaradjujem oko 750 e. Pa ako treba da idem za iste pare tamo ili za 100e vise onda je to stvarno glupo.

Mala šala Jasime za satnicu...dobio sam jutros tetu iz Velehttps://youtu.be/86ALCPhv4Wwsstroja kaže mi da budem strpljiv,biće uskoro posla za nas molere...:worth:
Mom prijatelju su tako pricali za tu zgradu godinu dana. I on je pre pola godine uzeo dokumenta iz firme i zaposlio se kod nas u Srbiji. Ima platu oko 45 hilj. A tu zgradu rade turci i mislim da su mozda i zavrsili jer su je poceli raditi jesenas....mislim na zavrsne radove. Tako da...ne zelim da se previse nadas da se na kraju ne razocaras. Trenutno je aktuelna sabeta i tu idu svi. Ko ne zna da radi fizikalisace bez obzira na zanimanje. Jutros me zvali iz firme da im saljem neke papire. A ja bez dlake na jezik i bez pardona pitam direktno i ponasam se profesionalno prema njima. Samo ostro....pozz

У данашњем тексту на Спутњику, информације о одласку на рад у Русију и информација када ће бити споразум о привременом запошљавању грађана Србије у Русији...

Синдикат радника грађевинарства је у сарадњи са Амбасадом Русије у Србији покренуо акцију информисања грађана. Направљена је брошура, која ће се делити у амбасади, на аеродрому, али и по синдикатима широм Србије.
Шеф конзуларног одељења руске амбасаде Викторија Вострецова је такође рекла да би споразум о привременом запошљавању грађана Србије у Русији могао да буде усвојен до краја ове године.

Како најбезбедније отићи на рад у Русију
http://rs.sputniknews.com/srbija/20150521/2056285.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back