Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svima kazu....purpe,samara,itd i tamo budu do 2 nedelje i prebace ih na sabetu ljudi nemojte se zamarati sa tim na kraju svi zavrse na Sabeti tamo sam bio 6 meseci sve sam cuo i video cista fora za druge gradove....ja sam se vratio nedavno 100 radnika je dobilo otkaz koji su radili na rezervoaru pa su ih vratili jer nama nisu mogli da urade vize jer smo na Moskvu pa ih izadje skupo lakse i jeftinije im je bilo da vrate nazad radnike kojima su dali otkaz zbog gluposti zbog 1 dana bolovanja i sa spravkom od lekara ....
nekima je receno 2-ka itd a u Novom Urengoyu su ih strpali u helihopter za sabetu.....

zorane dole ti je hladno ponesi sto toplije stvari!interneta nema samo mob.mreza i to slaba kise su svaki dan hrana nije nesto smestaj je ok!moj muz je tu vec dva meseca!

- - - - - - - - - -

svetlana nesikiraj se dobices je posle dva meseca ako je u firmi velestroj toliko smo mi cekali!pozz

Hvala na odgovoru.
Da li znas koliko su zahtevni na sistematskom pregledu? Kažu na forumu da moraju sve analize da budu u referentnim granicama, hol. triglicer. itd... Mnogo ljudii starijih radi tamo, da li su svi oni imali dobre te rezultate sa sistematskog? Malo mi je to neverovatno?!
Unapred zahvalan!!!

Hvala na odgovoru.
Da li znas koliko su zahtevni na sistematskom pregledu? Kažu na forumu da moraju sve analize da budu u referentnim granicama, hol. triglicer. itd... Mnogo ljudii starijih radi tamo, da li su svi oni imali dobre te rezultate sa sistematskog? Malo mi je to neverovatno?!
Unapred zahvalan!!!
treba da budu e sada jedan sa mojim suprugom je bio kao nevidi ok ali su ga poslali tamo isto !moj muz je varioc a taj je bravar pa je prosao verovatno da malo progledaju kroz prste nisam sigurna!

Svima kazu....purpe,samara,itd i tamo budu do 2 nedelje i prebace ih na sabetu ljudi nemojte se zamarati sa tim na kraju svi zavrse na Sabeti tamo sam bio 6 meseci sve sam cuo i video cista fora za druge gradove....ja sam se vratio nedavno 100 radnika je dobilo otkaz koji su radili na rezervoaru pa su ih vratili jer nama nisu mogli da urade vize jer smo na Moskvu pa ih izadje skupo lakse i jeftinije im je bilo da vrate nazad radnike kojima su dali otkaz zbog gluposti zbog 1 dana bolovanja i sa spravkom od lekara ....
nekima je receno 2-ka itd a u Novom Urengoyu su ih strpali u helihopter za sabetu.....

pisale smo i Rada-NS i ja o tome 11 strana unazad od ove,ali nas je neko bas sa tvojim imenom ubedjivao da to nije nije tacna informacija. Verovratno si malo od zene krio istinu da se ne bi nervirala sto je razumljivo :bye:

Hvala na odgovoru.
Unapred zahvalan!!!

Vidi ovako druze.Mozes da imas i holesterol i trigliceride i da si corav,ali ako imas visok pritisak i ako se drogiras sigurno neces proci lekarski,i da nemas polne bolesti. Ostalo u Velestroju sve prolazi,pa makar i da skakuces na jednu nogu. JEDINO ako se ti na lekarskom zalis na neku bolest pa ako oni smatraju da moze da ta bolest napravi tebi tamo neki problem,e onda ti samo odlazu na 3 meseca ali u svakom slucaju i corac i copav mozes da ides.Pozz

jbg druze,ti kada si se prijavio prihvatio si svako gradiliste. Ne samo ti,svi. Tako da naravno da je lepse u Samari nego na Sabeti,ali ne moze svako da dobije Samaru kao sto ne moze svako da dobije ni Sabetu.Pozz

Pozdrav Nesko001, dali ce uskoro trebati bravara za Velestroj i kakva je situacija sto se tice bravara?Ako moze ko da kaze po tom pitanju.Pozdrav svima na forumu.:p

bravara uvek treba radi se i po najjacim mrazevima i to uglavnom napolju. Bar je takvo moje iskustvo. Ja sam dobio vizu za NPS8 kod Krasnodara ali nisam potvrdjen na gradilistu. Zato sam stavljen na spisak raspolozivih za sva gradilista u Rusiji. Cekam da me neko trazi...
Navodno postoji mogucnost i da mi viza propadne. Tako mi je receno. Jer moras da budes na gradilistu bar 2 meseca. Navodno ne bi trebalo, ali...
U zadnje vreme je smanjena traznja za metalcima. Moslim da je zbog toga sto je par gradilista gotovo ili pri kraju, pa prebacuju radnike gde je potreba. Na NPS8 sam cuo da prebacuju sa NPS7. Ipak samo se ne treba nervirati i treba biti uporan. Jbg to nam jedino preostaje...

Tek sam poslao prethodnu poruku, zazvoni mi telefon. Pitaju me da li bih isao na NPS8. Izgleda sam ipak potvrdjen na gradilistu. Da li ce me prebaciti na Sabetu nije ni bitno. Bivsi sef mi je navodno tamo tako da ni to nije strasno. A radio sam u slicnim uslovima
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202730949010905&set=a.10202731072333988&type=3&theater
Ovde imate slikukako izgledate posle 20-ak minuta na -40.
Kao sto rekoh treba biti uporan. U Srbiji ipak tesko da mozete naci posao da zaradite mesecno 1200-1500e...

Ljudi, danas zvali muza iz firme. Rekli da njemu gotovo priglasenije i sad on mora odjaviti se u NSZ i jos negde, al mora to odraditi u Beogradu. Navodno ide odmah u Rusiju, kad to odradi i odjavi se. Ako neko zna, napisite molim vas, gde u BG on to mora obaviti tu odjavu? Jer ranije to ne bilo potrebno i zato ne znamo sta i kako. I da l sigurno ce ici, kad to uradi? Kakvo vase misljene i pretpostavke sta ce biti dalje, jer muz zadni put vratio se iz Rusije keajem februara prosle godine i odtad vise nikako ga ne zvali. Sve ja moram proveriti i znati ))))))
Oh!.....

Ljudi, danas zvali muza iz firme. Rekli da njemu gotovo priglasenije i sad on mora odjaviti se u NSZ i jos negde, al mora to odraditi u Beogradu. Navodno ide odmah u Rusiju, kad to odradi i odjavi se. Ako neko zna, napisite molim vas, gde u BG on to mora obaviti tu odjavu? Jer ranije to ne bilo potrebno i zato ne znamo sta i kako. I da l sigurno ce ici, kad to uradi? Kakvo vase misljene i pretpostavke sta ce biti dalje, jer muz zadni put vratio se iz Rusije keajem februara prosle godine i odtad vise nikako ga ne zvali. Sve ja moram proveriti i znati ))))))
Oh!.....

NSZ kakva je to skracenica?

Nacionalna sluzba za zaposljavanje
Centr,mora da se odjavi da bi ga oni osigurali,i moj muz je to uradio kada je prvi put dobio priglasenje...tj trebao je ,ali su oni tad nesto strajkovali pa je proslo bez toga
ako nisi u Bg-u moze bilo ko umesto njega ...ako pricamo o istoj stvari
i pitanje za sve...da li je neko od molera-gipsara skoro dobio papire ?

Poslednja izmena:
dobro si razumela *).
Sad pitanje forumasima, koji zive u BG i koji treba da urade isto - odjave na NSZ i sve po redu... Ako odjaviti moze bilo ko, da l bi mogao neko da prihvati i uradi to umesto muza i da njemu posaljem radnu knjizicu?
Nacionalna sluzba za zaposljavanje
Centr,mora da se odjavi da bi ga oni osigurali,i moj muz je to uradio kada je prvi put dobio priglasenje...tj trebao je ,ali su oni tad nesto strajkovali pa je proslo bez toga
ako nisi u Bg-u moze bilo ko umesto njega ...ako pricamo o istoj stvari
i pitanje za sve...da li je neko od molera-gipsara skoro dobio papire ?

Kad kazu da moras da se odjavis, misle na zdravstvenu knjizicu ko je osiguran preko socijalnog.
Meni je juce stiglo priglasenje (bravar sam) i kako rece da posaljem papir o odjavi i oko prvog bi trebalo da se ide za Sabetu... Da papire sam predao u februaru...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back