Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao Snezo bas mi je drago da se neko javio ja sam od skoro na forum nismo bili ispred firme jer nismo iz BG.Sa muzem se cujem svaki dan kupo je rusku karticu pa razmenimo koju poruku uglavnom su dobro temperatura jel 1 stepen.Malo mu je tesko pos to mu je prvi put valja je to pocetak ,Upoznao jel puno ljudi nadam se da jel I tvoj suprug medju njima mozemo se cuti u pp .Jel tvoj suprug vec bio tamo Ili mu jel prvi put da ide.

mislim da je svakom tesko prvi put.moj suprug je preko ove firme prvi put i u tom mestu prvi put.bio je pre devet godina u NORILJSK SIBIR isto u augustu
ali nije bilo tako hladno.radili su u duksericama preko dana.moj muz koristi 063 nas broj nije uzeo ruski.hvala ti sto si mi se javila.moj muz se zove ondrej iz vojvodine smo puno pozz

Mozda cemo kukati za drugu polovinu :zcepanje:

pozdrav svima,nov sam na forumu ali sibirac iz drugih firmi.svi uglavnom pričate o platama što je i logično ali ako malo kasni i nije toliko strašno.internet.wi-fi,kartice i mobilni nije bilo ranijih godina.samo jedno pismo u 3 meseca .doćiće hladniji dani a niko ne pominje OPREMU? sa ruskom odećom i obućom preguraće se zima sa našom isto ko napoleon! a najbitnije ko radi napoljuRUKAVICE! ta tema rukavice jer kada je hladno kakvog su kvaliteta.to valjda nije pisano opširnije.

pozdrav svima,nov sam na forumu ali sibirac iz drugih firmi.svi uglavnom pričate o platama što je i logično ali ako malo kasni i nije toliko strašno.internet.wi-fi,kartice i mobilni nije bilo ranijih godina.samo jedno pismo u 3 meseca .doćiće hladniji dani a niko ne pominje OPREMU? sa ruskom odećom i obućom preguraće se zima sa našom isto ko napoleon! a najbitnije ko radi napoljuRUKAVICE! ta tema rukavice jer kada je hladno kakvog su kvaliteta.to valjda nije pisano opširnije.

Druze na NPS19 imali smo sve. Kao bravar radio sam napolju non stop. Dobijali smo sve vrste rukavica. Radne postavljene (i leti smo ih dobijali), obicne mogu reci kao izlazne ali duplo tkanje i to 80% vuna (te smo zimi nosili za obelezavanje, cak i rukavice samo sa palcem ali od jagnjeceg krzna (spoljni deo je bio kao cerada). Te zadnje su bile zakon. Malo su bile deficitarne, ali u decembru i januaru sam dobio bar 5 kom. Imali smo privilegiju za to zbog konstantnog rada napolju. Iz prica nasih inzinjera, najtopliji dan u januaru bio je -35. Ako lazu oni lazem i ja. Bio sam u Jakutiji (republika Saha) i jos planinski deo...
Odela su im extra. Dok ne dune vetar. A onda si zavrsio... Uzas. Sreca pa malo dana je duvalo. I naravno cizme valjanke...
Za odelo i opremu na dobrom gradilistu ne brini. Mada cuo sam ima i drugacijih gradilista... Moje iskustvo sa odecom i opremom je naravno pozitivno.

Pozdrav svima, ja sam ovde nov pa imam par pitanja. Prijavio sam se u Velestroj kao bravar gde sam prosao probu i poslao papire 18. 07. 2014 pa me interesuje koliko se dugo ceka do prvog poziva? I molim vas recite mi ( posto sam cuo od jednog kolege) dali je istina da su radnici koji treba da idu u Rusiju otkazani zbog konflikta izmedju Ukrajne i Rusije :sad2: ?
Forum je super, mnogo korisnih saveta. Hvala svima i u napred :D

U TJUMENU POTROSENI RADNI SATI VREME RADA SKRACENO NA DESETOCASOVNO A NEKOLIKO RADNIKA RADI PO SEST SATI NEKI CE KUCI NE SVOJOM VOLJOM DABI SE SATI POPUNILI ZA ODREDJEN ROK ZAVRSETKA POSLA LJUDI NEZADOVOLJNI ODLUKOM RUKOVODIOCA A I RADOM DOSADASNJIM CEMU VODI VIDECEMO I DALJE LJUDI NA CEKISTOVU LEZE

Pozdrav svima, ja sam ovde nov pa imam par pitanja. Prijavio sam se u Velestroj kao bravar gde sam prosao probu i poslao papire 18. 07. 2014 pa me interesuje koliko se dugo ceka do prvog poziva? I molim vas recite mi ( posto sam cuo od jednog kolege) dali je istina da su radnici koji treba da idu u Rusiju otkazani zbog konflikta izmedju Ukrajne i Rusije :sad2: ?
Forum je super, mnogo korisnih saveta. Hvala svima i u napred :D
Nema pravila, moje licno iskustvo je, da sam predao papire krajem februara a na lekarskom sam bio 5. jula i jos nisam otisao. i ja sam bravar...

Pozdrav svima.Sta se desava sa Pur Pe?Jer zna neko nesto,ko je bio tamo?Jer ,uopste otisao neko za PurPe? Koja ruska tel. mreza je najbolja?Temperatura.komarci ....?I sta OBAVEZNO poneti.Cekam od februara....lekarski obavljen juna ...bravar sam po profesiji i radi mi se viza 003.Dosao novembra iz Tjumena i Magadana.Na sistematskom nas je bilo nas 30-ak.Pozdrav Jugoslavu iz Loznice.

Pozdrav svima.Sta se desava sa Pur Pe?Jer zna neko nesto,ko je bio tamo?Jer ,uopste otisao neko za PurPe? Koja ruska tel. mreza je najbolja?Temperatura.komarci ....?I sta OBAVEZNO poneti.Cekam od februara....lekarski obavljen juna ...bravar sam po profesiji i radi mi se viza 003.Dosao novembra iz Tjumena i Magadana.Na sistematskom nas je bilo nas 30-ak.Pozdrav Jugoslavu iz Loznice.
Pozdrav za mog prijatelja Zorana.Zoki koliko ja vidim necemo mi skoro krenuti put RF.Posle pet dana zvanja uspeo sam da dobijem firmu i naravno opet kazu kako cekaju priglasenja za nas.Trebala da stignu krajem jula.Kako god necemo odustajati.Pozdrav iz Loznice.Jugoslav.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back