Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I da,da je samo 30 ljudi svaki dan.Bio sam pre neki dan tamo,i bilo je 50 -60 ljudi tamo.I iskreno za njih smo mi samo broj,kamo srece da je jos par jakih firmi,bolje bi nam bilo,ne bi nas toliko maltretirali kao sad.I da,prevaranata ima,cak i u nemackoj koja je 10 puta uredjenija i sigurnija zemlja od rusije...

I da,da je samo 30 ljudi svaki dan.Bio sam pre neki dan tamo,i bilo je 50 -60 ljudi tamo.I iskreno za njih smo mi samo broj,kamo srece da je jos par jakih firmi,bolje bi nam bilo,ne bi nas toliko maltretirali kao sad.I da,prevaranata ima,cak i u nemackoj koja je 10 puta uredjenija i sigurnija zemlja od rusije...

upravo to sam i hteo da kazem...nece oni propasti zbog nas ovde naforumu. a da ima firmi ima,ali su neke mnogo male pa se ljudi plase da idu.tu su putevi uzice recimo,jaka farma na ivici propasti. meni je jedan pazarac nudio sad osmog da krenem u soci,moleraj da radim,sve placeno i obezbedjeno,ali nisam smeo.prevaranata ima svuda,pazite se ljudi...

Moj muz je tamo otisao 21 maja,a krece kuci 19 avgusta...On je jako zadovoljan i sa satnicom i sa tempom rada tamo,malo mu je hrana samo neobicna i ceste promene vremena,ali kaze da je u sustini i bolje nego sto je ocekivao i da dobio je 20 % povisice na dogovorenu satnicu.Dolazi kuci na mesec dana i posle se ponovo vraca na NPS1..mislim tako mu je sef-poslovodja rekao....:)

A gde je to gradiliste NPS1 i NPS2 Jelena? Koja oblast,grad,mesto..?

Novi Urengoj,100 km od severnog polarnog pojasa...ali Nps1 je u polarnom krugu u totalnoj pustosi...mislim da se oblast zove Jamanska(neka me neko ispravi ako gresim),nabavke i prevoz radnika se vrse "elikopterima".....ali uopste nije tako strasno kako je se pricalo...ima neta i mreze za mobilne tako da su radnici u kontaktu sa porodicama....

Novi Urengoj,100 km od severnog polarnog pojasa...ali Nps1 je u polarnom krugu u totalnoj pustosi...mislim da se oblast zove Jamanska(neka me neko ispravi ako gresim),nabavke i prevoz radnika se vrse "elikopterima".....ali uopste nije tako strasno kako je se pricalo...ima neta i mreze za mobilne tako da su radnici u kontaktu sa porodicama....

U Novi Urengoj sam cuo od kolega koji su tamo radili da je najbolje gradiliste,po svemu.

Koliko se ceka otprilike od prijavljivanja pa do odlaska na rad u RF? Da li je neko upucen u tome? I na koliko se ide? Ja sam cuo da prvi put se ide na krace,na mesec ipo dana,a da vec drugi put duze. Ja imam jednog prijatelja koji konstantno ide po 6 meseci,a nije neki majstor. U cemu je tu caka? On je u Rusiji vec 7 ili 8-ma godina,a za Hopex radi od pre 3 godine.

Pozdrav nisam se dugo javljao,ali ko sto znate ja sam bio dobio prigasnje jos 15 aprila za NSP 15 kao rukovaoc i posto nisam otisao kao sad me zovu da pitaju da idem kao bravar na nps 11 u Lensk,pa bih bio zahvalan ako neko ima informacije o tom gradilistu.Pozdrav

I da,da je samo 30 ljudi svaki dan.Bio sam pre neki dan tamo,i bilo je 50 -60 ljudi tamo...
Вести о пословима у Русији преко Велестроја шире се Србијом муњевитом брзином, као епидемија. Немојте се надати у позиве већ тражите везу или се уздајте у дебелу срећу. Много је пријављених, не могу они све звати. Нема ништа од седења и размишљања.. зваће они мене само треба стрпљења. Срећом, срећа није мој главни адут. :)

Ja imam jednog prijatelja koji konstantno ide po 6 meseci,a nije neki majstor. U cemu je tu caka?.
Стални радник, поуздан. Доказао се.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back