Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neznam zasto svi misle da ce plata biti manja kad bude sad u rubljama zato sto mi nemenjamo rublje u din ko radnici koji rade za Velestroy Moskva kojima je plata na kartice sbr banke jeste da je satnica u rubljima ali je vezana za kurs dolara 36 i satnicu delis sa 36 i dobijes istu u dolarima kao sto smo imali jer nama i dalje uplacuju preko deviznog racuna u dolarima koji oni sami prebacuju na dinarski da nam direktno uplacuju u rubljima morali bi dobijati preko ruske banke i menjati rublju u dinar i tad bi bili u gubitku ja licno jedva cekam oktobarsku platu da se i ta prica razjasni

Neznam zasto svi misle da ce plata biti manja kad bude sad u rubljama zato sto mi nemenjamo rublje u din ko radnici koji rade za Velestroy Moskva kojima je plata na kartice sbr banke jeste da je satnica u rubljima ali je vezana za kurs dolara 36 i satnicu delis sa 36 i dobijes istu u dolarima kao sto smo imali jer nama i dalje uplacuju preko deviznog racuna u dolarima koji oni sami prebacuju na dinarski da nam direktno uplacuju u rubljima morali bi dobijati preko ruske banke i menjati rublju u dinar i tad bi bili u gubitku ja licno jedva cekam oktobarsku platu da se i ta prica razjasni

Pa evo onda neka me neko ispravi
Imad npr 5$ to je 180r + sever
20% to je 216r sat na 280 sati to je60400r x 2 je120800 a da je u $ bilo bi 157000 pa vidite razliku.ne isplati se ljudi,znam,nazalost sam tamo.

Pa evo onda neka me neko ispravi
Imad npr 5$ to je 180r + sever
20% to je 216r sat na 280 sati to je60400r x 2 je120800 a da je u $ bilo bi 157000 pa vidite razliku.ne isplati se ljudi,znam,nazalost sam tamo.

Nema ko sta da te ispravlja.ja sam do sada za 300 sati dobio 188000din.sada sa povecanjem od pola dolara po satu treba da dobijem 155000.to je cist gubitak od oko 50000din.pa ko voli neka izvoli

Da li neko ide u subotu 15.11.2014 za Volgograd preko firme Velestroj?Neprofesijalno od strane pomenute firme je da je obecana satnica bila 4$; a pred polazak su obavestili mog supruga da je sat u rubljima 136R(to je katasrtofaa), interesuje me da li je jos neko imao ovakvo iskustvo sa ovom firmom?

Da li neko ide u subotu 15.11.2014 za Volgograd preko firme Velestroj?Neprofesijalno od strane pomenute firme je da je obecana satnica bila 4$; a pred polazak su obavestili mog supruga da je sat u rubljima 136R(to je katasrtofaa), interesuje me da li je jos neko imao ovakvo iskustvo sa ovom firmom?
i
to oni racunaju dolar cak ne po 36 rub., a po 34!!! Bezobrazlog!!! Sad treba ili odustati od putovanja u Rusiju ili isterati svoj interes - neka isplacuju zaradu na osnovu realnog kursa dolara prema rublji!!!

moze i u rubljama platiti, sto ustvari sad i krenu uplacivati na vas devizni racun rublje, a ne dolari. A kad njih ovde promenis u banci po trzsnom kursu na dinare, onda mnogo se gubi.. Zato narod i buni, sto zakidaju.

Ja kazem da ide ovako dobio si satnicu 180 rub delis sa 36 i dobijes 5 dolara sa 20 posto ti je 216 delis sa 36 je 6 dolara i nadam se da sam ja upravu:D

Sandra, na primer:
tvoj muz zaradio 1000$. Velesstroj njemu na racun uplati 36000 rubalja, jer racuna kurs po 1 $=36 rub. . A realni kurs 1 dolara 48 rublje pa i vise. I zato Velesstroj (da tam ljudi korektni) morao bi uplatiti 48000 rubalja. Posto rublja pada, to u Srbiji banka, prilikom otkupa od vas rublje, daje za rublju manje dinara. Ako ranije za rublju davali 2,5 dinara, to sada - 2 dinara. Sad sama izracunaj koliko izgubi tvoj muz na zaradi od 1000 $.
I nemoj racunati 20%, koje plati RF za teske klimatske uslove rada (северные) - to ne zasluga velestroja i sa tom povisicom on nista nema!!!

Dolar vise nema veze sa nama.Sad se jos pominje zbog pretvaranja u rublje.Pretvaranja satnice.Znaci dobijaces za 300 sati 128 000 dinara i to ti je to.Ko je imao 5 a sad 216 rubalja.Naravno moleci Boga da rublja skoci drasticno nekim cudom a ne da opada kao sto to radi zadnjih dana.Vec je gubitak 400 dolara a dok dodje plata pitanje je koliko ce biti.Neki su to ovde jako dobro sracunali.Poz za Dorijana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back