Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Извини друг што ћу те разочарати.... али сам далеко од упућеног у играрије Велес... А то да не може,то они могу да окаче мачку о реп.. Ако ти је пасош код њих,одеш по њега и ћао здраво.. ако га нису неком дали ))) и идеш да радиш преко кога хоћеш...

Pa konkretno kad sam joj spomenuo da mi je hitno rekla mi nemoze sad, a ovi privatnici vode na crno ali je sve to mnogo brze. Mozda zbog lekarskog posto sam uradio 2.

armirac...tacnije brigadir armiracima zbog iskustva i citanja konstrukcionih planova...tako sam i klasiran na testiranju koje je bilo pre 1mj... p.s.-ako ima razlike napisi...hvala

Pa ja koliko znam moskovski je mnogo ozbiljnija firma sto se toga tice.Brze odradjuju papire,ne moze da te zakaci crna tj.turisticka varijanta i sigurniji su sa platama.Brzo dobijas stalno zaposlenje i redovan si za odlazak kad si kod njih za stalno.Po meni je cilj moskovski Velesstroj.Sto se ovde komentarisalo ovih dana,tamo gde je Srbin gurnuo prste u kasu bezi i ne okreci se.;)Jos se ovde nisu zalili na Moskovljane.Znam dosta kuvara ,mehanicara,elektricara.

Pa ja koliko znam moskovski je mnogo ozbiljnija firma sto se toga tice.Brze odradjuju papire,ne moze da te zakaci crna tj.turisticka varijanta i sigurniji su sa platama.Brzo dobijas stalno zaposlenje i redovan si za odlazak kad si kod njih za stalno.Po meni je cilj moskovski Velesstroj.Sto se ovde komentarisalo ovih dana,tamo gde je Srbin gurnuo prste u kasu bezi i ne okreci se.;)Jos se ovde nisu zalili na Moskovljane.Znam dosta kuvara ,mehanicara,elektricara.

hvala na podrobnom odgovoru...mi koji smo iz r.srpske nemozemo preko beograda vec direkt preko moskve zbog prijave boravka.i ja sam tako nesto nacuo da su rusi malo ozbiljniji od nasih srba...vreme ce pokazati svoje
i jos nesto...koliko sam upucen kada se ide direkt za ruse odmah je radna viza na 6mj...ako gresim neka me neko ispravi...p.s.-jesu li satnice iste bez obzira preko koga se ide beograd-moskva

Poslednja izmena:
hvala na podrobnom odgovoru...mi koji smo iz r.srpske nemozemo preko beograda vec direkt preko moskve zbog prijave boravka.i ja sam tako nesto nacuo da su rusi malo ozbiljniji od nasih srba...vreme ce pokazati svoje
i jos nesto...koliko sam upucen kada se ide direkt za ruse odmah je radna viza na 6mj...ako gresim neka me neko ispravi...p.s.-jesu li satnice iste bez obzira preko koga se ide beograd-moskva

nek jos neko napise.Moskovljani daju fiksnu platu a srbi na sat.I moze da se dobije prvi put biznis viza.Samnom je dosao lik na biznis vizu.Radi za Moskvu.

Ваљало би пре поласка у Русију инсталирати друштвене мреже типа WHOO, BADOO,а није лоше имати и WHATS APP, VIBER.. користити у слободно време. Видим можете бити на крстарици са двојке, ми на једанаестици нисмо могли.

Ваљало би пре поласка у Русију инсталирати друштвене мреже типа WHOO, BADOO,а није лоше имати и WHATS APP, VIBER.. користити у слободно време. Видим можете бити на крстарици са двојке, ми на једанаестици нисмо могли.
Moze i krstarica i BADOO;)

Извини друг што ћу те разочарати.... али сам далеко од упућеног у играрије Велес... А то да не може,то они могу да окаче мачку о реп.. Ако ти је пасош код њих,одеш по њега и ћао здраво.. ако га нису неком дали ))) и идеш да радиш преко кога хоћеш...

Mislim da ako ste pod ugovorom sa velestr.mozete da povucete papire uz predhodno pismeno obrazlozenje,cini mi se da tako pise u ugovoru o radu a ako niste onda mozete kad hocete da uzmete svoja dokumenta,mislim to su vasi papiri ,ne znam mozda gresim,...

Ako mogu da se uključim,pokušalabih odgovoriti. Moj sin je otišao preko Velestr. Moskva. Nakon što je konkurisao na raspisano radno mesto pozvan je na razgovor u kojem mu je tačno opisano šta se radi, kakvi su radni uslovi, kolika je okvirna plata,za koje vreme se odlazi i na koliko vremena, dobio je 2 nedelje da razmisli, Tačno nakon 2 nedelje je pozvan od strane Velestr. da odgovori da li je odlučio, nakon potvrdnog odgovora prošlo je otprilike mesec i po do dva za sređivanje papira i konačnog odlaska. Hoću reći da je od prvog razgovora do samog odlaska sve ispoštovano onako kako mu je bilo na prazgovoru rečeno, te da nije bilo nikakvi odugovlačenja, pomeranja termina i sl. kao što čitam da se događa u Velestr. Bg. Kako teče dalje otkako je u Rusiji videt ćemo kad se vrati do kraja ovog meseca.....pozzz

Не грешиш. Мог другар је био само једанпут у Русији преко срп. Велестроја.. чекао месецима да га опет позову, прекипело му, отишао и узео свој пасош. Сад терба да почне да ради у за руску фирму плату фиксну.. почетна или 1200 или 1500 долара заборавио сам..

Pozdrav svima kao sto sam rekao moj tata je otisao 24 u tyumen da radi. Posto je potpisao ugovor na 6 mesci do 22 maja on kaze da je u tyumenu trenutno i radi , ali da ceka zeleni karton i da ce kada dobije Z. Karton ici jos dalje od tyumena na neko drugo mesto. Kaze da ako ne dodje 5 januara za bozic, onda nece doci do 22 maja posto 5 maja carter let kao a posle niko nigde neide jer pocinju olimpijske igre pa zato... Zna li neko kada dobija platu, i da li jos neko zna za ovo kao ja ? ( na primer to za 5 januara da li ce kuci i to? )
Pozdrav svimaa.. :)))

Pratio sam ovu temu već par nedelja:)Ono što mogu reći je da ste jako zanimljiva grupa ljudi i rešio sam da se registrujem i postavim par pitanja!
1. Kako mogu stupiti u kontakt sa firmom Velestroj a da to nisu posrednici,ortakovi ortaci,"provereni ljudi"itd?
2.Da li neko ovde moze da mi kaže da li su oni i dalje firma koja postoji i zapošljava ljude za rad u Rusiji?
3.Molim Vas samo da me ne vraćate na prethodne strane da čitam ako neko ima info a ne bi da smara ostale sa odgovorom na moja pitanja bio bih zahvalan da me kontaktira na Nexy032@gmail.com
4.Hvala unapred:)
P.S. Firma Velestroj postoji :hahaha::hahaha::hahaha: i zato postojimo i mi na ovom forumu :hahaha::hahaha::hahaha: jer smo svi na neki nacin vezani za tu firmu :rotf::rotf:

Hvala Saša pokušaću mada se iskreno jos lomim iz razloga što vidim da se baš dosta čeka jeste da sam ostao bez posla ali opet pokušaću inače po zanimanju sam mašinbravar sa 12 godina iskustva u struci sečem s plazma sekačem, mada nemam sertifikat za to i osrednje znam da varim sta bi mi ti rekao za koji profil da se prijavim, uz napomenu da sam proveo dosta vremena na rasklapanju i sklapanju mašina pogotovo proizvodnih mašina vezanih za preradu i proizvodnju papira kao i održavanje kotlova na ugalj i pratećih postrojenja?Zadnje dve godine sam radio na jednom otpadu kao magacioner i tu sam radio sečenje i klasiranje gvoždja i obojenih materijala tako da i taj deo priče mi nije nepoznanica! Imam 34godine :) Značio bi mi savet još nekog od iskusnijih članova i ovim putem želeo bih da se posebno zahvalim članu mikica68na isrcpnim informacijama!Retkost je danas upoznati nekog toliko kvalitetnog i nesebičnog!
:worth:

Poslednja izmena:
Nastave li dalje sa ovakvom poslovnom politikom, a ne upućuje nista da će se promeniti, mišljenja sam da će sve više biti onih koji će povlačiti dokumentaciju!!!
Ja povlacim nogu jos sutra sabajle, glup sam ispao sto se nisam dobro informisao, opalicu dva puta na turisticku da se zalebim malo pa cu posle da kalkulisem. Racunao sam da ce da me pozovu pred kraj sezone ali evo doci ce druga a ja jos cekam porodilje koje su me oberucke primile uz gomilu lazi tipa , danas sutra.

Ja povlacim nogu jos sutra sabajle, glup sam ispao sto se nisam dobro informisao, opalicu dva puta na turisticku da se zalebim malo pa cu posle da kalkulisem. Racunao sam da ce da me pozovu pred kraj sezone ali evo doci ce druga a ja jos cekam porodilje koje su me oberucke primile uz gomilu lazi tipa , danas sutra.

Dosta nas vec razmislja o tome pitanje je casa ko ce kada prelomiti,:ok::ok:,Srecno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back