Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E tako vec moze da ti koji nemaju pojima imaju taj novac ali majstori koji znaju svoj posao i imaju ucinak da imaju tako malo to stvarno nije uredu mora da se pokaze znanje i ucinak ja sam uvek bio za to mora majstor da bude vreden jel dobar majstor mora da bude vredan odgovoran stabilna licnost da bude jaka karika u tom lancu onda ide posao ko podmazan a valjda ce to ceniti nadam se :D
i da si majstor nad majstorima u tvom poslu neces prvu platu dobiti realnu u odnosu na neke druge koji su manji majstori, tj bitno je zalaganje i odnos sa sefom, a vecu paru moras da drukas , omalovazavas isl... pa sad kako ko se snadje, ja licno sam otisao na 4 dolara a dobio sam 5, a ima ko je dobio i 5,5 i 6. ali necu sebe da velicam da sam ni bolji a ni da se spustam tj da sam gori od tih sto imaju 6. to su vec neke stvari koje ne mogu da promenim ....

I ja sam to pretpostavljao. A mozes li mi reci kolika je realna satnica koju moze da zaradi neko ko zna posao i hoce da radi? I jel ima slobodnog dana ako znas? Voleo bih da prikupim sto vise informacija pre nego sto odlucim dal cu otici, a to je do sutra. Pored ove, imam ponudu i u Nemacku da idem, al mi je tamo posao na crno pa vagam izmedju ove dve opcije. Hvala puno u svakom slucaju.

slobodan dan nema zvanicno, to sad zavisi od gradilista do gradilista, dali ce se nedelja raditi do 1h ili 5 ili puno radno vreme, tako ti i satnica zavisi od toga, koliko ces sati napraviti za mesec pa puta cena sata :)

Srecan put i od mene i ne sekiraj se, bice sve ok :) Na koliko ide i jel prvi put? Moj prijatelj ode pre neki dan prvi put. Radi net i mob tako da ne brini :)

Hvala ti:) Ide na oko 2 i po meseca, kući kreće 5-og decembra. Jeste prvi put, čekao je oko 3 meseca od kako je predao papire. A gde je tvoj prijatelj otišao? Kad je našao vremena da kupi karticu i modem? Moj dečko je sinoć krenuo iz Bg u pola 11, i u Moskvu je stigao oko 1h posle ponoći po našem vremenu. Kaže da će u Skovorodino stići 28-og...Baš se dugo putuje. Neka im je svima sretan put i neka sve prođe u najboljem redu, da lepo proputuju i lepo se smeste, i da nam svima koji čekamo vreme brzo prođe:heart:

Hvala ti:) Ide na oko 2 i po meseca, kući kreće 5-og decembra. Jeste prvi put, čekao je oko 3 meseca od kako je predao papire. A gde je tvoj prijatelj otišao? Kad je našao vremena da kupi karticu i modem? Moj dečko je sinoć krenuo iz Bg u pola 11, i u Moskvu je stigao oko 1h posle ponoći po našem vremenu. Kaže da će u Skovorodino stići 28-og...Baš se dugo putuje. Neka im je svima sretan put i neka sve prođe u najboljem redu, da lepo proputuju i lepo se smeste, i da nam svima koji čekamo vreme brzo prođe:heart:

Nema na cemu :) Otisao je na NPS 19, Nerjungri, nije mnogo daleko od Skovodrina. On je koristio telenor karticu, nije jos kupio rusku, a meni je poslao mail, nekako je dograbio neki komp jer je jos u gradu, pa za koji dan ga prebaciju na gradiliste. On je putovao od 3 dana, dugo su cekali u Moskvi i Yakutsku na let. Da li je tvoj decko isto potpisao ugovor na 6 meseci, a dobio vizu na 3? Bice sve u redu, ne brini, i brzo ce ti doci :) Sta ce jadni kad u Srbiji nema posla. Tako da ih je muka naterala da odu tamo daleko, ali vratice se i zaradice lepo i bie sve ok :)

Poslednja izmena:
Gde ide tvoj decko? Isto Skovodrino? Ne budi tuzna, bice sve ok. Svima je tesko prvi put verovatno. Meni drug otisao pre neki dan i svi su zabrinuti bili, ali evo sve je ok :) Ne brini

Da, Skovodrino. Joj, hvala ti na rečima utehe, valjda će biti sve :ok: . :heart:
Jesi li se čula sa drugom? Šta kaže, kako je tamo? :) Čula sam da je nedavno počeo sneg tamo da pada... :confused:

Da, Skovodrino. Joj, hvala ti na rečima utehe, valjda će biti sve :ok: . :heart:
Jesi li se čula sa drugom? Šta kaže, kako je tamo? :) Čula sam da je nedavno počeo sneg tamo da pada... :confused:

Nisam se cula, ali mi je poslao mail, doduse jako kratak jer je pozajmio komp od nekoga na kratko. Poruke sa telenora salje ali ne stizu. Ne kaze nista za sneg, kaze da je sve ok, dobra hrana i da su dugo putovali. Rekao samo da ne brinem i da ne mora nista da mu se salje, ja rekoh tamo - 10000000 pa da strikamo cararice i rukavice :) ali kaze ne treba nista. Pisace ponovo kad bude u prilici. To je sve. Ne znam za sneg, ali verovatno je hladno tamo vec. Nista ne brini, toplo im je u tim spavaonama i svi se vratise zivi izdravi godinama unazad, tako da ce i tvoj dragi :) Ne brini :) Na koliko je otisao? Moj drug je dobio vizu na 3 meseca, a ugovor na 6, pa cujem nije jedini takva je praksa.

Pozdrav narode
Ide li ko na drugi lekarski pregled osim mene sutra u Vojvode Stepe 323, dali neko ima informaciju sto sad drugi lekarski nevade krv niti mokracu kazu da je to druga vrsta lekarskog ali mi nije znala reci sta i za sta je lekarski.

Поздрав. Мене су данас звали из Велестроја и понудили ми посао изргадње цевовода Ташкент-Ќујумба. Ако неко зна више о овом послу нека напише нешто. Поздрав.

ako mama radi, strikaj ... :strika: :cmok:
meni si vec davnih dana obecala sest pari toplih carapica :) nemo da ih ne bude de deeeee ... tesko bi se za takvu neozbiljnost iskupila :cmok:

hahaha samo kaži koju boju oćeš.:cmok2:

ma igle ne ispuštam samo da odeš i da svi odu, novi, stari, nema veze, sve su to dobri ljudi....i da im tamo bude dobro koliko je moguće i da se vrate zdravi i s paricama za svoje porodice, gospoDŽe i gospodjice :)

za sve vas :heart:
odoh da odmorim

Maki 8912 Baš se dugo putuje...Za ugovor ga nisam pitala, jer dok su ga zvali pre nego što je otišao, rekli su mu da ide na 3 meseca, vraća se 5-og decembra...Pretpostavljali smo da je ugovor na 3 meseca, ali ko zna, može biti i da je na 6 pa će se vratiti opet za Rusiju nakon te pauze. Ali valjda bi mi i on sam spomenuo dok je bio u Bg da mu je ugovor na 6 meseci...mada bio je baš uzbuđen što putuje, možda je zaboravio da mi kaže. Ne znam, kad se smesti moram ga pitati :) E stvarno ti hvala na lepim rečima, vidi se da si divna osoba :heart: Ma na ovoj temi su svi dobri ljudi, ovo nema nigde :mrgreen: Pozdrav za sve forumaše :bye::heart:

Poslednja izmena:
Поздрав. Мене су данас звали из Велестроја и понудили ми посао изргадње цевовода Ташкент-Ќујумба. Ако неко зна више о овом послу нека напише нешто. Поздрав.
Ташкент је главни град Узбекистана а Кујумба насељени пункт Евенкијског рејона,Краснојарског краја.. Клима умерено континентална..
По мени нису ти рекли ТАШКЕНТ,већ ТАЈШЕТ !!!
Ево ти мапа са НПС-овима http://www.transneft.ru/projects/119/10649/ на неки од тих идеш

I mog dragog obavestili danas da putuje prvog :super:..NPS 11...malo se smorio jer je hteo da se vrati na 19-icu ali su mu danas promenili...naravno necemo da se zalimo znam da mnogi cekaju jos na prvi odlazak

Cestitam i ja :) Neverovatno je to kako ti samo jave u par dana pred polazak i promene ti planove, a ljudi se taman psihicki pripreme na jedno mesto, kad oni promene. Srecan put vasem muzu i nek mu je sa srecom, da mu bude dobnro kao na 19 :)

Maki 8912 Baš se dugo putuje...Za ugovor ga nisam pitala, jer dok su ga zvali pre nego što je otišao, rekli su mu da ide na 3 meseca, vraća se 5-og decembra...Pretpostavljali smo da je ugovor na 3 meseca, ali ko zna, može biti i da je na 6 pa će se vratiti opet za Rusiju nakon te pauze. Ali valjda bi mi i on sam spomenuo dok je bio u Bg da mu je ugovor na 6 meseci...mada bio je baš uzbuđen što putuje, možda je zaboravio da mi kaže. Ne znam, kad se smesti moram ga pitati :) E stvarno ti hvala na lepim rečima, vidi se da si divna osoba :heart: Ma na ovoj temi su svi dobri ljudi, ovo nema nigde :mrgreen: Pozdrav za sve forumaše :bye::heart:

Nema na cemu :) Hvala i tebi na komplimentima :) Dok trepnes eto ga 5.decembar, pa cete zajedno cekati Novu i bice sve super videces

Poslednja izmena:
Kako ono pre neki dan - Darebre spomenuo neko mesto SABATA a ja sam pomislila da on na telefon razgovarao sa nekom promuklom od prehlade devojkom iz Velesstroja, koja sad zbog toga prica malo ... na franzuzki manir:zper: i ona njemu nazvala grad SARATOV:zcepanje: "pokvareni telefon" ispao kod mene:zcepanje:
Ташкент је главни град Узбекистана а Кујумба насељени пункт Евенкијског рејона,Краснојарског краја.. Клима умерено континентална..
По мени нису ти рекли ТАШКЕНТ,већ ТАЈШЕТ !!!
Ево ти мапа са НПС-овима http://www.transneft.ru/projects/119/10649/ на неки од тих идеш

Kako ono pre neki dan - Darebre spomenuo neko mesto SABATA a ja sam pomislila da on na telefon razgovarao sa nekom promuklom od prehlade devojkom iz Velesstroja, koja sad zbog toga prica malo ... na franzuzki manir:zper: i ona njemu nazvala grad SARATOV:zcepanje: "pokvareni telefon" ispao kod mene:zcepanje:
Ono jest da je bila neka devojka po glasu onako meni omiljenih godina izmedju 20-30 ali nije nesto dobre volje bila i moji lepi maniri nisu urodili plodom vec ona ceo razgovor nekako zbrzala tako da je nisam dobro razume kada je odgovorila na moje pitanje ime grada i zato sam ja ponovio sto sam cuo SABATA a ona mi rece jeste to je mesto, kad ono ispade SABETA a ne onako kako mi je ona potvrdila. Neznam sta je sa njom bilo ali ocigledno bi joj prijalo malo paznje a ja je ni za ime nestigoh pitati :(

a ja je ni za ime nestigoh pitati :(
:zcepanje::rotf::klap::klap::klap:

Narode, imate od naseg dragog drugara Drinjaci veliki pozdrav :) Ja sam njemu (ustvari Solari :) ) postavila nekoliko pitanja pa on pise:
"Odgovoricu ti na sve sto znam samo za strpljenje jer cesto je problem internet veza a i vreme jer ne retko radim i do ponoci i 3 ujutro.

Kontejneri su topli, 5 do 6 ljudi u sobi. Kupatila vecinom ima topla voda. Internet veza hvata signal za imejl i cujem fejs ali skajp radi sa problemima. Pojacivac za int. bi bilo dobro resenje. Za sms nema signala ali imas besplatno da zovnes iz kancelarije sa satelitskog telefona kuci na fiksni ili mobilni. Dobra stvar. Ostalo.. mnogo se krade,zaduzujte alat samo najpotrebnije i cuvajte ga kao oci u glavi. Kazne su jake. Hrana odlicna. Ponesite mnogo vunenih carapa jer se deru u petama nenormalno. Mama ljilja je zaduzena)) obavezno protiv prehlada lekove tipa ferveks. Satnica 5 dolara prica se."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back