Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Super da si brzo snalazis! Tako i treba. A o uslovima rada u NISu znam od ljudi, koje tamo rade za njihovu crkavicu pod stalnom pretnjom umanjenja plate. Al eto - ZATO RADE U NISU, razumes sta hocu da kazem:rotf:...
Poslusao sam tvoj savet.Nisam otisao.Mislim da si u pravu.Vodim te u kafic da castis pice za ovo :D Nasao sam danas neki posao tako da cu raditi tu. Cekacu da vidim sta ce biti sa Velestrojem.Ja se nadam da ce me u roku od 5 meseci zvati,otprilike se toliko ceka,bar svi tako cekaju.Neki manje,neki vise ali tu se krece oko 5 meseci.Voleo bih da mi neko kaze da gresim pa da bude manje da se ceka :D

Ja sam nezaposlena i njegova plata,a radi na dnevnice, je nas jedini prihod.Danas se iz Velesstroja niko nije javio i malopre kada ih je nazvao su rekli da ce ici do kraja nedelje.Da li neko od vas moze da mi kaze kako i kada da ih shvati ozbiljno i da zna da ce otici tada kada mu kazu??? I sta sada da radi,da pojede gov** i da nazove gazdu i kaze da su se ovi samo salili i da ipak ne ide danas-sutra nego do kraja nedelje?Hoce ga onda opet zvati u neddelju da mu kaze da su se oni opet salili ili ce mozda i otici???
eh, citaj, tismica, nas forum :zper::heart:
Sve ce biti dobro jednog dana, al nacekamo se taj dan.. )))

Super da si brzo snalazis! Tako i treba. A o uslovima rada u NISu znam od ljudi, koje tamo rade za njihovu crkavicu pod stalnom pretnjom umanjenja plate. Al eto - ZATO RADE U NISU, razumes sta hocu da kazem:rotf:...

Cuo sam i ja dosta losih stvari,ali znas sta...kad te muka natera onda prebrodis sve to. Mnogo toga sam u zivotu prebrodio,i mnogo puta sam izgovorio reci...."ne mogu vise,odustajem" ali,ako odustanem od cega cu ziveti?! I tako,isao sam dalje.Zato,znam da covek u zivotu moze da trpi vise nego radna masina :) Samo treba cvrst karakter,volja i zelja za necim boljem,i sve se moze. ;)

Mislis druze da nece biti nista ni za 5 meseci? Ja sam im danas poslao papire,sve sem radne knjizice.Poslao i pasos,ako ne bude nista za 3-4 meseci trazicu pasos nazad,za papire manje-vise mi je bitno,pa cu pokusati nesto preko.
Ма ради негде у Србији зарађуј, кад те зовну у Русију баталиш све и путујеш. Ево ја сваки дан радим, да чекам леба од фирме давно би цркао од глади.

Fora je sto je rekao da se vraca za mesec-dva i da ce onda raditi dok ga opet ne pozovu.Nije problem da ga vrati ne posao nego sto je ispao budala. A zbog cega???

Ja te razumem u potpunosti. I mene nervira to cekanje,ne znam hocu li imati strpljenja. Evo kolega Drinjaca kaze da se ceka i duze od 5 meseci. Ja mislim da se oni zafrkavaju sa svima nama.Jer,ja sam bio kod njih sad prosle nedelje.Nisam ni stigao kuci vec su me zvali,znaci zvali me odmah nakon pola sata.Ja sam mislio da me neko zajebava,i pogledaj opet broj tel. na displeju,i vidim da je broj iz Velestroja 6555979.Rekla mi je ta g-djica ili g-dja da sredim sve papire jer cu krenuti u Rusiju u roku od nedelju dana,medjutim ja juce sam ih zvao jer sam dobio ponudu u Nis-u,da ne ponavljam i ona sto se javila se ponasala tako da mi je doslo da idem u Zlatiborsku i da je ocerupam kao kokosku.Ispalo je da sam ja u stvari ispao budala.Jos ona mene pita ko je meni rekao da cu ici za nedelju dana.Mislim,stvarno je sramota sto to rade sa radnicima koji se prijavljuju.:(

Ма ради негде у Србији зарађуј, кад те зовну у Русију баталиш све и путујеш. Ево ја сваки дан радим, да чекам леба од фирме давно би цркао од глади.
Nije da ne bih voleo da idem u Rusiju,iskreno.Radio sam i ja,uglavnom privatno,ali ova dva meseca malo slabije,da li sto ljudi idu na more,ili sta vec. Nasao danas posao kod jednog preduzimaca,za sad ce biti dobro.

Ja te razumem u potpunosti. I mene nervira to cekanje,ne znam hocu li imati strpljenja. Evo kolega Drinjaca kaze da se ceka i duze od 5 meseci. Ja mislim da se oni zafrkavaju sa svima nama.Jer,ja sam bio kod njih sad prosle nedelje.Nisam ni stigao kuci vec su me zvali,znaci zvali me odmah nakon pola sata.Ja sam mislio da me neko zajebava,i pogledaj opet broj tel. na displeju,i vidim da je broj iz Velestroja 6555979.Rekla mi je ta g-djica ili g-dja da sredim sve papire jer cu krenuti u Rusiju u roku od nedelju dana,medjutim ja juce sam ih zvao jer sam dobio ponudu u Nis-u,da ne ponavljam i ona sto se javila se ponasala tako da mi je doslo da idem u Zlatiborsku i da je ocerupam kao kokosku.Ispalo je da sam ja u stvari ispao budala.Jos ona mene pita ko je meni rekao da cu ici za nedelju dana.Mislim,stvarno je sramota sto to rade sa radnicima koji se prijavljuju.:(
Ista situacija,bio u petak i kada je stigao kuci zvali ga da mu kazu da ce ici u sredu-cetvrtak,jedva nekako sredili pasos i sve predali juce i oni mu kazu da se pakuje. Ocigledno da to svima rade,ali ne razumem ZASTO??? Koja je svrha te njihove zajebancije???

Mesec dana svakodnevno citam sve sto se napise,ponekad se zapitam zasto pojedini sebi daju za pravo da karakterisu kad ili da li ce neko otici da radi a kad konkretno pitam niko ne kaze koja je to veza ili sta vec treba...drugo jako je lose reci sta je za druge bolje cekati ili ne svako ima svoj pravac i cilj i najbolje znaju sta je dobro...svima zelim da odu i da zarade za sebe i svoju porodicu

mozda nisam dobro tebe razumela, ali mislim niko ovde ni ne zna kad ce otici. Pisemo samo pretpostavke, koje baziraju se na nasem zajednickom iskustvu. I drugo - niko nema obavezu da ti da svoje veze, ako njih ima, zato ova zamerka nekorektna;).
Mesec dana svakodnevno citam sve sto se napise,ponekad se zapitam zasto pojedini sebi daju za pravo da karakterisu kad ili da li ce neko otici da radi a kad konkretno pitam niko ne kaze koja je to veza ili sta vec treba...drugo jako je lose reci sta je za druge bolje cekati ili ne svako ima svoj pravac i cilj i najbolje znaju sta je dobro...svima zelim da odu i da zarade za sebe i svoju porodicu

Ne znam kakvo je vase iskustvo,ali ponasanje devojaka u Velesstroju je neozbiljno i neprofesionalno. Juce sam bila sa muzem u Zemunu da preda papire(uspeli smo da sredimo pasos ) i receno mu je da ide kuci da se pakuje jer ide danas ili sutra,neko ce ga nazvati da ga tacno obavesti.Pitao je da li je to sigurno i rekli su da jeste 100%. Nazvao je svog gazdu i rekao da ipak ide za dan-dva i da vise nece raditi kod njega.Ja sam nezaposlena i njegova plata,a radi na dnevnice, je nas jedini prihod.Danas se iz Velesstroja niko nije javio i malopre kada ih je nazvao su rekli da ce ici do kraja nedelje.Da li neko od vas moze da mi kaze kako i kada da ih shvati ozbiljno i da zna da ce otici tada kada mu kazu??? I sta sada da radi,da pojede gov** i da nazove gazdu i kaze da su se ovi samo salili i da ipak ne ide danas-sutra nego do kraja nedelje?Hoce ga onda opet zvati u neddelju da mu kaze da su se oni opet salili ili ce mozda i otici??? A da, zanima me i kada uplacuju akontaciju,pre polaska ili kada stignu u RF?

sigurno ces otici...moj suprug je nocas otputovao...a 3-4 dana je bilo danas-sutra... i mi smo pomislili da neko zeza ...problem su karte....akontaciju od 42000 din. dobijes kad stignes

da.... ide na turisticku vizu ali rekli su mu da ce mu tamo produziti.....ali dobro i za pocetak mesec da ostane

ccc.... kako idete kao muve bez glave..
Ne postoji turisticka viza.. postoji samo boravak do 30 dana,ne mesec,vec ravno 30.. samo sa pasosem.. U tih 30 dana mozes biti turista,a mozes biti i nekim svojim privatnim razlogom.. Mozes boraviti i duze.. preseces granicu i vratis se.. i opet 30 dana...
Raditi na gradilistu tako.. nije preporucljivo.. Prvo,ako te firma zavrne za pare,nikad ih tako neces izvuci.. drugo,ako te uhvati federalna migraciona sluzba,koja obilazi gradilista.. malo zatvora,kazna i proterivanje na 5 godina iz Rusije....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back