Dakle, da rezimiramo.
1. Dobrovoljni odlazak svakog radnika, uz njegov lični dogovor sa sopstvenom porodicom
2. Nekad je bilo bolje, veće plate, redovne, bolji smeštaj itd
3. Sad je mnogo lošije
4. Zar ste očekivali da vaši muževi, momci, braća u Rusiji ostanu netaknuti ruskom krizom, da Velestroj, kao i sve druge firme, ne osete to ?
5. U Srbiji jeste dnevnica majstora na gradjevini 25 EUR, ali čik nadji takvu gradjevinu koja radi cele godine, gde si prijavljen, žena i deca imaju zdravstvene knjižice, plata je na vreme itd.
6. Da vam je svima teško, jeste. I niko od vašim, ili vi sami, niste otišli iz besa u Rusiju.
7. Ljudi ima svakakvih, i porodica takodje, i brakova isto tako, i života koji nisu ni malo laki, te i raznih razloga odlaska i porodičnih dogovora, raznih odluka, ostati, vratiti se, ne ići ponovo ili ćeleti da se ode i pored svega što se tamo događa......dakle, snagu štedite za svoje porodice, da date podstrek muževima koji se lome šta će i kako će tamo sami i u haosu koji vlada i u firmi i u zemlji, a ne da frustracije ispisujete ovde. Budite složni i podignite jedni druge kad vidite da padaju oko vas. Znam da se čujete, dopisujete, zato ovo i kažem.
8. Mnogo je nemaštine, nezaposlenosti ovde, bolesti, nemoći.......ebiga, steglo sa svih strana. I najjači se polome kad nemaju detetu za užinu, patike, kad isključuju struju, telefone, kad se nema za lek, kad moraš da moliš, poviješ glavu i ćutiš....sve znam, za one koji misle da ne znam. Zato je ovo jedna od najtežih tema na Krstarici, i ja sam ponosna što sam njen moderator.
idemo dalje
- - - - - - - - - -
Zategnuto na gradilistima,zategnuto i ovde
neće moći ovde
- - - - - - - - - -
Kao što rekoh....samo ljudi i ćudi