Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NEMA-TU-DA-PRENOCI,TI-ZNAS-ILI-HOCES-ILI-NECES-DA-IDES-I-TO-JE-TO:tick:

Dugar, naravno da je prenoćilo. Svako od nas se ponekad našao u situaciji da je uradio nepromišljenu stvar, pa tako i ja. Niko nije imun na impulsivnost u trenutku, koliko god nastojali da se kontrolišemo, nekad se otme kontroli. Kada sam ja u pitanju, splet okolnosti pod kojima sam se ja prijavio za posao je bio takav da i nisam imao neku potrebu, a to bejaše pre 4.5 meseca, a nakon obećanja gospode iz firme prekinem da se bavim svojom delatnošću privatno, plašeći se da će me preseći u pola nekog angažmana, jer je uvek bila priča sa njihove strane strpi se za desetak dana ideš a u najgorem slučaju za petnaest. Sezona je uveliko u toku kada je moj posao u pitanju i sve redom poslove odbijam, jer sam puno toga uložio odričući se trenutne zarade zarad odlaska u Rusiju. Tako dovedoh sebe u situaciju da odbijam privatno poslove koji nisu ni blizu tome da se rade po dan, dva ili tri. U trenutku sam se odlučio za sve ovo kada sam poslovno zapao u krizu izazvanu lošim vremenskim uslovima i novogodišnjim praznicima, to je inače ono vreme kada malo ko ulaže u bilo šta, a znajući da su stabilne firme bile u pitanju nisam se puno dvoumio, time želeći sebi samo bolje i ništa više, u smislu kontinuiteta rada i malko bolje zarade od one koju inače imam radeći kod kuće u sezoni. Sad mi je kasno da se vraćam u stare šine jer je sezona na polivini tako da nebih uspeo da finansijski zaokružim sve osnovne potrebe domaćinstva u ovoj kalendarskoj godini. Kada se sve ovo već pomenuto, drugar moj, uzme u obzir, sve podeli, pomnoži, sabere i oduzme dođeš do zaključka da se nema kud nazad. Puno toga sam uložio a još više se odrekao za ova 4,5 meseca da, pre svega cenim da nezaslužujem ovakav tretman. To što sam ja tada uradio je proizvod besa izazvan u trenutku kada shvataš da se sve oko tebe dešava mormalnim tokom za neke ljude koji su imali tu sreću da su otišli, a ti, to jeste ja, se još uvek nemaš čemu nadati jer uvek dobijaš iste odgovore na bezbroj puta postavljena pitanja preko telefona gospodi iz kol centra.
Da se vratim na početak i da ti ponovim: -Naravno da je prenoćilo! Ono što sam ja prošao u životu i poslu daje mi za pravo da mislim da sam dostojan zaposlenja u ovoj firmi, tako da, ako nemaš nešto pametnije ili konstruktivnije da kažeš u smislu doprinosa temi, onda nemoj da ciničiš ničim izazvan i time se igraš sa ljudskim osećanjima! Mi koji čekamo to nismo zaslužili i ako će ti biti lakše ili za utehu, a meni nije, ima nas desetak koji smo u istoj situaciji i koje kao i sebe ubeđujem da ne čine grešku koju zamalo ne npravih do kraja i sam.
Ne piši velikim slovima na forumu i to što koristiš interpukcijske simbole kao razmak u svojim postovima između rečenica, reguliši.

Poslednja izmena:
Njegose,druze.hteo.bih.da.ti.kazem.uvezi.jucerasnjeg.komentara.da.iskreno.nista.nisam.mislio.lose.al.stvarno.nista.Mozda.sam.se.lose.izrazio,samo.sam.hteo.da.kazem.da.jednostavno.nesme.da.se.razmislja.o.odustajanju.jer.znam.ja.po.sebi.u.kakvoj.smo.situaciji.svi.mi.koji.cekamo.taj.odlazak.Nema.povratka!Zelim.da.svi.mi.istrajemo.i.docekamo.da.odemo,i.na.kraju.zemo.iz.Banata.izvini.na.nesporazum.od.juce!.Ziv.bio!

Brankice, ajde još jedna poruka dušo, moraš imati 3 da bi te svi videli, da odobrim, pa da begam dalje.....dan me juri :lol:

Ne, moj muž nikad nije išao u Rusiju, ja sam samo moderator foruma Ekonomija.......i.....eto, tu sam sa ovim Ljudima

Pozdrav svima! Brat mi je otišao u Moskvu u nedelju! Pod stresom sam od tog dana, brinem, on salje kratke poruke, nemam jasnu predstavu sta ga je tamo sacekalo, ...itd... Ako je iko od ovde prisutnih isao u Moskvu , ili negde po Rusiji preko Velestroja, ili kojom srecom, takodje sada u Nedelju ispratio nekog svog za Moskvu, neka napiše sta zna i može!

Pozdrav svima! Brat mi je otišao u Moskvu u nedelju! Pod stresom sam od tog dana, brinem, on salje kratke poruke, nemam jasnu predstavu sta ga je tamo sacekalo, ...itd... Ako je iko od ovde prisutnih isao u Moskvu , ili negde po Rusiji preko Velestroja, ili kojom srecom, takodje sada u Nedelju ispratio nekog svog za Moskvu, neka napiše sta zna i može!

Pozdrav Brankice:zag:
Sto se tice brace i generalno muskih i njihovog osecaja za javljanje i detaljisanje svi su isti izgleda;).
I moj brat je u Rusiji,doduse u Novom Urengoju,ali ako ti nesto znaci svi koji su otisli za sada preko Velestroja su zadovoljni i ispostovani.
Znam da brines kao i svi mi,ali navikni se na kratke poruke dok s vremena na vreme ne odlepis pa nazoves da proveris poruke tipa:"Ja dobro,sve ok" i da li je sve dobro :rtfm:,ali generalno im je dobro,radi se naravno,ali sve u granicama izdrzljivosti postujuci neke osnovne ljudske uslove tokom njihovog boravka tamo-hrana,smestaj.....zbrinuti su!
Dobrodosla:zag:

Ma znam ja da su oni nepopravljivi po pitanju mnogo čega, te tako i komunikacije! Ali, valjda, kad je u pitanju brat...tad je briga nesto preteranija, pa odmah umisljamo da nesto ne valja... :(

Definitivno su braca nesto posebno i drugaciji je osecaj za brata negde u nedodjiji a drugaciji za nekog tamo muza :zper: . O paranoji mi nemoj pricati,ali ne vredi samo sebe kidamo. Meni se moj ne javi 2 dana ja pravim frku,na kraju shvatim da preterujem,ali izgleda da je jace od nas! Ne brini,nego za par dana ocekuj akontaciju pa i ko sve zene ovde koje cekaju i brinu u kafanu na turu pive :pivce: i sve posle toga manje strasno izgleda!
Veruj mi-isprobano :hahaha::hahaha:

Ma daj,oko cega se vi sekirate...mi treba da se sekiramo....EEEEJ BRE....KAD JE BIO FEBRUAR,JOS NISAM OTISAO.....VASA BRACA,MUZEVI SU OTISLI...I TAMO CE DA RADE...NECE IH NIKO NAPADATI...RADICE,ZARADICE....A,JA NISTA OD FEBRUARA ME NE ZOVU...MALOPRE ZOVEM...VASE PRIGLASENJE SE OCEKUJE,TREBALO JE DA STIGNE KRAJEM MARTA...A SAD JE JUN...JOJ,BOZE...NE MOGU DA VERUJEM....DODJE MI DA SVE OVO OKACIM MACKU O REP...KAO STO SU I ONI MENE VIDIM OKACILI...CEKAM PRIGLASENJE 4 MESECA...NEKO GA DOBIJE ZA 20 DANA...A JA NEMAM PARA ZA HLEBA,IMAM 20 GODINA I U OVOJ PISLJIVOJ DA JE NAZOVEM DRZAVI,NEMAM GDE DA ZARADIM ZA PARCE HLEBA...kamoli da razmisljam da izvedem devojku na palacinku,sladoled,pice....E,MOJA SRBIJO...STA DA JA PROZIVIM SA MOJIH 20 GODINA......nista drustvo pozdrav...

E, hvala ti na dobrodoslici! i na odgovoru! ali, imam ja još toga da te pitam!:rumenko: Elem, kada je otisao tvoj muž? i, gde je to mesto u kom je? Znači, on ti je lično javio da su uslovi korektni, i da se ne odnose prema njima kao prema robovima(pošto sam i takve stvari ovde pročitala)? je l komunicirate samo preko telefona? Meni je brat sinoć u tri rečenice poslao poruku tipa ,,Radimo od 7-19, pravo na večeru, pa nas voze na smestaj, tamo smo u 21, i to je to! odmah sam se rasplakala! Jedina utešna rečenica bila je ;;Klopa je odlična;;! INAČE, OTIŠAO JE KAO VODOINSTALATER. A DA LI JE TVOJ MUŽ PRVI PUT TAMO SADA?

UH, Darko, potpuno te razumem! I moj brat je u toj situaciji , već godinama! Zato je i otišao! Uz ista ta pitanja koja ti postavljaš sebi tipa ,,Za gde sam ja, sa kim da se družim , kako da imam nekog i opet se zenim(rastavljen je), IMA I ĆERKICU! Čekao je da mu mama i ja kupimo cigare... ja garderobu... Užas! Zato je i otišao! ali, nije ni to lako, i ne cvetaju ruže ni tamo , tj, koliko saznajem, mnogi su se loše proveli, i umesto sa parama, vratili sa još većom mukom! Zaista ti želim da te što pre pozovu! A, jesi li ti ikako išao tamo? pitam, zato što mi ništa nije jasno-jer, kažu da se to PROGLAŠENJE DOBIJA TEL KAD ODES TAMOP, PA TE OCENE, PA PREDAJU ZA TAJ PAPIR! Bar ja tako razumela! Moj brat nema to proglasenje, prosto su ga pozvali iznenada, jer im je hitno trebao vodoinstalater, valjda kasne sa nekom zgradom u Moskvi!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back