Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta cem u druga zenska kada ima onu droljavu nadu :) a to jesi u pravu da ispadnes covek prema djubretu je ponizenje za tebe !

e ne znam ja koga Roki ima ...majke mi...ali bolje malo da se aktivira na tom polju a ne da j..e nase drugare...muzeve...bracu...;) a lepo je kad si covek...i nikada se nisam ponizeno osecala zbog toga...ali ovo je vec polemisanje za drugu temu...:bye:

Sad sam se cuo sa prijateljem koji radi kao armirac na Sabeti. Vremenski uslovi, haos, neveruje da ima i jedan radnik da je zdrav da nije prehladjen, ako neko ide tamo kaze da se obavezno ponesu lekovi i vitamini. a o otkazima nema pojma kaze da prvi put cuje za to, mada on radi nocu ali cuo bi...
To su najnovije vesti stare 5 min. ...
A sto se mene tice ovo sve vise lici na onu pricu"Cekajuci Godoa" :sad2:

Ne znam o kom redu pricate "proslog meseca" smo isto primili plate na dve rate! Nema tu sta da se prica kad kasne sa platama skoro 3 meseca pametni ljudi nece da rade, sto je normalno u normalnom Svetu, mi nismo SLEPCI da nas drkaju za platu na 2x !!!!

Ja sam to napisao ovako: "red"... Sto nije znacilo da je sve ok,nego je znacilo da smo znali kada i na koliko delova dobijamo platu i to je firma ispostovala.Meni je to i najbitnije,da se ispostuje receno.Sto se tice kasnjenja,ni meni se ni malo ne svidja,pogotovo kad uzmem u obzir kako se tesko zaradjuje ta plata.Ali kad pogledam da kod nas neko ne primi platu 6 meseci,progutam knedlu i cutim.Ko je tu pametan,a ko lud,to ne znam i ne zanima me.Samo znam da onaj ko hoce,zeli,mora i moze da radi,nek radi.A ako se nekom ne svidja,on ne mora da radi.I zamolio bih jos pesimiste da ne sire paniku po forumu kako je firma propala,jer nije i nece,bar ne skoro.A ima dosta i onih koji odu na gradiliste i samo hvataju krivine i zale se na sve,ocigledno je da nisu navikli da rade.Cast izuzecima,stvarno ima vrednih,iskusnih i postenih ljudi koji s mukom zarade svaki dolar i oni su zasluzili da budu isplaceni svakog 1-og u mesecu,al sta da se radi.I samo ne zelim da budem shvacen kao neko ko podrzava kasnjenje,jer i mene to poneka toliko iznervira da mi dodje da prebijem nekog.Samo sam rekao da je dobro sto smo proslog meseca znali tacno kad ce plata i to je dobro.Pozdrav svima i svako dobro!Malo pozitivne energije,malo realnosti i razumevanja i bice sve ok.Uzdravlje!

u takvim uslovima rada gde ste odvojeni od porodice i ostatka sveta jako je vazno ostati optimista .....naravno svako ima svoje razloge zasto je otisao ...ali ova zemlja jako motivise na odlazak...ko zadnji izadje iz nje neka UGASI SVETLO..jer stednja je ta zaboga....

Na sabeti nisu ljudi dobili otkaze zato sto su neradnici gospodo i sto su dosli da leze vec zato sto je neko umislio da je Bog i da moze da odredjuje kad i gde smes da se razbolis.A to stanje bozanstva su mu dale pare i ljudi koji se guze celo vreme da niko nije trazio.Ovo nece proci neopazeno,po prvi put se ljudi udruzuju.A Velestroj tone i to dobro

Plate nisu bile redovne o cemu smo mi ovde dosta pricali,ali od proslog meseca su uveli neki da kazem "red" pa je sad malo bolja situacija.Videcemo sutra da li je tako.A rusku karticu da kupi obavezno,moze da se prodje dosta jeftinije(pozivi preko skajpa ili slicno).Pozdrav!

Citam razne komentare i ne znam sta je istina.Uglavnom on je u avionu za Magadan,i taj put nije naivan...dugacak jako.Mi nismo imali takvo iskustvo i sve je ovo novo za nas,mislim za mene posebno...on je svestan gde i zasto ide.Ja u ovom momentu i ne mogu da se setim kako se gradiliste zove.Hvala na informacijama.Pozdrav i svako dobro.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back