Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ако се продужују у Русији зашто су пословође питали раднике колико дана желите да будете код куће након истека трајања 006 визе?

Moj suprug ima tu vizu 006 po najmu, pre skoro tri meseca su im predali papire za produzetak i jos cekaju a viza je istekla u martu. Receno im je kad dobiju papire da mogu da idu kuci na dve nedelje a i ne moraju ako neko nece jer ima posla. A inace dosta njih ne bi pravilo prekid jer su mesecima cekali da odu !!! Receno im je da ce se viza produziti za 2 meseca a sad ce skoro 3 i jos nije tako da se verovatno nesto promenilo, cak je jedna grupa otisla kuci jer nisu mogli da im produze tamo vizu. pozzz

Moj suprug ima tu vizu 006 po najmu, A inace dosta njih ne bi pravilo prekid jer su mesecima cekali da odu !!!
Имам и ја 006. Бити 7-10 дана у Србији са породицом је прекид који злата вреди, а ови други нек су алави на новце и нек мисле да ће их 7 дана одмора спасити од економске кризе...

Имам и ја 006. Бити 7-10 дана у Србији са породицом је прекид који злата вреди, а ови други нек су алави на новце и нек мисле да ће их 7 дана одмора спасити од економске кризе...

Naravno da vredi ako se zna tacno koliko se ostaje kuci a to je retkost jer i tu moze da bude cekanja na povratak.

Pitao sam vec i dobio informacije za NPS2,da bi me danas zvali i rekli da ipak putujem na NPS1. Ako neko moze da da mi da informacije o tome kakav je smestaj,hrana,dali ima interneta i mreze za telefon(ako ima koja mreza),i bilo sta drugo sto meze biti od koristi. Veliko hvala u napred.

Pitao sam vec i dobio informacije za NPS2,da bi me danas zvali i rekli da ipak putujem na NPS1. Ako neko moze da da mi da informacije o tome kakav je smestaj,hrana,dali ima interneta i mreze za telefon(ako ima koja mreza),i bilo sta drugo sto meze biti od koristi. Veliko hvala u napred.
Интернета нема, мобилни има сигнал добар РОСТЕЛЕКОМ можеш купити на градилишту у продавници цена 200 или 250 рубаља уз фотокопију пасоша, као и допуне. Цена смс-а ка Србији 5 до 10 рубљића. Храна макароне, кромпир, рижа и тако у круг са обавезно месом. Ножеве углавном немају па понеси неки малени камперски није вишка, понеси и шољу за чај ако желиш да пијеш за доручак и вечеру. Читам како много људи усмеравају ка нпс1 што ме не чуди с обзиром да довлаче много контејнера и склапају. Смештај контејнери су по 5, 6 и 10 кревета..

- - - - - - - - - -

Naravno da vredi ako se zna tacno koliko se ostaje kuci a to je retkost jer i tu moze da bude cekanja na povratak.
Да о томе нисам размишљао.. у овом случају си у праву што се тога тиче јер нема ризика.. тамо си и не страхујеш колико ћеш бити код куће.. поздрав

ima li neko informacije o akontacijama za radnike koji su otisli poc.marta u Rusiju,odnosno dal je neko na forumu ko ocekuje uplatu iste?Danas sam zvala u firmu kazu da radnik treba da se obrati sefu na gradilistu u vezi akontacije,a ne razmisljaju kako stupiti u kontakt sa radnikom na nps11 gde nema ni signala ni nicega.Jel neko imao ovakvo iskustvo,ko jeste neka odgovori,hvala ! Uzgred mi kazu da oni informacije o plati i akontaciji ne daju clanovima porodice:dontunderstand:

Poslednja izmena:
Koliko dugo je bio,mada je svaki dan dug a briga i razdvojen život nimalo lak.

2 meseca i 9 dana...znam da je to za nekog malo...ali....
info sa 11-ice
sa mojim muzem stize jos 20 radnika sa 11-ice (gipsara) zavrsili su posao tamo i rekli su mu da ce ici za Sabetu (tako kazu) pa nek se oglasi neko odande da li stvarno ima posla za njih? Inace je od -10 do -20 sto je OK....njemu je toliko sitno da nema sta posebno ni da kaze :D

2 meseca i 9 dana...znam da je to za nekog malo...ali....
info sa 11-ice
sa mojim muzem stize jos 20 radnika sa 11-ice (gipsara) zavrsili su posao tamo i rekli su mu da ce ici za Sabetu (tako kazu) pa nek se oglasi neko odande da li stvarno ima posla za njih? Inace je od -10 do -20 sto je OK....njemu je toliko sitno da nema sta posebno ni da kaze :D
Svaki dan je priča za sebe a najduže traju odbrojavanja i ti dani pri povratku kući i prvi mesec kada ode,ma nije svejedno kako god,samo jednom je bio 6 meseci i to je užas....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back