Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li neko zna kakve su sanse da zena dobije posao u velestroju,zavrsila sam srednju gradjeviniski tehnicar za visokogradnju,da li je posao koji obavljaju gradj.teh. vezan za kancelariju ili mora na gradiliste,na praksi smo radili i napolju i unutra
generalno tehnicari tesko nalaze posao.
ima zena u velestoju, uglavnom inzenjerke ili administrativke.
pokusaj, pozovi, navedi reference o radnom iskustvu i znanju. budi ubedljiva. stvori sebi sansu.

Ако је бизнис виза дјеловаја онда се враћа у Србију, ако је по најму нема потребе за враћањем у Србију, тамо му раде папире и остаје. У Уренгују се не раде пресеци.
tacno viza na rabotu 03 se ne produzuje nego se mora vratiti za srbiju a vize na rabota na najam su 06 one se produzuju u rusiji.

..primecujem da neki ljudi odlaze, neki se vracaju, a da dosta njih ceka, ceka..da dodam samo da poznajem dosta farbara, molera, gipsara, koji od novembra cekaju na poziv za odlazak..sad kome se zalomi on ima srece, ostali...grickaju nokte, i puse 2 pakla pljuga...pridruzujem se cestitkama za bebicu..neka je ziva, zdrava i srecna

Tacno je jedni odlaze i to su oni koji sredjuju a ostale obmanjuju i zajebavaju .Ja cekam na povratak od septembra

Поздрав свима,,,,

Мени су данас јавили да ми се одлазак у РФ одлаже до половине маја или почетка јуна, иначе сам био на НПС-1 и требао сам да се вратим што пре, папири су из Москве враћени (уз наведену констатацију) а исто је јављено и мојим колегама, тако да полако људи са одласком горе изгледа нешто не штима овде ...... Прво кашњење плате које ја не памтим за неколико година од када радим за фирму сада и ово а рекли су су ми рекли да је уназад месец и по дана послато све у Москву како за мене тако и за друге......

Ко зна нешто о овоме нека се јави и све Вас пуно поздрављам:roll:

upravo sam i ja tako nesto nacula..i prosto ne mogu da verujem....da se viza po novom ceka 4 meseca...mislim da ce se veceras oglasiti osoba od koje ide ta proverena informacija...pa ce objasniti sve detalje

Interesantno pitanje i mene ovo zanima ali nije Rusija za šetnju tamo amo skup je to sport
Неко је "изшетао" из Русије из оправданих разлога, да кажем здравствених, па пита да ли на исту визу која му важи до краја маја о.г. може још једанпут ући у Русију?

Овако... имам понуду за Норвешку.. другар већ годинама послује тамо... све легално, пријављено.. али каже ми да би му велико олакшање било да ме запосли тамо да имам неку диплому, доказ да сам грађевинске струке. Дакле... пошто и где дипломче за евриће.. молим на пп. :lol:

Али наравно, прво да испоштујем Велестрој.

upravo sam i ja tako nesto nacula..i prosto ne mogu da verujem....da se viza po novom ceka 4 meseca...mislim da ce se veceras oglasiti osoba od koje ide ta proverena informacija...pa ce objasniti sve detalje

Jeste,da, ceka se do juna.:bye: Muza su zvali i rekli da sobzirom da se ceka do kraja maja/juna da li i dalje hoce da ide,da znaju dal da rade papire il ne. A vidim da su tako zvali i neke ljude sa foruma,kao i sto znam da su to isto rekli kolegama od muza sa kojima je bio u Rusiji. Nesto je ocito promenjeno sto se radjenja papira tice jer je do pre izvesnog vremena rok za radjenje papira bio dva meseca. Znam i jednog druga kod koga je jos zeznutija situacija, kome su papiri uradjeni i proglasenje i viza pa evo vec mesec dana ceka na kartu,a to mi je totalno nelogicno. Donosim zakljucak da su Rusi blokirali ulazak nasih radnika i jedini koji sada idu su oni koji vec imaju papire na godinu dana pa samo dolaze na odmor. E sad se postavlja pitanje,sobzirom da su mnogim ljudima rekli da je jun u pitanju,dali je to u pitanju rok pravljenja papira koji bi u slucaju mog muza bio 4 meseca ili je to neki jun kad ce se resiti neke bitne stvari u firmi,poput menjanja naziva,banke,vlasnika il vec nesto trece, e to vec neznam,jer to znaju verovatno samo oni iz firme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back