Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ова фирма је лутрија. Припремаш се неколико месеци, онда радиш месец дана, па опет чекаш месеце у Србији... и тако у чекању, нервирању, нади за боље мало сутра прође година.

Najgore sto radna knizica visi u firmi, jer ostavis nju u nadi da te pozovu sutra, a za to vreme niti imas zdravstveno osiguranje, niti prijavljen na birou, niti mozes u elektrovojvodinu prijaviti se, kao socijalni slucaj, niti pravo na decij dodatak ostvariti.. Prosto strasno.. Muz peti mesec ovde sedi i nada se - cemu? Neizvesno... Moj prag tolerancije i razumevanja u odnosu na ovu firmu jako pao. U jako smo nezgodnoj situaciji. Vise ne mogu da razumem ljudi, koji daju nadu da ces biti pozvan u nekom razumnom roku, a u sustini tebe za...avaju...Mislim, bezobrazlog, jer mnogo sta mogu razumeti i shvatiti, ali ovu situaciju vise niti shvatam, niti razumem... Napunili bazu podataka od deckica na civiluku, pokupili od nih licna dokumenta i sredili stvar - osigurali sebe...
Ова фирма је лутрија. Припремаш се неколико месеци, онда радиш месец дана, па опет чекаш месеце у Србији... и тако у чекању, нервирању, нади за боље мало сутра прође година.

Poslednja izmena:

Drinjaca druze, svi mi moramo da preispitujemo nase odluke i kada nesto ne zadovoljava nase interese da trazimo neki novi put, naravno ne napusta se jedan put dok drugi nije pripremljen.

Najgore sto radna knizica visi u firmi, jer ostavis nju u nadi da te pozovu sutra, a za to vreme niti imas zdravstveno osiguranje, niti prijavljen na birou, niti mozes u elektrovojvodinu prijaviti se, kao socijalni slucaj, niti pravo na decij dodatak ostvariti.. Prosto strasno.. Muz peti mesec ovde sedi i nada se - cemu? Neizvesno... Moj prag tolerancije i razumevanja u odnosu na ovu firmu jako pao. U jako smo nezgodnoj situaciji. Vise ne mogu da razumem ljudi, koji daju nadu da ces biti pozvan u nekom razumnom roku, a u sustini tebe za...avaju...Mislim, bezobrazlog, jer mnogo sta mogu razumeti i shvatiti, ali ovu situaciju vise niti shvatam, niti razumem... Napunili bazu podataka od deckica na civiluku, pokupili od nih licna dokumenta i sredili stvar - osigurali sebe...

Skoro sam i ja o tome poceo razmisljati i imacu to u vidu prilikom mojih daljnjih odluka!

pa ne, oni pronasli najbolji za njih nacin zaposljavanja ljudi, kako bi sto manje imati oboveza prema njima. Zato i treba unositi u parlament predlog za promenu odgovarujuceg zakona. Sad vas mnogo bar okupljenih u ovoj firmi. Mislim, niko ne voli da bude rezervni igrac pogotovo kad smo svi mi u krizi..A to radite tamo pored Deda Mraza, a vasa deca ne vide paketica od njega... .

Даребре, знам ја да се старе ципеле не бацају док се нове не купе. Чудна су правила у фирми. Неко се враћа одмах у Русију, а неко чека месецима. Имаш мајстора који су се доказали као врхунски мајстори у Русији а седе код куће, а имаш лелемуде који су ескивирали и ево их већ неколико дана раде у Русији. Е то је та неправда која избаци из такта сваког здраворазумног човека. Ја се надао потребно је време да ми стигне приглашење, кад оно сазнах да се нису ни потрудили да поднесу захтев. Узалуд прошло две три недеље, мислећи да сам већ у процесу, а оно шипак. Имам утисак да фирми није битно знање и искуство мајстора већ само да насумице шаљу радну снагу и попуне празнине. Да би радио у овој фирми треба ти:
-дебела срећа
-дати евриће посредницима
-имати везу

Даребре, знам ја да се старе ципеле не бацају док се нове не купе. Чудна су правила у фирми. Неко се враћа одмах у Русију, а неко чека месецима. Имаш мајстора који су се доказали као врхунски мајстори у Русији а седе код куће, а имаш лелемуде који су ескивирали и ево их већ неколико дана раде у Русији. Е то је та неправда која избаци из такта сваког здраворазумног човека. Ја се надао потребно је време да ми стигне приглашење, кад оно сазнах да се нису ни потрудили да поднесу захтев. Узалуд прошло две три недеље, мислећи да сам већ у процесу, а оно шипак. Имам утисак да фирми није битно знање и искуство мајстора већ само да насумице шаљу радну снагу и попуне празнине. Да би радио у овој фирми треба ти:
-дебела срећа
-имати везу

Druze moj izvini sto ti danas nisam odgovorio i hvala ti na poruci koju si mi danas poslao iako nisu bile lepe vesti.Znas kako stvari funkcionisu i zasto nije bitno jel ide dobar majstor ili pocetnik.Bio sam toliko ljut posle tvoje poruke da me stomak zaboleo.\i resio sam problem.Upravo se vracam sa egzita i bicu tamo do kraja.Znaci udri brigu na veselje.Kad vidis da ti je ostalo dve opcije ,da se opustis ili da se jedes izaberi bolju za sebe.Mnogo je teze doci do toga ali je bolje.Kicmu cu im dati,zagrizo sam i ne odustajem ali im moje zivce ne dam vise,trebaju meni.Izvini,sto ti pisem na javni,lakse mi tako.Nadam se da ne zameras.Budi mi dobar i ne daj se.

Predao sam dokumente 28.maja i već idem 15.jula :) .U subotu na potpisivanje ugovora i u ponedeljak letim .Rečeno mi je da idem na mesec dana.Može li mi neko reći od starih forumaša zašto na mesec dana??? O čemu se radi?Nisu uspeli da srede vize pa ćemo presecati granicu na kraju meseca? Bio sam 5 godina u Moskvi ,ali sa urednim papirima,radnom vizom i razrešenjem za posao.Malo mi je bez veze ako se radi o presecanju granice svaki mesec...cimanje

Не одустајем ни ја јер и немам неку алтернативу у Србији. Само сам рекао што ми је било на души и како сагледавам ситуацију. Не могу да ћутим такав сам тип. Ајд лепо се проведи. Позз и теби.

-дебела срећа
-имати везу

Dekarus ti je dao odlican savet! Sa onim sto ne mozemo promeniti sa time se moramo pomiriti i ici dalje... pravde nema i ona nigde u pravom smislu te reci ne postoji i sa time se moramo pomiriti, tako ce nam biti tokom naseg celog zivota na svakome polju. Onde gde mozemo i smemo uticati na pravdu to cemo i raditi a gde to nije moguce opsujemo iz sveg glasa i zivot i ljude pa nastavljamo dalje ... idemo dalje :) .... pravde u ovom nasem slucaju nema i tu nista ne mozemo promeniti i kada nam dozlogrdi opet cemo puno psovati i nema nam druge nego reci IDEMO DALJE .

Zanima me dali i firma iz Zlatiborske 5 daje radnicima na potpis neku istu ili slicnu nazovimo je ,,Izjava o saglasnosti" koja predvidja mogucnost da naplate od radnika neke toboze njihove troskove?!?!
Potpisuje se izjava o saglasnosti da u slucaju samovoljnog raskida ugovora ste duzni firmi da isplatite oko 2500 USD na ime troskova firme za vas ( Viza,put,smestaj,hrana).....

Najbolji način da se ideš napred je kad nemaš kud nazad.

Zato dok čekate, nek vam dodju neki poslovi koji ne traže radnu knjižicu :)

Upravo tako zato je i postavljena tako visoka nazovimo cena njihovih troskova ...

Nazalost u danasnje vreme bilo kakav posao nije lako naci a dobre prilike se retko pruzaju i ne smeju se propustati a pored radne knjizice u firmi ostaje i pasos i orginal diplome sto moze predstavljati dodatan problem ako se zeli za neki posao konkurisati a u isto vreme gajiti nada za obecanim radom ...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back