Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prve zaduzis normalno,posle tesko dobijas a traju par dana,ja ovo nisam znao pa su mi ruke dosta stradale.Istina je za povratnike,zavisi od ocene a za prvi put,od papira i ciste lutrije.Nema coveka koji je povezan sa hopeksom na bilo koji nacin a da ne zna za ovaj forum samo se ne oglasavaju.

U tom slucaju ponecu vise pari ali bas kvalitetnih rukavica jer znam da ove sa pijace nista ne traju ...A za ovaj forum svi oni koji su duze tamo sigurno znaju samo se mozda prave malo neznalice, naime kada sam spomenuo osobi koja me je danas zvala iskustva forumasa on me je pitao a gde je taj forum? a koji je taj forum? bas me interesuje dali pisu nesto o meni i Mikici? Nisam mu hteo reci o kojem se forumu radi samo sam naveo da se razmenjuju opsti utisci i daju saveti o snalazenju pri radu u Rusiji ....

Ma ovaj forum citaju iz direkcije velesstroja,povremeno se ukljuci u diskusiju i jedan moj bivsi kolega,kad ima vremena.I kako sam ja provalio njega,oni predpostavljaju ko sam ja,cak su me i pitali slicno pitanje :-)Ali koliko ja znam,nekad im nije pravo kad se zalimo na njih,a one popadase od posla,bukvalno...Ovde ja koliko citam,nikad nisu bili uvredjeni,tako da nema ljutnje,ovaj forum je jedinstven na krstarici bas zbog zajednistva ljudi koji su u jednom periodu zivota zajedno u jednom kosu,i svako trazi izlaz...

- - - - - - - - - -

Prve zaduzis normalno,posle tesko dobijas a traju par dana,ja ovo nisam znao pa su mi ruke dosta stradale.Istina je za povratnike,zavisi od ocene a za prvi put,od papira i ciste lutrije.Nema coveka koji je povezan sa hopeksom na bilo koji nacin a da ne zna za ovaj forum samo se ne oglasavaju.

U tom slucaju ponecu vise pari ali bas kvalitetnih rukavica jer znam da ove sa pijace nista ne traju ...A za ovaj forum svi oni koji su duze tamo sigurno znaju samo se mozda prave malo neznalice, naime kada sam spomenuo osobi koja me je danas zvala iskustva forumasa on me je pitao a gde je taj forum? a koji je taj forum? bas me interesuje dali pisu nesto o meni i Mikici? Nisam mu hteo reci o kojem se forumu radi samo sam naveo da se razmenjuju opsti utisci i daju saveti o snalazenju pri radu u Rusiji ....

Ma ovaj forum citaju iz direkcije velesstroja,povremeno se ukljuci u diskusiju i jedan moj bivsi kolega,kad ima vremena.I kako sam ja provalio njega,oni predpostavljaju ko sam ja,cak su me i pitali slicno pitanje :-)Ali koliko ja znam,nekad im nije pravo kad se zalimo na njih,a one popadase od posla,bukvalno...Ovde ja koliko citam,nikad nisu bili uvredjeni,tako da nema ljutnje,ovaj forum je jedinstven na krstarici bas zbog zajednistva ljudi koji su u jednom periodu zivota zajedno u jednom kosu,i svako trazi izlaz...

Sad imam sve informacije jedino šta se nisu danas javili. A ništa, preksutra novi dan, novi razgovor i nova prilika za bolji život.
Зови ти њих. Код њих је велика конфузија услед много информација. Кад сам био у Русији имао сам пропуштен позив из Велестроја Србија, вероватно да ме питају да ли сам рапосложен за рад у Русију.))) Није њима лако, много је предмета и посла. Али и то што постижу је за сваку похвалу.

bato moram da intervenisem nemoj da se ljutis,znam lika radio sam sa njim,ima ocenu pet a nije poslovodja,bar nije bio a sigurno nije slihtara i cinkaros vec je ekstra lik koji malo vise radi na svoju stetu da bi izvukao neke neradnike.Popeo se na lestvici i garantujem da je zato sto je ekstra majstor,momak sa kojim je zadovoljstvo raditi.

Procitaj ponovo moj post...Naveo sam i retke ljude,ali mozda sam se pogresno izrazio,rekao sam strucnjaci,koji uglavnom napreduju na lestvici,zajedno sa onima koji to zasluze na los nacin.

Зови ти њих. Код њих је велика конфузија услед много информација. Кад сам био у Русији имао сам пропуштен позив из Велестроја Србија, вероватно да ме питају да ли сам рапосложен за рад у Русију.))) Није њима лако, много је предмета и посла. Али и то што постижу је за сваку похвалу.

samo vas gledamo

bato moram da intervenisem nemoj da se ljutis,znam lika radio sam sa njim,ima ocenu pet a nije poslovodja,bar nije bio a sigurno nije slihtara i cinkaros vec je ekstra lik koji malo vise radi na svoju stetu da bi izvukao neke neradnike.Popeo se na lestvici i garantujem da je zato sto je ekstra majstor,momak sa kojim je zadovoljstvo raditi.
Мислим да знам о коме говориш. Човек са којим је задовољство радити. Ово болдовано је тачно.

Има ју ли бар благу предност повратници или нема то везе и новајлије су у истом рангу са онима који су већ радили?

Povratnici su uvek imali prednost,kao stari radnici...Pogotovo ljudi sa u tom trenutku trazenim profilom i dobrim ocenama i preporukama.Kao i u svakoj firmi,svi bi hteli sto vise ljudi koji su vec uhodani,sigurni...Ma posle par meseci pravi radnik se dokaze i pokaze,privikne se ili pukne i ode kuci,ko je prvi put naterenu...Tako da nema zime za ljude koji rade i znaju sta rade
Mislim da nema odredjeni dan za prijem u Zlatiborskoj,bar je tako bilo....

Мислим да знам о коме говориш. Човек са којим је задовољство радити. Ово болдовано је тачно.

znas sigurno,nebi voleo da takve momke svrstavaju u isti kos sa nekima,pa mi je savest upalila odmah lampicu.Sa njim sam u sobi bio i znam kako dise.Moram priznati da sam mu cak i govorio da pusti ostale da tonu ako to zele i da gleda sebe jer je previse tereta stavio na ledja.

Povratnici su uvek imali prednost,kao stari radnici...Pogotovo ljudi sa u tom trenutku trazenim profilom i dobrim ocenama i preporukama.Kao i u svakoj firmi,svi bi hteli sto vise ljudi koji su vec uhodani,sigurni...Ma posle par meseci pravi radnik se dokaze i pokaze,privikne se ili pukne i ode kuci,ko je prvi put naterenu...Tako da nema zime za ljude koji rade i znaju sta rade
Mislim da nema odredjeni dan za prijem u Zlatiborskoj,bar je tako bilo....
Хвала на одговору. Опет сам почео да спавам загрљен са телефоном :lol: у нади на позив из Велстроја: г-дине, путујете за 5 дана на бизнис визу :D

што је баби мило то јој се и снило :lol:

necu da citam moguce je da se nismo skontali.Verujem ja tebi.Vidis batice kako ja polako vezbam slihtanje u slucaju da nisam neki majstor.;)

:think:Ma kakvo slihtanje....Ja sam zbog jezika imao 4,iako sef gradilista nije hteo da mi da da odem kuci posle 7 meseci,na misice sam izborio taj odmor.Ja celog zivota kevcem,i govorim onako kako mislim,ali odradim sve sto mi se kaze...:per:Da cutim,samo u crkvi,pred Bogom,a ljudi su tu da im se govori...

Хвала на одговору. Опет сам почео да спавам загрљен са телефоном :lol: у нади на позив из Велстроја: г-дине, путујете за 5 дана на бизнис визу :D

што је баби мило то јој се и снило :lol:

Ma sve je moguce,pisao sam ja ovde da su mene jedanput zvali u subotu u pola5 popodne,a da putujem u utorak ujutru...:-)Naravno da sam odbio,necu da radim kao turista,a i presao sam u drugu firmu 4 meseca pre toga...Poenta je da niko od vas ne gasi telefon,i oni koji cekaju po 5-6 meseci,mogu biti pozvani da za 2 dana lete...

znas sigurno,nebi voleo da takve momke svrstavaju u isti kos sa nekima,pa mi je savest upalila odmah lampicu.Sa njim sam u sobi bio i znam kako dise.Moram priznati da sam mu cak i govorio da pusti ostale da tonu ako to zele i da gleda sebe jer je previse tereta stavio na ledja.
људина од човека. поздрави га ако се чујеш са њим..

Takvih ljudi je meni zao,iskreno...Iz sazaljenja prema drugima,i kolegijalnosti,njima pukne kicma,dok se drugi li zezaju,ili krivinase.Ja radim trenutno sa ekipom ljudi gde svako svakog dopunjava,a kad nekom nije dan,pokrivamo ga svi.I posao ide,niko nista ne zna o tome,svi zadovoljni.Ali smo radili po 36 sati kad treba bez pogovora.Tajkve ljude ja zelim svakom od vas.....:ok:

Takvih ljudi je meni zao,iskreno...Iz sazaljenja prema drugima,i kolegijalnosti,njima pukne kicma,dok se drugi li zezaju,ili krivinase.Ja radim trenutno sa ekipom ljudi gde svako svakog dopunjava,a kad nekom nije dan,pokrivamo ga svi.I posao ide,niko nista ne zna o tome,svi zadovoljni.Ali smo radili po 36 sati kad treba bez pogovora.Tajkve ljude ja zelim svakom od vas.....:ok:

To je to,nebi sad da ispadne da ga samo falim ali doticni je meni jako prirasto srcu bas zbog ljudskosti koju poseduje,koja je velika retkost bar u toj meri.Bolji je majstor od mene i mogu samo da ucim od njega.Hvala na zeljama i cilj mi je raditi sa takvima.Vidi se ovde odmah ko je ko iako je ovo samo internet,mislim da si i ti iz neke ove price ovog lika.Svako dobro matori.:ok:

Nekih tri godine sam radio u drustvu sa trojicom kolega i slagali smo se kao rodjena braca, svi smo u tom poslu koji sam tada radio bili odlicni profesionalci i medjusobno se dopunjivali radili ozbiljno i bez mesta za greske a znali smo se i opustiti i zezati kada bi se ukazala prilika, igrali bi fudbal sa kantama ili se sprdacili sa necim .... fino to vreme bese ... fino vreme ... fina plata i mnogo mnogo rada .... pa jos posle 11 sati rada odlazak na trening .... pa to mi bese malo pa sebi dodam jos i obavezu casova plivanja pa onda spavam po 5 sati dnevno i svakoga jutra umoran na posao odlazim ... jeste umoran ali tek sada vidim koliko sam tada bio srecan ........ Elem takvo drustvo na poslu vise nisam imao tako da ti zavidim na kolegama!!!.

Jeki, pa ni Novij Urengoj pored Pacifika - pored Severnog Ledovitog taj Urengoj. :D al utesila sam tebe! ))))
Al' me ti dokrajiči :zeek:
Samo što ja mislim da on nije u Urengoju.Ustvari, ništa ne razumem!A danas mi je bio srećan dan,pa sam dobila čak 2. poruke!Meni se čini da on sve pogrešno meni piše nazive,valjda ne zna kako je pravilno,ali te kaže Jakute,pa danas napiše Jakuce,a najbliži grad Nerjugi!Ja ne znam zašto,ali imam takav osećaj da to nije baš pravilan naziv.Rečeno mi je da može biti Jakutsk...Sve mi se čini da ovaj moj slaže bisere,ali nisam sigurna :) Kaže ,pustara živa,zabačeno, za dan tri godišnja doba prolete,pa ne zna kako da se obuče,to mu je najveći problem,na sve ostalo se privikava.Klopa ekstra,obilna,mesa koliko hoćeš svaki dan...Najsrećniji je kaže što je video mladunče sibirskog tigra u žbunju,kad su izašli on i drug na cigaru,jer mu je to bila želja da vidi,a tako brzo se ispunila. :maca: :super:

Al' me ti dokrajiči :zeek:
Samo što ja mislim da on nije u Urengoju.Ustvari, ništa ne razumem!A danas mi je bio srećan dan,pa sam dobila čak 2. poruke!Meni se čini da on sve pogrešno meni piše nazive,valjda ne zna kako je pravilno,ali te kaže Jakute,pa danas napiše Jakuce,a najbliži grad Nerjugi!Ja ne znam zašto,ali imam takav osećaj da to nije baš pravilan naziv.Rečeno mi je da može biti Jakutsk...Sve mi se čini da ovaj moj slaže bisere,ali nisam sigurna :) Kaže ,pustara živa,zabačeno, za dan tri godišnja doba prolete,pa ne zna kako da se obuče,to mu je najveći problem,na sve ostalo se privikava.Klopa ekstra,obilna,mesa koliko hoćeš svaki dan...Najsrećniji je kaže što je video mladunče sibirskog tigra u žbunju,kad su izašli on i drug na cigaru,jer mu je to bila želja da vidi,a tako brzo se ispunila. :maca: :super:

aa.. aa... izvini! :rumenko:To sam ja matora skroz pogubila, jer ovde sad masovno idu za Urengoj pa zato sam i pomislila da i tvoj decko tamo otisao - sve sam ja pobrkala - "poslala" coveka ni krivog ne duznog, gde sam ja htela :zcepanje:
A sto su tice "video mladunce tigra" - ja sam zabrinula... ozbiljno. Ne raduje mene taj susret...
https://maps.google.ru/maps?hl=ru&tab=wl - tu je taj grad Нерюнгри
А овде Якутск https://maps.google.ru/maps?hl=ru&tab=wl - 800 km izmedju

aa.. aa... izvini! :rumenko:To sam ja matora skroz pogubila, jer ovde sad masovno idu za Urengoj pa zato sam i pomislila da i tvoj decko tamo otisao - sve sam ja pobrkala - "poslala" coveka ni krivog ne duznog, gde sam ja htela :zcepanje:
A sto su tice "video mladunce tigra" - ja sam zabrinula... ozbiljno. Ne raduje mene taj susret...
https://maps.google.ru/maps?hl=ru&tab=wl - tu je taj grad Нерюнгри
А овде Якутск https://maps.google.ru/maps?hl=ru&tab=wl - 800 km izmedju

al sam ja dala dobri linkove... Izvini, Jeki, sad moras sama ukucati u guglmap nazive gradova, kako bi videla gdr te gradove - ja nisam uspela ubaciti mapu:rumenko:

[/QUOTENa racun toga ima dosta sala pa se i vicevi pricaju da je u Loznici ostao samo pop i postar.
Ma,Miki je duševan čova, hoće da pomogne poštaru :zper:[/QUOTE]

Gospodin ING Miki je bio u Tjumenu na fizikalnoj terapiji (mislim teske metalne fosne) dobro je podneo.
Sada smo na novom cekanju.
Bice to verovatno za njega jos jedna fiz. terapija ali i nova sansa da se domogne nekog sefovskog mesta sto mu i zelim.
Nebi me iznenadilo ako on malo proseta do Loznice smeker je on

Деки, јутрос ме звао цимер са којим са радио и заједно допутовао. Каже да је звао фирму и рекли су му да неће више нико од нас ићи на туристичку и да до следећег поласка треба да чека месец до месец и по дана. Дакле ићи ћемо на радну. Е сад шта им то значи радна, да ли под то спада бизнис виза.:confused: Не разумем. Има да се начекамо и да дочекамо радно хладне руске зиме. :) Звао сам те на моб ио си заузет али нема везе, то што сам хтео да кажем сад пишем на форум. позз

Poslednja izmena:
Sto se tice pitanja u vezi telefona... najbolja varijanta je imati dva telefona. U jednom nasa SIM, na koji se primaju poruke iz Srbije. Na drugom ruska SIM, sa kojeg saljemo SMS ka Srbiji. Kada neko salje SMS odavde na srpski broj nekome ko je u Rusiji, cena je gotovo ista kao i da je ovde. Za mt:s znam da je potpuno ista. Kada sam ja bio, znam samo da VIP nije mogao da funkcionise iz Rusije. Takodje, oni koji imaju rusku SIM, i ako imaju nekoga ko dobro govori ruski jezik, pozivajuci call centar aktivira opciju jeftinijeg paketa za SMS, i poziva za Srbiju. I po meni najbolja varijanta, za sve one koji odavde zele da budu u kontaktu sa svojim gastarbajterima, je aktiviranje Aba Tel usluga. Nadjite na google, imate cenovnik.
Sto se tice ove Gospodje iz Loznice, ako je to ta S... za koju i ja znam, nije to neka prevara. Problem je sto ona pored toga sto salje ljude za proverene firme, tipa Hopex-a, Puteva, salje i za druge izvodjace. Aali, kao sto je neko vec pisao o tome, ne vidim razlog zasto bi neko njoj davao 150-200 Eura, kada ima direktne kontakte firmi?!

I po meni najbolja varijanta, za sve one koji odavde zele da budu u kontaktu sa svojim gastarbajterima, je aktiviranje Aba Tel usluga. Nadjite na google, imate cenovnik.
Можеш ли да појасниш јел то у табели ценовник по минути плаћања? Колико нпр. кошта са мобилног у Србији на мобилни у Русији?

Можеш ли да појасниш јел то у табели ценовник по минути плаћања? Колико нпр. кошта са мобилног у Србији на мобилни у Русији?

Da, po minutu. Minut je 7 dinara. Funkcionise tako, da sa fiksnog telefona pozivas na rusku SIM. Nema nikakve pretplate, koliko razgovaras, toliko placas. Imaju vise tih paketa, da li je sa opremom, ili bez. Moji su uzimali bez opreme. Dobijes predbroj, i onda na primer kucas 011 pa neki broj koji dobijes, ukljuci se govorni automat, i kada on zavrsi, uneses ruski broj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back