Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Zex_Zr na broju telefona nazvao sam dans Velesstroj i bio danas odma u BG prosao sve one ispitivace i prosao, najverovtnije idem krajem nedelje za RF Jakutsk je gradiliste ali neznam tacno jos to su spominjali. Ako ima ko da radi tamo voleo bih da cujem kako je i da mi da kakav savet.
Zex_Zr Hvala jos jednom

Nema na cemu! :)
Elem, mozda nije lose napomenuti da su fiksni brojevi, koje si okacio, od sekretarice, tehnicke sluzbe, i za treci ne znam ciji je. Vazno je samo biti JAAAKO uporan sa tim brojevima. :)
Mobilni je od ljudi koji su zaduzeni za masinsku struku.

Ne prijatelju Zex_Zr moze da ti potvrdi dao mi covek br tell ja danas nazvao i odma me zvali da dodjem da donesem pasos,radnu knjizicu, fotokopiju licne karte i imam jos da im posaljem neke papire u roku dva dana da mogu da rade papire. Dali sam sreckovic neznam ali veze nemam bas nikakve tamo kod njihu firmi.

Potvrdjujem! Ali i dodajem, ja sam zvao na isti broj, pa evo od 12.04. nisam mrdnuo, a bio sam jedan od onih koji su trebali da odu po "hitnom postupku" :) )) Necu da ti malerisem, zaista ima mnogo ljudi koji su i tako brzo otisli! Srecno!!!

Pitanje za 5 bambija... da li jos neko putuje u cetvrtak uvece, ili idem sam? :)

evo meni moze samo 2,5 bambija..posto jas putujem sutra,28. idem na NPS 2, novi uregnoj ,preko tank monta, mada su tamo sve firme...i evo sad sa zenom lomim vijuge sta sve treba da ponesem,a ogranicen sam na kilazu, s tim sto sam nosim svoje radno odelo koje su mi juce dali u firmi,ukljucujuci i kozno za varioce, tako da samo radne stvari iznose oko 10 kg. a smem samo 20 kg stvari da ponesem... od prijatelja koji je vec tamo sam saznao da je potrebna komletna apoteka, znaci svi moguci lekovi, zavoji, prve pomoci...posteljina za spavanje, sto tamnija :hahaha: kafa, 3in1 naravno,neke supice iz kesice...kaze da nije los ni neki sendvic da se stavi u licni prtljag jer na aerodromu u moskvi sendvic kosta oko 40 dolara, kafa oko 8 dolara...mislim glupisti,ali koje znace dosta... da odelo koje sam dobije je extra, radne cipele full...
i ljudi,samo opusteno,bar ja tako jos uvek gledam,...ovde se radi za 30.000 a zezaju kao da se radi za 150.000 i radi se teze ovde nego tamo, jedno je ta klima zeznuta i odvojenost od porodica. tako da ako treba da nas neko zeza i da nam bude tesko neka to bude bar za velike pare. mozda nisu dovoljno velike ali su opet velike za nase uslove. meni nema vece moke sto necu videti svoje dete,ali ni vece nagrade sto cu znati da mu nikad nista nece zafaliti, sve sto moze novcem da se kupi. svima koji ostaju zelim da sto pre odu, i da im se cekanje ne oduzi...sve kolege koje putuju zelim im srecan put, gobro zdravlje i da zarade puno parica. pisem kako je tamo kad stignem i malo se organizujem,net telefon i te stvari. ZIVELI :bye:

evo meni moze samo 2,5 bambija..posto jas putujem sutra,28. idem na NPS 2, novi uregnoj ,preko tank monta, mada su tamo sve firme...i evo sad sa zenom lomim vijuge sta sve treba da ponesem,a ogranicen sam na kilazu, s tim sto sam nosim svoje radno odelo koje su mi juce dali u firmi,ukljucujuci i kozno za varioce, tako da samo radne stvari iznose oko 10 kg. a smem samo 20 kg stvari da ponesem... od prijatelja koji je vec tamo sam saznao da je potrebna komletna apoteka, znaci svi moguci lekovi, zavoji, prve pomoci...posteljina za spavanje, sto tamnija :hahaha: kafa, 3in1 naravno,neke supice iz kesice...kaze da nije los ni neki sendvic da se stavi u licni prtljag jer na aerodromu u moskvi sendvic kosta oko 40 dolara, kafa oko 8 dolara...mislim glupisti,ali koje znace dosta... da odelo koje sam dobije je extra, radne cipele full...
i ljudi,samo opusteno,bar ja tako jos uvek gledam,...ovde se radi za 30.000 a zezaju kao da se radi za 150.000 i radi se teze ovde nego tamo, jedno je ta klima zeznuta i odvojenost od porodica. tako da ako treba da nas neko zeza i da nam bude tesko neka to bude bar za velike pare. mozda nisu dovoljno velike ali su opet velike za nase uslove. meni nema vece moke sto necu videti svoje dete,ali ni vece nagrade sto cu znati da mu nikad nista nece zafaliti, sve sto moze novcem da se kupi. svima koji ostaju zelim da sto pre odu, i da im se cekanje ne oduzi...sve kolege koje putuju zelim im srecan put, gobro zdravlje i da zarade puno parica. pisem kako je tamo kad stignem i malo se organizujem,net telefon i te stvari. ZIVELI :bye:

mislim da pored tog prtljaga od 20 mozes jos jedan od 10 koji ide sa tobom...ali proveri to jos jednom...i moj muz se odvojio od dvoje dece,ali zbog toga cerka moze da upise muzicku skolu...kupi violinu,ima bar neku buducnost,tako da sve to zbog njih i radimo...VELIKI pozdrav i SRECNO :bye:

Moram priznati da ides u malo ozbiljniju firmu, ako poredim moja iskustva sa iskustvima nekih poznanika koji su radili za Tank. U svakom slucaju, putovali bismo zajedno do Moskve, jer je moje odrediste NPS 7 kod Krasnodara. :) Sto se tice prtljaga, ovaj rucni moze da tezi do 8 kg. Mada, i kada kazu da je dozvoljena tezina prtljaga 20 kg, odnosi se na onaj za koji ne vrsis doplatu. Unutar Rusije, ako se ne varam, svaki dodatni kilogram je oko 500 Rubalja. Srecan put i tebi, i svima putuju. Dobro zdravlje, pre svega!!!

sretan put i sve najbolje.....zdravlja pre svega :)

Samo te posmatram i cudim se

- - - - - - - - - -
Друго ништа и не радиш. Проматраш и вириш. Одличан допринос теми. Браво!:mazi:

Uff,dobro sam prosao:cvet:Strikaj,majka brze,treba mi za cetvrtak.Odo na 19.Nije jos karta stigla ali nek stignu carapci.
Одлична вест!:super: Деки, нек ти је са срећом! :pivce::vatromet:

OOOO srecno sve naj naj nek te prati ,,,a za ostalo ces se snaci :zcepanje:...de ti je drinjaca da ga nisi sto naljutio
Мене брат мој не може наљутити..никада.;)

moj muz je tamo...hladno je BAS...non stop su kise...sef je EXTRA....ima ih oko 500 na gradilistu su kontejneri...hrana kada se naviknes nije losa...30 km je prva varosica....nedeljom se radi do 13 i onda ides u nabavku za licne potrebe.ako nosis lap top ponesi i pojacivac bez toga nista.Putujes do moskve oko 3 sata pa odatle jos 7...ako te jos nesto zanima pitaj :bye:
Колике сатнице имају тесари?

Ja ne kapiram,kako mozete da dajete svoje pasoše bilo kome? To u opšte nije realno!
Пасош је све време у Велестрој канцеларији, нико не држи пасош код себе у контејнеру. Пасош ти се одузима кад се сместиш у контејнер, даје кад идеш назад кући.

Ko god da ti je ovo rekao,debelo je preterao! Ne vidim svrhu takvih bezočnih laži....
Тако је, колега. Причају свашта. Кад дођете на аеродом имате у приземљу продавницу малену као соба, цене јефтине као у Србији.. Неки тамо купују саламе, хлеб.. пецива, кексиће, чоколаде, сокиће..

---------
Било је раније на форуму мапа свих НПС. Ако може нека је опет постави.

Poslednja izmena:
Dobr dan drugari!Moj dragi je pre sat vremena imao poziv iz Velesstroja,priglasenje stiglo ceka se samo karta za Krasnodar Nps7ide na dva meseca...Ali ako bude doslo do neke promena onda sigurno ide 15-tog novembra na Nps1.Svima koji putujete srecan put i da nam se vratite zivi i zdravi i sa ponekim dolarom u dzepu....:zcepanje::bye::heart:

Dobr dan drugari!Moj dragi je pre sat vremena imao poziv iz Velesstroja,priglasenje stiglo ceka se samo karta za Krasnodar Nps7ide na dva meseca...Ali ako bude doslo do neke promena onda sigurno ide 15-tog novembra na Nps1.Svima koji putujete srecan put i da nam se vratite zivi i zdravi i sa ponekim dolarom u dzepu....:zcepanje::bye::heart:

diiiiiiiiiiiivno......:heart:....:strika:

- - - - - - - - - -

Јес, искачу Киргискиње у тангицама.:lol: Мушки вирус није за вас жене :D

ooooooooooooo pustili te sinko :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back