Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uz duzno postovanje prema Ljilji ne zelim da bilo sta komentarisem o ovim porukama koje su upucene meni. Karakter mi ne dozvoljava da se prepucavam sa vama ovde. kao sto Ljilja kaze...Ljudi i cudi. Ja sam samo napisao svoje,nisam pisao o drugima. Objasnio sam i zasto nisam otisao preko Siv Investa,necu ponavljati,jer da ste procitali sta sam napisao ne bi vi komentarisali o tome. Samo sam komentarisao da su plate u Rusiji srozane na minimum,pa ko moze i ima ovde posla bolje mu je ovde da radi za 70.000 nego tamo za 80.000-11.000 dinara. u Rusiji sam godinama.nikada nisam imao ispod 2.000 dolara platu,ali za 1.000 dolara meni se ne isplati ici tamo.Zato sam se i vratio sa Sabete zbog ugovora u rubljama,a svi znate da je rublja priblizno nasem dinaru,pa sad...ko misli da ne moze ovde da zaradi 2000 dinara neka ide tamo.Srecan mu put i sve najbolje. Svako zna svoju muku.Ja znam da svoju muku necu potraziti u Rusiju vec ovde. Posla ima,samo treba otici do grada. Naravno da nece preduzimaci da zajasu konje pa da traze majstore po planinama. I nikoga ja nisam prozivao.Kome se ne svidja to sto sam ja napisao ne mora da odgovara na moje poruke,niko vam ne trese kavez da se javljate. Vi imate vas stav o zivotu i zaradi,ja imam svoj stav. i to je to.

Ok, tvoj stav, izneo si ga, i neka se na tome završi

Pa naravno,slazem se,...al mi smo samo komentarisale da se to u Srbiji zaraditi ne moze i da moraju da ostanu u Rusiji a onda ...Da li vi LJiljo primecujete kako smo mi zene kulturne za razliku od (pojedinih) muskaraca :D salim se naravno...pozdrav za sve

Da li ovo da smatram namernim izazivanjem moderatora, namernim oglušavanjem o javno upozorenje moderatora i namernim produbljivanjem problema u komunikaciji na temi?

gordana123.....ne, vi niste to komentarisale
Vrlo sam ozbiljna, i ni malo raspoložena za bezbrižno zezanje na ovoj temi koju ne čitate samo vi i ja, već i nadređeni na Krstarici, a vi samo izvolite.

Da li ovo da smatram namernim izazivanjem moderatora, namernim oglušavanjem o javno upozorenje moderatora i namernim produbljivanjem problema u komunikaciji na temi?

gordana123.....ne, vi niste to komentarisale
Vrlo sam ozbiljna, i ni malo raspoložena za bezbrižno zezanje na ovoj temi koju ne čitate samo vi i ja, već i nadređeni na Krstarici, a vi samo izvolite.

Ja se izvinjavam,nit sam koga izazivala,nit koga vredjala,nit sam upotrebila pogrdnu rec...bila sam skroz kulturna...dovidjenja

Da,nadajmo se da ovo nece potrajati,ali realno stvarno je jadno gde su ljudi otisli da rade pare su zaista male,Kod staljina su samo osudjenici radili u sibiru :(

Danas sam cuo od da su na pojedinim gradlistima otpoceli strajk gladju , nezam kome ce tako da naude , sebi ili nadredjenim . Mogli su da gladuju i kuci nego dosli ovde 2000 kilometara . Ludnica ,,

Na precac procitah postove kojo svojim sadrzajem to nisu,nego obicni izlivi frustracija,nasladjivanja tudj mukom i obesti.
Tako da ne vidim vise svrhu ove teme,obicna prepucavanja i ruz reci.
To ne vodi nikuda,sta vise obezvredjuje trud ljudi koji ovde nastoje da pomognu ili nadju neko resenje ili pak samo lepu rec.
Tako da resih posle povratka sa gnps1,prvo otrcim kod mog unuka Luke kome ne prisustvovah rodjenju,izljubim ga,drzim ga i jednostavno budem srecan jer to odavno nisam
Sabracu utiske,misli,sve ruzno odmah zaboraviti jer sam sa meni dragim bicima.A onda cu ugasiti svoj profil na krstarici na ovom forumu jer on to vise nije.
Sve vas pozdravljam i svako dobro vam zelim.
Dorian Grey

Na precac procitah postove kojo svojim sadrzajem to nisu,nego obicni izlivi frustracija,nasladjivanja tudj mukom i obesti.
To ne vodi nikuda,sta vise obezvredjuje trud ljudi koji ovde nastoje da pomognu ili nadju neko resenje ili pak samo lepu rec.
Tako da resih posle povratka sa gnps1,prvo otrcim kod mog unuka Luke kome ne prisustvovah rodjenju,izljubim ga,drzim ga i jednostavno budem srecan jer to odavno nisam
Sabracu utiske,misli,sve ruzno odmah zaboraviti jer sam sa meni dragim bicima.A onda cu ugasiti svoj profil na krstarici na ovom forumu jer on to vise nije.
Dorian Grey

E moj komso,ne treba to da radis.zbog par trulih jabuka ne baca se puna korpa

Pozdrav svima i starim i novim forumasima i dobrim i zlim z:poz:

- - - - - - - - - -

Dorian Grey

aaaaa to nikako jos cemo mi da pomazemo ljudima dobro se dobrim vraca :P

Dorian Grey

CESTITAM OD :heart: na malom Luki...nadoknadices ti sve to i zaboraviti ruzno...i nema gasenja,i ja sam 100 puta rekla da gasim profil pa virim krisom svaki dan i ocekujem pozitivnu ekipu koja je bila nekad i ako sa Rusijom vise nikakve veze namam z:poz:

uh u sta se sve ovo pretvori.Ajd sad vi koji nemate pojma razgulite.Prepoznace se sami ko god ima malo mozga.Prvo u Srbiji ima posla,za 30 35 hiljada,problem je sto je to malo ako hoces da napredujes.Ko kaze da nema posla za te pare,nek se javi nacu mu ja.Ima posla za budalu uvek,da se ne zavaravamo.Drugo ovde imamo sad zene kao sto je gordana 123 sto nikad nije bilo koja visi ovde deset sati dnevno,sve zna i tvrdi nema posla.Lutko ima posla ali ti ne stignes da ga nadjes jer si non stop ovde.Dalje,Rusija je pored svih mana imala smisao,mislim da vise nema.Tj,ne Rusija vec Velestroj,bolje kuci biti za 50 nego na minus 60 za 100

Ja sam u Rusiji preko ove firme dve godine,plata mi varirala od 120 do 200 hiljada.Do mene je bilo.Koliko mi treba toliko sam zaradio.Sad je drugacije.Ja kazem ok,to su pravila igre,meni ne stima.Imam svoju cenu naravno,vi sad nudite malo i hvala lepo.I to je sva filozofija.A price kako se ovde u Srbiji ne moze zaraditi 30 su price za one koji bi da sede i da se ne pokrenu.Sa svakim o opkladu da cu sutra naci posao za 30 hiljada.Jedna razlika,ja mozda nisam majstor ali sam RADNIK.Ne sekiram se,za mene ce ovde uvek biti posla.Pozdrav za Ljilju veliki.Ne sekiraj se

uh u sta se sve ovo pretvori.Ajd sad vi koji nemate pojma razgulite.Prepoznace se sami ko god ima malo mozga.Prvo u Srbiji ima posla,za 30 35 hiljada,problem je sto je to malo ako hoces da napredujes.Ko kaze da nema posla za te pare,nek se javi nacu mu ja.Ima posla za budalu uvek,da se ne zavaravamo.Drugo ovde imamo sad zene kao sto je gordana 123 sto nikad nije bilo koja visi ovde deset sati dnevno,sve zna i tvrdi nema posla.Lutko ima posla ali ti ne stignes da ga nadjes jer si non stop ovde.Dalje,Rusija je pored svih mana imala smisao,mislim da vise nema.Tj,ne Rusija vec Velestroj,bolje kuci biti za 50 nego na minus 60 za 100

cekaj...ja sad ovde ne kapiram....jel da ti se jave samo muski za posao ili mozemo i mi zene -molim te da to preciziras :think:

gde si bre oko moje.Vidim ja ovde dosli divlji,oterali pitome.Nema tebe nema nekih pametnih,odustali i odma tema izgubila smisao.Pozdrav za tebe.I moze svako ko god kaze da smo jadni i da Srbija ne moze da ponudi posao za 30.Caskom ga demantujem.

moze da se nadje i za 40...50,ali malo je covece....dok kupim puder,maskaru,cizmice,ako ostane nesto kupim i deci....i mucak.Zato mora da se ide u Rusiju i za 80...90 razumes.Zasto bi dvoje u porodici radili i zaradjivali te pare ako moze samo jedan...Nije Veles problem,stanje u Rusiji je problem,lepo si rekao zaradjivalo se lepo,i tad je bilo nuzno zlo na minus 60 u p.m. radjaju ti se deca-nisi tu,gubis neke ljude-nisi tu... zato ova tema i jeste jedna od najtezih na krstarici sto kaze Ljilja.Porodice su znale sta i zbog cega,a sad mislim da nista nema veze sa vezom.Kad saberes i oduzmes koliko dobijes...toliko i gubis na zalost shvatice mnogi sta sam htela da kazem...umalo da zaboravim :kiss:

E to je moj muz hteo da kaze pa su ga zene napale.Ostavio je ovde dnevnicu od 20e i otisao na 5,2$ sat kao moler.Kada je dosao tamo rekli su da ce mu podici satnicu na 5.5 + nocni rad 15%.Valjak i gletaricu nije video 6 meseci,radio kao fizikalac.Hrana u Volgogradu ocajna.Otisao s nekim ciljem,a ustvari sve otislo dodjavola,mislim na firmu.Da je ostao ovde do sada bi imao dnevno 25e i bio sa porodicom.Nocni rad mu nisu obracunali,kokoska zaboravila da pise i sada se bori sa njima.Nisu mu povecali ni satnicu na 5.5,ali su platu smanjili za 10%.Zadnja plata 112000,a to stvarno nije vredno takvog zivota 6 meseci,ni njegovog ni naseg.

Samo jedna stvar.Svi mi imamo cenu i sve na ovom svetu ima cenu.Mozemo pricati mi i biti prepametni u svojim toplim sobama uz laptopove ali je to cinjenica.Ja kad spakujem svoj kofer,ne ostavljam nikog,nit ima zenu nit decu,i hiljadu puta sam reko.Da imam dete kuci,velestroj me ne bi mogao kupiti.Osmeh mog deteta kad dodjem sa posla Velestroj sa ovim dnevnicama ne moze da kupi.Podrzavam svakog ko se upusti i skidam kapu ko ostavlja decu.Ko me zna ko sam,zna da ovo i mislim,sto puta sam rekao ovo.P.S.gordana123 hvataj se serpe i ne pametuj

Samo jedna stvar.Svi mi imamo cenu i sve na ovom svetu ima cenu.Mozemo pricati mi i biti prepametni u svojim toplim sobama uz laptopove ali je to cinjenica.Ja kad spakujem svoj kofer,ne ostavljam nikog,nit ima zenu nit decu,i hiljadu puta sam reko.Da imam dete kuci,velestroj me ne bi mogao kupiti.Osmeh mog deteta kad dodjem sa posla Velestroj sa ovim dnevnicama ne moze da kupi.Podrzavam svakog ko se upusti i skidam kapu ko ostavlja decu.Ko me zna ko sam,zna da ovo i mislim,sto puta sam rekao ovo.P.S.gordana123 hvataj se serpe i ne pametuj

Covece niti sam ti jednu jedinu rec rekla ne znam sto me prozivas,ja sam samo rekla da nema plate u srbiji 70 hilh,i nisam bila sama,jos nekoliko zena je komentarisalo...ovde je bilo par muskaraca koji su vredjali i ljilja ih je obrisala i ko si ti da ti MENI kazes da se ja uhvatim serpe i ne znam sta sam rekla a da nije istina nego vi svi sto ste se juce i danas javljali ste LJIGE ,ulizice i lenjivci..i moje dostojanstvo mi ne dozvoljava da kazem nesto ruzno i neprikladno...zato covece sta si se navrzmo na mewne,,jel si jeo nekad nesto skuvano u zivotu,izgkeda da nisi..,,dovidjenja..

...samo se pitam jedno ... da li pojedinci koji podržavaju rad u Rusiji na minus koliko hoćeš za 100 000 din ... znaju kakav je to rad ... da li imaju predstavu kako to izgleda???

Da li znam kako je na minus 50 i vise?e pa ja znam.osam godina provedenih u rusiji i 14 terena,daju mi za pravo da kazem da cu ici ponovo i za manju sumu od koje sam do sada zaradjivao,jer nedam da me ovde neko iskoriscava za manje od 30000.ja za sebe nikad nisam rekao da sam majstor(dipl.ing.agroekonomije),ali isto tako ne postoji posao koji nisam mogao da odradim kao bravar monter,jer sve se da nauciti,samo ako se hoce.ja takodje mogu naci posao u srbiji,ali NECU da potcenjuju moju fakultetsku diplomu ovi nabedjeni biznismeni sa 8 razreda osnovne,koji su na fakultet isli kada su nesto farbali i popravljali.i u srbiji bih radio sve,ali da me plate bar upola kao u rusiji.podrzavam sve one koji kazu da moj rad mogu da kupe,ali moje znanje ne.i dalje cu pomagati svima koji se budu odlucili na odlazak i poruciti im da nije lako,ali se isplati.
Voli vas sve vas iskreni prijatelj i kolega

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back