Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postali smo skupa rad snaga,i pored smanjenja sat 10%
Dovlace kirgize,ruse i cecene,za sad koliko cujem stopiran dolazak srba.brod polako pocinje da pusta vodu,treba ici za misevima i dr glodarima,definit rusija u krizi
Poz svima

4 godina kako mi muz prima platu u velestroyu uvek kazu bice isplacene sve plate do nove godine i nikad nismo dobili sve vec samo novembarsku na kraju decembra isplate i decembarsku tek u februaru

Zadnje dve godine u decembru budu isplacene dve plate oktobarska i novembarska. Decembarska ne moze da bude isplacena u decembru zato sto nije zavrsen mesec...
Ona opet po starom bude u februaru

Zamolila bih sve koji imaju neke informacije o gradilistu u Kujumbi da napisu! Koliko ovde citam to gradiliste se slabo spominje?! Kakav je smestaj, hrana, jel ima lekara, interneta(na koji nacin mozemo da komuniciramo odavde sa njima), koliko je udaljeno prvo mesto odatle, da li moze nesto da se posalje tamo? Brat bi trebao da ide tamo anista ne znamo! Hvala svima! Pozdrav!

da li je neko cuo da velestroj od nove godine najavio veliko kresanje plata il je dezinformacija

Ja sam ubedjena da je to ne dezinformacija. Rusija prestaje biti zanimlivom za posao... Cena nefti pada http://www.nefttrans.ru/info/quotes/gr.php i proizvodnja u Rusiji smanjuje se, odustaje se od izgradnje novih kapaciteta. Problem sa sankcijama da ne spominjem...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,hteo bih da pitam u vezi oca...naime,on je bio u Magadanu,tacnije u Gok Pavliku od Decembra 2013 do Aprila 2014,sve je bilo u redu sto se tice placanja,a uslovi su bili teski,ali opet izdrzljivi,ali sada ima problem...kada se vracao u Srbiju aprila,trebao je da uradi lekarski,ali mu je tamo spon upao u oko,radio je sa brusilicom,probio zastitne naocare i nije mogao da zavrsi lekarski,i od tada je stavljen kao na "crnu listu" za radnike,pokusava da se vrati ponovo...e sad,hteo bih da pitam kako da se ukloni sa te crne liste i da ode da radi ponovo,zvao je Beograd,isao tamo,jos uvek nista,jos uvek mu je pasos tamo u firmi...Unapred zahvalan na svakom odgovoru
Jel mozes ukratko da mi napises kako je tamo,kakvi su uslovi,tamo mi je muz,al se ne javlja,ne znam sto,verovatno je slab internet,a karticu nema.

Naravno da je moguce da Rusija trenutno smanjuje proizvodnju. Zbog male potraznje a vece ponude, ili zbog cene ili opet neka treca kombinacija. Samo Rusija gleda dugorocno, nece sada zbog trenutno male cene nafte prestati da gradi naftovode ili gasovode...
I ova cena je verovatno igra Amerike da slomi Rusiju. Poceli sankcijama, a sada su povecali proizvodnju i uticali na zamlje OPEK-a da sledece godine povecaju ponudu.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_12_16/Cena-nafte-Brent-ispod-60-dolara-8742/
A da Rusija prestaje da istrazuje ne bi ovo radili
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_12_15/Proton-M-izveo-na-orbitu-Gaspromov-telekomunikacioni-satelit-4913/
Ne branim ja nikoga samo kazem kako ja gledam na to.
A sto se tice prica imam iskustvo da je na proslom gradilistu jedna grupa ljudi (nisu losi ljudi uopste) se zezala i svaki treci cetvrti dan puste neku "informaciju" i onda se nekoliko dana smeju...
A takve informacije putem kontakata sa kolegama na drugim gradilistima se brzo prosire. Naravno toga ima na svim gradilistima...
Tako i nastaju ove "proverene" informacije...

Zamolila bih sve koji imaju neke informacije o gradilistu u Kujumbi da napisu! Koliko ovde citam to gradiliste se slabo spominje?! Kakav je smestaj, hrana, jel ima lekara, interneta(na koji nacin mozemo da komuniciramo odavde sa njima), koliko je udaljeno prvo mesto odatle, da li moze nesto da se posalje tamo? Brat bi trebao da ide tamo anista ne znamo! Hvala svima! Pozdrav!
idem i ja sad u cetvrtak, Gradiliste nije lose kakvo je pre bilo ima telefon i net, ok je samo mnogo se putuje vozom od krasnojarska i vahtom posle. A na koje tacno ide.

Naravno da je moguce da Rusija trenutno smanjuje proizvodnju. Zbog male potraznje a vece ponude, ili zbog cene ili opet neka treca kombinacija. Samo Rusija gleda dugorocno, nece sada zbog trenutno male cene nafte prestati da gradi naftovode ili gasovode...
I ova cena je verovatno igra Amerike da slomi Rusiju. Poceli sankcijama, a sada su povecali proizvodnju i uticali na zamlje OPEK-a da sledece godine povecaju ponudu.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_12_16/Cena-nafte-Brent-ispod-60-dolara-8742/
A da Rusija prestaje da istrazuje ne bi ovo radili
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_12_15/Proton-M-izveo-na-orbitu-Gaspromov-telekomunikacioni-satelit-4913/
Ne branim ja nikoga samo kazem kako ja gledam na to.
A sto se tice prica imam iskustvo da je na proslom gradilistu jedna grupa ljudi (nisu losi ljudi uopste) se zezala i svaki treci cetvrti dan puste neku "informaciju" i onda se nekoliko dana smeju...
A takve informacije putem kontakata sa kolegama na drugim gradilistima se brzo prosire. Naravno toga ima na svim gradilistima...
Tako i nastaju ove "proverene" informacije...

Nesko, pobogu, da li ti znas koliko danas kosta dolar i evro u Rusiji , sta se desava u Centralnoj banci Rusije i sto znaci uvecanje sa 10,5% na 17% ключевой ставки?
Sada najmanje treba biti naivnim, a treba realno gledati situaciju.
I da, sankcije Rusiji uvedeni ne zbog nafte, a zbog toga sto Rusija ratuje u Ukrajini.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back