Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Salu na stranu,ali videcete svi da ce sad kad otopli satnica da ide dole. Pa racunajte I sami. 4,5 dolara,to je oko 3,30 eura pa sve to puta 30 dana=oko 1000 eura. A racunajte jednu obicnu srednju dnevnicu kod nas koja je 25 eura puta 30 dana=750 eura. E,pa da li se isplati otici nekoliko hiljada kilometara od kuce,I u sve to ostaviti porodicu koja brine o muzu,sinu,bratu zbog 250eura vise. I ako te uhvate bez slema ili da ste zapalili cigaru pa necete imati 250 e vise. Gde je nerviranje oko odlaska,jer odes na lekarski kosta te put,gorivo,taxi svejedno. Izgubis dnevnicu. Dok stignes na gradiliste izgubis jos dva dana. Vracas se kuci,izgubis jos dve dnevnice. Da bi otisao u RF trosis novac na lekove I ostalo sto ti je tamo potrebno. Odradis dva meseca vratis se kuci pa se radujes da si nesto zaradio. A da li neko od vas razmislja da na tim hladnim uslovima moze I da zaradi neku bolest???? I da,sigurno se pitate zasto ja jos uvek idem a pisem sve ovo. Odgovoricu I to...Idem zato sto su mi vec uradjeni papyri,ali posle ovog da li cu vise ici,mislim da ne. Ko zeli da radi I ovde ce naci posao. Bolje 200-300 evra manje ali si kuci I ne dovodis porodicu u situaciju da su stalno pod stresom itd.
upravo ovo ja pricam vec duze svom dragom ,,, ma samo kad pomislim 27 dana od jutra do mraka na tom minusu ,,, samo ko nema drugog resenja ,,, pa par meseci tako ,,, sa 40 godina bices kao da imas 50,,, sve uzima svoj danak ,,,ko ima kontinuitet u odlasku zaradice ,, ko ne nema nista sve se manje vise potrosi ,,, za preziveti jer si po par meseci kuci ,,,moj muz je bio prosle godine 2, 5 meseca pa onda 5 meseci ,, to je od 15 aprila ,,, do 29 novembra kada je dosao ,,, sto i nije lose kako su neki samo po par meseci radili ,,,alii,,, lekarski odradjen u Tjumenu u avgustu i receno je da mu se rade radni papiri ,, pa te praznici ,,, ode januar , februar ,,, pa ce i mart ,,,nista jos uvek,,, zadnja informacija da ce od 15 marta da se krece jacim tempom prognoza boljihh vremenskih uslova ,,, krece sezona ,, pa cemo videti ,,,mada manje vise ako se nadje ovde posao tu je negde cifra ,, bar nama porodicnim,,,

Pozdrav svima,
citam da idalje imate puno informacija a informacija je cudo,ko njome vlada i zna da je iskoristi ali na pravi nacin taj je baja.
Naime,danas zvah Bobana i rece mi da su mi papiri predati za rad dozvolu 19/ 02 i da sam i na nekoj ruskoj listi ,msm nemam pojma sta je to/
Kaze to je dozvola na 6mes a viza 3 pa se moze tamo produziti pa mi treba prevod tj objasnjenje svega toga dragi forumasi.
Kad pitah za satnicu da li ce i dalje biti 5$ ne zna to znaju finansije,inace ne gine mi N.Urengoy
Poz

pozdrav,
moj muz je bio na tzv. ruskoj listi, papiri su mu bili predati pocetkom septembra a priglasenje je stiglo krajem januara... ubrzo zatim je otisao - 4. februara. tamo kad je stigao ostao je bez pasosa, jer su ga poslali u moskvu da ga produze za ta tri meseca, nema mu da mrdne nigde ni da hoce. inace, kako sam shvatila, ugovor je potpisao do 31.7. - znaci da unapred znaju da ce odobriti ta tri meseca a sledeci odlazak je zagarantovan na jos sest meseci, bez preteranog cekanja. tako mu bar rekose. prvo je trebao da ide na magadan, onda kujumba i na kraju je zavrsio na nps11 - lensk. sve te promene informacija su bile u roku od nedelju dana. eto.
za satnicu ne znam nista. :think:

i jos nesto...
za svo to vreme cekanja zvao je firmu na svake dve nedelje, koga god je stigao, i iskreno mislim da to nije imalo nikakvog uticaja na ubrzavanje celog postupka...
zvao - ne zvao isto ti se pise, govore da sve zavisi od rusa a ne od njih.

ljudi...stvarno me pustite...i citajte sta sam napisala pa me onda napadajte...pored svih informacija koje sam napisala danas o 11-ici ,a poslenja recenica je net...i bas ste se toga uhvatili...sta se desilo sa ljudima u ovoj zemlji???...da li ja nekome odmazem mozda ovde nesto???ili sam interesantna za kontriranje.....ovaj forum mi je nekada bio skup ljudi koja dele sve...a sad...veliki pozdrav svima do daljnjeg...ne mogu ja ovo...

Ajde more, pa ovo je forum.......samo ljudi i ćudi....nekad ovakvi...nekad onakvi....ali ipak, samo obični ljudi... :cistinaocare:

pozdrav,
moj muz je bio na tzv. ruskoj listi, papiri su mu bili predati pocetkom septembra a priglasenje je stiglo krajem januara... ubrzo zatim je otisao - 4. februara. tamo kad je stigao ostao je bez pasosa, jer su ga poslali u moskvu da ga produze za ta tri meseca, nema mu da mrdne nigde ni da hoce. inace, kako sam shvatila, ugovor je potpisao do 31.7. - znaci da unapred znaju da ce odobriti ta tri meseca a sledeci odlazak je zagarantovan na jos sest meseci, bez preteranog cekanja. tako mu bar rekose. prvo je trebao da ide na magadan, onda kujumba i na kraju je zavrsio na nps11 - lensk. sve te promene informacija su bile u roku od nedelju dana. eto.
za satnicu ne znam nista. :think:

Hvala puno,
Otprilike sad znam da mi ne gine ako odem na nps 1 ili 2 6meseci u cugu tj malo manje,taman dovoljno da ne plate god odmor/
Mada sam bio u Tyumenu na v3-4,pa posle u radionici Cekistov ipak ali ipak bi se tamo opet vratio,nego verovatno vukojebine na nps1 ili2
Svako dobro i licnu srecu potkovanu zdravljem vam zelim

i jos nesto...
za svo to vreme cekanja zvao je firmu na svake dve nedelje, koga god je stigao, i iskreno mislim da to nije imalo nikakvog uticaja na ubrzavanje celog postupka...
zvao - ne zvao isto ti se pise, govore da sve zavisi od rusa a ne od njih.

Ja sam relativno skoro usla u proceduru, puno mi je trebalo da se odlucim za odlazak tamo. dani i sati po forumima i price sa ljudima koji su vec tamo, ali moralo se jer ovde posla evidentno nema ili ima a lose je placeno. E sad, dok sam bila tamo na obuci, saznala sam da oni zovu mnogo vise ljudi nego sto im je potrebno jer se boje odustajanja i ko zna cega vec tako da, pa recimo 70% odmah udje u proceduru dobijanja papira i odlazi. Ostali posle popunjavaju. Zato sam savetovala ljude da zovu da ne bi upali u onih 30% sto cekaju po pola godine. Najdobronamernije sam se ukljucila u ovaj forum jer sad vec imam dovoljno iskustva, putujem za 10ak dana, a do skoro sam bila samo posmatrac.

ako mislimo na istu firmu..tamo gde sam ja predao papire cekam vec 4. meseca...neznam koliko treba biti uporan i telefonirati svaki dan ako to uopste zavisi od sluzbenika u kancelarijama.....prateci od skora ovaj forum vidim da su skoro svi prosli kroz isti ili slican put cekanje,,cekanje,,,pa kad skoro i prestanes da se nadas ,,dobijes poziv....

ako mislimo na istu firmu..tamo gde sam ja predao papire cekam vec 4. meseca...neznam koliko treba biti uporan i telefonirati svaki dan ako to uopste zavisi od sluzbenika u kancelarijama.....prateci od skora ovaj forum vidim da su skoro svi prosli kroz isti ili slican put cekanje,,cekanje,,,pa kad skoro i prestanes da se nadas ,,dobijes poziv....

Slizbenici u kancelarijama skidaju odgovornost sa sebe jer im je tako lakse, a oni su ti koji kad se ukaze potreba za nekim profilom salju nekim svojim redom papire za priglasenije. E kad ce ciji papiri biti na redu, ko zna. Ne treba bas zvati ni svaki dan jer moze se proizvesti kontraefekat ali svakako ih treba pritiskati. Pouzdano znam da su ljude zvali da predaju dokumenta a nisu ih jos poslali za priglasenija a ovamo pricaju kako sve zavisi od Rusa, kako oni usporavaju, itd.

Ja sam relativno skoro usla u proceduru, puno mi je trebalo da se odlucim za odlazak tamo. dani i sati po forumima i price sa ljudima koji su vec tamo, ali moralo se jer ovde posla evidentno nema ili ima a lose je placeno. E sad, dok sam bila tamo na obuci, saznala sam da oni zovu mnogo vise ljudi nego sto im je potrebno jer se boje odustajanja i ko zna cega vec tako da, pa recimo 70% odmah udje u proceduru dobijanja papira i odlazi. Ostali posle popunjavaju. Zato sam savetovala ljude da zovu da ne bi upali u onih 30% sto cekaju po pola godine. Najdobronamernije sam se ukljucila u ovaj forum jer sad vec imam dovoljno iskustva, putujem za 10ak dana, a do skoro sam bila samo posmatrac.

pa, kontam, prvi put, u avgustu, pred septembarski odlazak, da nije zvao suprug, verovatno bi i dan danas cekali, posto je bio zagubljen u silnoj papirologiji. kada ih je pozvao, odgovor je bio - pa zar vi niste vec otisli...!!! tako da sam ja bila ta koja ga je forsirala da zove malo - malo, od sekretarica do nekih ljudi na malo visim polozajima. medjutim, cekali smo 4 meseca iako smo zvali. i da nije bilo foruma, gde smo shvatili da nije u nama problem, verovatno bi odavno odustali od cele price.
inace, cekanje je bilo mucno i stresno, svaki dan je trajao duplo duze, ali ni sada nije puno lakse, ali bar se cilj koji smo odredili polako priblizava - nema vise neizvesnosti.

gde putujes? i koji posao ces da obavljas?

Danas zvali iz Velesstroja i rekli mi da se radi priglasenije na 6.meseci(a kasnije zeleni karton) za Purpe-Jamalska oblast.Na netu sam video gde je taj gradic,ali gde je i kakvo je gradiliste...to nemam pojima,Bio sam od sep. do novembra u Tjumen pa Magadan.Pa ,onda cekanje sve do danas.Masinac sam po struci.Vidim da je vremenska razlika 5 sati i da je danas bilo -15 i severni vetar 6m/sec.Zanima me gde se nalazi gradiliste,sta poneti od lekova i odece -mislim na ono obavezno,ne uopsteno-kako i koliko se putuje, jer ima tel.mreze ,ko je operater najbolji,gde kupiti mob .karticu njihovu,cigarete i sl. informacije.E,da!Voleo bih da stupim u kontakt sa svim ljudima koji idu gde i ja Pozdrav i unapred hvala dobrim i iskrenim ljudima....

Pozdrav svima, ja sutra idem u Maglajsku 30. Posle se ceka Sabetta, kaze sluzbenica, negde krajem aprila. cekam...
Јеси ли и ти чекао испред врата психолога 2-3 сата? :D

Zna li neko jel postoji u Beogradu neki jeftin i povoljan kurs ruskog jezika za nas koji nismo nikad ucili ruski?
Мој другар је био и презадовољан је курсом у Руском дому. Сви га хвале као најбољи. Ја имам приватан курс, сваки дан учим. :lol:

:heart:imam potrebu da pozdravim : derebre...bigkenta...bobuljka...jelena8521.....dekararus83....jovan babic...trustnoone....morpheusxxx...mikica68....vladan..milan mima.....i ima ih jos...neka mi oproste :heart:
баш си :heart:

ovaj forum prate mnogi..odavde se ponekad vise sazna nego iz kancelarija firme...pozzz
дреам теам :klap:

upravo ovo ja pricam vec duze svom dragom ,,, ma samo kad pomislim 27 dana od jutra do mraka na tom minusu ,,, samo ko nema drugog resenja ,,, pa par meseci tako ,,, sa 40 godina bices kao da imas 50,,,
Русија је привремено решење. Не верујем да неко хоће радити у континуитету 5-10 година по крајњем Сибиру на дебелим минусима. Шта вреди новац ако ћеш здравље изгубити. Имао сам понуду за Норвешку.. не знам јесу ли тамо веће хладноће.

Danas zvali iz Velesstroja i rekli mi da se radi priglasenije na 6.meseci(a kasnije zeleni karton) za Purpe-Jamalska oblast....
Чуо сам да у тој области Велестрој има око 6 градилишта... тако где ће те бацити не зна се.

-------

Имам питање за све ко зна, да ли је истина ко ради преглед у Маглајској да иде сигурно за Сабету?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back