Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dechoni svaka ti cast! Ovo je bre portal o nama koji treba da radimo tamo. Treba da se otvori nova tema ''Zene zaposlenih u RF''. Molim zene da se ne ljute, samo pogledajte u sta je pretvoreno poslednjih 100 strana ovog foruma

U šta korisniče koji nisi doprineo ničemu na tih 100 strana, ali si tu da kudiš i koristiš informavcije koje ove žene proslešuju jer njihovi muževi, braća, sinovi to ne mogu :lol:

- - - - - - - - - -

E sad jos recepti pa da zaokruzimo temu...

da, ajde da je zaokružimo :lol:

Nisam pisala ranije ali forum pratim poslednjih godinu dana. Ne kazem da nema korisnih informacija ali vec neko vreme se preteruje. Svakome ko se nasao uvredjen nakon mog komentara se izvinjavam ali prateci poslednjih 100 strana vise preskacem nego sto mogu sta korisno da pronadjem. Ja niti zelim niti mogu nekome da zabranim a imam pravo da primetim, a koliko vidim da nisam jedina. Veliki pozdrav svima.

Nisam pisala ranije ali forum pratim poslednjih godinu dana. Ne kazem da nema korisnih informacija ali vec neko vreme se preteruje. Svakome ko se nasao uvredjen nakon mog komentara se izvinjavam ali prateci poslednjih 100 strana vise preskacem nego sto mogu sta korisno da pronadjem. Ja niti zelim niti mogu nekome da zabranim a imam pravo da primetim, a koliko vidim da nisam jedina. Veliki pozdrav svima.
presikaces zato sto te to konkretno ne zanima...ali druge bas TO zanima sto ti preskaces.....sebicna si...a sad jos veci minus jer si zensko...sad opravdavam svoj zivot koji se vecito svodio na drugove....eh ta sujeta

Naravno da niste jedina. Obično su to ljudi čitači. Pitanje je zašto se uopšte jave u određenom momentu, ali to je već psihologija
Tema je ŽIVOT.....i to će ostati
Nemam razloga da se izvinjavam kao moderator, svima koji samo čitaju, što vam korisnici oba pola koji se trude da ovde pišu ne pričaju samo suve informacije koje vama trebaju, već ima i običnog, ni malo lakog života između.
Svašta sam prošla i pročitala sa ovim ljudima, i muškim i ženskim ......i i dalje ću.

ja vas stvarno ne razumem sta se uhvatili za taj net!!!???PA SIGURNO VAM FIRMA NECE OBEZBEDITI WIFI U NEKOJ VUKOJEBINI...ALI ZATO IMA DOMETA NA TELEFONU U CELOJ RUSIJI,A SAMIM TIM STO CETE IMATI MREZU IMACETE ZA NEKIH 200 RUBALJA CEO MESEC BESPLATNI INTERNERT..ZATO JE BOLJE PONETI DOBAR TELEFON I NE MISLITI DA LI CE BITI NETA,NEGO NOSITI LAP TOP I NERVIRATI SE...
Ko se bre uhvatio za net? Ja uopste nisam o internet pisao vec sam komentarisao skracenje radnog vremena I to sto smanjuju satnicu za 10%. Mene internet ne zanima. Ja kad idem tamo idem da radim,ako ima kako da se javim kucim ok,ako nema nema sta da se radi. Porodica to mora da prihvati da je situacija takva. Na svakom gradilistu ima vise od 200 radnika,a desava se da internet imas samo u Office...e pa sad ti cekaj red da bi usao na fb,a ujutru ustajes na posao.

- - - - - - - - - -

Naravno da niste jedina. Obično su to ljudi čitači. Pitanje je zašto se uopšte jave u određenom momentu, ali to je već psihologija
Tema je ŽIVOT.....i to će ostati
Nemam razloga da se izvinjavam kao moderator, svima koji samo čitaju, što vam korisnici oba pola koji se trude da ovde pišu ne pričaju samo suve informacije koje vama trebaju, već ima i običnog, ni malo lakog života između.
Svašta sam prošla i pročitala sa ovim ljudima, i muškim i ženskim ......i i dalje ću.
Ljiljo, ja sam uz tebe :D

Salu na stranu,ali videcete svi da ce sad kad otopli satnica da ide dole. Pa racunajte I sami. 4,5 dolara,to je oko 3,30 eura pa sve to puta 30 dana=oko 1000 eura. A racunajte jednu obicnu srednju dnevnicu kod nas koja je 25 eura puta 30 dana=750 eura. E,pa da li se isplati otici nekoliko hiljada kilometara od kuce,I u sve to ostaviti porodicu koja brine o muzu,sinu,bratu zbog 250eura vise. I ako te uhvate bez slema ili da ste zapalili cigaru pa necete imati 250 e vise. Gde je nerviranje oko odlaska,jer odes na lekarski kosta te put,gorivo,taxi svejedno. Izgubis dnevnicu. Dok stignes na gradiliste izgubis jos dva dana. Vracas se kuci,izgubis jos dve dnevnice. Da bi otisao u RF trosis novac na lekove I ostalo sto ti je tamo potrebno. Odradis dva meseca vratis se kuci pa se radujes da si nesto zaradio. A da li neko od vas razmislja da na tim hladnim uslovima moze I da zaradi neku bolest???? I da,sigurno se pitate zasto ja jos uvek idem a pisem sve ovo. Odgovoricu I to...Idem zato sto su mi vec uradjeni papyri,ali posle ovog da li cu vise ici,mislim da ne. Ko zeli da radi I ovde ce naci posao. Bolje 200-300 evra manje ali si kuci I ne dovodis porodicu u situaciju da su stalno pod stresom itd.

:heart:imam potrebu da pozdravim : derebre...bigkenta...bobuljka...jelena8521.....dekararus83....jovan babic...trustnoone....morpheusxxx...mikica68....vladan..milan mima.....i ima ih jos...neka mi oproste :heart:

Poslednja izmena:
exej....xaxaxaxa...:klap: nedostajete mnoooogo....rano je zeno...rano....sutra otvaramo temu ``plata`` :zcepanje:

:cepanje:

jedno zbirno od majku :heart:

- - - - - - - - - -

Ko se bre uhvatio za net? Ja uopste nisam o internet pisao vec sam komentarisao skracenje radnog vremena I to sto smanjuju satnicu za 10%. Mene internet ne zanima. Ja kad idem tamo idem da radim,ako ima kako da se javim kucim ok,ako nema nema sta da se radi. Porodica to mora da prihvati da je situacija takva. Na svakom gradilistu ima vise od 200 radnika,a desava se da internet imas samo u Office...e pa sad ti cekaj red da bi usao na fb,a ujutru ustajes na posao.

- - - - - - - - - -

Ljiljo, ja sam uz tebe :D

majkumu, nema šanse da to "uz" zaboravim :lol:

dobro ako vec ovoliko informacija i svega i svacega pomalo zasto neko ne da pravu informaciju kada ce biti poziva za one koji cekaju i nadaju se...ko je tamo otisao da radi zna da je to ,,hleb sa sedam kora,,ali nekima je to sansa da izdrze porodicu,prehrane i iskoluju decu....zato ako imate korisne savete napisite ih..KAKO STO PRE DO RUSIJE.......gipser..moler..keramicar.......

dobro ako vec ovoliko informacija i svega i svacega pomalo zasto neko ne da pravu informaciju kada ce biti poziva za one koji cekaju i nadaju se...ko je tamo otisao da radi zna da je to ,,hleb sa sedam kora,,ali nekima je to sansa da izdrze porodicu,prehrane i iskoluju decu....zato ako imate korisne savete napisite ih..KAKO STO PRE DO RUSIJE.......gipser..moler..keramicar.......

:eek:
pa kako misliš da ti neko da odavde da takvu informaciju?

Pozdrav svima,
citam da idalje imate puno informacija a informacija je cudo,ko njome vlada i zna da je iskoristi ali na pravi nacin taj je baja.
Naime,danas zvah Bobana i rece mi da su mi papiri predati za rad dozvolu 19/ 02 i da sam i na nekoj ruskoj listi ,msm nemam pojma sta je to/
Kaze to je dozvola na 6mes a viza 3 pa se moze tamo produziti pa mi treba prevod tj objasnjenje svega toga dragi forumasi.
Kad pitah za satnicu da li ce i dalje biti 5$ ne zna to znaju finansije,inace ne gine mi N.Urengoy
Poz

To sto su ti papiri predati 19.02. znaci da ces cekati min 45dana od tog datuma da ti rusi odobre dozvolu za rad. Tek onda ides kod nas u ambasadu i tako. Taj grad sto si naveo postoji i na severu je, sibir ljuti :) ali u njemu nema gradilista, nego nekih 200-300km udaljena. Nista ti ne preostaje nego da cekas i ako imas koga da zoves u firmi, zovi i smaraj da te ne bi stavili negde na dno spiska. Puno srece!

Mislim da svako treba da ima svoje misljenje o ovom forumu i da taki treba da byde.moje misljenje je da sam ovde pronasao doosta korisnih informacija alu da zbog pojedinaca necu dugo nesto napisati.zasto bih ponovo nekome bio"debilcina".sve sto nekoga interesuje a da ja znam rado cu odgovoriti na pp.nasim lepsim polovinama na forumu zelum sve najbolje jer bez njih ne bu ni bilo foruma.pozdrav

Tesko batice. Keramicare uzimaju iz Belorusije. Majstore za suvu gradnju (rigips) ima mnoooogo,a sto se tice molera,ima ih previse a nemaju posla za njih koliko ih ima. Ali cekaj,ako si se prijavio bices pozvan,ne ostavljaju oni nikoga.

da se ne zbunis sad...evo pitaj muski deo foruma...ali ne ides ti uopste u ambasadu...sve to ti firma zavrasva...i samo te obavesti kad ti je kupljena karta...kao sto sam ti napisala u pp...moj muz je otisao kroz 10 dana...predao papire i otiso po kartu....to je sve....

evo izbrojacu do 10...pa cu ti ljubazno odgovoriti...samo ti ponesi dobar telefon kad krenes, pa se slikaj sa njim....i da znas da su tamo otisli judi koji su ostavili zene,sestre,decu,roditelje...pa bi kao normalni voleli da cuju kako su im najdrazi...jer su oni bas zbog njih tamo...e sad ja stvarno ne znam koliko ti sve to mozes da razumes...

razumem da je svako od nas ostavio svoje najblize kod kuce,ali pomirite se sa cinjenicom da ne zivimo u zemljama gde se zna neki red!!!!! tako da ako nema neta koji je firma obezbedila neznam zasto tolike panike kada i sami vidite da nas od firme nesme nista iznenaditi!!! A drugo,nama srbima nikad ne odgovara..ako se na gradilistu puno radi kukamo,ako se ne radi opet ne odgovara...coveku nikada nista ne odgovara...i ja sam par puta rekao da necu ici u prokletu rusiju za 120000, da gubim zdravlje od radiacije i ko zna cega jos ali eto opet idem,jer nema boljeg u srbiji

Firma bi trebala da ti obezbedi kad te vec povela, tamo gde vec svi znamo,,, normalan kontakt , kao sto je i satelitski gde druge mogucnosti nema ali ni od toga nista ,,, A ZA STA DA SE UVATIM KAD MI MUZ ODE ,,,TO MI JE JEDINA KOMUNIKACIJA I KONTAKT ...:roll:

svima nama je tesko,ali mora nesto da se zrtvuje!!ili ljubav kod kuce a da je manje para ili vise para a ;ljubav daleko

razumem da je svako od nas ostavio svoje najblize kod kuce,ali pomirite se sa cinjenicom da ne zivimo u zemljama gde se zna neki red!!!!! tako da ako nema neta koji je firma obezbedila neznam zasto tolike panike kada i sami vidite da nas od firme nesme nista iznenaditi!!! A drugo,nama srbima nikad ne odgovara..ako se na gradilistu puno radi kukamo,ako se ne radi opet ne odgovara...coveku nikada nista ne odgovara...i ja sam par puta rekao da necu ici u prokletu rusiju za 120000, da gubim zdravlje od radiacije i ko zna cega jos ali eto opet idem,jer nema boljeg u srbiji

ljudi...stvarno me pustite...i citajte sta sam napisala pa me onda napadajte...pored svih informacija koje sam napisala danas o 11-ici ,a poslenja recenica je net...i bas ste se toga uhvatili...sta se desilo sa ljudima u ovoj zemlji???...da li ja nekome odmazem mozda ovde nesto???ili sam interesantna za kontriranje.....ovaj forum mi je nekada bio skup ljudi koja dele sve...a sad...veliki pozdrav svima do daljnjeg...ne mogu ja ovo...

ljudi...stvarno me pustite...i citajte sta sam napisala pa me onda napadajte...pored svih informacija koje sam napisala danas o 11-ici ,a poslenja recenica je net...i bas ste se toga uhvatili...sta se desilo sa ljudima u ovoj zemlji???...da li ja nekome odmazem mozda ovde nesto???ili sam interesantna za kontriranje.....ovaj forum mi je nekada bio skup ljudi koja dele sve...a sad...veliki pozdrav svima do daljnjeg...ne mogu ja ovo...

Možeš draga i moraš zato što si Žemsko a sutra je novi da i idemo dalje.:zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back