Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E,pa ovako.o sabetti sam slusao sve najgore,ali ako kazem da se nadam da cu uskoro nazad,trebalo bi da vam je jasno.ocenio bih sve kategorije i to ovako.odlazak(prevoz)sa dvojkom,smestaj tri plus,hrana cetvorka,posao cetvorka.ako nekome treba tacnija objasnjenja,mogu i to,ali sacekacu da vidim reakcije.inace sam bravar monter pa samo o tome mogu.farbari,gipsari i ostali neka pisu o svom poslu.pozdrav svima

E,pa ovako.o sabetti sam slusao sve najgore,ali ako kazem da se nadam da cu uskoro nazad,trebalo bi da vam je jasno.ocenio bih sve kategorije i to ovako.odlazak(prevoz)sa dvojkom,smestaj tri plus,hrana cetvorka,posao cetvorka.ako nekome treba tacnija objasnjenja,mogu i to,ali sacekacu da vidim reakcije.inace sam bravar monter pa samo o tome mogu.farbari,gipsari i ostali neka pisu o svom poslu.pozdrav svima
Koliko se putuje do tamo, Ista je tu problem? Vremenski uslovi, i radno vreme , sefovi odnos, to me zanima, Hvala

Pozdrav svima. Evo i ja malo da pišem o Sabetiti, al ne iz svog iskustva, već onoliko koliko mi je muž ispričao preko telefona , a sad se nalazi tamo. I naravno da pozdravim " milan mima" koji mi je puno toga ispričao prvih dana o sabetti, dok sam čekala da uspostavim kontakt sa mužem.
Što se tiče samog puta, prvo je išao za Moskvu, pa presedanje na drugi avion za Novi Urengoj, gde su proveli jedno 2 danau nekoj baraci dok nisu krenuli za Sabettu. Pošto je moj muž ekstra zimljiv, odmah se prehladio, dok ga nije posle ugrejala dobra radna odeća. Sa smeštajem je oduševljen jer je smešten u kako on to zove radnički hotel koji je nov, sve novo, kupatilo ekstra, tople vode uvek ima. Koliko sam čula nisu svi smešteni u istom mestu tako da drugi imaju ( udaljeni su ) lošije iskustvo, gde nemaju uvek toplu vodu i dr, a o tom drugom smeštaju malo znam , pa nebi da puno komentarišem. Za hranu se nežali, na rad isto. Uostalom nije u radu do sad navikao na med i mleko, tako da od njega nebi ni očekivala da se nešto žali. Rade svaki dan, pauzu su pravili dva dana samo zbog nevremena. Čini mi se da nedeljom malo ranije prestanu da rade. Ovog meseca je dobio novog šefa, koji mu je povisio satnicu, što me i nečudi, ovaj moj radi ko na normu, a kad je bio mali, verovatno je progutao durasel baterije, ne zna da odmara. I ovde je bio poštovan zbog svog rada i perfekcionizma pa mi je drago što mu je i tamo priznato ,kroz povećanje cene satnice , njegov trud . Naravno pitao je prvo šefa kakve su šanse da mu povise satnicu, pa ko pita taj neskita.
Što se tiče pranja odeće, imaju vešernicu, a veš i čarape peru sami.
Sad im je malo toplije, sneg se topi, blata koliko hoćeš...
Inače sa sobom treba poneti lekove i dobru kapu , a radna odeća i obuća koju tamo dobijete sasvim je dobra za te uslove. I naravno lap top ko ima da ponese i filmove poželjno je jer kad se neradi tamo, to im je najbolja razonoda.

Danas sam se cula sa suprugom on je u Gok Pavliku vec sedam meseci i sad do kraja maja treba da dode,Rekao mi je da su radovi pri kraju i da sad ima najvise posla za molere[/QUOT

- - - - - - - - - -

Danas sam se cula sa suprugom on je u Gok Pavliku vec sedam meseci i sad do kraja maja treba da dode,Rekao mi je da su radovi pri kraju i da sad ima najvise posla za molere

uh...sedam meseci...mogu misliti kako se nervirate kada se mi ovde bacamo u nesvest zbog 2-3 meseca odsustva

Pozdrav svima ima li signala za internet za nas obicne smrtnike u kujumbi :p
Na NPS2 ima signala telefon,za internet zaista ne znam,koristim ga preko naseg servera.Mozda negde ima,ali je ovde granica dometa,i nema signala telefon na svim tackama.
Poz... Ima li signala U Kuyumbi, tačnije na NPS1 ? Pošto znam da ga nije bilo jer sam se vratio odatle.:klap:
Na GNPS1 nema signala i dalje,i koliko sam shvatio,nece skoro.Ima nekih novih gradilistaali su isto tako sa losim signalom ili potpuno bez.

Pozdrav svima. Evo i ja malo da pišem o Sabetiti, al ne iz svog iskustva, već onoliko koliko mi je muž ispričao preko telefona , a sad se nalazi tamo. I naravno da pozdravim " milan mima" koji mi je puno toga ispričao prvih dana o sabetti, dok sam čekala da uspostavim kontakt sa mužem.
Što se tiče samog puta, prvo je išao za Moskvu, pa presedanje na drugi avion za Novi Urengoj, gde su proveli jedno 2 danau nekoj baraci dok nisu krenuli za Sabettu. Pošto je moj muž ekstra zimljiv, odmah se prehladio, dok ga nije posle ugrejala dobra radna odeća. Sa smeštajem je oduševljen jer je smešten u kako on to zove radnički hotel koji je nov, sve novo, kupatilo ekstra, tople vode uvek ima. Koliko sam čula nisu svi smešteni u istom mestu tako da drugi imaju ( udaljeni su ) lošije iskustvo, gde nemaju uvek toplu vodu i dr, a o tom drugom smeštaju malo znam , pa nebi da puno komentarišem. Za hranu se nežali, na rad isto. Uostalom nije u radu do sad navikao na med i mleko, tako da od njega nebi ni očekivala da se nešto žali. Rade svaki dan, pauzu su pravili dva dana samo zbog nevremena. Čini mi se da nedeljom malo ranije prestanu da rade. Ovog meseca je dobio novog šefa, koji mu je povisio satnicu, što me i nečudi, ovaj moj radi ko na normu, a kad je bio mali, verovatno je progutao durasel baterije, ne zna da odmara. I ovde je bio poštovan zbog svog rada i perfekcionizma pa mi je drago što mu je i tamo priznato ,kroz povećanje cene satnice , njegov trud . Naravno pitao je prvo šefa kakve su šanse da mu povise satnicu, pa ko pita taj neskita.
Što se tiče pranja odeće, imaju vešernicu, a veš i čarape peru sami.
Sad im je malo toplije, sneg se topi, blata koliko hoćeš...
Inače sa sobom treba poneti lekove i dobru kapu , a radna odeća i obuća koju tamo dobijete sasvim je dobra za te uslove. I naravno lap top ko ima da ponese i filmove poželjno je jer kad se neradi tamo, to im je najbolja razonoda.

Posto svako ovde ima pravo na svoje misljenje,da iskazem i ja moje.Jedan od najboljih i najkonstruktivnijih postova ovde.Sami dokaz koliko su i zene gradjevinaca koji su u Rusiji vredne za ovaj forum.U svakom slucaju,samo sam hteo ovo da pohvalim.Svaka cast.Toliko.

Hvala Dekararus83 .
Mnogi članovi su ovde od pomoći. Na samom startu su i meni pomogli, šteta što pre odlaska mog muža u Sabetu, nisam pronašla ovaj forum, pa da spremniji ode tamo ( šta da ponese sa sobom i dr.).
Još kad bi svako ko se vrati sa nekog gradilišta podelio svoje iskustvo i poneku sličicu, verujem da bi to mnogima značilo, kako onima što tek trebaju negde da odu, tako i za nas koji razmišljamo o našima kako im je tamo. Ja ću tek videti slike kad mi se muž vrati negde u avgustu, pa tek onda mogu da podelim poneku sliku, čak i onu kad su bele mede pojele ribe eskimima ( slikao i dokumentovao moj dragi ). A eskimi pametne barabe traže 100 rubalja da se slikaš sa njima- razvijaju biznis- turizam..heheh

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back