Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I tako 5 meseci čamim čekajući što bi reko naš narod puko sam ko bas....zvao pre neki dan reče mi gospodjica gospodja "imamo vaša dokumenta a i vaš lekarski je u redu" pa dobro reko kad će se ići .......reče mi ići će se uskoro,biznis viza je od 15 januara do 14 aprila, pitanje je samo kad će biti slobodnih karata i zovemo vas ,destinacija Novy Urengoy (Yamal) naoružajte se strpljenjem,ma reko naoružao sam se još pre 5 meseci no mi ponestaje municije,eto ko čeka on se načeka,nego ima li još farbara sa istom pričom.

I tako 5 meseci čamim čekajući što bi reko naš narod puko sam ko bas....zvao pre neki dan reče mi gospodjica gospodja "imamo vaša dokumenta a i vaš lekarski je u redu" pa dobro reko kad će se ići .......reče mi ići će se uskoro,biznis viza je od 15 januara do 14 aprila, pitanje je samo kad će biti slobodnih karata i zovemo vas ,destinacija Novy Urengoy (Yamal) naoružajte se strpljenjem,ma reko naoružao sam se još pre 5 meseci no mi ponestaje municije,eto ko čeka on se načeka,nego ima li još farbara sa istom pričom.

Ja i jos nas 20 farbara cekamo za sabetu od septembra,ali jos uvek nam nisu stigla priglasenja,a firmu danima nmgu da dobijem..jel si od pocetka predvidjen za N.Urengoj ili je bila prica za sabetu?

I ja isto kolega, a sad kartu cekamo kao da je guzva za novogodisnje praznike ili kao da su godisnji odmori.

Meni je stiglo priglasenje 22 januara , inace sam varioc . Nisam jos uvek otisao . Kazu nije mi gotov RD atest koji se overava u Rusiji a sa CO2 koji imam nemaju gde da me salju. Jer vise nesalju bez atesta . Uglavnom dao sam taj atest sad u petak . Nisam pre jel nisu ni trazili .Rekose mi da to radi neki Zivko Zdravkovic . Da li mozda neko ovde zna koliko je vremena potrebno da se to resi ? Jel dani idu viza mi polako istice . Hvala .

Ja i jos nas 20 farbara cekamo za sabetu od septembra,ali jos uvek nam nisu stigla priglasenja,a firmu danima nmgu da dobijem..jel si od pocetka predvidjen za N.Urengoj ili je bila prica za sabetu?

Da da od samog starta su me planirali za Novy Urengoy,a za priglasenje mi javili u decembru kad sam bio i na lekarskom,sad čekam tu kartu ko da idem na Mesec ili Mars :D ili dva Meseca i dva Marsa:D

pozz forumasi....citajuci poslednje strane foruma dosao sam do zakljucka da to sto mi je javljeno za priglasenije(RADNA VIZA) koje traje od 15.jan i da hitno dostavim pasos i kartice od banke i da bih navodno trebao najdalje do 15.02 da letim...citajuci vasa iskustva mislim da tek sada pocinje natezanje i zavlacenje...ruku na srce do sada je bilo sve kako su i obecali...a sada...neznam sta ce da bude...hvala svima

I moj suprug od septembra ceka za Sabettu.on je zavarivac.vise ne zovemo njih,jer znamo sta ce reci......
Значи... ако до маја не одем у Русију, то ће бити да сам за годину дана био укупно у Русији два пута, укупно 3 месеца... Простим рачунањем долазимо до епохалног:lol: закључка да сам 9 месеци чекао и надао се нечем позитивнијем а оно ћорак. :rotf:
Да би радио у ******* Велестроју треба имати везу или срећу. Толико људе зајебавају да то није нормално.. :dash: Ово је најгора ситуација, размишљам дал да одустанем или да још чекам. :namcor:

Poslednja izmena:
je li ima posla za molere u velestreoju ?:)

Druze treba im gipsari i moleri, ali bolje nepokusavaj jel molera tolko ima prijavljenih da neces ni docekati da odes,od novembra do sada jos nisu ni otisli neki stari radnici moleri koji su u velestroju skoro 5 godina ,otisli njih 50 otprilike na nps 11 i nps 19 ,ti sto su otisli to su teske vezare koji idu non stop,tako da ti kazem da ces u velestroju kao moler malo raditi bolje nepokusavaj jel nema tu leba za molere

Druze treba im gipsari i moleri, ali bolje nepokusavaj jel molera tolko ima prijavljenih da neces ni docekati da odes,od novembra do sada jos nisu ni otisli neki stari radnici moleri koji su u velestroju skoro 5 godina ,otisli njih 50 otprilike na nps 11 i nps 19 ,ti sto su otisli to su teske vezare koji idu non stop,tako da ti kazem da ces u velestroju kao moler malo raditi bolje nepokusavaj jel nema tu leba za molere

Neznam da li sam ovo dobro uradio ali potaknut ovim odgovorom interesuje me kakvo je stanje sa Tesarima idu li trebaju li i ima li nas mnogo...Hvala

nisi upravu...mi stvarno nemamo nikakvu vezu,ali ocigledno smo imali srece....drugi put je na 11-ici....i mislim da svako treba da pokusa, nista ne gubi

nisi upravu...mi stvarno nemamo nikakvu vezu,ali ocigledno smo imali srece....drugi put je na 11-ici....i mislim da svako treba da pokusa, nista ne gubi[/QU Gospodjo puka sreca da je dva puta otisao,ja oko molera i gipsara imam sve stare kolege koji su brigadiri i sefovi njima i znam celu situaciju oko posla za njih,jel se cujem na fb svako vece sa njima ,a ako vas zanima ko su javite mi se u privatnoj poruku pa cu vam reci a vi cete onda pitati muza dali su mu oni sefovi i brigadiri.trenutno za gipsare i molere je nps 11 i nps 19 skorovadin to kada se zavrsi a bici uskoro za te struke bice kuku lele,jel ostaje moskva samo ,a znate koliko molera ima skoro najvise prijavljenih od svih profila

I moj suprug od septembra ceka za Sabettu.on je zavarivac.vise ne zovemo njih,jer znamo sta ce reci......

Definitivno za nas Sabetance sumnjam da li ce nas uopste i zvati...koliko znam lekarski vazi oko 6 meseci,tako da meni a i ostalima istice sad u martu...tako da predpostavljam bice price na novi lekarski i tako opet cekanje i zavlacenje....daj boze da nisam u pravu,ali to je realnost!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back