Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta mislis...juce ti otisao muz pa vec si pocela da kukas kako je na - 20. Jaka zima,ja na - 20 sam u dzemperu radio.

- - - - - - - - - -

Hvala,takodje...od srca.

Mozes li mi odgovoriti?

Mene ceka lekarski pregled.
Rekli su mi da uradim negde analizu krvi na secer, holesterol i trigliceride. Potvrda EKG i merenje pritiska. To su mi rekli da odradim u sopstvenoj reziji.
Kasnije ima neki pregled kod njih, sta se tamo radi od analiza?

Pozdrav!!!

Unapred zahvalan

Poslednja izmena od moderatora:
Možda, ali Velesstroy Moskva nudi u Pismu namjere 1.800 USD običnom MEHANIČARU sa srednjom školom (nije mehaničar već Poljoprivredni tehničar) tako da bi inžinjeri trebali biti bar koju stepenicu više...

Vidis...Obicno ne komentarisem ovakve stvari ali sad MORAM.
Prvo: Kako to mislis OBICAN mehanicar???Znas li ti uopste sta sve mora da zna jedan mehanicar da opstane ovde?Ne znas naravno...Drugo,taj OBICAN mehanicar je po 12-15 sati na suncu,kisi,snegu,lezi pod vozilom na -60itd..Da on ne popravi bilo koju jedinicu tehnike,ti NEOBICNI inzenjer bi mogao samo da places na gradilistu...
Drugo,da bi dobio mesto poslovodje,inzenjera i sl u Veless-BG treba da znas da brojis do 20,da ne bi izgubio nekog radnika,da znas da kopiras papir (zove se projekat) koji ces dati OBICNOM radniku (tesar,armirac...itd) i smetaces im dok rade.Pa kad zavrse,ponovo iz pocetka...
Ne znam sta ti o sebi mislis,ali je ocigledno da mislis previsoko....Spusti se na zemlju,pa razmisli o svojim i mojim recima...

Moj muz ima 5.2 na sat,to mu je bila satnica i prosle godine kada je prvi put otisao.Kaze da ovi novi sto dolaze rade za 4$!!!

Ima uvek ce i biti ali su prebili 2 radnika iz velestroja na aeorodromu surcin kada su im tamo dali da potpisu ugovor na 3,5$ jer kada su ljudi videli trazili pasose a ovi nisu hteli da ih vrate cak se i Policija umesala mislim sve ispod 6$ je malo za ovakve poslove i standarde koje daju...kao prvo na Sabeti cista fizikalij voda za pice mrtva voda hrana svaki dan ista bez promena smestaj po 12 ljudi u sobi voda za kupanje prljava puna mulja itd otkazi i posle 1 dana sa opravdanjem....za takve uslove je sve malo ispod 6$ ali sta ces vremena siva pa ljudi pristaju na sve

Ima drugi problem,mada je ovde vec neko to pomenuo...Juce sam pricao sa poslovodjom za zavrsne radove u Veless-BG,i kaze da od 40 ljudi koje ima za zavrsne radove,nema ukupno 3 majstora...I to su oni koji su dosli za 4$,cela grupa.To je mac sa dve ostrice,i definitivno je da se to u nekom daljem razmisljanju ne isplati firmi...Ali neko od njih je placen da razmislja o tome...

Ja cu ti reci...ono sto znam posto sam ovde jedini najozbiljni covek. Velestroj Moskva placa redovnije od Velestroj Beograd. Posto si inzenjer smestaj ti je bolji nego za radnike,hrana isto tako.odeca,obuca.U svakom slucaju bolje nego radniku. Nisi placen na sat nego na platu. Plata ti je od 3000-5000 dolara. Ne znam tacno koliko kasne sa platom ali mislim da ne kasne toliko kao ovaj nas cuveni Velestroj Beograd. Eto,sta sam znao ja sam ti napisao. Pozz
pocetna plata inzenjera geodezije je 2300$.5000 nema NIKO na gradilistu,to bi znacilo da obican geometar ima platu vecu od glavnog inzenjera.
NAmerno kazem obican geometar,zato sto titula inzenjera geodezije je titularna,ili si geometar na terenu ili crtas i pripremas u kancelariji.Prosto.
da..pricao mi je muz da dodje radnik koji ne zna ni kako izgleda gips tabla...maltene sve sto se odradi-radi prepravke...i nesto sto bi zavvrsili za mesec ...rade 2 meseca...tako da to nije dobra politika da im je bolje da zovu nove radnike ,jer njih ustvari skuplje i plate kad se presaberes...
Upravo tako... :-)
Alooo, pa i jesam pozvan na razgovor zato što sam inženjer 'visokog nivoa' kako ti opisuješ taj termin. I zašto je loše očekivati da te netko vani plati 5000$ kada se i tu na balkanu najjači inženjeri plate bez problema 2.500 $.

Ima jedna stvar koju ocigledno propustas...NAjjaci inzenjeri NE IDU u Rusiju da rade...Uglavnom prosecni ili ispod proseka.Tako da....Ne laskaj sebi previse.

Prvo: Kako to mislis OBICAN mehanicar???Znas li ti uopste sta sve mora da zna jedan mehanicar da opstane ovde?Ne znas naravno...Drugo,taj OBICAN mehanicar je po 12-15 sati na suncu,kisi,snegu,lezi pod vozilom na -60itd..Da on ne popravi bilo koju jedinicu tehnike,ti NEOBICNI inzenjer bi mogao samo da places na gradilistu...
Drugo,da bi dobio mesto poslovodje,inzenjera i sl u Veless-BG treba da znas da brojis do 20,da ne bi izgubio nekog radnika,da znas da kopiras papir (zove se projekat) koji ces dati OBICNOM radniku (tesar,armirac...itd) i smetaces im dok rade.Pa kad zavrse,ponovo iz pocetka...
Ne znam sta ti o sebi mislis,ali je ocigledno da mislis previsoko....Spusti se na zemlju,pa razmisli o svojim i mojim recima...

E ako si mu rekao.ocigledno je da ima preeevisoko misljenje o sebi.ali u rusiji,u sibiru ili jamalu vladaju druga pravila.bez podrske radnika,majstora,postace samo jos jedan neshvaceni prorab.i onda ga je ugasio

Ne znam odakle ovakav ton, ali ja sam taj MEHANICAR i opet smatram da bi inzenjeri trebali biti bolje plaćeni. A govorim o Velesstroyu Moskva. Oprosti, ali mislim da si sve krivo pohvatao.

- - - - - - - - - -

E ako si mu rekao.ocigledno je da ima preeevisoko misljenje o sebi.ali u rusiji,u sibiru ili jamalu vladaju druga pravila.bez podrske radnika,majstora,postace samo jos jedan neshvaceni prorab.i onda ga je ugasio

ja sam MEHANICAR, shvatite to, ali ipak mislim da bi inzenjeri trebali biti bolje plaćeni.

Ne znam odakle ovakav ton, ali ja sam taj MEHANICAR i opet smatram da bi inzenjeri trebali biti bolje plaćeni. A govorim o Velesstroyu Moskva. Oprosti, ali mislim da si sve krivo pohvatao.

- - - - - - - - - -

ja sam MEHANICAR, shvatite to, ali ipak mislim da bi inzenjeri trebali biti bolje plaćeni.

UPS.
Izvini,ali sam lose shvatio...MAda tek sad ne razumem tvoje razmisljanje... :-D Kad dodjes ovamo,sve ce ti biti jasno,opet cast izuzecima (medju inzenjerima ponekad zaista ima ljudi koji ZNAJU svoj posao).

UPS.
Izvini,ali sam lose shvatio...MAda tek sad ne razumem tvoje razmisljanje... :-D Kad dodjes ovamo,sve ce ti biti jasno,opet cast izuzecima (medju inzenjerima ponekad zaista ima ljudi koji ZNAJU svoj posao).

Vjerujem da ima svakakvih inžinjera, ali po nekoj logici stvari oni bi trebali biti bolje plaćeni. Da li je tako, ne znam, ali bi trebalo biti. A Meni je kao mehaničaru u Velesstroy Moskva obećano 1800 USD za prva tri mjeseca a poslije toga svaka tri mjeseca pregovori o plaći, Navodno se može dogurati do 2700, pa ćemo vidjeti kad se kroz mjesec stigne na GNPS-1 Zapolyarye, Novi Urengoy.

pa kako to zakucan?? Ako danas 1$ kosta skoro 41 rub.:eek::evil:http://news.mail.ru/currency.html

Pa zakucan znaci da ti firma s pocetka godine odredi kurs i po njemu isplacuje cele godine.Kao recimo Velestroj Moskva koji ima zakucan kurs na 32 po recima njihovih radnika.A ono sto je odlicno kod nas da su se vec neki vratili na sabetu i imaju razlicite price.Nekima na 36 neki na 38 neki na 5 dolara itd.E ajd sad ti znaj koji ugovor ja da ocekujem ili bilo ko.Ono sto je sigurno plate se rezu za koliko ko zna.Pozdrav za sve

Pa zakucan znaci da ti firma s pocetka godine odredi kurs i po njemu isplacuje cele godine.Kao recimo Velestroj Moskva koji ima zakucan kurs na 32 po recima njihovih radnika.A ono sto je odlicno kod nas da su se vec neki vratili na sabetu i imaju razlicite price.Nekima na 36 neki na 38 neki na 5 dolara itd.E ajd sad ti znaj koji ugovor ja da ocekujem ili bilo ko.Ono sto je sigurno plate se rezu za koliko ko zna.Pozdrav za sve

Da,gubi se kazu i do 20 000,zato i pitam,u svakom slucaju hvala mozda se neko javi i sa konkretnijim odgovorom....pozdrv svima

au! ako ne daj Boze oni $ racunaju po 32 rub. pored realnog od 41 rub. za 1$ - pa to je pljacka! to jest za zaradjenih 1000 dolara dobije se 32 hilj., a ne 41 hilj. rubalja . A za 32 hilj . rubalja ovde mozes dobiti 71800 dinara. A ako bi ovde prodavao 1000$, onda bi u banci dobili bi 91000 din. Da, skoro na 20.000 din mesecno zakidaju... Racunala sam po kursu sberbanke
Nemam reci... http://www.sberbank.rs/

Vidim da pricate o plati,to jest o satnici pa mi recite koliku satnicu ima zidar,moler.Uskoro krecem da izucim ove zanate to jest zavrsicu kurs imacu sertifikat na engleskom jeziku i prijavicu se kada zavrsim kurs za rad u Rusiji,pa ako mi mozete reci za satnicu?

:evil: Ako je dolar po kursu 41 rublju,a oni ga obracunavaju po 32,onda dolar nije dolar,vec neka druga valuta,izmisljena,i treba da ima neko drugo ime,na primer GO.NO i u ugovoru onda ne treba da stoji da je satnica 5$ nego 5 go.ana.Mislim da je to onda OK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back