Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste na gradjevini dnevnica 25 evra,ALI poslodavci tako kazu dok ne krenes da rmbacis a onda cekas platu po 3 meseca,kad kisa pada ne radi se,nisu prijavljeni a na gradjevini ima posla preko leta a preko zime trose ono sto su leti zaradili I pitanje je dal im nesto ostane...a ovde je plata redovna,,nadamo se da ce ova kriza proci..pozz

Da,nadajmo se da ovo nece potrajati,ali realno stvarno je jadno gde su ljudi otisli da rade pare su zaista male,Kod staljina su samo osudjenici radili u sibiru :(

Umesto sto skakuces kao majmunce po kavezu,slobodno idi u Rusiju. ja ne vredjam nikoga. Isao sam dok se zaradjivalo 2000-2500 hiljade dolara. Ali sada kada su plate spale tako nisko,naravno da necu ici. A tebi druze sretan put. ne solim nikome pamet.Nisam ni rekao da ljudi ne idu.idite slobodno...sretan vam put.

- - - - - - - - - -

Jeste.tacno je. Uzeo sam papire i hteo sam da idem preko Siv Investa,tj.preko coveka iz NS,ali sam se u zadnjem trenutku predomislio.Zvali me iz Velestroja,ponudili lepu satnicu,ali u rubljama.nisam ni slutio da ce rublja pasti toliko.kada sam video da se nema racuna tamo ja sam se vratio kuci.Bio sam mesec dana,mozda malo jace u Rusiju.Ali,ne kazem da drugi ne trebaju ici.Ja samo znam da za te pare necu.Toliko mogu i ovde da zaradim.

- - - - - - - - - -

Daleko od toga da ja nekoga obeshrabrujem. naravno,svako kome se isplati da radi za te pare tamo nek ide. Ja nisam ni rekao da ljudi ne idu. Samo sam napisao da toliko moze i ovde da se zaradi. Ko hoce i ovde te pare moze da zaradi. Ne zelim da nabrajam poslove koje moze da se rade ovde i moze jako lepo da se zaradi,upravo zbog pojedinaca koji su prepametni. Ne mora da se radi na gradjevini da bi se zaradilo,i opet 25e moze da se zaradi. Lepo sto si ti gazda u svojoj kuci ;)

Od POSTENOG rada te pare ne mogu da se zarade pa ti pametuj kolko oces..pozz

ne mislim da sam preterala ako si citala iskustva drugih ljudi ni jedan se nije vratio sa dobrim iskustvom naprotiv svi su nezadovoljni i ovo se desava samo nasim ljudima koji su trbuhom za kruhom otisli kilometrima daleko da bi obezbedili porodici bolji zivot a tretiraju ih tako kako ih tretiraju jer znaju da je u srbiji situacija sa poslom losa i da nemaju kud pozdrav za sve koji su podigli glas protiv nepravde i vratili se svojoj kuci.

Ako je ovo za mene, da se predstavim. ja sam Ljilja i moderator sam na Ekonomiji, pa i ona ovoj temi. Stoga, budi sugurna da sam pročitala ama baš svaki vaš post, bez obzira ko ga je napisao, ako i one postove koje vi niste imali prilike da vidite.

- - - - - - - - - -

i šta je bre svo ovo pisanje? :rtfm::evil:

Tacno je sve sto si napisao.Ja sam skoro dosao sa Sabete.Na vreme sam shvatio da ce nesto veliko da se sprema ali jedini problem je taj sto sam ugovor potpisao u rubljama. Tacno je i to da vas ucenjuju sa kartama,prevozom,maltretiranje sa helikopterom...itd,ali samo treba drzati do sebe i bice sve ok. Ne treba se plasiti nikakvih pretnji ali ne treba ni reagovati na pretnje.Samo opusteno. Ne moze niko da vam naudi. Iz Srbije svi krecemo,u Srbiju moraju i da nas vrate. Ja definitivno sam odustao od velestroja.Nema vise pregovaranja sa njima jer ne ispostuju dogovor. Svima preporucujem da dobro razmisle da li ce ici tamo da radi ili nece.Razumem i situaciju ovde kod nas ali bolje ovde raditi za male pare nego tamo.

- - - - - - - - - -

20% na uslove rada ukidaju,a 10% je satnica smanjena zato sto dolar koji je trenutno 99 dinara,oni ga racunaju po kursu od 80 i neki danr,ne znam tacno. Ali,najveci je problem sto nece niko imati vecu satnicu od 4,30$....i to samo mozda 10-tak % radnika. To je otprilike neka plata od oko 100,000 mesecno (dinara,naravno). Nije ni malo da se razumemo,ali bolje ovde zaraditi 70,000 i biti kuci nego tamo za te pare.I uvek te na kraju prevare.

Зар ниси отишао преко Сив инвеста!?

E ljudi,da vam se pohvalim...Danas sam se prijavio u Siv-Invest.odradio sam sve sto je trebalo i receno mi je da u roku od mesec dana putujem.Nadam se da ce sve biti u redu sa tom firmom sto se tice plate

http://forum.krstarica.com/showthread.php/275125-Posao-u-Rusiji?p=29075458&viewfull=1#post29075458

Poslednja izmena:
Dakle, da rezimiramo.

1. Dobrovoljni odlazak svakog radnika, uz njegov lični dogovor sa sopstvenom porodicom
2. Nekad je bilo bolje, veće plate, redovne, bolji smeštaj itd
3. Sad je mnogo lošije
4. Zar ste očekivali da vaši muževi, momci, braća u Rusiji ostanu netaknuti ruskom krizom, da Velestroj, kao i sve druge firme, ne osete to ?
5. U Srbiji jeste dnevnica majstora na gradjevini 25 EUR, ali čik nadji takvu gradjevinu koja radi cele godine, gde si prijavljen, žena i deca imaju zdravstvene knjižice, plata je na vreme itd.
6. Da vam je svima teško, jeste. I niko od vašim, ili vi sami, niste otišli iz besa u Rusiju.
7. Ljudi ima svakakvih, i porodica takodje, i brakova isto tako, i života koji nisu ni malo laki, te i raznih razloga odlaska i porodičnih dogovora, raznih odluka, ostati, vratiti se, ne ići ponovo ili ćeleti da se ode i pored svega što se tamo događa......dakle, snagu štedite za svoje porodice, da date podstrek muževima koji se lome šta će i kako će tamo sami i u haosu koji vlada i u firmi i u zemlji, a ne da frustracije ispisujete ovde. Budite složni i podignite jedni druge kad vidite da padaju oko vas. Znam da se čujete, dopisujete, zato ovo i kažem.
8. Mnogo je nemaštine, nezaposlenosti ovde, bolesti, nemoći.......ebiga, steglo sa svih strana. I najjači se polome kad nemaju detetu za užinu, patike, kad isključuju struju, telefone, kad se nema za lek, kad moraš da moliš, poviješ glavu i ćutiš....sve znam, za one koji misle da ne znam. Zato je ovo jedna od najtežih tema na Krstarici, i ja sam ponosna što sam njen moderator.

:strika:

idemo dalje

- - - - - - - - - -

Zategnuto na gradilistima,zategnuto i ovde :D

neće moći ovde :manikir:

- - - - - - - - - -

Kao što rekoh....samo ljudi i ćudi :)

Naravno da će svako doneti odluku sam i u dogovoru sa svojima.

- - - - - - - - - -

Nema potreba pljuvati ni po kome, a najmanje po ruskim žiteljima. Svaki takav post biće obrisan ili korigovan jer je to zarad vaše bezbednosti. Neki u euforiji zaboravljaju da je ovo javno pisanje.

Pre godinu dana preko puta mene doselili su stanari sa troje male dece 2 bliznakinje i sina su imali covek je imao platu 20 hilj.od toga je morao da plati struju i ttroskove komunalija posto nisu mogli da prehrane decu od toga jedva 15 dana da izdrze morali su sa decom ici svaki dan od komsije do komsije koji bi im dao parce hlleba i deci nesto da pojedu e to je strasno zato cenite one koi se muce u dalekoj rusiji da obezbede svojoj deci i vise od parceta hleba,retko gde je radnik cenjen to je uvek bilo i bice i uvek mora da pogne glavu i precuti neke stvari zarad sebe i svoje porodice

Ja ne pisem gluposti. Dnevnica jednog majstora ovde,prosecna dnevnica je 25 eura,to je oko 3000 dinara. E pa racunajte i sami... 25 dana x 25e=625e (75.000 dinara).A da ne pricamo o majstorima koji rade privatno,a ne za dnevnicu. A ti majstori koji rade za 35000 hiljada...takvih tamo po Rusiji ima na pretek,i upravo zbog takvih majstora se sve ovo i desava,sto ovde rade za 300e a idu tamo za 800 evra da rade. Ja tih 700-800 evra mogu i ovde da zaradim,zato i necu vise da idem tamo. Zasto bih isao za iste pare tamo,zbog cega? ! eeeee moji ljudi,to je mnogo nisko. A reci cu vam par reci jednog kolege sa jednog gradilista....Covek kaze:- Meni zena rekla da bolje da budem ovde za 400-500e nego da sedim kuci. Po meni takav covek nije sposoban ni za zenu a ni za kucu. Jedan dan radi,drugi dan lezi,ne ide na posao...pa treci dan radi do rucka. Hladno mu...zena mu rekla da se ne preoptereti. Kod mene u kucu nije zena gazda samo da se zna.

Jeste to mozda moze da bude tako u teoriji,al u praksi nikako,moj muz je ovde imao 25e kao majstor dnevnicu,i to kad se pomnozi sa 30 dana ispadne dobra plata.A gde ti danas kao majstor mozes da sastavis da radis 30 dana neprekidno kao radnik na gradjevini ne znam da li je ikada i sastavio a radi skoro 10 godina taj posao.Mozda u Beogradu gde se radi i gradi,ali po manjim mestima u unutrasnjosti,nema sanse,ako uspe 10-15 dana da radi,super,a da ne pricam o tome da zimi posao stane skroz.Pa sta drugo moze da radi,nego da ode u neku zabit gde moze da zaradi koliko toliko.Ko moze ovde da zaradi 800e blago njemu,samo toliko mogu da kazem.
P.S. I izbacite sa foruma ove sto vredjaju i psuju!Jeste da i meni nekad dodje da opsujem,al se suzdrzavam!

Poslednja izmena:
Jeste to mozda moze da bude tako u teoriji,al u praksi nikako,moj muz je ovde imao 25e kao majstor dnevnicu,i to kad se pomnozi sa 30 dana ispadne dobra plata.A gde ti danas kao majstor mozes da sastavis da radis 30 dana neprekidno kao radnik na gradjevini ne znam da li je ikada i sastavio a radi skoro 10 godina taj posao.Mozda u Beogradu gde se radi i gradi,ali po manjim mestima u unutrasnjosti,nema sanse,ako uspe 10-15 dana da radi,super,a da ne pricam o tome da zimi posao stane skroz.Pa sta drugo moze da radi,nego da ode u neku zabit gde moze da zaradi koliko toliko.Ko moze ovde da zaradi 800e blago njemu,samo toliko mogu da kazem.
P.S. I izbacite sa foruma ove sto vredjaju i psuju!Jeste da i meni nekad dodje da opsujem,al se suzdrzavam!
Upravo sam o tome pricala,po manjim gradovima je uzas i pored toga sto su plate male takodje i kasne i bukvalno moras da molis za sitne pare koje si posteno zaradio.Svakako da nije lako otici u sibir i ostaviti porodicu ali suprug je poslednji mesec imao preko dvesta hiljada o kojima je u srbiji mogao samo da sanja.pozz
.

Upravo sam o tome pricala,po manjim gradovima je uzas i pored toga sto su plate male takodje i kasne i bukvalno moras da molis za sitne pare koje si posteno zaradio.Svakako da nije lako otici u sibir i ostaviti porodicu ali suprug je poslednji mesec imao preko dvesta hiljada o kojima je u srbiji mogao samo da sanja.pozz
.

Ali jedno je najbitnije-da ih volimo najvise na svetu i da su nam oni zivi i zdravi i sve ce ovo da prodje i oni ce nama doci ,,a onda mmmmmm,,,,cao

Ali jedno je najbitnije-da ih volimo najvise na svetu i da su nam oni zivi i zdravi i sve ce ovo da prodje i oni ce nama doci ,,a onda mmmmmm,,,,cao
Naravno da ih volimo najvise,ako sve bude po dogovoru 10 januara dolazi na odmor,nazalost proci ce praznici ali mi cemo da slavimo kada on stigne.PS:I hajde ljudi malo pozitivne energije,ovo citaju i nasi muzevi potrebna im je nasa podrska ipak je njima najteze.pozz

... da .. i nemojte vi Žene muževa koji su na terenu u rusiji .. koji tamo rade na +22 stepana da me osudjujete kako ste vi ... mislimo ono ... mjok ... samo da vam Bog da da vam muževi što duže rade ... i što duže požive ...

Prva i jedina javna opomena moderatora.
Postovi su ti obrisani.
Još samo jedna insinuacija te vrste (a ti znaš šta si napisao), ili bilo koje druge vrste koja sadrži i najmanje vređanje bilo koga, ili ženskog roda uopšte, biće sankcionisana. Ovo nije tema gde će bilo ko da ispoljava svoje privatne frustracije.

Još nešto, za sve korisnike ove teme.

Ovo su linkovi ka Pravilnicima Krstarice koji ste svi, kao zreli ljudi, prihvatili kada ste se registrovali.

http://pomoc.krstarica.com/index.php?action=article&id=223&lang=sl

http://pomoc.krstarica.com/?action=article&cat_id=012&id=390

Posle 17500 postova na ovoj temi, temi koja prva izadje kad ukucate posao u Rusiji, a izadje prva zato što su je stvorili ljudi svojim korektnim, kulturnim pisanjem, prižanjem informacija i pomoći jedni drugima, žao mi je što ovo moram reći..... od vas isključivo zavisi da li će tema ostati otvorena ili ne.

Poslednja izmena:
Još nešto, za sve korisnike ove teme.

Ovo su linkovi ka Pravilnicima Krstarice koji ste svi, kao zreli ljudi, prihvatili kada ste se registrovali.

http://pomoc.krstarica.com/index.php?action=article&id=223&lang=sl

http://pomoc.krstarica.com/?action=article&cat_id=012&id=390

Posle 17500 postova na ovoj temi, temi koja prva izadje kad ukucate posao u Rusiji, a izadje prva zato što su je stvorili ljudi svojim korektnim, kulturnim pisanjem, prižanjem informacija i pomoći jedni drugima, žao mi je što ovo moram reći..... od vas isključivo zavisi da li će tema ostati otvorena ili ne.

NEEEE..mi smo fine,nedajte da mi ispastamo zbog par nekulturnih....:D pozdrav

Naravno da ih volimo najvise,ako sve bude po dogovoru 10 januara dolazi na odmor,nazalost proci ce praznici ali mi cemo da slavimo kada on stigne.PS:I hajde ljudi malo pozitivne energije,ovo citaju i nasi muzevi potrebna im je nasa podrska ipak je njima najteze.pozz
Slazem se u potpunosti.Jeste,propustice praznike a mnogi od njih ce propustiti i mnogo bitnije dogadjaje u zivotu.Eto moj muz nece biti tu kad mu se rodi cerkica:heart:,a znam da nije jedini koji nije bio uz svoju porodicu kad je najpotrebniji,a sve zarad prokletog novca,al sta ces kad se mora,izguracemo i to nekako.:sad2:

Uz duzno postovanje prema Ljilji ne zelim da bilo sta komentarisem o ovim porukama koje su upucene meni. Karakter mi ne dozvoljava da se prepucavam sa vama ovde. kao sto Ljilja kaze...Ljudi i cudi. Ja sam samo napisao svoje,nisam pisao o drugima. Objasnio sam i zasto nisam otisao preko Siv Investa,necu ponavljati,jer da ste procitali sta sam napisao ne bi vi komentarisali o tome. Samo sam komentarisao da su plate u Rusiji srozane na minimum,pa ko moze i ima ovde posla bolje mu je ovde da radi za 70.000 nego tamo za 80.000-11.000 dinara. u Rusiji sam godinama.nikada nisam imao ispod 2.000 dolara platu,ali za 1.000 dolara meni se ne isplati ici tamo.Zato sam se i vratio sa Sabete zbog ugovora u rubljama,a svi znate da je rublja priblizno nasem dinaru,pa sad...ko misli da ne moze ovde da zaradi 2000 dinara neka ide tamo.Srecan mu put i sve najbolje. Svako zna svoju muku.Ja znam da svoju muku necu potraziti u Rusiju vec ovde. Posla ima,samo treba otici do grada. Naravno da nece preduzimaci da zajasu konje pa da traze majstore po planinama. I nikoga ja nisam prozivao.Kome se ne svidja to sto sam ja napisao ne mora da odgovara na moje poruke,niko vam ne trese kavez da se javljate. Vi imate vas stav o zivotu i zaradi,ja imam svoj stav. i to je to.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back