Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A reci mi da li oni uvjek primaju radnike za rad u rusiju ? meni su nest6a nudili za socu da idem da radim ali bi ja isao u nepoznato posto sam sa covjekom samo razgovara telefonom. pa sam odlucio da je mozda sigurnije to da idem preko ove firme sto ti kazes HOPEKS da radim sigurnije je

za ovo objasnjenja ti hvala

Nema problema...Ja sam po Rusiji godinama,i vise sam tamo nego ovde.Hopex je sigurica,iskreno,ja sam za njih odradio 2 puta po 7 meseci,i isplatili su mi cak jedan dan u mesecu,koji mi je ostao pre odmora,tako da nemoj da brines o tome,Nije mi se svidelo sto sam radio na naftovodu,van civilizacije,i iskreno,nisam radio svoj posao,ali je bila kriza u tom momentu,drugi put sam se vratio po obecanju...Morali smo da zavrsimo neke stvari,a nisu imali koga da dovedu.Iako sam bio u sumi,bukvalno,imali smo solidan smestaj u kontejnerima (izolovanim,zimi je vrelo,da se ne plasis),3 obroka,voda za pice,kupanje,perionica vesa...U Sociju mozes da na..s,ako ne pogodis firmu,tamo od jakih firmi radi Jedinstvo,Putevi i Proektstroyservis,koliko ja znam.Ostali su sitni podizvodjaci,pa je velika kocka.

Cuo sam da su masu ljudi zvali da putuju u Subotu, mene naravno ne, pozovem da vidim sta se deseva samnom, dobijem odgovor da nisam na spisku, da budem strpljiv i da ocekujem tek posle 15 maja, od Januara ista prica:sad2::sad2: pa dokle vise da cekam, totalna nepravda, menjam nadimak u Kalimero :hahaha::hahaha::rotf::rotf:

Baldoni, ni tebe nisu zvali ?

Po prvi put sam jutros pozvao direktno Velesstroj jer mi je IMD metal Co-a preko glave i njihove priče od prvog do petnaestog pa na kraj meseca i tako u đir evo tri meseca. Gospođa sa kojom sam razgovarao nije se lično predstavila. Kulturno je rekla: -Velestroj izvolite?! I tako da ne duljim... ja sam na spisku za priglašenje u što sam se uverio kada mi je zatražila godinu rođenja i nakon nekog vremena precizno izgovorivši moj datum rođenja stavila do znanja da sam na spisku i da čekam uskoro da ću ići. Lepo me je zamolila da budem dostupan u narednim danima i da dostavim svu dodkumentaciju. Napomenuo sam da je moja dokumentacija u IMD-u već skoro tri meseca zajedno sa lekarskim pa sam je pitao, šta i kako u slučaju da se zadesim u RF kada mi istekne lekarski i dobio sam odgovor da to nema nikakve veze jer je bitno da na dan polaska isti bude važeći jer je meni važeći lekarski već prepolovljen u validnosti. Eto tako stoje stvari samnom. Bio sam u dilemi da li zvati gospodina Mikicu koji nije baš uvek raspoložen za priču i ipak rešio da zovem Velesstroj direktno. S' obzirom da sam konkurisao za IMD pitao sam se da li to ima smisla (zvati dir. Velesstroj) u čemu su mi neke lepe dame sa foruma uveliko pomogle i ohrabrile rekavši da mi je to jedini izbor i da je zapravo baza podataka kod njih, što se ispostavilo veoma tačnim. Do kada, šta i kako ne znam ali sam umnogome spokojniji tim pre što se nadam da ugovor neće biti na mesec dana ako već čekam priglašenje.

Po prvi put sam jutros pozvao direktno Velesstroj jer mi je IMD metal Co-a preko glave i njihove priče od prvog do petnaestog pa na kraj meseca i tako u đir evo tri meseca. Gospođa sa kojom sam razgovarao nije se lično predstavila. Kulturno je rekla: -Velestroj izvolite?! I tako da ne duljim... ja sam na spisku za priglašenje u što sam se uverio kada mi je zatražila godinu rođenja i nakon nekog vremena precizno izgovorivši moj datum rođenja stavila do znanja da sam na spisku i da čekam uskoro da ću ići. Lepo me je zamolila da budem dostupan u narednim danima i da dostavim svu dodkumentaciju. Napomenuo sam da je moja dokumentacija u IMD-u već skoro tri meseca zajedno sa lekarskim pa sam je pitao, šta i kako u slučaju da se zadesim u RF kada mi istekne lekarski i dobio sam odgovor da to nema nikakve veze jer je bitno da na dan polaska isti bude važeći jer je meni važeći lekarski već prepolovljen u validnosti. Eto tako stoje stvari samnom. Bio sam u dilemi da li zvati gospodina Mikicu koji nije baš uvek raspoložen za priču i ipak rešio da zovem Velesstroj direktno. S' obzirom da sam konkurisao za IMD pitao sam se da li to ima smisla (zvati dir. Velesstroj) u čemu su mi neke lepe dame sa foruma uveliko pomogle i ohrabrile rekavši da mi je to jedini izbor i da je zapravo baza podataka kod njih, što se ispostavilo veoma tačnim. Do kada, šta i kako ne znam ali sam umnogome spokojniji tim pre što se nadam da ugovor neće biti na mesec dana ako već čekam priglašenje.

uuuuuuuuuuuuf
:klap::zag:
sinko, vatam igle u ruke odma :strika:

Tjumen - informacije:

Oni koji su 9-og aprila poleteli za Tjumen (via Moskva), let su imali u 1h posle ponoci,
da bi od Moskve ka Tjumenu imali prinudno sletanje(?) u Ekatarinaburgu, a za Tjumen
su krenuli tek u 13h. Po dolasku na gradiliste, slikali su ih za propusnice i dali su im odela
koja su jako dobra i topla.

Spavaju u kontejnerima, po cetvorica - suprug kaze da je smestaj OK, moze gore, a moze i bolje.

Tacno je da se na klopu ceka po sat vremena, jer je trpezarija mala, a ima ih 2600.
Medjutim, muz se snasao, pa ode ranije ili kasnije na rucak i ceka samo 10ak minuta :)
Hrana je ok. Kupanje je veliki problem, jer ih ima puno i brzo nestane tople vode.
Vecina se malo prehladila, ali nije strasno. Temperatura se krece od 0 - 8 C.
Oni koji rade unutra, imaju topove na naftu, pa rade u duksevima.

U vezi sa tim ugovorima na mesec dana, suprug pise ''to je neka mucka, da bi ustedeli na vizama''.
Islo se u Kazahstan, kao presek, pa se radnici vrate u Rusiju kao turisti. Medjutim, kad idu
kuci za Srbiju, javljaju se problemi i hapse radnike na aerodromu u Moskvi.
Juce su uhapsili 16 radnika! ALI, toga - od danas - navodno vise nema,
i sad svi moraju nazad u Srbiju, nema nikakvog presecanja.
Takodje, ne radi se ni o kakvom ''probnom radu'', kaze on, jer ima i starih radnika, koji su
vec radili tu, pokazali se i dokazali, a opet su ugovor dobili samo na mesec dana.

I to je sve sto imam da vam kazem, za sada. Ne zelim nikome da dajem neke lazne nade
niti da plasim, ja vam samo prenosim onako kako je meni receno, ''a ako su lagali mene
i ja lazem vas'' ;)

Ako narednih dana cujem jos neke zanimljive/bitne informacije, naravno, podelicu sa vama.

Svima koji putuju - zelim srecan put,
a onima koji cekaju taj famozni poziv: nemojte dugo cekati, preuzmite inicijativu,
pozovite direktno Hopex i sigurna sam da necete dugo cekati.

:)

Tjumen - informacije:

Oni koji rade unutra, imaju topove na naftu, pa rade u duksevima.

Juce su uhapsili 16 radnika! ALI, toga - od danas - navodno vise nema,

Ako narednih dana cujem jos neke zanimljive/bitne informacije, naravno, podelicu sa vama.

Šta su topovi na naftu - to neki grejači?

Hapšenja se i ja plašim i čuo sam za to malopre preko Skype-a.

Hvala na info! :respekt::respekt::respekt:

Topovi na naftu - slicno grejalici samo sto radi na naftu ( trosi oko 12 l za sat vremena) a drugo ime je pećka.Ima rezervoar 120l.

Vecina radnika koji se vracaju u SRB , cim slete u Moslvu su kao pusteni sa lanca i okupljaju se i prave galamu,pricaju...popije se koja konzerva piva,.tako da to privlači veliku pažnju carinika i kontrolora na terminalu F ( F terminal - terminal koji je predvidjen samo za izlazak iz RF,takodje imate terminal koji je predvidjen za letove unutar RF).Carinici jedva cekaju nekog naseg radnika koji ce ih počastiti sa 500rublji....jos je velika korupcija u RF.

Poslednja izmena:

Prilozi

• Top-za-grejanje-na-naftu-i-kerozin-LEMA_slika_L_4110180.jpg
    Top-za-grejanje-na-naftu-i-kerozin-LEMA_slika_L_4110180.jpg
    14,5 KB · Pregleda: 12
Ajoj, pa ja se isto plasim da nije neka mucka u pitanju...:eek:
Nisam pametna... Moj muz je prisato da ode, pricali smo sa jos nekim ljudima koji su isl i cinjenica je da postoje i losa i dobra iskustva. Jedino mogu da se nadam da ce mom Zokiju i ostalim momcima koji sad odu, da se zalomi dobro iskustvo. :sad2:

Opet muz sugerira :da bolje uzeti kartice ne Bilajn ili Megafon, a MTS, jer samo oni, MTS-ovi,
Давно сам купио МТС картицу и ко зна да ли је још активна. :confused: Морам да проверим.

Cuo sam da su masu ljudi zvali da putuju u Subotu, mene naravno ne, pozovem da vidim sta se deseva samnom, dobijem odgovor da nisam na spisku, da budem strpljiv i da ocekujem tek posle 15 maja, od Januara ista prica:sad2::sad2: pa dokle vise da cekam, totalna nepravda, menjam nadimak u Kalimero :hahaha::hahaha::rotf::rotf:
Шта мислите ако ко не упадне у групу за суботу, има ли шансе да следећа група отпутује ПРЕ 15. маја?

Шта мислите ако ко не упадне у групу за суботу, има ли шансе да следећа група отпутује ПРЕ 15. маја?[/QUOTE]

Prvo ide 1 maj,pa Uskrs,onda 9-tog neki Ruski praznik,tako da ko ne bude bio u grupi za subotu ide tek krajem maja.....:besna::besna:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back