Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
***** ti ovah posrani velestroj,dabogda se zapalio...septembra sam odradio lekarski,navodno po hitnom postupku nam se rade papiri i jos cekamo...i jutros kolega bio do firme i rekli mu da pre polovine marta necemo otice...pa dokle vise ovako!!

Pozdrav svima...Ja sam trenutno na NPS2 Kujumba-Taiset. Ako neko skoro treba da dodje ovamo,spremite se dobro,ovde je -40-50 temperatura konstantno....:grudvanje3:

Super.... obzirom da treba da dodjem upravo tamo gde si ti, ili bar na jedno od ta dva gradilista (ako imam dobru informaciju, bar do sad sam je imala, u prvoj polovini februara), a verujem da ce mnogi u skorije vreme da nam se pridruze sa ostalih gradilista koja nece raditi u letnjem periodu, reci mi sta nas ceka od Moskve do gradilista odnosno koliko si putovao od Moskve avionom, koliko dugo vozom, kakvi su vozovi... sve. Naravno, interesuje me i da li su postavljeni kontejneri, da li ima signala, net-a... koliko su udaljeni ofisi od kontejnera za smestaj, da li ima ikakve prodavnicice (cigare su u pitanju, naravno), kakvo je uopste snabdevanje po tom pitanju ili da se cigarete kupe u zalihama, kakva je hrana odnosno ima li nasih kuvara ili cemo opet jesti sve sa greckom i grecku u svemu, kakva je voda za pice, odnosno da li ima kuvala ili da ih sami nosimo..... Posto da sam vec bila u Sibiru, znam sta znaci neprirodno hladno uz vetar koji stalno duva, ali predpostavljam da se dobija i spec.odelo tj da vec ima svega sto je potrebno, bar kad su uslovi za rad u pitanju.

Pozdrav svim forumasima, narocito onima koji tek treba da idu prvi put u tu hladnocu, i jedan mali savet.... vunene carape nekoliko pari, garderoba tamnijih boja, cedevita u ogromnim kolicinama, sumece tablete, kafa, lekovi (nesto protiv glavobolje, probiotik, ferveks zbog temperature, mast za infekciju oka), ukrstenice, domaci filmovi, pre bade mantil nego veliki peskir, masinica za шишање, a zbog hladnoce krema za lice i ruke pod obavezno sve i ako to nikad niste koristili. Lap top je pozeljan.

Eto, toliko od mene.
Nadam se da sam nekom bar malo pomogla, narocito onima koji idu prvi put, kako svojim pitanjem, tako i onim sto sam sama napisala, iz sopstvenog iskustva. z:poz:

Muž mi je u Magadanu trenutno.Pre 5-6 dana mi reče da je bilo -35 i da se tu negde vrti oko -35, -40. Kupio je neku rusku karticu (ne znam koju) preko koje ima internet ali ga više nema nego što ga ima. Kaže smeštaj je ok, klasičan radnički. Hrana je ok i ima je dovoljno. Ako vas interesuje bilo šta preciznije recite mi pa ću ga pitati večeras kad se budemo čuli.

zdravo svima,novi sam ovde a vec neko vreme tj. mesec dana pratim ovaj forum dok cekam da nadjem nekakav posao u srbiji. kako u srbiji verovatno necu docekati nista primoran sam da krenem vasim stopama i da se upustim u ekspediciju po rusiji. Ako ima neko od vas da me uputi na koji je nacin najbolje da se prijavim,da li preko agencije i naravno koje ili direktno ici u VELESSTROJ. Prijavio bih se za posao keramicara.

Da li se nekome desilo da akontacija kasni 2 nedelje. Naime muž otišao 17.01. i još ništa nije leglo. U firmi se naravno hronično niko ne javlja ili je isto tako hronično zauzeto....
Знало се десити некима да аконтација касни и више од два месеца, мада то није чест случај. Деси се нека грешка код њих ништа намерно. Зови, буди упорна.

Dobio sam posao preko Velesstroja na mesto gradjevinskog inzenjera, i predao sam im svu potrebnu papirologiju. Pre odlaska, potrebno je da pohadjam neki kurs, mislim da se zove PTO. Da li neko ima bilo kakve informacije o tome, da li se radi o kursu ili se radi o testu?

Знало се десити некима да аконтација касни и више од два месеца, мада то није чест случај. Деси се нека грешка код њих ништа намерно. Зови, буди упорна.

Ja sam 16og 09. stigao u Tyumen a akontacija mi je bila 3.oktobra.Znaci otprilike nepisano pravilo posle pola meseca isplacuju sa platom koju duguju,ili u mom slucaju dan posle plate.
pozdrav svima,pravi ste.

Da li su možda kojim slučajem menjali brojeve telefona jer ih zovem od 9 jutros i čak i sada posle radnog vremena mi daje signal da je zauzeto?

- - - - - - - - - -

Ja sam 16og 09. stigao u Tyumen a akontacija mi je bila 3.oktobra.Znaci otprilike nepisano pravilo posle pola meseca isplacuju sa platom koju duguju,ili u mom slucaju dan posle plate.
pozdrav svima,pravi ste.

Izvini ne kapiram. :zstidljivko: Njemu su rekli da će mu prva plata, januarska leći tek u martu???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back