Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sutra nastvaljam sa zvanjem.nadam se da cu uspeti ali razmisljam da je bolje da mu i ne kazem jer ipak mu je majka:(a mnogo je vezan za nju....uhhh muke moje.....
valjda ce i meni posle svega sunce da sija i da mi krene na bolje:)
stvarno ste divni i najbolji ste forum!

Поздрав свима,,,,

Мени су данас јавили да ми се одлазак у РФ одлаже до половине маја или почетка јуна, иначе сам био на НПС-1 и требао сам да се вратим што пре, папири су из Москве враћени (уз наведену констатацију) а исто је јављено и мојим колегама, тако да полако људи са одласком горе изгледа нешто не штима овде ...... Прво кашњење плате које ја не памтим за неколико година од када радим за фирму сада и ово а рекли су су ми рекли да је уназад месец и по дана послато све у Москву како за мене тако и за друге......

Ко зна нешто о овоме нека се јави и све Вас пуно поздрављам:roll:
Bilo bi fer da nam bar daju neku informaciju,ipak nije svejedno živeti u tolikoj neizvesnosti,da se snalazimo,prosto strahujem da ni sa februarskom platom neće biti bolje,ako im se tako može,e moja Srbijo šta smo dočekali....:(

sutra nastvaljam sa zvanjem.nadam se da cu uspeti ali razmisljam da je bolje da mu i ne kazem jer ipak mu je majka:(a mnogo je vezan za nju....uhhh muke moje.....
valjda ce i meni posle svega sunce da sija i da mi krene na bolje:)
stvarno ste divni i najbolji ste forum!

Naravno da će da sija sve u svoje vreme, strpljenje je vrlina ... mislim....

Kaži mu, skupi snage i reci mu, ja sam ostao bez roditelja pre par godina i znam da je teško. Kad ode jedno teško je a kad ode i drugo onda je mnogo teže ali je lakše kada se odmah sazna.
Pre ili kasnije će saznati imaj to na umu netreba kriti takve stvari pozzz

Sad sam išao 1 mesec, na turističku vizu, pa sad idem još 1 , opet na turističku. Za Velestroj više ne radim, to je za mene odavno završena priča.

Hmmmm, Bali beg:zaljubljena:. Salim se:). Ako nije problem, sta sada radis tamo? Ako je neumesno, izvini.
Danijela, takodje se slazem da bi trebala da mu kazes ako uspes.Glavu gore, cim ti se muz vrati zasijace ti ponovo;).
Kod nas nista, jos se nije javio... 13 dana vec:(

Ljudi, treba mi pomoc ..
Podigao bih dokumenta iz Velestroja, posto sam dobio info da necu ici skoro,mozda tek za 3 meseca, pa me zanima, koja je procedura, da dodjem do istih, gde da odem, i jel moguce da ih dobijem isti dan..Svaka info je dobro dosla, posto gori pod nogama.Da napomenem, da s@m primljen i firmu, zvali me jednom da pitaju da li hocu d@ idem.Od tada je proslo skoro mesec ipo, danas zvao, kazu, jos nisam poslat za priglasenje..Hvala

Ljudi, treba mi pomoc ..
Podigao bih dokumenta iz Velestroja, posto sam dobio info da necu ici skoro,mozda tek za 3 meseca, pa me zanima, koja je procedura, da dodjem do istih, gde da odem, i jel moguce da ih dobijem isti dan..Svaka info je dobro dosla, posto gori pod nogama.Da napomenem, da s@m primljen i firmu, zvali me jednom da pitaju da li hocu d@ idem.Od tada je proslo skoro mesec ipo, danas zvao, kazu, jos nisam poslat za priglasenje..Hvala

Odes licno u Velestroj i trazis dokumenta i zavrsavas isti momenat ako te nisu vec slali na lekarski .Ako su te slali na lekarski onda moras cekati

i moj muz je do Velestroja dosao preko neke agencije iz Bg-a...pa od prve plate da naplate usluge....i otisao je u roku od 10 dana ...ali se vise niko nije oglasio kada je otisao...niti trazio pare za uslugu...a naravno da ne bi ni dobio ,jer se on po dolasku tamo raspitao za njih,i rekli su da sa sa tim covekom Veles nema nikakve veze

Naravno da neznaju a i da znaju ne bi rekli to se ipak drzi u tajnosti ali je postalo javna tajna.
Tako se vecina ljudi zaposljava u Velestroju i zbog toga firma trpi velike gubitke.
Veliki posao je izgubljen u Moskvi pocetkom ove godine u pitanju je bilo renoviranje hotela 17 000 metara kvadratnih,45 000 hiljada kvadratnih metara gipsarsrskih radova itd.
Posao je izgubljen zato sto je prethodni upropascen da to nisam video ne bih mogao da verujem da tako nesto moguce.
Secate se da se pisalo na ovoj temi o skidanju satnice u junu prosle godine u Moskvi to je tada bilo na zgradi elektro privrede.
Tako to bude kada se zaposljavaju radnici i rukovodioci preko zavicajnih veza i za novac izgubili smo stotine radnih mesta na duzi period.

izgubili smo dobar deo posla to je istina,a sta ce biti dalje videce se,ja sam kuci vec dva meseca a stari sam radnik firme,nikad nije bilo slucaj da toliko sedim kuci,obicno su novi radnici pocetnici cekali tolko a sta je sada problem to niko nezna a i niko nema da mi da neke shodne informacije iz firme,niko nema pojima o nicem ili se prave da neznaju nista,propast se blizi...

Ako je na karti naznačen datum( 20.07) povratka dali je to datum povratka a u pasošu viza do 9 aprila,ugovor na 6 meseci ,radio lekarski pre 20dana i još nema nikakvog saznanja dali ostaje ili se vraća,imali neko iskustva sa ovakvom situacijom?Posebno što čitam da se dosta ljudi vraća kući a malo njih putuje za Rusiju,dali je se nešto ozbiljno dešava,ako neko ima saznanja neka piše,da budemo spremni na sve ....hvala

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back