Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima.
Dobio sam ponudu da radim u nabavi na gradilištu, ima li netko konkretnih informacija
kakav je smještaj za navedeno radno mjesto i ima li wi-fi možda?
Unaprijed hvala i sretno svima u traženju posla, zanimljivo je bilo čitati ovih 200 str.komentara.
Lijep pozdrav.

Pozdrav svima.
Dobio sam ponudu da radim u nabavi na gradilištu, ima li netko konkretnih informacija
Unaprijed hvala i sretno svima u traženju posla, zanimljivo je bilo čitati ovih 200 str.komentara.
Lijep pozdrav.
savet,ako zelis odgovor,moraces biti konkretniji sa tim tvojim gradilistem.Koje si dobio da bi znali kako da ti pomogemo.
sve zavisi od lokacije gde si rasporedjen ili ces biti rasporedjen.Pozdrav

Nisu nas komarci mnogo isprepadali to sam beogradani kukaju.
Tamo je najveci problem za nas novopridosle sibirski virusi nasi lekovi ne deluju.
Ako mezes da izbunaris nesto na ruskom internetu mnogo bi pomogla.
U pitanju je karakteristicna upala bisajnih puteva sa vrlo neprijatnim simtomima.
Unapred hvala

U vezi upale disajnih puteva. Ja sam ukucala u gugl, ali ne vidim neke informacije, koje odmah bacaju se u oci - sve neki stare clanci od januara-marta... Pisu da ima neki kineski virus ptice gripe (H7N9) stam, kojeg kinezi vec dali rusima jos u maju. Sada u Rostovu na Donu (blizu Soci) mnogo dece u jednom vrticu obolelo isto - neki virus kineski i kao posledica oboleli od meningitisa... A kako i cime to leciti - ne pisu naravno. Praticu ja temu UDP, ako nesto nadjem - odmah javljam!

Poslednja izmena:
pozdrav,trebalo bi to da znaci,to je neka fora zelenog kartona.Nisam ni ja najupuceniji,nov sam u ovoj firmi,mada mi to tvoje 6 +6 deluje kao bajka za prvi put.Sacekaj ti pa kad dobijes kartu,znaces na koliko ides bez povratka.Taj podatak znas samo onda kad potpises ugovor,videces iz iskustva forumasa da ne ispune uvek ono sto verbalno obecaju.Pisanu rec postuj.Zelim ti da odes sto pre a period od nekih mesec i po dana im treba za vize ako rese da te salju.Ovde imas lika koji je po sada pokazanom najverodostojnije odgovore davao i nije mu problem pomoci ako nesto zna pa se ti jos malo i konsultuj sa njim.Trustnote.

Hvala ti na savetima!!! Kontaktiracu ga.

U vezi upale disajnih puteva. Ja sam ukucala u gugl, ali ne vidim neke informacije, koje odmah bacaju se u oci - sve neki stare clanci od januara-marta... Pisu da ima neki kineski virus ptice gripe (H7N9) stam, kojeg kinezi vec dali rusima jos u maju. Sada u Rostovu na Donu (blizu Soci) mnogo dece u jednom vrticu obolelo isto - neki virus kineski i kao posledica oboleli od meningitisa... A kako i cime to leciti - ne pisu naravno. Praticu ja temu UDP, ako nesto nadjem - odmah javljam!

samo da Velesstroj dobije tender i nema problema

U Tjumenu se cesto o tome govorilo da je to reseno i da je posao dobijen ali zvanicno se nezna nista.

Pozdrav svima.
Lijep pozdrav.

Ferka dobro dosao ukljuci se slobodno.
Pitaj slobodno sta te interesuje javno ili bilo koga u p.p. i objavi svoja iskustva o temi.

Upravo sam ispratila mog dragog na NPS1 Novi Urengoj!Neopisiv je osecaj kada zarad bolje buducnosti porodice moras ispratiti na tako dalek put voljenu osobu,ali ovo je sansa koja se dobija jednom u zivotu i koju mnogi cekaju uostalom ovo je surova stvarnost zivota i moramo se pomiriti sa tim!Jedino mi je bas tesko sto necemo biti u kontaktu jer na nps1 provereno nema nikakvog signala,ni mobilni ni net,bila je prica da postoji satelitski telefon ali izgleda da ni to ne funkcionise bas najbolje,jer se radnici sa tog gradilista uopste ne javljaju....Sta jos da kazem sem da svima koji putuju ili su tamo ili pak cekaju da krenu put Rusije zelim puno srece i zdravlja,a nama zenama ostaje da cekamo vesti od nasih heroja i njihov povratak pa makar to bilo i na par dana...Pozzz :heart::bye::klap:

Upravo sam ispratila mog dragog na NPS1 Novi Urengoj!Neopisiv je osecaj kada zarad bolje buducnosti porodice moras ispratiti na tako dalek put voljenu osobu,ali ovo je sansa koja se dobija jednom u zivotu i koju mnogi cekaju uostalom ovo je surova stvarnost zivota i moramo se pomiriti sa tim!Jedino mi je bas tesko sto necemo biti u kontaktu jer na nps1 provereno nema nikakvog signala,ni mobilni ni net,bila je prica da postoji satelitski telefon ali izgleda da ni to ne funkcionise bas najbolje,jer se radnici sa tog gradilista uopste ne javljaju....Sta jos da kazem sem da svima koji putuju ili su tamo ili pak cekaju da krenu put Rusije zelim puno srece i zdravlja,a nama zenama ostaje da cekamo vesti od nasih heroja i njihov povratak pa makar to bilo i na par dana...Pozzz :heart::bye::klap:
Нек му је са срећом. Твој драги ће претпостављам бити неколико дана на НПС2 док га хелихоптер не преузме, тако да ћете имати прилику да размените поприлично смс порука. Јављај нам по који инфо ако шта сазнаш какво је време и др.

Poslednja izmena:
Нек му је са срећом. Твој драги ће претпостављам бити неколико дана на НПС2 док га хелихоптер не преузме, тако да ћете имати прилику да размените поприлично смс порука. Јављај нам по који инфо ако шта сазнаш какво је време и др.

Hvala ti drinjaca puno!Evo sad sam se bas cula sa dragim,sad je na aerodromu,let je u 13:15 za Moskvu.U Zlatiborskoj je potpisao ugovor na 6 meseci,od toga mu je propalo mesec dana skoro jer je priglasenje isto toliko kasnilo i nisu mu promenili gradiliste ide ipak na NPS1.:)

Centr nas drug Njegos je nazalost jos uvek u Srbiji,on je par dana pre mog dragog bio na probi i mislim da na ovom forumu upravo on najvise ceka....Drzimo mu palceve da sto pre ode....:heart:

Njegosa vec nekoliko dana nema... Zna li neko, mozda otisao za Rusiju?

I ja sam primetio da se ne oglasava, nadamo se da ce se ubrzo oglasiti :)

Juce sam se cuo sa bratom, na NPS2 je, i kaze da je veliki problem sa papirima ni sefovi ne mogu da dodju a pogotovo ljudi koji su bili i sto treba da se vrate, izgleda da je stvarno problem sa papirima... E da, sreo je tamo majstor Bozu, kaze da imaju problem sa netom ali se postavljaju antene za bezicni internet tako da ce uskoro biti i taj problem resen.

Poštovani drugari,

nije me bilo nekoliko dana. Moja draga je imala smrtni slučaj u porodici te sam bio zauzet. Kako god, stoji konstatacija da najduže čekam. Sve što sam do sada pisao bilo je u nadi da ću nekome pomoći i sebi odagnati misli koje se po glavi roje u ime ovog maratonskog čekanja. Znajući da sam se nesebično dao u ovoj temi deleći saznanja sa ostalim forumašima, tim pre, moj osećaj zadovoljstva je nemerljiv. Moja moralna obaveza je uvek bila da pomognem drugome kada osetim da to mogu. Pored sveg optimizma i nade u bolje sutra, prinuđen sam da vas sve lepo pozdravim i poželim brz odlazak svima koji čekaju i dobro zdravlje pre svega svima onima koji se diljem ruske federacije nađu. Ja, nisam imao tu sreću i zadovoljstvo da se nađem među takvima, ali šta je tu je... ima 'leba i mimo Rusije.

Drugari moji, budite kao i do sada konstruktivni sa istim ciljem! Ostajte i zdravlju i veselju! Neka vas svaka sreća prati!

Srdačan pozdrav!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back