Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Videcemo,ionako samo cekamo,pa moze malo i da se uci

To svakako...od viska glava ne boli...uvek ima nesto novo da se nauci :)

- - - - - - - - - -

Nisu gluposti. Pricalo se od decembra. Cak su mi i u firmi rekli da, ako Rusija ne spusti kriterijume za nas bice problem. I danas sam citao o tome. Evo ti dole linkovi. Da bi bili malo informisaniji ne treba traziti ovakve stvrai na YouTube...

http://rs.sputniknews.com/rusija/20150224/357460.html

http://rs.sputniknews.com/ekonomija/20150222/315232.html

Rekoh ti ja da se o tome pricalo jos kad je moj muz prvi put krenuo u RF tj pre pet godina,to se uvek spomene kad se nesto ruzno desi i opet sve po starom...

To svakako...od viska glava ne boli...uvek ima nesto novo da se nauci :)

- - - - - - - - - -

Rekoh ti ja da se o tome pricalo jos kad je moj muz prvi put krenuo u RF tj pre pet godina,to se uvek spomene kad se nesto ruzno desi i opet sve po starom...

Zakon je donesen i na snazi je od 15 januara cini mi se.
ALI!!!
Testove ne moraju da polazu inzenjeri i ljudi uzih spacijalnosti,a nama su UGLAVNOM vize na neka takva zanimanja,njima ne treba gole radne snage( po papirima) nego specijalista...
Pre nego nekoga napadnete,citajte..Ako ne znate da citate na ruskom,onda se uzdrzite komentara.JA iskreno podrzavam takav zakon ali da vazi naprimer za ljude koji su godinu u RF,tesko je da neko zna jezik ko nikada nije bio ovde.Ali zato ima ljudi koji su po 10 godina i nabadaju kao KInezi.

Hahaha super si kao i uvek.meni mislim da nece biti smetnja polagati takav ruski koji je ovde na postovima,ali ako je neki ozbiljniji,tesko ce ko to moci.nadajmo se da vecini nece trebati,jer sam se i ja naslusao takvih ruskih reci od nasih ljudi,da nista nisam razumeo iako su ih bolele i noge i ruke objasnjavajuci samo,kako da kupe cigarete,kartice ili prosto da pozdrave druge.

Ako posluzi zdravlje i sreca junacka sledece nedelje sam u Purpe :worth:. Ceka se karta. Interesuje me sadasnje stanje tamo, da bih znao sta da ponesem . Inace rublja svakim danom sve jaca i jaca tako da to vracanje na staro u aprilu pije vodu . Unapred zahvalan na informacijama

Pur pe?svaka cast.daleko je kao i urengoj,ali zato civilizacija,u blizini jos jedan gradic Gupkinski.smestaj ok,hrana ok,posao kao i svuda.hladnoca uobicajena zimi od -30-50 ispod nule i to je to

Hvala Bekut , sada otopljava pa mi je receno da ne nosim puno zimskih stvari. Nego mene prevashodno interesuje koja ruska mobilna mreza najbolje funkcionise tamo , kakav je internet , gde kupiti karticu (verovatno ima na aerodromu) , kakve su cene opstih potrebstina ako zatreba da se kupi. Pitam prevashodno zbog toga da bih znao koliko love da ponesem do prve plate . Naravno nisam raspikuca :D kes mi treba za kafu i cigarete iskljucivo.

Информација о споразумима између Русије и Србије који ће се потписати ускоро, везано за одлазак и рад у Русији...
Споразум o међусобном пензионом осигурању – у склопу тога и регулисање радног стажа (у времену колико си радио тамо)
Разговара се и о:
Споразумима о здравственом осигурању и положају радника - неће бити непријављених радника – биће боља заштита на раду.
„Битно је да обе стране знају да ли и када долази већа група радника, да ли добијају или не добијају радне дозволе, и да то може да се ради искључиво преко одговарајућих лиценцираних агенција“, истако је Вулин.
20.02.2015 22:22 h.
Ускоро лакше до посла у Русији
http://rs.sputniknews.com/srbija/20150220/293860.html#ixzz3SMwctE4z

Hvala Bekut , sada otopljava pa mi je receno da ne nosim puno zimskih stvari. Nego mene prevashodno interesuje koja ruska mobilna mreza najbolje funkcionise tamo , kakav je internet , gde kupiti karticu (verovatno ima na aerodromu) , kakve su cene opstih potrebstina ako zatreba da se kupi. Pitam prevashodno zbog toga da bih znao koliko love da ponesem do prve plate . Naravno nisam raspikuca :D kes mi treba za kafu i cigarete iskljucivo.

E pa ovako,megafon i mts podjednako dobre,kartice se mogu kupiti i u gradu(preporucujem),a za lovu?hm,nikad dosta,poslednje sto znam velika neskafa oko600r.pristojne cigarete 50-60r.pa racunaj.pokusaj ruske cigarete "crna artika",to sam pusio kad god nadjem,u rangu su sarajevske drine.a sto se tice zimske odece,ne veruj nikome(trustnoone),samo ti ponesi,neces zazaliti

E pa ovako,megafon i mts podjednako dobre,kartice se mogu kupiti i u gradu(preporucujem),a za lovu?hm,nikad dosta,poslednje sto znam velika neskafa oko600r.pristojne cigarete 50-60r.pa racunaj.pokusaj ruske cigarete "crna artika",to sam pusio kad god nadjem,u rangu su sarajevske drine.a sto se tice zimske odece,ne veruj nikome(trustnoone),samo ti ponesi,neces zazaliti

Crnu antiku nisam dimio jer je na Gok Pavliku nije bilo ali postovacu preporuku pa cu probati . Sad bacam na papir racunicu . Jos jednom veliko hvala Bekut !

Niko da ti cestita?e pa vidis da sve prodje.pazi ga,mazi ga i zovi ga djole,bar neko vreme.sigurno mu nije bilo lako.

Ma zvacu ga kako zazeli........ :)

:klap::).......što reče bekut.....zna čovek znanje :lol:

:heart:

ZA VANJU,VEOMA MI JE DRAGO ZBOG TEBE,JER ZNAM KOLKO BOLI RAZDVOJENOST!

Joj, mislim da mi ovako tesko nije bilo davno ............7 meseci sama u stanu, no prodje i to!!!

Hvala punoo

SUPER!!! Uzivajte sada!!!Izdrza ti nekako...))))) Ja cu oko 5-6 kuci,reci jacoj polovini dase javi,ako mu bude do toga...)))

Sinoc mi je ispricao kako te je dugo trazio po gradilistima, a ti si mu bio na dohvatu ruke :)))) Da, javice se, samo mi molim te posalji ponovo broj moba, ja kao svaka plavusa izgubila broj(karticu) ........i reci mi kako da te nadjm na face ......svako dobro i jos jednom HVALA ti

p.s Zahvaljujem se Trustoone jer on je bio jedini i prvi kontakt koji smo napravili pre polaska za Rusiju, svojom pricom nas ohrabrio i dao mnogo dobrih saveta!!! Hvala MNOGOOOO :*

Poslednja izmena:
Ne znam zasto bi zaobilazio Velestroj pa nije to bas tako losa firma, mislim da su oni medju ozbiljnijim firmama koji salju ljude u RF.Imas kompletnu logistiku od firme do gradilista a put traje i nekoliko dana jos te usput hrane i plate ti svaki dan a nije tacno da ne znas za koje pare ides ali moras razumeti da su oni velik sistem i njih kriza pogadja zestoko samo sto ce tamo proci kriza a ovde nece nikad.

gde ce proci kriza? U rusiji?? Pa ova zemlja hronicno vekovima zivi u krizi! :rotf: Mislis, zasto u rusiji mnogo pijanaca? Kad zaliju oci - odmah njima sve lepo. A sad strateg putin jos i umanio cenu na alkohol kako bi raja mogla "opustati se". :zper: Zna pas da ce njima trebati mnogo vise "antidepresanata" u danima, koji dolaze...
To je signal...

Zemlja kao zemlja,nije niti ce biti u krizi.i tamo kao i kod nas neradnici,pijandure i sl.jesu i bice.taj toliko izvikani embargo na naftu i sankcije predstavljaju samo kap u moru ruske privrede.vec su objavili da pad cena nafte sa 110-50$,predstavlja 5% smanjen bnd.mnogo li je?da imas u dzepu 100 000din i da ti neko uskrati 5000din.koliko bi te to pogodilo?ipak su suvise jaki,da bi to osetili.nasuprot njima evropa to itekako oseca.more docice i njima iz dupeta u glavu,da okrenu ledja americi,koja je to sve zakuvala i pustila evropske narode da sami snose taj trosak americkih sankcija.

.vec su objavili da pad cena nafte sa 110-50$,predstavlja 5% smanjen bnd.mnogo li je? .
ne znam sta je bnd. Verovatno si mislio na bruto domaci proizvod, koji izracunalo rusko ministarstvo ekonomike. Pre jedno 8-9 meseci prezident Rosnefti rekao da je cena nafte nikad nece pasti ispod 90 dolara. Cena od 95 dolara bila zalozena u budzet te kompanije, 96$ u budzet rusije uz cenu dolara 37,7 rub.. A 5%, koji si pominjes - to je scenarni obracun BDP uz uslov da ekonomika i po ceni nafte 40$ ce biti isto takva kao i po ceni od 100$ . A moze li biti ista ekonomika po ceni od 40$ i ceni od 100$??? Toliko o prognozama (muzickima zeljama) i realijama.

"Несмотря на драматическое падение нефтяных котировок, бюджет на 2015 год был сверстан исходя из очень оптимистичных оценок. В начале декабря президент Владимир Путин подписал бюджет, сформированный из расчета цены нефти $96 и курса доллара 37,7 руб." http://www.gazeta.ru/business/2015/02/02/6397213.shtml

Poslednja izmena:
Bnd-bruto nacionalni dohodak.a sto se tice cene nafte,ona ucestvuje sada sa 50-60mlrd$,u istom.ekonomija (ekonomika)kako je ti nazivas,jedne zemlje ne zavisi od cene nafte,vec od proizvodnosti,rentabilnosti i ekonomicnosti proizvodnje.ni jedna ova stavka se u njima ne sadrzi.polemiku mozemo nastaviti,bez ikakvih zelja za svadjom,naprotiv.nisu to ni moje muzicke zelje ni prognoze,cista nauka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back