Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice dozvoljene tezine prtljaga od 10kg mozda se radi o LOW COST letovima. Nedavno je pocela da radi njihova LOW COST avio kompanija Dobrolet. Na njihovim letovima se pominje tezina od 10kg. A upravo oni imaju letove prema Novom Urengoju

"Kada je u oktobru prošle godine Aeroflot najavio osnivanje svoje niskotarifne aviokompanije navedeno je da će ona saobraćati između Moskve i Sankt Peterburga, Krasnodara, Jekaterinburga, Samare, Mahačkale, Ufe, Kalinjingrada i Novog Urengoja."

http://www.dobrolet.com/ru/

CAO NOVA SAM!MOG MUZA SU DANAS IZ TJUMENA POSLALI U KUJUMBU KAKVO JE VREME TAMO I KOLIKA JE RAZLIKA VREMENSKA I KAKVI SU SA KOMUNIKACIJAMA!UNAPRED HVALA ZA BILO KOJU INFORMACIJU!

Jelena2011 i moj suprug je otisao pre nekoliko dana, ne znam tacne informacije za mesta koje pominjes, ali znam da komunikacija prvih par dana nije uvek sjajna.
nekada, kao sto se desilo sa mojim suprugom, ne bude signala i po citav dan, ali su me utesili dobri ljudi sa ovog foruma rekavsi da je to normalno i da im ponekad treba koji dan da uspostave internet veze i
podele im ruske kartice za mobilni sto se i desilo

znam da nisu mnogo precizne informacije, ali nadam se da bar malo pomaze

Ja sam na ovom forumu pisao i upozoravao nase ljude koji zele da rade za ALK++ da ne traze nikakvog SLAĐANA, ZORANA VUKSANA i druge jer ce biti prevareni i izigrani Svi oni traze novac od vas da bi vas poslali u Rusiju.Uzmu vam novac posalju vas a onda radite kao crnci mesec dva tri i neplate vam.Vec ako zelite da radite u ALK++ nazovite BISKU koja je u Novom pazaru i posle obavljenog razgovora ona vas bez ikakvog placanja upucuje u firmu TO JE SIGURAN ODLAZAK I POVRATAK BEZ PROBLEMA.

imasli broj od te BISKE KAKO DA DODJEM DO NJI

CAO NOVA SAM!MOG MUZA SU DANAS IZ TJUMENA POSLALI U KUJUMBU KAKVO JE VREME TAMO I KOLIKA JE RAZLIKA VREMENSKA I KAKVI SU SA KOMUNIKACIJAMA!UNAPRED HVALA ZA BILO KOJU INFORMACIJU!

Vremenska razlika je +6 sati u odnosu na Srbiju. Vreme je... pa kisovito, oblacno, jos uvek nije hladno... mobilne mreze ima, signal je solidan. Bez brige, kad stigne i smesti se, javice se... ako znas kad je krenuo iz Tjumena, racunaj da iz Krasnojarska ima voz svakog dana predvece u 18:30, i da putuje do Bogucana 15 sati, i da ce biti smesten bar 2 dana na gradilistu na kome ceka prevoz ka ostalim gradilistima... a taj prevoz opet traje oko 15 sati (do NPS2) ili helihopterom ka GNPS1, ili ce ostati na tom prvom gradilistu ...prema tome, samo strpljivo jer ce se sam javiti cim se steknu i minimalni uslovi za to...
:manikir:

Poslednja izmena:
idem na sabetu krajem sledece nedelje,zna li ko kakva je situacija tamo...vreme,koliko se radi,sta da ponesem....

Ako ides prvi put onda da ti kazem lekovi na mestu broj 1. Mnogi idu tako sto spreme gace i carape i zdravo. I kada dodju tamo shvate da nemaju da kupe neke stvari kada hoce. A ako i mogu ne mogu bas odmah. Sve te sitne potrepstine kao sto je sampon, pasta za zube, imalin za obucu, lekovi, igla i konac, malo praska (ili sapun za pranje vesa) idr. zauzimaju mozda 2kg prostora. A i tekako trebaju. Svi kukaju kako su kise, a u Sibiru itekako sada pada, a niko nije poneo imalin za obucu. Kada mazes cizme ili cipele, ne kvase se tek tako. A videces tamo ko ce to imati...
Ako si bravar ili varilac obavezno mast za oci. Nemoze da omasi da ti var ne zezne oci.
Cak ako si varilac predlozio bih ti da poneses i staklo za masku (po tvojoj proceni dovoljno tamno). Cesto imaju stakla previse male zastite. A i desava se da ti skinu dobro staklo i stave lose. Maska ti najcesce stoji u magacinu.

Malo pre su mi se javili na telefon u firmi, do prosle nedelje je bilo da papiri stizu do kraja meseca a danas mi kaze da nazovem za deset dana... pa ko ovdfe koga zajebava... ovo je da popizdis, em im radimo maltene za dzabe i jos nas jebu kao budale... pludeo sam...
izvinjavam se na ruznim recima ali nemogu vise...

opet ja ,kako ono crnogorac kad je dao oglas ...stan u podgoricu,kuca na cetinje garsonjera u budvu ,ne prodajem no se hvalim,...tako i ja samo da kazem u vezi lekarskog me jutros zvali ,fina gosp. iz firme,kazte sutra u 8;00 u maglajsku br.30 ,tri sata pre pregleda nesmem nista okusiti,valjda nece biti nesto rigorozni ,tako da lazna panika u vezi zakazivanja lekarskog,eto javili nije proslo puno ,e sad kad ce " celo dobiti kapu " sto rece neko na forumu i put Rusije ...,videcemo...

ok,hvala na savetu,to mi je slicno i drugar rekao...dal znas koliko se radi,moze li se napraviti dobra satnica i uslovi tipa internet,klopa i sl.
Ako ides prvi put onda da ti kazem lekovi na mestu broj 1. Mnogi idu tako sto spreme gace i carape i zdravo. I kada dodju tamo shvate da nemaju da kupe neke stvari kada hoce. A ako i mogu ne mogu bas odmah. Sve te sitne potrepstine kao sto je sampon, pasta za zube, imalin za obucu, lekovi, igla i konac, malo praska (ili sapun za pranje vesa) idr. zauzimaju mozda 2kg prostora. A i tekako trebaju. Svi kukaju kako su kise, a u Sibiru itekako sada pada, a niko nije poneo imalin za obucu. Kada mazes cizme ili cipele, ne kvase se tek tako. A videces tamo ko ce to imati...
Ako si bravar ili varilac obavezno mast za oci. Nemoze da omasi da ti var ne zezne oci.
Cak ako si varilac predlozio bih ti da poneses i staklo za masku (po tvojoj proceni dovoljno tamno). Cesto imaju stakla previse male zastite. A i desava se da ti skinu dobro staklo i stave lose. Maska ti najcesce stoji u magacinu.

ok,hvala na savetu,to mi je slicno i drugar rekao...dal znas koliko se radi,moze li se napraviti dobra satnica i uslovi tipa internet,klopa i sl.

Internet zavisi od mesta gde je gradiliste. Najcesce ima i WiFi firmin koji nije bas neki (puno se ljudi istovremeno konektuje). Najcesce se radi od 8 do 20 i plati ti se 11 sati jer imas sat za rucak. Nedeljom do 13. Ali opet sve zavisi od gradilista do gradilista. Na nekima se moze i produziti pogotovo kada se forsira kraj. Pricam o obaveznom radu. Prekovremena ostajanja su najcesce i obaveza pogotovo leti. Ako se prvi put sam javis i olako pristajes zrtva si do kraja (za produzni rad). Zimi se pogotovo u polarnim krajevima smanjuje redovno radno vreme. Zbog dnevne svetlosti. Klopa je najcesce ok. Mada sve na kraju pomalo dosadi. Mnogi imaju dosta zamerki ali veruj mi ni kuci ne jedu svi tako. Treba biti realan ovo je ipak teren. Imas za dva obroka kuvano jelo i salatu za rucak i corbu dorucak isto nije oskudan. Mi smo recimo na NPS19 za dorucak uvek imali parce kackavalja i kuvano jaje. Pored toga bilo je parce salame ili 2 virsle ili 2 rostilj kobasice ili barena srpska. pored toga mogao si da uzmes i tanjir griza ili sutlijasa. A mogao si uzeti i par kocki putera, a na stolu je uvek bilo ili neke marmelade ili posuda sa njihovim zgrusanim mlekom sa secerom (podseca na med razmucen sa puterom. extra je). I jos je bilo bulocki (slatke pogacice) i koliko hoces hleba. Ovo sto sam nabrojao sve si mogao uzeti odjednom. i plus dobijas kesice caja (koliko hoces) i imas automat sa vrucom vodom i secer.
i reci da je malo ili lose... Ako neces priloge za rucak i trazis samo meso, kuvari ti najcesce sipaju vise...

I ili posuda sa njihovim zgrusanim mlekom sa secerom (podseca na med razmucen sa puterom. extra je). I jos je bilo bulocki (slatke pogacice) i koliko hoces hleba. Ovo sto sam nabrojao sve si mogao uzeti odjednom. i plus dobijas kesice caja (koliko hoces) i imas automat sa vrucom vodom i secer.
i reci da je malo ili lose... Ako neces priloge za rucak i trazis samo meso, kuvari ti najcesce sipaju vise...
Tak sve sladko opisao - jos o sguscenke ... mmmm... i bulocki... )))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back