Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ozenis se Ruskinjom,dobijes njihove papire.....Uglavnom ih cekas minimum 5 godina,po novom zakonu...A regularan posao,u kojem mozes da zaradis vise od 30-40000 rubalja je fantastika i za rodjene Ruse(bar za veliku vecinu niih).Osim ako rade na Dalekom Severu Sibira (Jakutija....).Veruj mi,vise se zaradi ovako,za nase firme u Rusiji...Raspitaj se malo,znam mnogo ljudi koji imaju vid na ziteljstvo,ili cak drzavljanstvo Rusije,pa su se zestoko pokajali.
Хајде објасни ми,молим те,зашто би се неко покајао зато што има вид на житељство? Нико те не приморава да живиш у Русији.. ! Каквих 5 година чекања папира? Држављанство? Па вид на житељство је скоро као држављанство.. Скоро све можеш са тим.. И свака наша фирма воли такве.. А много мало знам наших који имају руско.. из разлога што Русија не допушта двојно.. сем деци из мешовитих бракова..
Сад,ако се неко покајао зато што се оженио... то је већ други проблем.. Већина се и код нас каје )))
За плате си у праву... мада у Москви и Питеру нису мале плате,чак шта више...
И опет не видим зашто би се неко кајао.... Бациш све и вратиш се у своје село,да чуваш овце... Само много више знам оних који су остали... А фирма... па и кичма има рок трајања...!!!

Ај прво да те научим како се пише слово Џ,на тој ошишаној латиници коју користиш... Ако немаш Džep,може и Dzep ... nikako Djep
А друго.. Које то жене не извлаче паре из џепа? И шта то у опште значи? Тако и Таџики и Узбеки имају мишљење да Татарке извлаче паре... а да су руске супер..
Сад ако си ти навикао да само узимаш...
Ја иначе не видим никакву разлику у женама... Постоје добре и лоше! И лепе и мање лепе!

Druze,da te ja nesto naucim o zenama. Ne postoje lose i dobre zene. Postoje lepe i manje lepe,ali ne i ruzne. A dobro i lose moze biti samo vino. Znaci,dobro vino i lepe zene ;)

Хајде објасни ми,молим те,зашто би се неко покајао зато што има вид на житељство? Нико те не приморава да живиш у Русији.. ! Каквих 5 година чекања папира? Држављанство? Па вид на житељство је скоро као држављанство.. Скоро све можеш са тим.. И свака наша фирма воли такве.. А много мало знам наших који имају руско.. из разлога што Русија не допушта двојно.. сем деци из мешовитих бракова..
Mislim, stalno nastanjenje (vid na ziteljstvo) nevredi uzimati, ako ne mislis ziti i raditi u Rusiji (isto kao i u Srbiji) , jer ako vise od 6 meseci ne boravis u Rusiji, mozes izgubiti to stalno nastanjenje.

Mislim, stalno nastanjenje (vid na ziteljstvo) nevredi uzimati, ako ne mislis ziti i raditi u Rusiji (isto kao i u Srbiji) , jer ako vise od 6 meseci ne boravis u Rusiji, mozes izgubiti to stalno nastanjenje.

Јок,грешка ! Кад се има разрешение на временное проживание,тад се не сме боравити дуже од 6 месеци,ван РФ.. А Вид на... је нешто друго и може се боравити..

ruska dokumenta bas i potrebna kako bi raditi u Velesstroju i ne imati glavobolju zbog sredjivanja viza i t.d.... a pogotovo ne imati problema sa migracionom.
Ozenis se Ruskinjom,dobijes njihove papire.....Uglavnom ih cekas minimum 5 godina,po novom zakonu...A regularan posao,u kojem mozes da zaradis vise od 30-40000 rubalja je fantastika i za rodjene Ruse(bar za veliku vecinu niih).Osim ako rade na Dalekom Severu Sibira (Jakutija....).Veruj mi,vise se zaradi ovako,za nase firme u Rusiji...Raspitaj se malo,znam mnogo ljudi koji imaju vid na ziteljstvo,ili cak drzavljanstvo Rusije,pa su se zestoko pokajali.

Ja u Srbiji imam stalno nastanjenje (постоянное место жительства - ПМЖ) - i ja ne smem po zakonu Srbije biti odsutna vise od 6 meseci van Srbije. Verujem da takvi zahteve postoje i u Rusiji. A временное проживание (privremeni boravak) daje se na odredjeno vreme
Јок,грешка ! Кад се има разрешение на временное проживание,тад се не сме боравити дуже од 6 месеци,ван РФ.. А Вид на... је нешто друго и може се боравити..

Poslednja izmena:
Ja u Srbiji imam stalno nastanjenje (постоянное место жительства - ПМЖ) - i ja ne smem po zakonu Srbije biti odsutna vise od 6 meseci van Srbije. Verujem da takvi zahteve postoje i u Rusiji. A временное проживание (privremeni boravak) daje se na odredjeno vreme
Па Србија и Русија сигурно немају исте законе... На одређено време је и једно и друго.. Једно на 3 године,друго на 5. Само што са тим од 5 се имају многе погодности... скоро да је као држављанство!

Da, upravu si. Ja sam ponadala se da ovo pitanje reseno analogicno kao u Srbiji .
Па Србија и Русија сигурно немају исте законе... На одређено време је и једно и друго.. Једно на 3 године,друго на 5. Само што са тим од 5 се имају многе погодности... скоро да је као држављанство!

Danas sam kuckala sa majstor Bozom i Njegosem...Generalno dobro su.....Boza nam se uskoro vraca u Srbiju,pa ce se javiti ovde,a Njegos nam dolazi za mesec dana....Iskreno jednog dana bi volela da ih ponovo vidim zajedno na ovom forumu,jer su oni postavili neke standarde na ovom forumu i dali mu "dusu"..Jako mi je zao kad ovde dodjem i zateknem neku bezazlenu rapravu....Hvala Bogu pa nam majka u zadnje vreme trenira strogocu inace bi sve odavno otislo u tri lepe sargarepe.....:bye:

Ajde da se i ja ukljucim u raspravu. Ne bih se slozio da 1500$ nije neka cifra( mada licno vise volim vece brojke) , jer na nasem prelepom Jugu zemlje prosek neke radnicke plate ne prelazi 400$ a cesto je daleko ispod te cifre a vervali ili ne i mi jedemo hleba , placamo struju i imamo porodice. Tako da tih 300 sati u tamo nekoj vukojebini izgleda mnogo privlacnije nego da se svaki dan "koljes" sa zenom u svom domu jer nemas od cega da zivis. Naravno zavisi kome je sta cilj, ili ko ima "teralicu", a kome je jos siroko oko guse taj i ne mora na onih 50`C u plusu ili minusu sve jedno

Sustina mog posta je bila u sledecem: sada je recimo minimum, i niko za sada nece pristati na satnicu ispod 5$. MEDJUTIM, s obzirom da je na jugu SRB situacija takva-kakva je, mislim da ce biti ljudi koji ce da rade i za 4, a mozda i 3$.

Svi dovoljno dugo radimo da znamo jednu stvar: svaki gazda bi najvise voleo da mu po mogucstvu platis sto radis kod njega-a ne da ti daje platu:). Ne zelim da razumem(mogu ali to ih ne opravdava) zasto postoje problemi sa vizama, zadravstvenim ovde itd.

@jelena8521 i ostali

Kao sto sam vec napisao, ovde smo svi u slicnoj situaciji-na nasu zajednicku zalost. Najgore od svega jeste sto je ovakav posao kampanjski. Ako se ide smenu za smenom, bez duzeg cekanja super. Medjutim ako ima pauze od par meseci izmedju dva odlaska-nema tu para.

Verujte mi, ne pricam ovo sto se pravim pametan, nego jer sam bio u slicnoj situaciji. Supruga i ja imamo Hvala Bogu troje dece, i vrlo dobro znam kako je vecini ljudi.

Poslednja izmena:
Danas sam kuckala sa majstor Bozom i Njegosem...Generalno dobro su.....Boza nam se uskoro vraca u Srbiju,pa ce se javiti ovde,a Njegos nam dolazi za mesec dana....Iskreno jednog dana bi volela da ih ponovo vidim zajedno na ovom forumu,jer su oni postavili neke standarde na ovom forumu i dali mu "dusu"..Jako mi je zao kad ovde dodjem i zateknem neku bezazlenu rapravu....Hvala Bogu pa nam majka u zadnje vreme trenira strogocu inace bi sve odavno otislo u tri lepe sargarepe.....:bye:

Da negde se ova tema razvodnjila,nema duse a ni nekih cinjenica,sve nagadjanja od volsebno pridoslih likova.

pa.. ipak 30 dana - ne 8 meseci, kao negde u Srbiji ili opste bez plate...
Ovako. Meni ne svidja, sto Velesstroj zaposljava na neodredjeno i tako zamajava mnogo ljudi, dajuci njima laznu nadu da ce to potrajati. Ako bi zaposljavali na neodredjeno, onda bi mnogi ljudi okrenuli bi se drugom poslu, spala bi tenzija.Ipak lose resenje - isto neko resenje, a ovako - niti na zemlji, niti na nebu... Bar sa mojim muzem tako. Ostavio radnu knjizicu i pasos i ceka on, kad ga pozovu i ne mrda ni levo ni desno... Mogu ga ubedjivati da svakojako mora traziti posla - al dzaba. On veran Velesstroju :zcepanje::zper:
:think:
Pre bih rekao relativno stabilno jer koliko mi se cini iz vaseg pisanja,kasne 30dana ili se varam?

pa.. ipak 30 dana - ne 8 meseci, kao negde u Srbiji ili opste bez plate...
Ovako. Meni ne svidja, sto Velesstroj zaposljava na neodredjeno i tako zamajava mnogo ljudi, dajuci njima laznu nadu da ce to potrajati. Ako bi zaposljavali na neodredjeno, onda bi mnogi ljudi okrenuli bi se drugom poslu, spala bi tenzija.Ipak lose resenje - isto neko resenje, a ovako - niti na zemlji, niti na nebu... Bar sa mojim muzem tako. Ostavio radnu knjizicu i pasos i ceka on, kad ga pozovu i ne mrda ni levo ni desno... Mogu ga ubedjivati da svakojako mora traziti posla - al dzaba. On veran Velesstroju :zcepanje::zper:

E to je ono,radis 2 mes ili jedan,pa se vratis i onda cekanje u nedogled ili od cega to zavisi?
A ovamo ti obecaju da ides 3-4dana nazad po povratku ma obecanje -ludom radovanje a ovamo si ostavio posao kakav takav ali siguran sto se mene tice makar.
E to je ono sto me muci.

drinjaca moj dragi je dao kolegi Rusku karticu,tako da nismo u kontaktu dok ne dodje kuci....tako da ti tek u ponedeljak javljam....I ja se izvinjavam sto te nisam pomenula sa Bozom i Njegosem..stvarno izvini....I ti i takodje kao i oni mnogo toga uradio i pomogao mnogima....:klap:
Ајооој погрешно си ме схватила, што се извињаваш. Рекао сам да си у праву. А довиђења јер сам пошао на посао :lol:.. а ево управо се и вратих. Зарадио 3 пут мање него што бих у Русији. :sad2:
Сад ће ме опет неки ликови прозвати да мрзим Србију.. :hahaha:

Ајооој погрешно си ме схватила, што се извињаваш. Рекао сам да си у праву. А довиђења јер сам пошао на посао :lol:.. а ево управо се и вратих. Зарадио 3 пут мање него што бих у Русији. :sad2:
Сад ће ме опет неки ликови прозвати да мрзим Србију.. :hahaha:

Nek si ti nama ziv i zdrav,pozvace te oni.
Nada zadnja umire.:ok:

Da li neko ima iskustva vezana za firmu VELESSTROY,da li su ozbiljni i da li je mozda ko radio kod njih pa nek mi javi kakva je situacija bicu zahvalan.Otac mi ide na razgovor u ponedeljak ,pa me interesuje kakvi su uslovi i ostalo... Unapred zahvalan svima koji podele bilo kakva iskustva...

Ако ти је нека утеха и помоћ,већина мојих блиских пријатеља и познаника из места,ради без престанка преко Велесстрој-а тачније раде 3-4месеца,па онда на "одмор" 3недеље у Србију и опет у круг :super:

Ако ти је нека утеха и помоћ,већина мојих блиских пријатеља и познаника из места,ради без престанка преко Велесстрој-а тачније раде 3-4месеца,па онда на "одмор" 3недеље у Србију и опет у круг :super:
Мислиш да твој пост олакшава људима који су незапослени и који месецима прате ову тему и очајнички чекају позив из Велестроја? Чему то набијање рогова и хвалисање? Ево зашто се тема срозава.. Јелена је била у праву јутрос.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back