Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nesko, na kojom "stadijumu" nalazi se u Velesstroju tvoja priprema za putovanje? Muz uradio lekarski jos pocetkom jula, sad dobio priglasenije. Sad mora odjaviti se...
Al kad ce biti ta avionska karta??? ))))

Lekarsko sam obavio u junu. Stiglo mi je i priglasenie pre 10-ak dana. Ali nisam bio potvrdjen (trazen) na gradilistu. Mozda nisam dobro rekao sto se tice formulacije. Ali bez obzira sto dobijes vizu ponovo moras biti trazen ili sa tog ili sa bilo kojeg gradilista. Meni su i prvi put rekli da se ceka karta. A evo i sada ponovo. Rekla mi je da sekarta ocekuje za 7-10 dana. Videcmo...

ako nisi uzimao dokumenta nazad onda ti ne treba odjava...kao sto milan rece to je sa socijalnog

Pazi ovako:
Ako si uzimao radnicku knjizicu(nebitno koji razlog) moras ponovo da uzmes listing iz PIO, a zdravstvenu moras da se odjavis zbog toga sto te oni ne mogu prijaviti dokle god imas zdravstveno osiguranje preko socijalnog.
To je nekad islo automatski firme su radile prijavu i odjavu pa se mi nismo morali cimati al sad nije tako, sam se moras odjaviti da bi te bilo koja firma prijavila i osigurala... I da kad se odjavis sa zdravstvenog osig. drugi dan odes po listing iz PIO fonda...

Мој другар је био на Сабети и добио сатницу 4 долара, а уместо 30% кружи прича да је 20?.. пошто је био тамо месец дана и све време радио ноћну казано му је да се ноћна плаћа додатно 26% али му неће признати. Да ли је све то истина и раде ли такве мутљавине? Поздрав свима а посебно Декарусу.

Мој другар је био на Сабети и добио сатницу 4 долара, а уместо 30% кружи прича да је 20?.. пошто је био тамо месец дана и све време радио ноћну казано му је да се ноћна плаћа додатно 26% али му неће признати. Да ли је све то истина и раде ли такве мутљавине? Поздрав свима а посебно Декарусу.

Ja sam cuo da je do skora bilo nekih problema na Sabeti,zasto i zbog cega ne bih da komentarisem,jedino mogu da napisem da je gazda Roki bio tamo.Ali,ako je bio sa satnicom ispod 5 dolara postoji razlog. Prosle godine se jos pricalo da ce i na Sabeti da skinu sa 30 na 20%,a nocne smene bi trebalo da se placa vise,ali toga u Velestroju nema.Tako da sve je moguce da se radi o nepostovanju radnika.

Pozdrav svima,
nisam vas odavno citao ali vidim da ste i dalje veoma aktivni i neki pomalo hmm luckasti.
Elem,da nije smesno bilo bi tuzno ili obratno.Juce me zove teta iz Velessa da mi kaze da mi je rad dozvola stigla i da tece od 29og ovog meseca pa do 26 03.sled godine i pitanje kad cu poslati papir da sam ozdravio jer se vodim kao bolestan da bi me sto pre poslali na gradiliste tj Sabettu.Kao da pritisak i holesterol tj triglic mozes pucketanjem prstima dovesti u normalu.Sta raditi pitanje je sad jer vsl nedelje trebam da posaljem izv od lekara tj hol i tgl,ma luda kuca. Umesto porvo da urade lekarske preg pa onda dozvole kod njih sve obratno.
pozdrav svima i samo napred.

Pozdrav svima,
nisam vas odavno citao ali vidim da ste i dalje veoma aktivni i neki pomalo hmm luckasti.
Elem,da nije smesno bilo bi tuzno ili obratno.Juce me zove teta iz Velessa da mi kaze da mi je rad dozvola stigla i da tece od 29og ovog meseca pa do 26 03.sled godine i pitanje kad cu poslati papir da sam ozdravio jer se vodim kao bolestan da bi me sto pre poslali na gradiliste tj Sabettu.Kao da pritisak i holesterol tj triglic mozes pucketanjem prstima dovesti u normalu.Sta raditi pitanje je sad jer vsl nedelje trebam da posaljem izv od lekara tj hol i tgl,ma luda kuca. Umesto porvo da urade lekarske preg pa onda dozvole kod njih sve obratno.

E druze, sredi taj pritisak pa da idemo zajedno i meni je stiglo priglasenje...

Pozdrav svima,

Za tako kratko vreme samo lekovima mozes,ali ne u potpunosti da normalizujes hol.i trigl. ali mozes da poboljsas vrednost istih. Pozz

Pozdrav svima,

Ako ti je frka za posao, stimaj rezultate. Posalji druga, kuma ili nekog treceg da vadi krv...
Znaju i oni da seto radi ali moraju biti cisti...

pa.. pa.. sta cekas? brze salji papire u firmu i ne skiraj se!
Pozdrav svima,

Nema od toga nista... ja sam radio skoro 2 meseca nocnu i nije nista bilo preko... ni stimulacija... cak nam je i falilo jedno 15 sati... teski su muljatori!!!

Cekam od februara,i nadjem posao pre 15 dana,a oni zovu u petak da je stiglo priglasenje.I odlucio sam da neidem.Ko zna koliko bi se jos cekalo do polaska.

Na tebi je da odlucis. Ako si zadovoljan tim poslom kojim si nasao i ako novcano zadovoljava tvoje potrebe za zivot onda nemoj da ostavis posao. Vidis i sam koliko se dugo ceka. Ali,opet ne moras tako brzopleto da odlucis,imas jos vremena. Nije ti kasno dok god ne pristanes da ti kupe kartu. Pozz pa razmisli.

Vidi ovako druze.Mozes da imas i holesterol i trigliceride i da si corav,ali ako imas visok pritisak i ako se drogiras sigurno neces proci lekarski,i da nemas polne bolesti. Ostalo u Velestroju sve prolazi,pa makar i da skakuces na jednu nogu. JEDINO ako se ti na lekarskom zalis na neku bolest pa ako oni smatraju da moze da ta bolest napravi tebi tamo neki problem,e onda ti samo odlazu na 3 meseca ali u svakom slucaju i corac i copav mozes da ides.Pozz

Ok. Hvala na odgovoru. Ne drogiram se i nemam visok pritisak. Mozda imam povecane trigliceride.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back