Napokon putujem.Petak 23:30 nps1.Posle vasih komentara neznam da li da se radujem ili jaucemuglavnom pozdrav svima
Srecan put,pozitivno i sa optimizmom,naravno

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Napokon putujem.Petak 23:30 nps1.Posle vasih komentara neznam da li da se radujem ili jaucemuglavnom pozdrav svima
Preko Siv investa je moj verenik otisao da radi u Magadan pocetkom juna. Otisao je preko Sikimic Zeljka iz Novog Sada koji je prikupljao ljude. Svoju uslugu je naplatio 50 eura. Do danasnjeg dana primili su samo jednu platu koja je smesna u odnosu na ono sto su obecali. Stalno ih lazu da ce biti sledece nedelje pa opet sledece nedelje i tako prodju meseci. Tamo sa njim su ljudi koji su otisli mnogo ranije i oni su primili za sest meseci rada samo jednu platu. To je bukvalno logor gde oni rade prekovremeno kao robovi. Uslovi su ocajni. Firma je katastrofa. Odnos prema zaposlenima je zabrinjavajuci. Spavaju u kontejnerima.....Strasno!!!!!!!!!!!Rapitajte se dobro pre nego sto se odlucite za bilo kakav posao. Ima dosta prevaranata. Ljudi su bez posla i ocajni pa prihvataju bilo sta a da se ne raspitaju pre toga. Nadam se da ce ova poruka nekome pomoci i da cu nekog ko je poverovao u njihovu pricu naterati da pre toga istrazi malo i proveri o kakvoj je firmi zapravo rec.
Novi ugovor stigao : 187,2 rub sat, rublja u Srbiji 2,2 din pa racunajte
dali neko zna kada bi trebala da bude plata![]()
Da,ali satnica nije svima ista...
samo sto je rublja fiksirana na 36 rublji=1$187.2 : 42 = 4,4571 $
fakticki na danasni dan satnica oko 4,5 $
ustvari danas u Centralnoj banci RF
1$=43,39 rublje
1€=54,64 rublje.
onda 187,2 : 43,39 = 4,31 $
Ako se racuna satnica podeljeno sa kursom 36 koji firma daje satnica ostaje potpuno ista kao sto je i bila i kako mi je rekao covek koji radi za Velestroy Moskva kako se racuna sat im je isti jer oni nama menjaju i daju na dinarski a da primamo kao Velestroy Moskva da moramo sami da menjamo dosta bi gubili...
A sto ne mogu da pisem zvezdani?
Ako se racuna satnica podeljeno sa kursom 36 koji firma daje satnica ostaje potpuno ista kao sto je i bila i kako mi je rekao covek koji radi za Velestroy Moskva kako se racuna sat im je isti jer oni nama menjaju i daju na dinarski a da primamo kao Velestroy Moskva da moramo sami da menjamo dosta bi gubili...
ali izgleda oni i stvarno racunaju dolar po 36,32 rub.Naravno.Mom muzu je bila 5.2$ ,A ako je centtr dobro izracunala,sada je 4.31$.Nisam racunala,nemam zivaca,verujem joj na rec![]()
Ali,mi nebi bili mi kada ne bi odmah dizali tenziju a i neka se nesto pise.....
Da odustanes odmah i nadjes postenu firmu koja je platiti tvoj rad. Niko nije rob da radi za dzabe u logoru. I ovde mozes da sedis bez para.Nov sam na forumu.Ptedao sam papire preko Siv Investa, a sad vidim da oni nisu dobri.Sta da radim?
Naravno da mozes. Ja samo zelim da skrenem ljudima paznju na to sto se desava. Ne bih zelela da jos neko gubi vreme i ode a da se prethodno dobro ne raspita. Mi da smo se raspitali o odlasku ne bi bilo ni reci. Na greskama se uci pa da ne bi ucili na svojim evo mozete na nasoj.A sto ne mogu da pisem zvezdani?
Evo da se ukljucim sa svojim iskustvom.Moj suprug je u Magadanu i otisao je preko gore navedenog gospodina,i dobio je platu za Jul i Avgust...smestaj je odlican i u skladu sa smestajem na terenu.Tako da ne znam ne poklapaju nam se price uopste,sto se tice odnosa,on je i time zadovoljan,od kolega do sefova sa svima je prezadovoljan.Jedino cime nije zadovoljan kao i vecina jeste to sto je hladno i sto ne voli zimu,sneg i zimsku caroliju,sve ostalo mu odgovara.Tako da me cudi da vas verenik ima ovakvo iskustvo.