Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
незнам каква је сад ситуација али ја кад сам радио код Рокија пре 2 године дошао са кући раније због прелома руке и примио сам плату иако сам мјесец дана чекао на градилишту и лежао,а плату сам примио као што ме и следује 70 посто од пуног износа,Лично Бјелановић ми је донео карту и звали су ме касније више пута да се вратим,неки Нишлија је радио само петнаестак дана и разболио се и фирма му је платила болницу и пут кући.отказ добијају само они који имитирају да су болесни да би раније побегли кући или праве проблеме,типа туче,пијанства итд...Јер неможе свако да издржи такву изолацију у сред шуме,ипак је већина њих тамо са асфалта и мало размажена,и тешко се одвојити од мамине кашике а при томе још додајте разна препричавања и лицемјерство појединих радника,разне намјештаљке да би се један кретен увукао шефу у дупе оцрниће 100 поштених и ту нормалан човјек мора да пролупа.

незнам каква је сад ситуација али ја кад сам радио код Рокија пре 2 године дошао са кући раније због прелома руке и примио сам плату иако сам мјесец дана чекао на градилишту и лежао,а плату сам примио као што ме и следује 70 посто од пуног износа,Лично Бјелановић ми је донео карту и звали су ме касније више пута да се вратим,неки Нишлија је радио само петнаестак дана и разболио се и фирма му је платила болницу и пут кући.отказ добијају само они који имитирају да су болесни да би раније побегли кући или праве проблеме,типа туче,пијанства итд...Јер неможе свако да издржи такву изолацију у сред шуме,ипак је већина њих тамо са асфалта и мало размажена,и тешко се одвојити од мамине кашике а при томе још додајте разна препричавања и лицемјерство појединих радника,разне намјештаљке да би се један кретен увукао шефу у дупе оцрниће 100 поштених и ту нормалан човјек мора да пролупа.
Znaci od tih uvlakaca i ovde ljudi polude, takvih ima svuda. Tamo im je najteza daljina i nemogucnost normalne komunikacije. Muskarci su to, navicice se na bilo kakve uslove.... Uostalom, nije to dozivotno, Boze zdravlja za par meseci eto ih kod kuce.... Nadam se samo da se tamo nasi podrzavaju kolko tolko, nije fer da neko ostane sam... A onaj ko je razmazen ne verujem da bi imao potrebe da ode Bogu iza nogu da zaradjuje za zivot, takvi se ovde super snalaze!

због прехладе,сад је прелазно вријеме са љета на зиму,јесен ће да траје 15-30 дана,и толико трају вируси,ја сам боловао од грла цио мјесец јер нисам хтио таблете да пијем,проблем је само ко је осјетљив или ради на киши да недобије упалу плућа,Немој да бринеш,највећи проблем је што Срби и Узбеци једу у истој кантини а Узбеци су клицоноше и прљави су,некупају се,ту се и преносе сви ти вируси.

sta nije jasno...dosta ljudi koji su na bolovanju je podobijalo otkaze...i tek ce..prosto i jednostavno...tako je...sa nps 2 su poslali 45 ljudi za Sabetu...i sa drugih gradilista salju (kujumbe ali odatle se ne zna razlog :p)...frka je opsta..i jesu i Roki i Belanovic tamo

Poslednja izmena:
I mi smo se culi sa komsijom koji je na sabeti,armirac je...tamo je i roki i bjelanovic,kaze pritisli su ih kao kupus kamenom,i on kaze ko ne moze da radi ide kuci,nema vise bolovanja,njima trebaju ljudi da rade a ne da leze,ko ne moze da izdrzi nema tamo sta ni da trazi,skoro sam pisala o tome...idu deca,..ispred firme se pozdravljaju sa majkama i placu,placu kao kisa sto ovih dana pada.

Kad su nasi ljudi umislili da mogu da boluju gde njima padne na pamet....Ako su na sred Severnog ledenog mora ne znaci da su na moru na odmoru.....Svasta mi sebi dozvoljavamo tako "bahati" i nezahvalni za koru hleba koju su nam obezbedili

Uslovi su manje-vise kao i na drugim gradilistima,podnosljivi.Sto se tice telekomunikacije,neka kupi karticu ruskog MTS-a,signal je dobar.Sobe su sestokrevetne,hrana nije losa.Trenutna dn.temperatura oko 12c,kisa cesto pada.Bice snega tek krajem oktobra.:) Eto,ako treba jos neka informacija,tu sam...Srecan mu put i sve najbolje!

Hvala na odgovoru.Nacula sam price da plate nisu redovne,da li je to istina,zas li sta o tome...i neko mi je rekao da moze da se kupi ruska kartica i da sa njom moze jeftinije da se prodje....ne znam koliko ima istine u tome...pozdav i sve najbolje.

I mi smo se culi sa komsijom koji je na sabeti,armirac je...tamo je i roki i bjelanovic,kaze pritisli su ih kao kupus kamenom,i on kaze ko ne moze da radi ide kuci,nema vise bolovanja,njima trebaju ljudi da rade a ne da leze,ko ne moze da izdrzi nema tamo sta ni da trazi,skoro sam pisala o tome...idu deca,..ispred firme se pozdravljaju sa majkama i placu,placu kao kisa sto ovih dana pada.

:zcepanje: ``pritisli su ih ko kupus kamenom`` HIT :zcepanje:

Sve je apsolutno tacno. Ne mogu svi da izdrze taj tempo i tu vrstu rada. I onda pocinju sa pricama da bi kada se vrate imali razlog svojima da kazu zasto nece ili ne mogu vise da se vrate...

Ja iskreno mislim da se ovoj firmi blizi KRAJ. Dostigla je svoj vrhunac pre godinu dana i sada polako pocinje da tone, sto je normalno :) Velesstroj nije jedina firma koja zaposljava ljude preko ima ih kod nas jos 4,5 koje pokusavaju da se probiju i uspevaju u tome :) Znaci sta firma cim pocne da kasni plata duze od 2 meseca, a u nasem slucaju plata nam se deli na 2 dela kao da smo SLEPCI ! znaci sta BEZI od njih i ne okreci se ! Postali su klasicni olosi koji nas tretiraju kao da smo logorasi a ne radnici i pre svega ljudska bica!!

Hvala veseligeometar,takve informacije je lepo cuti...znaci rekla kazala...dakle posla ima i to je dobro,da li znas kakva je situacija sa molerima posto moj muz ceka poziv za jamal,lekarski pregled je prosao sredinom jula,,,HVALA[/QUOT
Nisam bas upucen al vidim da stalno dovoze i prevoze po gradilistu gipsane table a i vecina objekata je zavrsena spolja tako da predpostavljam da ima i molera i da rade

Hvala na odgovoru.Nacula sam price da plate nisu redovne,da li je to istina,zas li sta o tome...i neko mi je rekao da moze da se kupi ruska kartica i da sa njom moze jeftinije da se prodje....ne znam koliko ima istine u tome...pozdav i sve najbolje.

Plate nisu bile redovne o cemu smo mi ovde dosta pricali,ali od proslog meseca su uveli neki da kazem "red" pa je sad malo bolja situacija.Videcemo sutra da li je tako.A rusku karticu da kupi obavezno,moze da se prodje dosta jeftinije(pozivi preko skajpa ili slicno).Pozdrav!

Plate nisu bile redovne o cemu smo mi ovde dosta pricali,ali od proslog meseca su uveli neki da kazem "red" pa je sad malo bolja situacija.Videcemo sutra da li je tako.A rusku karticu da kupi obavezno,moze da se prodje dosta jeftinije(pozivi preko skajpa ili slicno).Pozdrav!

Ne znam o kom redu pricate "proslog meseca" smo isto primili plate na dve rate! Nema tu sta da se prica kad kasne sa platama skoro 3 meseca pametni ljudi nece da rade, sto je normalno u normalnom Svetu, mi nismo SLEPCI da nas drkaju za platu na 2x !!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back