Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
draga ovo je na engleskom molim te kao boga hoces li da mi objasnis kako funkcionise ako oni tamo nemaju domet na mobilnom
cekam tvoj spasilacki odgovor,deca su ga pozelela pa bih ja najvise zbog njih....molim te

Danijela polako sa skyp-om i kreditom za njega.Ako tvoj dragi nema ruski broj koji ima signal na tom gradilištu onda ti i netreba sve to.
Prvo se čuj sa mužom proveri šta on ima i šta može tamo a ostalo će se srediti.Drugarski ako on tamo nema signal mobilne telefonije ruskih operatera taj kredit nije ni potreban.

I moj decko je u Kujumbi..... On ima rusku karticu jednog operatera,ali je los signal, pa ga zovem na broj od kolege, drugi je operater pa je bolji signal. Kao sto sam napisala, treba ti samo skype i kartica kojom mozes da placas preko interneta, i on tamo da uhvati signal na telefonu. Ovo je link za kupovanje kredita, imas upuststva i samo pratis.
http://www.skype.com/en/offers/skype-credit/
Ako ti nesto ne bude jasno, posalji mi poruku. :)

ili ako neznas tacno koji je operater daj pocetne brojeve pa da nadjemo sami...

Ako je pitanje bilo za mene,ja bi trebalo u Aprilu da idem na Sabetu. Inace,ne cekam puno,nadam se da ce da srede sve do kraja Marta.I naravno,ako ne budu jeli g.... sa platom,a ako nastave tako nece da se moze. Uzimam radnu knjizicu 100%

Pozdrav milane.iz radionice cekistov danas su ljudi sami napustili posao i dali otkaze i krenuli kuci. iz razloga nemaju ni za cigarete ni za osnovne potrebe sampone i itd,plate kasne mnogo i posle sastanka sa vodecim ljudima firme stice se zakljucak da je vreme da se bezi i velestroja.

Pozdrav milane.iz radionice cekistov danas su ljudi sami napustili posao i dali otkaze i krenuli kuci. iz razloga nemaju ni za cigarete ni za osnovne potrebe sampone i itd,plate kasne mnogo i posle sastanka sa vodecim ljudima firme stice se zakljucak da je vreme da se bezi i velestroja.

Ne znam kolega sta da kazem. Da je dobro nije,to svi vidimo. Do sada je firma bila korektna.Ja nisam imao problema sa firmom. moguce da je zastoj sa platom zbog Ukrajine,ali ne moze ni ovo da potraje dugo. Videcu do polaska sta ce da bude,ako odugovlace sa isplatom necu sigurno ici. Bolje onda raditi ovde za 20-25 eura I kuci sam,nego da odem tamo I da se nerviram zbog plate. Znam da nije posteno reci nista lose o firmi,jer je sve bilo do sada fer,ali ja niti sam delio zaradu sa gazdom niti cu da je delim,prema tome mene ne zanima da li on naplacuje ili ne,ja hocu platu.Ne moze da plati necu ici I to je to.

Plata neka kasni mesec nije strasno ali nekoliko meseci je vec za uzbunu. U Srbiji imam ponudu za zgradu i druge objekte dakle posla za celu godinu minimum a jos plata pouzdana, ali ipak sam odlucio da ostanem pri velestroju jer plata bolja. Rekli mi da sam u opciji za sabetu ali videcemo. Mnogo radim jedva stignem na internet a valja vise biti sa porodicom nego na forumy. Zlaji cestitam

Plata neka kasni mesec nije strasno ali nekoliko meseci je vec za uzbunu. U Srbiji imam ponudu za zgradu i druge objekte dakle posla za celu godinu minimum a jos plata pouzdana, ali ipak sam odlucio da ostanem pri velestroju jer plata bolja. Rekli mi da sam u opciji za sabetu ali videcemo. Mnogo radim jedva stignem na internet a valja vise biti sa porodicom nego na forumy. Zlaji cestitam
kao sto znas, nacekaces se za sabetu. tesko se dobijaju papiri. neke kolege i koleginice cekaju papire za sabetu od septembra, neki od oktobra.
malo njih je dobilo papire za sabetu.

Hvala vladane živ bio

Zanima me zna li neko nešto o firmi TANKMONT koja je podizvođač Velestroja?
Ima reči da su na NPS1 i NPS2 i da uglavnom tamo čalju varioce i glodače.

nas prijatelj radi za njih, Ne znam kako je dosao do njih,ali mogu vam reci da su bolji od Velestroja. Sve papire u kratkom roku nabavljaju, max po 3 meseca su vize, dolazi na po 15 dana kuci pa nazad.Kaze da je sada hit Volvograd i da bi tamo trebalo grebati za odlazak.Znam da je supruga pitao da proba da menja 11 za Volvograd.Ono za tjumen je tacno, suprugov kolega je jos pre dve nedelje javio da se zatvara jer se nisu nasi dogovorili sa Rusima oko kinte i on je cekao da ga negde prebace.To je ono sto ja znam.

Neko je napisao da su gradilišta na GokPavliku, preuzli Rusi ili več neko drugi,tj da je Velestroj izgubio posao,ali pored tačne informacije da niko nedolazi novi,radi se i dalje,a danas je suprug sa još 17 kolega išao na lekarski u Magadan...nezna dali ostaje i do kad,a ima vizu 006 i ugovor do 31.07.kaže da to ništa neznači....mogu uvek da ga vrate,,,,

To sigurno nije istina. Odakle ti to? Da radniku ukidas obrok,pa znas li ti sta to znaci?????? Ja u to ne verujem. Ili se ti salis ili zajebavas :D
Proverena informacija. Definitivno je ukinut dorucak kao prvi oblik probnog projekta"stednja kao mudrost trosenja" sve po uzoru na Grcku i stimulaciju ljudi da stezuci kais ulazu u svoju bolju buducnost,u ovom slucaju u svoje plate. Mislim da su otvorili i humanitarni SMS broj da familija i porodica u Srbiji pomogne koliko moze

Proverena informacija. Definitivno je ukinut dorucak kao prvi oblik probnog projekta"stednja kao mudrost trosenja" sve po uzoru na Grcku i stimulaciju ljudi da stezuci kais ulazu u svoju bolju buducnost,u ovom slucaju u svoje plate. Mislim da su otvorili i humanitarni SMS broj da familija i porodica u Srbiji pomogne koliko moze

Hvala Rado na opsirnijoj informaciji...nisi spomenula da zbog povisenog holesterola kod Srba....Velestroj ce se i time pozabaviti ,pa u buduce planira da ukine i meso i mesne proizvode...vise ce se bazirati na vocu i povrcu...nesto kao post na vodi

Dragi je upravo otputovao za Urengoj nps 2.Ugovori su sasvim drugačiji od predhodnih tj tačno je navedena satnica(startna),opis posla,osnovna bruto zarada i još neke stvari koje u predhodnom ugovoru nisu bile.Inače potpisao je isti na 6 meseci.Svi koji treba da putuju ovih dana nek ne piju alkohol na dan polaska jer se vrši alko test i neće im dozvoliti da potpišu ugovor ako test bude pozitivan,takođe pregledaju i stvari i zabranjeno je nošenje alkohola (bukvalno otvaraju kofere i prevrću stvari).Lokacije firme jeste malo zeznuta ali po samoj zgradi nebi se reklo da je firma u krizi i inače su vrlo ljubazni.
Ovo za doručak tek sad sam videla i nešto mi je nerealno.

Poslednja izmena:
Neko je napisao da su gradilišta na GokPavliku, preuzli Rusi ili več neko drugi,tj da je Velestroj izgubio posao,ali pored tačne informacije da niko nedolazi novi,radi se i dalje,a danas je suprug sa još 17 kolega išao na lekarski u Magadan...nezna dali ostaje i do kad,a ima vizu 006 i ugovor do 31.07.kaže da to ništa neznači....mogu uvek da ga vrate,,,,

Nisu Rusi. Turci.Zato sto njihova radna snaga je jeftinija od nase. A da ga vrate kuci,pa mislim da nece. Poslace ga na neko drugo gradiliste.Do kad mu pise viza u pasos? Mislim da nece stici da uradi papire . Mnogo kasno je on otisao na lekarski. To je trebao da ide jos pre mesec dana.

Hvala Rado na opsirnijoj informaciji...nisi spomenula da zbog povisenog holesterola kod Srba....Velestroj ce se i time pozabaviti ,pa u buduce planira da ukine i meso i mesne proizvode...vise ce se bazirati na vocu i povrcu...nesto kao post na vodi
Na tome se vec radi i ovim putem pozdravljamo sve vodece ljude u Velestroju sto kao brizni roditelji brinu o nasim najmilijima. Jedan od kolega je u prilozenom snimku vec naveo da Velestroj itekao brine o zdravlju i ishrani nasih ljudi. Iskljucivo testenina i pirinac za rucak,a za veceru isto to samo obrnutim redosledom.

hmm hrana se narucuje danima/nedeljama unapred. sto znaci da ce ustedeti, ali tek za 10-20-30 dana.
a ukoliko su informacije tacne, to znaci samo jedno. spasavaj se ko moze.
jedino na sta mogu da igraju, a to je da je velika nezaposlenost, pa ce mnogi prihvatiti i takve uslove. a o reputaciji je suvisno govoriti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back