Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добар дан.
Нов сам на форуму,а требало би ми што више информација о НПС2 ( смештај,храна,колико се путује,телекомуникације какве су..). Чекам приглашење, које би требало да стигне крај марта-почетак априла.
Хвала унапред

Putuje se 2 ipo sata do Moskve,pa 3 ipo do Urengoja,pa par sati vahtom(bus) do gradilista.Mnogo je hladno,u februaru je bilo i do -67.Sada je malo bolje, oko -20.Smestaj i hrana su ok,mada to ne znaci da je svakom ok. :) Sto se tice komunikacije,kad krenes ovamo najbolje je da kupis rusku karticu(operater rostel-jeftiniji razgovori).Ako treba jos neka informacija,pitaj,tu sam da pomognem. Pozdrav i svako dobro!

E sad cete reci da sam dosadna :) ali da vas pitam da li na nps 1 ima neki vid komunikacije? Suprug treba da krene za vikend pa da zna sta da kupi usput itd. Unapred zahbalna

Niko ovde nije dosadan,tu smo da pomognemo jedni drugima :). Jedini nacin je da kupi rusku karticu. S obzirom da postoji vise vrsta koliko sam razumela nek neko drugi uskoci da pomogne,a pokusacu veceras da saznam i koji tacno operater. Caka je da ti ovde moras imati Telenor broj inace ne mozete komunicirati-sa drugim operaterima iz nekog razloga ne moze. Druga varijanta je da se dobro privuce Rusima i ovima u kancelariji pa da s vremena na vreme ukrade par minuta na netu. Verovatno ces izgubiti kontakt s njim od dolaska na dvojku (jer ih odatle salju na kec) i nemoj da panicis,jer nemaju signala nikakvog Bicemo u kontaktu pa cemo pratiti muza :) kad stigne na kec

Pozdrav svima na forumu! Po zanimanju sam arhitekta i trenutno radim za crkavicu od 15000 din. Redovno saljem CV na sve moguce konkurse u nasoj i zemljama u okruzenju, ali bezuspesno, nazalost. Ako neko zna kojoj firmi su potrebni arhitekti, ili uopste, na koji nacin se najlakse, najbrze i, naravno,najsigurnije moze otici u RF... Unapred zahvalna na odgovorima. :)
ne znam da li zaposljavaju arhitekte redovnim putem.
znam za jednog decka koji je arhitekta. radi posao koji inace rade inzenjeri masinci i gradjevinci.

Pitanje za SVE.Dali se neko zabrinuo za situaciju na Krimu i kako ce se to odraziti na nase poslove u rusiji?? Mislim da je to mnogo preca i ozbiljnija tema od nekih prepirki koje se ovde vode kod nekih clanova!

Sve je pod kontrolom,nista se ne brini. Sad me zvao Putin rekao je da nam je svima iz Velestroja spremio Kalasnikove :D Salim se :) Nece biti problema ne brini. Potrajace ovo do prvog aprila najduze.

Niko ovde nije dosadan,tu smo da pomognemo jedni drugima :). Jedini nacin je da kupi rusku karticu. S obzirom da postoji vise vrsta koliko sam razumela nek neko drugi uskoci da pomogne,a pokusacu veceras da saznam i koji tacno operater. Caka je da ti ovde moras imati Telenor broj inace ne mozete komunicirati-sa drugim operaterima iz nekog razloga ne moze. Druga varijanta je da se dobro privuce Rusima i ovima u kancelariji pa da s vremena na vreme ukrade par minuta na netu. Verovatno ces izgubiti kontakt s njim od dolaska na dvojku (jer ih odatle salju na kec) i nemoj da panicis,jer nemaju signala nikakvog Bicemo u kontaktu pa cemo pratiti muza :) kad stigne na kec

Može i varijanta da tražiš telenorovu opciju za međunarodne razgovore,tako da su poruke znatno jeftinije i veza je ok.Mi tako kamuniciramo sa dragim i on je na dvojci,mada ima i ruski broj.

Pozdrav svima na forumu! Po zanimanju sam arhitekta i trenutno radim za crkavicu od 15000 din. Redovno saljem CV na sve moguce konkurse u nasoj i zemljama u okruzenju, ali bezuspesno, nazalost. Ako neko zna kojoj firmi su potrebni arhitekti, ili uopste, na koji nacin se najlakse, najbrze i, naravno,najsigurnije moze otici u RF... Unapred zahvalna na odgovorima. :)

Arhitekta koji radi za 15.000 dinara? Da li ce neko da poveruje u to? Ja licno ne vrujem. Poznajem veeeliki broj Arhitekata koji NE RADE za tu platu. Nisi ti druze ni prolazio pored tog fakulteta.

Arhitekta koji radi za 15.000 dinara? Da li ce neko da poveruje u to? Ja licno ne vrujem. Poznajem veeeliki broj Arhitekata koji NE RADE za tu platu. Nisi ti druze ni prolazio pored tog fakulteta.

Ako smatras da sam se javila da bi mi ti verovao za koji novac radim, grdno se varas! Da imam pristojnu platu od koje bih mogla sama da se izdrzavam, bez pomoci roditelja, ne bih ni pokusavala da odem iz Srbije. Pored fakulteta nisam, kako ti kazes "prolazila", vec provodila najveci deo vremena pet godina. P.S. A, ako vec poznajes veliki broje arhitekata koji rade za vece svote novca, bila bih ti zahvalna da me uputis u te firme.

Covek je izostavio jednu nulu sta se palis

Mislis da neko placa Arhitektu 150.000 dinara? Tesko,skoro pa nikako. Bilo nekada,ali sada ne! 400-500 eura je ok,sve zavisi od duznosti tog Arhitekte prema poslodavcu. Mislim za posao ovde,u Srbiji. Imam jednog prijatelja,Gradj.Tehnicar,potpisao ugovor za jednu Arapsku zemlju,radice kao poslovodja,za platu od 5.000 dolara. Ali ok,necu o tome pisati ovde zato sto je tema Posao Rusija. Samo sam hteo da napisem da bi se znalo otprilike koje su plate van Srbije I RF.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back