Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala vam svima na dobrodoslici.
evo jedne cinjenice koja me cini nespokojnim:imas kakav takav posao,sigurna je plata,nisi prijavljen nazalost.Cene te u toj firmi u kojoj radis ali to ne zadovoljava potrebe i ciljeve tebe i tvoje porodice.Ovde napustis posao,ako imas srece pozovu te na mesec ili dva...pa onda lutrija,praznina a ona plata nedostupna.Pare se potrose..e to me muci uh..:think:

Ti sam moras svesti svoju racunicu. Ja sam na primer radio od jula 2011 do avgusta 2012 u jednoj lose stojecoj firmi uredno prijavljen i zaradjivao 200e mesecno sto znaci 2400e godisnje pa sam ostavio taj posao i nakon 2 nedelje mi se ukazala ponuda za sezonski posao u Italiji i za 2 meseca sam zaradio 2600evra s time sto sam dobio pare na gomilu i mogao da zavrsim sa njima neke poslove. Menjao sam vise puta posao iz raznih razloga i nikada se nisam pokajao, najmanja korist koju mozes imati je jedno novo radno iskustvo i olaksanje da sebe ne moras osudjivati da nista nisi pokusao ili uradio da bi ti bolje krenulo u zivotu ...

Ćao svima. Evo ja sam već drugi mesec u Rusiji u Tyumenu. Rekao sam da ću se javiti kad tad i evo me. Ne znam koja je trenutna diskusija,pošto pišem sa telefona.. Hrana je ovde ok,smeštaj takodje(bivše dečije odmaraište Krivodanovo,hotel sa 5 zvezdica za kontejnere u kojima je po 5 ljudi),posao nije mnogo težak ali ima visine ovamo gde ja radim. Mene više ubija ljudska zloba,pakost,nemarnost,prostota,zavist.. Puno je laži i dezinformacija. Ko ide srcem a ne glavom puko je. Ko misli da nije spreman za teren i sve što on nosi,neka ne kreće. Ko ima muku kao i ja ,neka dodje,zapne i beži odavde što dalje. Veliki pozdrav.

prvo zelim svima a se zahvalim na datim informacijama, svaka je na mestu..:worth: Mogu samo da kazem sam temu procitao od pocetka do kraja, tako da necu ponavljati pitanja, jer je od prilike sve receno,neko vise neko manje, ali u globalu se sve svodi na cekanje, i dobru srecu :dash:
ja, kao i ostali, verovno misle da ce otice pre svih drugih...valjda je to zbog lose siuacije kod nas u zemlji. moj slucaj je trudna zena,ja bez posla...nestalo para ,pa smo poceli da se gledamo popreko :evil:, i eto ..jedini spas je RF, jer od zapada nema nista.

Sad moje konkretno pitanje: jedan prijatelj je neki sef u rusiji,u Tjumenu za IMD. dao mi je broj telefona od nekog lika (mobilni) da ga pozovem i dogovorim se u vezi posla sa njim. A on ce kasnije da ga pozove da ubrza malo stvari za polazak. piptanje je,kolike su realne sanse da neki sef moze da ubrza stvari? jer on kad je trebao da ide u Rusiju krenuo je u roku od 10 dana. znam da moram da cekam nesto,pa mozda samo trazim utehu. Druga stvar,kao sto se ovde pisalo,ko hoce da radi u TankMont,mora da ima preporuku, preporuku sam dobio od lika koji tamo radi godinama,i ima samo reci hvale o toj firmi. rekao mi je da sam na spisku kod gazde,sto je najbitnije,i da je pola posla zavrseno. Sta mislite, cega da se drzim,neka sugestija,bilo sta ce mi sada dobro doci. hvala svima

:think::think::think:Pozdrav svima,
znaci pratio sam vase postove,informacije i sve ono dobro sto cini ljude dobrima.Danima sam to radio, ne usudjujuci se ukljuciti u pisanu konverzaciju ali avaj...
I mene muka naterala da se prijavim za rad u Rusiji,bio 23.07. na probi,prosao,dobio neke osnovne smernice ali ovo sto vi ljudi radite je prava stvar/
Upijam svaku vasu informaciju pa merim,merim al nikako da odsecem majku mu.Skeptik valda, ili ziheras ,samo Bog zna ,
al trebao bih i ja ali nista.
Dok cekam sta ce biti sa mojim mislima i odlukama,Vama zelim svu srecu sveta.Onom ko je otisao da u sreci dodje a onome ko ceka naravno da ode i ispuni cilj.
Pozdrav
Druze,ako si naumio da ides,samo glavu gore.ne obracaj paznju ni na sta. Covek u zivotu moze da prodje dobro,a moze i da najebe,ali i tada prezivi sve to. Ja sam primetio da uglavnom svi koji idu prvi put uglavnom idu na kratko,tako da to i nije lose,jer je ipak prvi put. Nije bas lako biti terenac,ali ono sto treba da znas jeste da nisu svi ljudi isti. Svakome kom budes pruzio ruku pogledaj ga u oci,videces da li je covek ili djubre. Odakle si druze? Pozz

prvo zelim svima a se zahvalim na datim informacijama, svaka je na mestu..:worth: Mogu samo da kazem sam temu procitao od pocetka do kraja, tako da necu ponavljati pitanja, jer je od prilike sve receno,neko vise neko manje, ali u globalu se sve svodi na cekanje, i dobru srecu :dash:
ja, kao i ostali, verovno misle da ce otice pre svih drugih...valjda je to zbog lose siuacije kod nas u zemlji. moj slucaj je trudna zena,ja bez posla...nestalo para ,pa smo poceli da se gledamo popreko :evil:, i eto ..jedini spas je RF, jer od zapada nema nista.

Sad moje konkretno pitanje: jedan prijatelj je neki sef u rusiji,u Tjumenu za IMD. dao mi je broj telefona od nekog lika (mobilni) da ga pozovem i dogovorim se u vezi posla sa njim. A on ce kasnije da ga pozove da ubrza malo stvari za polazak. piptanje je,kolike su realne sanse da neki sef moze da ubrza stvari? jer on kad je trebao da ide u Rusiju krenuo je u roku od 10 dana. znam da moram da cekam nesto,pa mozda samo trazim utehu. Druga stvar,kao sto se ovde pisalo,ko hoce da radi u TankMont,mora da ima preporuku, preporuku sam dobio od lika koji tamo radi godinama,i ima samo reci hvale o toj firmi. rekao mi je da sam na spisku kod gazde,sto je najbitnije,i da je pola posla zavrseno. Sta mislite, cega da se drzim,neka sugestija,bilo sta ce mi sada dobro doci. hvala svima
Naravno da sef gradilista moze da ti ubrza proces.E sad,cega da se drzis,pa to je vec malo komplikovano.Ne znam koliko ti je taj sef prijatelj pa da se drzis njegovog obecanja,ali u svakom slucaju najbolje se drzi sebe.Pokusaj sam,pa ako ti neko pomogne to ti je plus. Ja tako razmisljam,iz svog iskustva. Svi ti nesto obecavaju a ti ako hoces cekaj da ti neko pomogne,nemoj nista sam da preduzmes :D

Ćao svima. Evo ja sam već drugi mesec u Rusiji u Tyumenu. Rekao sam da ću se javiti kad tad i evo me. Ne znam koja je trenutna diskusija,pošto pišem sa telefona.. Hrana je ovde ok,smeštaj takodje(bivše dečije odmaraište Krivodanovo,hotel sa 5 zvezdica za kontejnere u kojima je po 5 ljudi),posao nije mnogo težak ali ima visine ovamo gde ja radim. Mene više ubija ljudska zloba,pakost,nemarnost,prostota,zavist.. Puno je laži i dezinformacija. Ko ide srcem a ne glavom puko je. Ko misli da nije spreman za teren i sve što on nosi,neka ne kreće. Ko ima muku kao i ja ,neka dodje,zapne i beži odavde što dalje. Veliki pozdrav.

Jeste sve tako.Lepo si napisao.Iskreno,svaka ti dala ;) Na koliko si u Tjumen,i sta si po struci? Pozz

Pozdrav i za Dare bree i za Dekararusa,lepo ste to napisali i objasnili. Bolje raditi i 3 meseca tamo nego godinu dana ovde.I jos te na kraju zeznu pa ti ne davaju novce ovde,a ti idi pa se zali upravi vodovoda :D Tako da ljudi,slazem se sa tim sto ste napisali.Pozz jos jednom.

ajde de, :zag: sve čovek izdrži ako ima cilj.
lepo što si se javio :cao:

Није истина.

ok,mozda si u pravu.Ali,zasto onda nas salju na mesec-dva kao da smo u vojsci pa idemo na redovno odsustvo? Zaso ne salju onda na 6 meseci pa tamo da produze jos 3? Ko moze onda da dobije 6 meseci bar,da ne pricamo o godinu dana? I jos nesto druze da te pitam posto si ti vec bio.Koliko je novca potrebno za put,za poneti,za troskove do tamo? Pozz

Ima tu dosta istine,srce ne pali nigde.Samo trezveno i sirom otvorenih ociju.I digitron pod jastuk za racunanje svako vece,pomaze.;)

Bio sam sa momkom iz Tank monta koji jde presao u Velestroj,pod obecanjem boljih uslova.Momak se debelo pokajao i cak u jednom momentu pucanja zatrazio da isplati troskove firme.Inace zesci emotivac.Raspitaj se dobro,obe firme imaju i dobre i lose strane.Zavisi zasta si.Moj uttisak na osnovu njegove price je da je je Tank mont malo opasniji za rad.Ne znam da li gresim.Moze veza malo da ti pomogne ali opet moras da cekas.Zavisi od sveega.Primer,Roki urgira za lika koji jos nije otisao.Svega tu ima.

sad ja da predam dokumenta i cekam i cekam:think:
Ma ljudi,daj Boze da dodje dan kad cemo se forumasiti sa ovim secanjima o poslu u Rusiji a na kraju svako resiti svoje probleme pa makar bio malo u plusu.
moja satnica 5 $ a ja srecan ,virtuelno,uh.
A onaj tamo covek u Imd snebiva se kako neko sa matematickom gimnazijom ide da brusi i vari..eh:dash:

ok,mozda si u pravu.Ali,zasto onda nas salju na mesec-dva kao da smo u vojsci pa idemo na redovno odsustvo?
Шаљу нас и на мање. Да немају интерес не би те звали, јел тако? Шта мислиш колико њих кошта авионске карте, приглашња, папирологија.. све те заврзламе и на крају ти отпутујеш неколико хиљада км и неколико врем. зона и да би радио само 15 дана и вратио се кући? Да сад не пишем даље схватићеш и сам зашто јер не сумњам у твој интелект.
Ko moze onda da dobije 6 meseci bar,da ne pricamo o godinu dana?
;)
I jos nesto druze da te pitam posto si ti vec bio.Koliko je novca potrebno za put,za poneti,za troskove do tamo? Pozz
Све је то индивидуално. Рецимо ја не пушим, а баталио сам и алкохол, тако да за који сок, минералну, новине.. па ми не треба много. Увек је добро имати више лове због сигурности, што на картици, што у џепу. Рецимо одеш туристички заустави те пандур туриш у пасош 1000 рубаља и не дира те нико до следећег региона. :lol:

Шаљу нас и на мање. Да немају интерес не би те звали, јел тако? Шта мислиш колико њих кошта авионске карте, приглашња, папирологија.. све те заврзламе и на крају ти отпутујеш неколико хиљада км и неколико врем. зона и да би радио само 15 дана и вратио се кући? Да сад не пишем даље схватићеш и сам зашто јер не сумњам у твој интелект.
;)
Све је то индивидуално. Рецимо ја не пушим, а баталио сам и алкохол, тако да за који сок, минералну, новине.. па ми не треба много. Увек је добро имати више лове због сигурности, што на картици, што у џепу. Рецимо одеш туристички заустави те пандур туриш у пасош 1000 рубаља и не дира те нико до следећег региона. :lol:
Jeste,sve je to tacno sta si napisao. Hvala na odgovorima :)

Све је то индивидуално. Рецимо ја не пушим, а баталио сам и алкохол, тако да за који сок, минералну, новине.. па ми не треба много. Увек је добро имати више лове због сигурности, што на картици, што у џепу. Рецимо одеш туристички заустави те пандур туриш у пасош 1000 рубаља и не дира те нико до следећег региона. :lol:[/QUOTE]

i onda te pandur razbije sto pokusavas da mu das mito :koto: :pop2:

i onda te pandur razbije sto pokusavas da mu das mito :koto: :pop2:[/QUOTE]

Neznam kako je u Rusiji ali ja sam pandure podmicivao u Hrvatskoj, Madjarskoj i Srbiji i daleko od toga da im je to bilo ne poznato ili da im nije prijalo, nasuprot tome Madjarski pandur mi se obratio recima "Kazna ti je 100 maraka ali ja sam podmitljiv i meni daj 50 i mozes ici" !!!
U Hrvatskoj i jednom u Madjarskoj sam se cenkao kao na pijaci !!!

Auuuu,kakve mucke ima ovde. 1000 rubalja ti je oko 22 dolara,otprilike. Za toliko sto zelis da podmitis pandura ima da te biju svi u policijskoj stanici a i na aerodromu. Ne preporucujem mito od 1000 rubalja. Bolje mu ponudi da ga castis picem,inace ima da bude veselo :D Ti bre brate Drinjaca samo zajebavas ljude ovde,umesto da pomognes ti izigravas neku facu. Pusti te fore,niko nije naivan. Opusteno.

i onda te pandur razbije sto pokusavas da mu das mito :koto: :pop2:

Neznam kako je u Rusiji ali ja sam pandure podmicivao u Hrvatskoj, Madjarskoj i Srbiji i daleko od toga da im je to bilo ne poznato ili da im nije prijalo, nasuprot tome Madjarski pandur mi se obratio recima "Kazna ti je 100 maraka ali ja sam podmitljiv i meni daj 50 i mozes ici" !!!
U Hrvatskoj i jednom u Madjarskoj sam se cenkao kao na pijaci !!![/QUOTE]
Ja ti ne verujem. Znaci tebra....odvalio si ove lazi. Ja sam nudio policajcima mito i to za duplo veci iznos od kazne samo da se ne maltretiram po sudovima. I znas sta su mi odgovorili? I to ne jedan vec svi otprilike istim odg.... "Druze,nemoj da me vredjas.Ja tebe nisam vredjao". Uglavnom su takvo odg. panduri kad im nudis mito,a sad po novom zakonu,bolje nemoj da im nudis mito jer mozes da zaglavis u zatvor. Tako da ljudi,batalite lazi.

Na tvoje konkretno pitanje sve zavisi koliko tvoj prijatelj--sef moze da utice na to da ti pomogne.
Ako bude mogao i hteo da ti pomogne bices brzo i na duze vrame tamo ili bices tamo koliko budes hteo.
A inace u suprotnom cekaces kao i mi ostali.
Neki od nas koji su prvi put bili na kratko a imali su neke veze cekaju dugo znaci da im je veza slaba.
Kada odes tamo videces da je pravilo da nema pravila i zavisi koliko ko ima srece.

Auuuu,kakve mucke ima ovde. 1000 rubalja ti je oko 22 dolara,otprilike. Za toliko sto zelis da podmitis pandura ima da te biju svi u policijskoj stanici a i na aerodromu. Ne preporucujem mito od 1000 rubalja. Bolje mu ponudi da ga castis picem,inace ima da bude veselo :D Ti bre brate Drinjaca samo zajebavas ljude ovde,umesto da pomognes ti izigravas neku facu. Pusti te fore,niko nije naivan. Opusteno.

Jedan je skoro pisao mislim da je Dragan da se izvukao sa oko 500 rublja na aerodromu.
Ja sam mu postavio pitanje u vezi toga.
Sa ruskom policijom je tako i uvek neizvesno

Pitanje,neko je pominjao od dev ojaka mislim da je dragi na NPS1.Da se ne vracam na postove ako nije problem da ser devojka jav i sa informacijom da li je kec zatvoren?Jel vracen na dvojku?

Moj muz je na NPS1...Gradiliste nije zatvoreno,cak su i internet dobili...Moj dragi se ne zali na uslove,kaze da nije ni posao tezak,da su sefovi i kolege super...samo Kirgistanke malo cudno kuvaju,ali kad si gladan nagutas se samo i pravac na spavanje....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back