Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i jel se vracas na sabetu mene jutros zvali vracam se za 7 dana tamo
Koji su oni cirkusanti :zcepanje:. Na Sabeti je koliko cujem rezervoar zavrsen,radnici nisu bas sigurni sta ce dalje,ekipa koja je krenula 27.09 put Sabete jos uvek ceka u Urengoju da se smiluju i prebace ih do Sabete,a u najavi su evo i novi dolasci....:zcepanje: Ma bitno da se nesto desava
Nego ko je to pomenuo platu :think:.......:ceka:.............:sad2:

Koji su oni cirkusanti :zcepanje:. Na Sabeti je koliko cujem rezervoar zavrsen,radnici nisu bas sigurni sta ce dalje,ekipa koja je krenula 27.09 put Sabete jos uvek ceka u Urengoju da se smiluju i prebace ih do Sabete,a u najavi su evo i novi dolasci....:zcepanje: Ma bitno da se nesto desava
Nego ko je to pomenuo platu :think:.......:ceka:.............:sad2:
dva rezervara su zavrsena na obadva sam radio,a za prevoz jebu pa rasturaju zbog helikoptera jer rusi imaju prednost,a plata je sad legla

Mozes mi reci sta radis jel si zidar moler,armirac itd, za sta najvise ima posao? Planiram da radim u Rusiji pa me zanima,nov sam u svemu tome,da znam za sta da se prijavim uskoro imacu obuku za neki zanat da bih mogao da radim taj posao da se naucim?

sta god ti se prohte ima posla svakakvih profila ja sam radio na rezervaru na vibriranju betona,a posle me velestroj iznajmio austrijskoj firmi da budem kontrolor hidraulicne skele

sta god ti se prohte ima posla svakakvih profila ja sam radio na rezervaru na vibriranju betona,a posle me velestroj iznajmio austrijskoj firmi da budem kontrolor hidraulicne skele
Aha ok,a reci mi ovo
Ja trenutno nemam dovoljno znanje oko gradjevinskih zanata, da li mogu da se priucim kod nekog majstora pa da se prijavim za posao u Velesstroj ili moram bas odlican majstor da budem? Kako proveravaju majstorsko znanje u firmi?

ja sam bio u avgustu na nps 2 pa posle poslase me na sabetu,sta si radio?

Farbar sam bio. Vratio sam se kuci krajem septembra, sta si ti radio i jel ides jos?

- - - - - - - - - -

Aha ok,a reci mi ovo
Ja trenutno nemam dovoljno znanje oko gradjevinskih zanata, da li mogu da se priucim kod nekog majstora pa da se prijavim za posao u Velesstroj ili moram bas odlican majstor da budem? Kako proveravaju majstorsko znanje u firmi?

Drugar, mozes se prijaviti i bez iskustva i znanja, samo odaberi neki posao koji stvarno mozes brzo da savladas.

Aha ok,a reci mi ovo

Ma jok druze,ne moras da imas majstorsko znanje. Ako ti ko sta u firmi kaze nesto zbog toga slobodno im reci da ti je licno Kum rekao da prvo posalju sefove da nauce svoj posao pa onda ces i ti ;) Prijavi se kao metalofarbar,to ti je najednostavnije. Cetka,mali valjak i farbaj :) Ili idi par dana kod nekog auto limara da te nauci kako se brusi.Ili ako imas nekoga na benzisku pumpu neka ti uradi potvrdu da si zavrsio za pogonskog manipulanta.Bar gorivo mozes da naucis da tankiras u kanister ili direktno ako ti bude pristupacno bure. To je po meni najlakse i najbrze sto mozes da savladas. Za ostalo ti ipak treba malo vise iskustva...zbog sebe. Pozz

pa ti, kako kazu, il gace obuci il krst skini. Prvo - ovde na forumu trazis posla da radis kao nekvalifik. radnik - sad kazes da vodis gradjevinsku firmu u Francuzkoj, a u medjuvremenu popravljas kompjutere ...
Ovo si ti pisao: http://forum.krstarica.com/showthread.php/275125-Posao-u-Rusiji?p=29008357#post29008357
Zasto zamajavas ljudi?
Nazalost imam odgovore za sve :)
Primetices da ne trazim posao kao nekvalifikovani radnik vec da ne poznajem standarde i materijale koji se koriste u Rusiji, voleo bih da vidim radnika koji ce krenuti da radi sa nepoznatim materijalom bez da zna kako ce se isti ponasati. Negde ti placas penale. Materijali se drugacije ponasaju na raznim temperaturama a ne sluzi nicemu da uhvatis da smirglas zid ako materijal ne susi 3 dana.
Ulaskom rumunije u evropsku uniju pale su cene rada, uvedeni su mnogi porezi na privrednike i vise nije isplativo raditi u francuskoj. Pakistanci rade farbu 3 eura po kvadratu sa materijalom i troskovima firme dok ja regularnim putem jos ne mogu da izadjem ispod 5 evra samo za materijal. Mozes klijentu do sutra da objasnjavas da razlika postoji ali oni samo vide cenu.
Neku sam skolu zavrsavao 4 godine za te kompjutere i lepa je kinta :) vikendom mozes pustanjem cccleaner-a i adwcleaner-a za 20 min da uzmes lepe pare a retko
kad se sta teze radi. Nekad usisivac i sistem i to je to.
Ja kupujem materijal, razvozim na gradiliste, procenjujem posao i radim :) imam i neke majstore tako da sam na pitanja odgovorio.

Uz sve duzno postovanje na ovo podvuceno moram da odgovorim! Svaka cast tebi i tvom dedi, ako ste isplacivali odnosno primali zadnjeg dana u mesecu zaradu za taj mesec ili prvog sledeceg, kako ti kazes!! A svaka cast i tom vasem knjigovodji koji uspe da obracuna platu pre isteka meseca :) ne znam samo kako obracuna radne sate za taj poslednji radni dan .....bolovanje itd , jos ako imas 450 radnika..... :p Ja iskreno mislim da si ti pomesao malo to, da je deda isplacivao na ruke jer su radili na crno :))))) Ispravi me ako gresim!!

Procitah i da se javilo par kolega knjigovodja ,izneli zakon, i potkrepili moju tvrdnju da plata kasni mesec dana...............raduje me sto vas ima vise :hvala:

Dodala bih i ovo, JA NE BRANIM nikoga, a posebno ne firmu Siv Invest, samo pokusavam da smanjim tenziju medju nama!! Mnogo ljudi prati ovo a nisu clanovi, to smo i ja i moj momak radili dosta dugo!! Nemojte ubijati nekom volju i sansu da zaradi nesto!!

Prvo da imam 450 radnika i posla za njih pola bih vremena provodio u kafani :) Lepo pise deda je imao :) druga vremena dosla, deda je dobijao i do 100 000 franaka casti dok sam ja dobio do 5 kafa, dva rucka i 68 eura casti do sada (taj sto je dedi dao te pare sad ima firmu koja drzi pola gradjevine u francuskoj, prosirila se i kao mobilni operater i placaju oko 12 eura postavku prozora a deda je za tu istu firmu postavljao prozor za 400 franaka (po kupovnoj moci vise od 400 eura)). Nije imao sta da racuna deda davao fiksno :)

Nazalost imam odgovore za sve :)
Primetices da ne trazim posao kao nekvalifikovani radnik vec da ne poznajem standarde i materijale koji se koriste u Rusiji, voleo bih da vidim radnika koji ce krenuti da radi sa nepoznatim materijalom bez da zna kako ce se isti ponasati. Negde ti placas penale. Materijali se drugacije ponasaju na raznim temperaturama a ne sluzi nicemu da uhvatis da smirglas zid ako materijal ne susi 3 dana.
Ulaskom rumunije u evropsku uniju pale su cene rada, uvedeni su mnogi porezi na privrednike i vise nije isplativo raditi u francuskoj. Pakistanci rade farbu 3 eura po kvadratu sa materijalom i troskovima firme dok ja regularnim putem jos ne mogu da izadjem ispod 5 evra samo za materijal. Mozes klijentu do sutra da objasnjavas da razlika postoji ali oni samo vide cenu.
Neku sam skolu zavrsavao 4 godine za te kompjutere i lepa je kinta :) vikendom mozes pustanjem cccleaner-a i adwcleaner-a za 20 min da uzmes lepe pare a retko
kad se sta teze radi. Nekad usisivac i sistem i to je to.
Ja kupujem materijal, razvozim na gradiliste, procenjujem posao i radim :) imam i neke majstore tako da sam na pitanja odgovorio.
Pises gluposti. Materijal koji se koristi u Rusiji isti takav materijal se koristi i ovde.Radi se po istim principima. A 3 eura za fasadu se ni ovde ne uzima,to je ispod cene tako da u Francuskoj su bolji standardi i bolje cene. Imam prijatelja koji radi kao sezonac tamo.Nemas ti pojma sa gradjevinom. Ti ni za fizikalca nisi kada pises takve nebuloze. Ajde pozz

Pises gluposti. Materijal koji se koristi u Rusiji isti takav materijal se koristi i ovde.Radi se po istim principima. A 3 eura za fasadu se ni ovde ne uzima,to je ispod cene tako da u Francuskoj su bolji standardi i bolje cene. Imam prijatelja koji radi kao sezonac tamo.Nemas ti pojma sa gradjevinom. Ti ni za fizikalca nisi kada pises takve nebuloze. Ajde pozz

Kazi prijatelju sezoncu da svrati u 173 rue Andre Karman 93300 Aubervilliers na drugi sprat trazi Pakistanca koji drzi gradjevinsku firmu. Neka ga pita za cenu po kvadratu. Posle neka se raspita o cenama rada firmi effage i bouygues od nekog ko radi kod istih kao podizvodjac i neka ga pita koliko to izlazi kada plati procenat pilotima,potrosni materijal i sve dazbine (ne platis procenat nema posla a traze i poklone). Onda neka ode kod ovog cike (http://fr.wikipedia.org/wiki/Martin_Bouygues) i pita ga za milmir i Miroslava Stojanovica ako se seca i cena.
Onda neka izvadi statut firme smn bat i vidi ime suvlasnika i ziranta (Aleksandar Bozovic (ja))
Nadam se da radi unutrasnju farbu i pitaj ga za prestonet enduit (francuski glet) i kako se ponasa.
Pitaj ga da li je radio sa placo caro platre colle i koliko susi :) (u platformi sertifikovani materijali ne mesa ga rumun u podrumu)
I pitaj ga stvarno za kvalitet a ako on upada samo na dobre poslove nek pita prvog kolegu koji je ovde duze (a ja ti dam link 5 ljudi koji potvrdjuju moju pricu)
I naravno sledeci put provedi mesec dana negde pre price na slepo.

P.S. Nigde nisam rekao za fasadu.
P.S.S. Neka pita pakistanca da li bi radio za 3 eura kvadrat a ne da ga pita koliko radi posto ce da napumpava cenu, maksimalna cena mu je 4.
P.S.S.S. Ako je lud da ga angazuje upozorio sam da bi dete bolje uradilo.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back